Bahçe Bakımı ve Çiçekler menekşelerim

bayıldııım çok güzeller, maaşallah...neden ben d eyetiştiremiyorum böyle ya evime aldığımız her çiçek ölüyor, bu kaçıncı oldu bilseniz (( o kadar da seviyorum, severek alıyorum offf

tatlım ilk sayfalarda olması lazım nasıl baktığımı suladığımı yazmıştım.

Çok güzeller
Bizde de eskiden vardı ama balkonlar panjurlu olduğu için hangi çiçeği yetiştirirsek yetiştirelim soluyorlar

ay hiç güzel değiller artık, nazar değdi çiçeklerime. resimlerini eklerim yarın ne kadar kötü olduklarını görürsünü

işte menekşelerimin son hali. tatile giderken komşuya bırakmayıp, altlarına bol su koyup gidince hepsi boğuldu, allahtan sadece dıştan 4er 5er yaprakları çürüdü kökleri çürümediler. çürük yaprakları ve çürümüş çiçeklerini temizledim, şimdi dinlenme dönemindeler. bakalım tekrar ne zaman çiçeklenecekler. ilk bahara kadar açmayacaklar gibi bir his var içimde. umarım yanılıyorumdur.

Eklentiler

• $DSC03728.webp
    61,7 KB · Görüntüleme: 120
  • $DSC03729.webp
    53,2 KB · Görüntüleme: 115
  • $DSC03730.webp
    71,9 KB · Görüntüleme: 124
  • $DSC03731.webp
    49,2 KB · Görüntüleme: 108
bunlarda çalışma odasındaki menkşelerim. bunlarda çürüme yok, hala sağlıklılar.

Eklentiler

• $DSC03724.webp
    58,4 KB · Görüntüleme: 107
  • $DSC03725.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 113
  • $DSC03726.webp
    48,6 KB · Görüntüleme: 105
  • $DSC03727.webp
    72 KB · Görüntüleme: 129
aa maaşallah simran, bence bunlar gayet sağlıklı görünüyor, tabi önceki hallerini de gördük, daha iyiydi çiçekliydi bol bol, ama bunlar kötü değil yine de, sen çiçek bakma işini beceriyorsun, tekrar eski hallerine dönecekler eminim :) ölmediklerine şükret.

öncelikle kendi menekşeme çiçeklerime maşallah maşşallaahhhhhh diyorumm çünkü biz her tatile gittiğimizde bütün çiçeklerimi leğene kovaya vs çukur geniş ne buldumda suyu içine doldurup çiçeklerimi içine otutturup gidiyorum wallahi döndüğümüzde iyicene coşmuş oluyorlar inanın üzüldüm sizin çiçeklerinize bayanlar.

ilgi için sağol cnaım, üzülme sen, yeniden eski hallerine geldiler, şu an yine çiçekliler :))

oOoOoOo eski hallerine geldilerse tamam o zamannn :) resimdekilerde onlarmış maşallah çok güzeller arkadaşım.bende hep yapraktan dikiyordum hep çürüyordu tutmuyordu üzülüyordum bu sefer birini menekşemin hemen dibine diktim 15günden fazla oldu öyle duruyor ama canlı canlı ayrıcada başka 1 saksıya 3 tane diktim suana kadar bir çürümeleri olmadı inşallah tutmuştur diyerek gidip gelip bakıyorum ama bi anormallik görcem diyede ödüm kopuyo ama allahtan renkleri canlı :)) inşallahhh bişey olmaz

yaa benim de bir tane menekşem var ama açmıyor nedennn olabilir:26:
2-3 de bir düzenli su veriyorum,kışa girdik diye biraz seyrekleştirdim hatta..ve cam kenarında değil bu arada..

yaa benim de bir tane menekşem var ama açmıyor nedennn olabilir:26:
2-3 de bir düzenli su veriyorum,kışa girdik diye biraz seyrekleştirdim hatta..ve cam kenarında değil bu arada..

ilk sayfaları okursanız ben nasıl baktığımı yazdım.

teşekkür ederim
bugün ilk işim ofise gelip,çiçeğimin yerini değiştimek oldu...inşallah ne renk açtığını görebilirim:26:

çiçeklerimin son halleri, toparlandılar ve yeniden coştular.

Eklentiler

• $DSC03908.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 113
  • $DSC03909.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 103
  • $DSC03910.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 113
  • $DSC03911.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 111
  • $DSC03912.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 103
  • $DSC03913.webp
    37,6 KB · Görüntüleme: 106
  • $DSC03914.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 107
  • $DSC03915.webp
    34,1 KB · Görüntüleme: 96
  • $DSC03916.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 107
  • $DSC03917.webp
    31 KB · Görüntüleme: 107
  • $DSC03918.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 98
  • $DSC03919.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 113
  • $DSC03920.webp
    25 KB · Görüntüleme: 121
menekşelerin çok güzel maşallah ben bir şey sorucam nasıl çoğaltma yapıyorsunuz bir arkadaş anlatmış ama tam anlamadım

menekşelerin çok güzel maşallah ben bir şey sorucam nasıl çoğaltma yapıyorsunuz bir arkadaş anlatmış ama tam anlamadım

teşekkür ederim. orta boy bir yaprağı kopartıyorum. pet bardağa su koyup,bardağın ağzına alüminyum folyo geçiriyorum. folyoya menekşe sapının geçeceği kadar delik açıp yaprağı ordan sokuyorum. bunu yapmaktaki amacım, yaprak gövdesi suya değerse çürüyor, gövde değmesin sadece sap suda kalsın diye yapıyorum. güneş alan bir yere koyuyorum. 15-20 gün içinde yaprak filizleniyor, yeşil soğanın kafası gibi filizleniyor. sonra onu çok büyük olmayan bir saksıya dikiyorum. 1-2 ay içinde yeni yapraklar çıkıyor.

çabuk bir şekilde cevapladığın için çok teşekkürler.Aslında çiçeklerle pek aram yok ama birkaç sefer rüyamda menekşe beslediğimi gördüm ve heveslendim tuhaf gelecek ama dünde birtane aldım.Birtane aldım çiçeği yok birde bakabilirmiyim bilemiyorum denicem ama senin bilgilerinden çok faydalandığım kesin çok teşekkürler Birde toprağın özelliği varmı pazardan aldığımız her toprak olur mu?Çiçekle birlikte aldığım saksı kötü küçük bir saksı aldım ama toprak eklemek gerekiyor gibi onun için sordum her topra olur mu diye teşekkürler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…