menemen olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Menemene neden bu kadar yüklenilmiş,hiç aksam kahvaltısı yapmaz mısınız? Ben bayılırım. 😍

İşe gidilecek bir gün yeniyorsa soğansız, yemek sonrasi evdeysen soğanlı yapılır derler. Masterchefte konuşulmuştu bu sekilde.

Makarna istemiyor olsaydi zahmetli bir sey olsaydi konusurdum ama adami haksiz bulmadim.

Gercekten menemen+ayran nedir ama? :KK70:
Akşam kahvaltısı en sevdiğimmmm😍
Bende sık sık yaparım ama yanına çay tabiki😄

Menemene neden bu kadar yüklenilmiş,hiç aksam kahvaltısı yapmaz mısınız? Ben bayılırım. 😍

İşe gidilecek bir gün yeniyorsa soğansız, yemek sonrasi evdeysen soğanlı yapılır derler. Masterchefte konuşulmuştu bu sekilde.

Makarna istemiyor olsaydi zahmetli bir sey olsaydi konusurdum ama adami haksiz bulmadim.

Bende arada akşam kahvaltısı şeklinde hazırlarım, menemen yerine başka birşey de olabilir bu, yanına da çay 😍ama eşime öncesinde söylerim, canı normal yemek istiyorsa da illa kahvaltı diye diretmem, hele soslu makarna istiyorsa yok sana köfte çıkartmayım demek çok manasız. Sanki yaprak sarması istemiş adamcağız.

Makarna yapabilirdiniz. Bence birbirinize karşı yaptığınız dayatmalardan vazgeçin. Altı üstü makarna birde adam söylemiş. Köftenin çözülmesi falan bir dünya iş. Bir sürü menemeniniz varmış birde kıymalı deneyin belki sever.

Kusura bakmayın ama sizin yemek yapmaya gönlünüz yok tüm gün evde olduğunuz halde yemek yapmayıp; yemeği annesinde yiyen üyeydiniz hatırladım. Esiniz de işten gelince kendine yemek hazirliyordu.

Evlilik hayatının böyle olduğunu bilmiyor muydunuz?

Eşiniz yine sabredip kendi yemeğini kendi yapıyor sabır taşı çatlamasın dikkat edin...

Adam artık gidaklayacak tavuk yemekten de asıl sen ne yiyiyorsun o tavuk yerken? Zaten haftasonlari abur cuburla geçiyor ee sen de bir zahmet doğrulup yemek yapmıyorsun çünkü işim sibzi sivmiyir:ukala: bı kere şöyle özenip (eşine değil) kendine bı sofra kur da evin beti bereketi gelsin yaw. Yok ders çalışıyorum,yok hergun ev supurulur mu yok kocam zırt kaynanam zırt. Ay vallahi şiştik be:işsiz:

Diger konularinda adam sabahtan aksama kadar calisip market alisverisi yapip eve gelince de tavuk yapip yiyormus sanirim konu sahibi de annesinde yiyormus. Evde biri oldugu halde aksam ac gelince bir de yemek yapmakla uğraşsam patlarım bir gün. Eşi de patlamış zaten konusu vardı. Heralde ondan sonra aksam yemek yapmaya baslamis😂 ama ne biliyim cok basit makarna istemis 10 dk tek tencere de salcali makarna yapilir yapsa ne olacak.

Sürekli sebze yemedigini sadece tavuk yedigini soyluyorsunuz da dogru duzgun adama yemek yapmamissiniz ki. Haftanin 3 günü bari 2 cesit yemek yapin. Çorba yapın. Bol limonlu yagli guzel salata yapin. Sebze yemeklerini cok sevmiyorsa kavurun brokoli soganla kavruluyormus önce guzel olmaz dedim ama gayet güzeldi. Karnabahar yapin firinda uzerine kiyma sosu dökün. Domatesli salcali yesil fasülye yapın. Yoğurt mezeleri oluyor onu yapın. Yani bir sürü çeşit var. Eliniz lezzetli degilse yaptikca yaptikca alisirsiniz. Baharatlar cok tat katiyor. Eminim yer. Evde yemek olmadigi icin kendiside pratik olarak tavuk yaptigi icin tavuk yiyor. Tavuk yapiyormusunuz yanina da bir pilav yapin.. Domatesli sulu bulgur pilavi yapin. Yapin yani ne olacak.
Bir de yazmisiniz ki soslu makarna istemiyor salcali istiyor ee salcali daha basit.
Bence esiniz size karsi doluyor ki ben de dolardim. Böyle kucuk seylere trip atiyor asil sebep hepsinin birlesimi. Menemeni de haftasonu kahvaltida yapin
Adamın kolayına geliyor demek ki tavuk veya köfte.

