menemen olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haşlanmış buğday mı? Konu sahibinin o seviyeye ulaşması için en az 20 yıllık evli olması lazım. 😁
Tavuk-bugday? Margırıt?? Oh May gaaaat :KK53::KK70::KK70:herkes senin anneciğin değil yavrım, dur güzel yemek yapalım da kk ya at herkes haddini bilsin diyecek:KK70:

Yazık adam başının çaresine bakınca köfteden tavuktan başka şey sevmiyor sanmış. Adamın kolayına geliyor demek.
Kadin disarida çalışıyor olsa bu sekilde konuşmazdim ama evde. Bu evde hic is yapmadigi anlamina gelmez tabi. Kesinlikle ev kadinlari yorulmaz demiyorum. Yalnizca Tavuğu tavada yapmak yerine sulu yemek yapmak, kofteyi kuru kuru yemek varken sulu kofte pilav salata yapmak, dengeli sekilde yemek gerekiyor diye düşünüyorum. Ogrenci evi gibi bir ev bu ev.

Mesele yemek degil ki mesele tavrı hemen küsmesi ,hep onun dedigi olacak anladim ben onu.Azarlamaya bayilir boyle tipler.Alismislar dediklerinin yapilmasina.Cok yakinen taniyorum boyle birini.Hassas ve naif davrana davrana tepene cikarmissin canim gecmis olsun.

Yemege de kuser boyleleri yemez falan.Psikolojik baski.Sizinki de kabullenilmis sekli ama halbu ki olur canim eline saglik eminim harikadir bugun de boyle olsun dese hersey hallolacak.

Öncelikle bence menemen akşam yenir ya hatta canım çekti neyse konumuz bu değildi djfjfk
İletişim probleminiz var bence. Ben yemek yaparken eşimle fikir alışverişi yaparım. Favori sorum: aşkım ne yiyeaallim? olur. Siz de konuşarak yaparsanız sürpriz olmaz. Konserve açıldığı halde dolapta 1 hafta durur kapatıp makarnaya devam edebilirdiniz ama adamın tavır kpyması küsmesi çok salakça.

Kadin disarida çalışıyor olsa bu sekilde konuşmazdim ama evde. Bu evde hic is yapmadigi anlamina gelmez tabi. Kesinlikle ev kadinlari yorulmaz demiyorum. Yalnizca Tavuğu tavada yapmak yerine sulu yemek yapmak, kofteyi kuru kuru yemek varken sulu kofte pilav salata yapmak, dengeli sekilde yemek gerekiyor diye düşünüyorum. Ogrenci evi gibi bir ev bu ev.
Sulu köfteyle ufak ufak kim uğraşacak allasen, patatesi, soğanı ayrı. 🥴 Kuru köfte öyle mi? Dolantan çıkartıp yağda iki döndürdün mü tamamdır.
( Konu sahibinin iç sesi :KK70:)

Kiz ne guzel yazmisin, kalkip yemek yapasım geldi
Benim de canim cekti
Üyenin mıymıylığı boğdu beni😂 Bunlari yazan ben de aşırı üşengeç bir insanımdır ama ben bile yapabiliyorsam üye de yapabilir. İşten geldim tavuk kizarttim pilav yaptim yoruldum salata da yapmasam mi dedim neyse kuru kuru gitmez dedim salata da yaptım üşengeç tembel bir insan olarak yaptim. Haftanin 2-3 gunu yapilabilir atla deve degil. Calismiyor da. Ne olur 2 cesit yemek yapsa.
İşten gelince benim kan şekerim çok düşüyor gözüm dönüyor sinirli oluyorum o yuzden esiyle empati kurup konuya bu kadar yukseldim 😂

Benim de canim cekti
Üyenin mıymıylığı boğdu beni😂 Bunlari yazan ben de aşırı üşengeç bir insanımdır ama ben bile yapabiliyorsam üye de yapabilir. İşten geldim tavuk kizarttim pilav yaptim yoruldum salata da yapmasam mi dedim neyse kuru kuru gitmez dedim salata da yaptım üşengeç tembel bir insan olarak yaptim. Haftanin 2-3 gunu yapilabilir atla deve degil. Calismiyor da. Ne olur 2 cesit yemek yapsa.
İşten gelince benim kan şekerim çok düşüyor gözüm dönüyor sinirli oluyorum o yuzden esiyle empati kurup konuya bu kadar yukseldim 😂
Haftalik yemek yapip dolaba kaldirip isita isita yiyorlar. Yurtdisinda cok yayginmis. Bizde de yapanlar var. Hic denediniz mi? Belki daha kolay olur sizin icin.

