- 11 Nisan 2010
- 3.342
- 40
- 158
- Konu Sahibi dimpleee06
-
artık güzel değiller..
10 günlüğüne tatile gittik, sağolsun eşimin katır damarı tutup kimseye anahtar bırakmam ben diye inat etmesi yüzünden çiçeklerin altına bol su koyup gittim. 10 gün sonra döndüğümde hepsi çürümüş. artık menekşelerim çürük ve böcekli.hiç birinde bir tane çiçek tomurcuk kalmamış napacam bilmiyorum. eşime çok sinirliyim.
işte menekşelerimin son hali. tatile giderken komşuya bırakmayıp, altlarına bol su koyup gidince hepsi boğuldu, allahtan sadece dıştan 4er 5er yaprakları çürüdü kökleri çürümediler. çürük yaprakları ve çürümüş çiçeklerini temizledim, şimdi dinlenme dönemindeler. bakalım tekrar ne zaman çiçeklenecekler. ilk bahara kadar açmayacaklar gibi bir his var içimde. umarım yanılıyorumdur.
öncelikle kendi menekşeme çiçeklerime maşallah maşşallaahhhhhh diyorumm çünkü biz her tatile gittiğimizde bütün çiçeklerimi leğene kovaya vs çukur geniş ne buldumda suyu içine doldurup çiçeklerimi içine otutturup gidiyorum wallahi döndüğümüzde iyicene coşmuş oluyorlar inanın üzüldüm sizin çiçeklerinize bayanlar.
yaa benim de bir tane menekşem var ama açmıyor nedennn olabilir:26:
2-3 de bir düzenli su veriyorum,kışa girdik diye biraz seyrekleştirdim hatta..ve cam kenarında değil bu arada..
menekşelerin çok güzel maşallahben bir şey sorucam nasıl çoğaltma yapıyorsunuz bir arkadaş anlatmış ama tam anlamadım
teşekkür ederim. orta boy bir yaprağı kopartıyorum. pet bardağa su koyup,bardağın ağzına alüminyum folyo geçiriyorum. folyoya menekşe sapının geçeceği kadar delik açıp yaprağı ordan sokuyorum. bunu yapmaktaki amacım, yaprak gövdesi suya değerse çürüyor, gövde değmesin sadece sap suda kalsın diye yapıyorum. güneş alan bir yere koyuyorum. 15-20 gün içinde yaprak filizleniyor, yeşil soğanın kafası gibi filizleniyor. sonra onu çok büyük olmayan bir saksıya dikiyorum. 1-2 ay içinde yeni yapraklar çıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?