Bende arada akşam kahvaltısı şeklinde hazırlarım, menemen yerine başka birşey de olabilir bu, yanına da çay 😍ama eşime öncesinde söylerim, canı normal yemek istiyorsa da illa kahvaltı diye diretmem, hele soslu makarna istiyorsa yok sana köfte çıkartmayım demek çok manasız. Sanki yaprak sarması istemiş adamcağız.
Ayni fikirdeyim, adam makarna istemiş dümdüz makarna. Bolonez soslu falan da degil. Zahmetsiz bir yemek sonucta. Zaten uyeni beslenme aliskanliklari tuhaf. Kofte, tavuk tava, menemen, makarna... bir mercimek atla deve degil, kofteyi sulu pisirmek de oyle.

Biz yoğun günlerimizde yaparız. En sevdiğim şeylerden. Ama ayranla değil, çayla, peynirle. Konu sahibi de ayranı farklı çeşitmiş gibi sayıp yutturmaya çalışmış herhalde ama biz yemeyiz. 😐

Biz yoğun günlerimizde yaparız. En sevdiğim şeylerden. Ama ayranla değil, çayla, peynirle. Konu sahibi de ayranı farklı çeşitmiş gibi sayıp yutturmaya çalışmış herhalde ama biz yemeyiz. 😐
Buzluğunda haşlanmiş bugday olsaydi soguk ayran aşı diye iteleyebilirdi djdmmandv

Birde kış mevsiminde. Lahana mevsimi sar bir tencere ye 2 gün yapıştır yanınada bir mercimek çorbası. Mis gibi zeytinyağlı pırasa. Bol portakallı kereviz. Ispanak ister salçalı ister yumurtalı bas üstüne sarımsaklı yoğurdu. Balık mevsimi al bir kilo hamsi çevir tavada birde salata oldu bitti. Köftemi yap yanına bir patates püresi. Brokoli karnabahar havuç soğan patates sarımsak koy tencereye bir tur döndür koy üzerine suyu bol zerdeçal blendrla oldu bitti.

Hiç mi sebze yemiyor eşiniz? Bende çok yemek seçerim,sebzeyle aram çok kötüdür ama benim bile yediğim bazı sebze yemekleri var.Arada sulu bi şeyler yapsanız yer belki? Denediniz mi hiç?

evde bir sürü kaynanamın gönderdiği domatesli konserveler var. bugün menemen yapacaktım, eşim aşırı yemek seçen birisi ama bunu da fazla sevmese de gayet de yiyordu ve zaten aylardır yapmıyordum.

ben o işteyken yazdım menemen ayran yapıcam ekmek al diye o da ekmeği alıyorum yazmış. bende hemen kavanozu açtım gelmeden pişsin diye iki dkda koyuverdim. o da yazmış ki başka bişey yap diye. bende ama açtım yazdım. hala diyor ki salçalı makarna olsa. (bu sosla makarna da yemiyor salçalı olacak)

bende dedim ki tamam ben bunu yiyim sana köfte yapıyım dondurucu da köfte var . o da her gün köfte yiyecek değilim ben kendim yemeğimi yaparım yazdı. bunu diyen insan her gün tavuk ve türevlerini yiyor. bugün de hazır tavuk döner almış gelmiş. köfteyi de dün yedik.

neyse olay bu da ben bu adamın böyle basit şeylerde bana düşman gibi kesilip hiçbir şekilde konuşmamasına deli oluyorum. böyle basit şeyleri uzatıyor. o sessiz kaldıkça benim içimde acayip bir öfke oluyor. bastırmaya çalışıyorum. bende bir iki bişey desemde onunla fazla konuşmuyorum. ama en son patlak veriyor ve ağlıyorum lanet olası huyum. bu huyumdan ben nasıl vazgeçicem. gerçi ben normalde bu kadar ağlamazdım belki de üzerimde bir tür psikolojik baskı oluyor anlayamadım gitti.