Tüm gün çalışıp eve yorgun geldiğimde yemek bulamazsam bir yerde patlarim. Eğri oturup doğru konuşalım şimdi. Eşiniz artık doldu taştı mı, yoksa hep tepkisel mi? Yemek yapmak yani öyle zor bir şey değil kimse sizden sarmalar, börekler beklemiyor kavur eti soğanı patatesi koy üstüne salçalı su kapat kapağı altını kıs patatesler yumuşayınca al sana yemek 😅 menemenle aynı kolaylıkta sadece bir tık planlama istiyor. Tüm gün evdeysen eşin 6'da geliyorsa yemeği ocağa 4'te koy tamam. Hayır benim anlamadığım bu kadar katı beslenmeye kabız olmuyor musunuz? 😅

evde bir sürü kaynanamın gönderdiği domatesli konserveler var. bugün menemen yapacaktım, eşim aşırı yemek seçen birisi ama bunu da fazla sevmese de gayet de yiyordu ve zaten aylardır yapmıyordum.

ben o işteyken yazdım menemen ayran yapıcam ekmek al diye o da ekmeği alıyorum yazmış. bende hemen kavanozu açtım gelmeden pişsin diye iki dkda koyuverdim. o da yazmış ki başka bişey yap diye. bende ama açtım yazdım. hala diyor ki salçalı makarna olsa. (bu sosla makarna da yemiyor salçalı olacak)

bende dedim ki tamam ben bunu yiyim sana köfte yapıyım dondurucu da köfte var . o da her gün köfte yiyecek değilim ben kendim yemeğimi yaparım yazdı. bunu diyen insan her gün tavuk ve türevlerini yiyor. bugün de hazır tavuk döner almış gelmiş. köfteyi de dün yedik.

neyse olay bu da ben bu adamın böyle basit şeylerde bana düşman gibi kesilip hiçbir şekilde konuşmamasına deli oluyorum. böyle basit şeyleri uzatıyor. o sessiz kaldıkça benim içimde acayip bir öfke oluyor. bastırmaya çalışıyorum. bende bir iki bişey desemde onunla fazla konuşmuyorum. ama en son patlak veriyor ve ağlıyorum lanet olası huyum. bu huyumdan ben nasıl vazgeçicem. gerçi ben normalde bu kadar ağlamazdım belki de üzerimde bir tür psikolojik baskı oluyor anlayamadım gitti.

bir de o bana karşı kötü olsa bile ben onun yanında oluyorum mesela işinde birşey olsa onun siniriyle gelse bana çatsa ben anlayışlı oluyorum. aynı şeyi ondan da bekliyorum ama o en basit şeylerde bana öfkeli davranan biri malesef.
Açıkçası kim haklı kim haksız çözemedim 😅 Ama eşim bana salçalı makarna Yap dese yapardım. Israrla niye köfte dediniz anlamadım. Salçalı makarna kaç dk sürer ki.
Yemek konusunda bir boğa Burcu kadını olarak akşam yemeğinde de Menemen yemek istemem şahsen. Ben çalışan bir bayanım. Buna rağmen çoook açta gelsem sulu sıcak yemeğin pişmesini beklerim. Ama size de şu yönden hak veriyorum. Zorbalıkla (küserek) bir şeyler yaptırılması da hoş değil. Ne bileyim eşinizle konuşun. Buna kırılıyorum ben böyle yapmanı istemiyorum diye. Kendi içinizde de biriktirmeyin. Yani adam da yemeğe önem veriyorsa önem verin. Çünkü kendimden biliyorum. İşten gelince evde yemek yapan birileri varsa insan özen beklemiyor değil.

Bu üyeyi Nevoş’un eline verelim, eti senin kemiği bizim diyelim. 😬
A1 seviyesinden baslayarak mutfak egitimi vermek cok yorucu ay dnsjsks ben ancak çocuklarıma sabirli olabilirim bu konuda. Yetiskin ve geç algılayan bir insana tahammül edemem :KK53:

evde bir sürü kaynanamın gönderdiği domatesli konserveler var. bugün menemen yapacaktım, eşim aşırı yemek seçen birisi ama bunu da fazla sevmese de gayet de yiyordu ve zaten aylardır yapmıyordum.

ben o işteyken yazdım menemen ayran yapıcam ekmek al diye o da ekmeği alıyorum yazmış. bende hemen kavanozu açtım gelmeden pişsin diye iki dkda koyuverdim. o da yazmış ki başka bişey yap diye. bende ama açtım yazdım. hala diyor ki salçalı makarna olsa. (bu sosla makarna da yemiyor salçalı olacak)

bende dedim ki tamam ben bunu yiyim sana köfte yapıyım dondurucu da köfte var . o da her gün köfte yiyecek değilim ben kendim yemeğimi yaparım yazdı. bunu diyen insan her gün tavuk ve türevlerini yiyor. bugün de hazır tavuk döner almış gelmiş. köfteyi de dün yedik.

neyse olay bu da ben bu adamın böyle basit şeylerde bana düşman gibi kesilip hiçbir şekilde konuşmamasına deli oluyorum. böyle basit şeyleri uzatıyor. o sessiz kaldıkça benim içimde acayip bir öfke oluyor. bastırmaya çalışıyorum. bende bir iki bişey desemde onunla fazla konuşmuyorum. ama en son patlak veriyor ve ağlıyorum lanet olası huyum. bu huyumdan ben nasıl vazgeçicem. gerçi ben normalde bu kadar ağlamazdım belki de üzerimde bir tür psikolojik baskı oluyor anlayamadım gitti.

bir de o bana karşı kötü olsa bile ben onun yanında oluyorum mesela işinde birşey olsa onun siniriyle gelse bana çatsa ben anlayışlı oluyorum. aynı şeyi ondan da bekliyorum ama o en basit şeylerde bana öfkeli davranan biri malesef.
Ben bu var bunu yiyeceksin derim. Ya da böyle yemek seçen biriyle zaten evlenmem. Bu ne bebek gibi. Çocuğunuz var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X