bir de o bana karşı kötü olsa bile ben onun yanında oluyorum mesela işinde birşey olsa onun siniriyle gelse bana çatsa ben anlayışlı oluyorum. aynı şeyi ondan da bekliyorum ama o en basit şeylerde bana öfkeli davranan biri malesef.
Aynısını bugün yaşadım gerçekten o kadar uğraş verip yemek yaptım ve hastaneden hasta geldim bu saate yaptım yemeği adam bana patates kızartması istiyorum demez mi gece gece hasta yorgun halimle çıldırdım

evde bir sürü kaynanamın gönderdiği domatesli konserveler var. bugün menemen yapacaktım, eşim aşırı yemek seçen birisi ama bunu da fazla sevmese de gayet de yiyordu ve zaten aylardır yapmıyordum.

ben o işteyken yazdım menemen ayran yapıcam ekmek al diye o da ekmeği alıyorum yazmış. bende hemen kavanozu açtım gelmeden pişsin diye iki dkda koyuverdim. o da yazmış ki başka bişey yap diye. bende ama açtım yazdım. hala diyor ki salçalı makarna olsa. (bu sosla makarna da yemiyor salçalı olacak)

bende dedim ki tamam ben bunu yiyim sana köfte yapıyım dondurucu da köfte var . o da her gün köfte yiyecek değilim ben kendim yemeğimi yaparım yazdı. bunu diyen insan her gün tavuk ve türevlerini yiyor. bugün de hazır tavuk döner almış gelmiş. köfteyi de dün yedik.

neyse olay bu da ben bu adamın böyle basit şeylerde bana düşman gibi kesilip hiçbir şekilde konuşmamasına deli oluyorum. böyle basit şeyleri uzatıyor. o sessiz kaldıkça benim içimde acayip bir öfke oluyor. bastırmaya çalışıyorum. bende bir iki bişey desemde onunla fazla konuşmuyorum. ama en son patlak veriyor ve ağlıyorum lanet olası huyum. bu huyumdan ben nasıl vazgeçicem. gerçi ben normalde bu kadar ağlamazdım belki de üzerimde bir tür psikolojik baskı oluyor anlayamadım gitti.

bir de o bana karşı kötü olsa bile ben onun yanında oluyorum mesela işinde birşey olsa onun siniriyle gelse bana çatsa ben anlayışlı oluyorum. aynı şeyi ondan da bekliyorum ama o en basit şeylerde bana öfkeli davranan biri malesef.
Sosu açtıysanız domates çorbası yapabilirdiniz, yanına da makarna yapardınız enfes oluyor. İstersen tarifini verebilirim ☺️

Birde kış mevsiminde. Lahana mevsimi sar bir tencere ye 2 gün yapıştır yanınada bir mercimek çorbası. Mis gibi zeytinyağlı pırasa. Bol portakallı kereviz. Ispanak ister salçalı ister yumurtalı bas üstüne sarımsaklı yoğurdu. Balık mevsimi al bir kilo hamsi çevir tavada birde salata oldu bitti. Köftemi yap yanına bir patates püresi. Brokoli karnabahar havuç soğan patates sarımsak koy tencereye bir tur döndür koy üzerine suyu bol zerdeçal blendrla oldu bitti.
Ben de hep dedigin gibi sarmayi dolmayi 2 gunluk yaparim. Azsa corbayla tamamlarim. Yemek secmeyen bir insan varsa evde, bir de mutfak sorumlulugunu alan dolaşık iş bilmez degilse hayat cok kolay gerçekten.

Milyonlarca yemek videosu var youtubeda instagramda tiktokta. Calismayan birey yemek yapsin bir zahmet.

Adam salçalı makarna istemiş yalnizca ya inanilmaz. Suyun kaynama suresi pisme soslama suresiyle maksimum 15 dk. Demleme usulü yapsa süzgeç, Salça tavasi bile kirlenmez. Sifir bulasikla hallolur.

Zavalli adam ya. Cok uzuldum ona.

Ben de hep dedigin gibi sarmayi dolmayi 2 gunluk yaparim. Azsa corbayla tamamlarim. Yemek secmeyen bir insan varsa evde, bir de mutfak sorumlulugunu alan dolaşık iş bilmez degilse hayat cok kolay gerçekten.

Milyonlarca yemek videosu var youtubeda instagramda tiktokta. Calismayan birey yemek yapsin bir zahmet.

Adam salçalı makarna istemiş yalnizca ya inanilmaz. Suyun kaynama suresi pisme soslama suresiyle maksimum 15 dk. Demleme usulü yapsa süzgeç, Salça tavasi bile kirlenmez. Sifir bulasikla hallolur.

Zavalli adam ya. Cok uzuldum ona.
Yazık adam başının çaresine bakınca köfteden tavuktan başka şey sevmiyor sanmış. Adamın kolayına geliyor demek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X