menemen olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani görev olarak demiyorum yanlış anlaşılmasın da madem yapasınız var bütün gün çalışan adama da menemen yapılmaz ya yapsaydınız salçalı makarna gönlü olsun menemen diye akşam yemeği mi olur kahvaltıdaki ek bir şey o menemen
İstediği de makarna yani 😅 ben bu hikayede adama üzüldüm ya, bütün gün aç bekle, canın makarna istesin laf işit 😅

Tutumunuz net olsun.
Ya menemene basladim menemen yapiyorum yemeyen yemesin diyin.
Ya da baska bir sey yapmaya sicak bakicaksaniz salcali makarna yapin. Niye köfte karistirdiniz ki ortaya?

Siz calisiyor musunuz?
Calissam bu yiyecekler olabilir ama calismiyorken menemeni yemek diye sofraya koyamam.
Ben hizmetcisi degilim kafasina karsiyim. Manti ac su boregi yap da dememis yani salcali makarna istemis ben sorgulamaz yapardim.
Cunku o asla parayi kazanan benim, benim kararlarim dogrultusunda harcanacak demiyor.
Azsa az, coksa cok veriyor ve karismiyor. Ben senin bankamatigin miyim demiyor 😏

önce ben başka odaya geçtim o yemeğini yerken, sonra ben içeri geldim o gitti uyuyacam diye
Siz çok uzatıyor küçük konularda küsüyor gibi bir şeyler yazdığınız için genelleme yaptım ama herkes menemen yapmasaydın o zaman demiş. mesele menemen, köfte, tavuk mu? bence değil. Mesele Adamın küsme, trip atma huyu. Bugün menemen olur yarın başka bir şey.

Evleneli bir yılı geçti hala şu yemek sorununu çözemediniz. Adam yemek istiyor işte neyi anlamıyorsunuz?

Ya yemek yapmıyorsunuz eşiniz işten gelince yapıyor ya menemen yapıyorsunuz. Hadi eşiniz sebze yemiyor siz ne yiyorsunuz? Elli kere tavsiye verildi, tavuk sote yapın sebzeli sebzelerini siz yiyin eşinize sadece tavuk koyun, karnıyarığın sadece içini verin pilavla ya da patatesle siz de normal karnıyarık yiyin gibisinden.

Adamın canına tak etmiş demek ki. Ha bunu siz kadınsınız diye söylemiyorum. Evde olan eşiniz olsaydı o zaman yemeği o yapmalıydı. Yemek yapmak en en fazla 2 saatlik iş. Dersinizi de çalışabilirsiniz gayet artakalan zamanda.

çalışmıyorum ama yediğimiz şeyler sürekli aynı, eşim sebze yemiyor. dün köfte yedik ondan önceki gün tavuk tava yaptım ondan önce yine tavuk sote vardı hep böyle şeyler
Yemiyor diye birşey yok, alıştıracaksınız. Benim eşimde yemezdi, şimdi her tür sebzeyi yiyor. Mutfakta program yapın, bir gün bakliyat, bir gün çorba ve yanına etli sebze gibi, mutlaka alışacak. Konuya dönersek onun küsmesi, sizin de köftede ısrarınız saçma olmuş.

İstediği de makarna yani 😅 ben bu hikayede adama üzüldüm ya, bütün gün aç bekle, canın makarna istesin laf işit 😅
İşte ona şaşırdım adam her gece ziyafet beklemiyor emrivaki de konuşmuyor kadına göreviymiş gibi davranmıyor e kadın zaten yapmak istemiş alternatif de sunuyor yani bir salçalı makarna yapmak max 12 dk ne var mevzuda tartışacak ben anlamadım

İçinizde eşinizin yemek seçmesi olayına karşı birikmiş şeyler vardı sanırım ikiniz de orta yolu bulmalisiniz ama eşit sekilde. Hep alttan almayın eşiniz çok nazlanmis.

Bende tarihle bağlantı kurdum merakla girmiştim ne ola ki diye😂😂

Eşiniz makarna istemiş siz köfte yaparım demişsiniz daha dün yemiş onu da. İstediği şey zor bişey de değil yani.

Neyse bu tarz basit şeylere trip atan adama uyuz olurum ne alttan alcam bi tarafları kalkmış sallayın gitsin

Hele paşama bak yemek seçiyomuş, şımarık çocuk mu bu makarna istiyor. En sinir olduğum şey gel kendin yap o zaman. Her gün yemek düşünüp bi de beğenmedi diye değiştirmek zorunda değilsin. Çalışıyor olmak önemli değil, yaptıgın işine saygısı olsun. Ver eline kalem kağıt haftalık yemek listesi versin. Her gün 1.30’a kadar yemek bildirmek zorunda olsun, yoksa ağzını açmasın yapılan yemeğe, sürekli bu stresi çekmek zorunda değişsin.

Benim anlamadığım kavanozu açınca ne oluyor? İlle hemen kullanmak gerekmez ki. Rahat 1 hafta gider.
Adam salçalı makarnaya razıymış, size tandır kebap yap dememişki.
Makarnayı reddedip köfte teklif etmek, üstelik dün köfte yemişken... Çok enteresan..

Yeni evli falan mısınız?
İnceden soğuk savaş, üstünlük kurma çabası sezdim. Henüz yarış halinde, evliliği tam oturmamış bir çiftsiniz kanımca.
Sizi yemek konusunda haksız buldum.
Lakin bu sebeple de küsülmez. Amaaan bugün de böyle olsun tamam hadi yarın telafi ederiz demek zor mu iki taraf için de?
açınca bir hafta demiyorlar valla 2-3gün.ben iyiliği için demiştim köfte yapıyım diye o yüzden

Evleneli bir yılı geçti hala şu yemek sorununu çözemediniz. Adam yemek istiyor işte neyi anlamıyorsunuz?

Ya yemek yapmıyorsunuz eşiniz işten gelince yapıyor ya menemen yapıyorsunuz. Hadi eşiniz sebze yemiyor siz ne yiyorsunuz? Elli kere tavsiye verildi, tavuk sote yapın sebzeli sebzelerini siz yiyin eşinize sadece tavuk koyun, karnıyarığın sadece içini verin pilavla ya da patatesle siz de normal karnıyarık yiyin gibisinden.

Adamın canına tak etmiş demek ki. Ha bunu siz kadınsınız diye söylemiyorum. Evde olan eşiniz olsaydı o zaman yemeği o yapmalıydı. Yemek yapmak en en fazla 2 saatlik iş. Dersinizi de çalışabilirsiniz gayet artakalan zamanda.
zaten yemek sorununu çözdüm de günlerdir tavuk yiyoruz. arada az da olsa farklı en azından domates biber girsin boğazından istedim o sebeple yaptım. bunu da yiyor diye. bir de bir sürü sos duruyor kullanılmıyor napacaksam bilemedim.

Yemiyor diye birşey yok, alıştıracaksınız. Benim eşimde yemezdi, şimdi her tür sebzeyi yiyor. Mutfakta program yapın, bir gün bakliyat, bir gün çorba ve yanına etli sebze gibi, mutlaka alışacak. Konuya dönersek onun küsmesi, sizin de köftede ısrarınız saçma olmuş.
Bu konular komik geliyor ama bazı erkeklerin yemek alışkanlıklarını değiştirmek kolay olmuyor.
Ailemde tencere yemeği pişerdi, bizde sebze/bakliyat sulu yemek vs olmazsa olmazdı ama evlenince tüm yemek kültürüm tepetaklak oldu, eşim de paso köfte, tavuk, et, makarna yerdi, sulu yemek olarak da olmayacak kırmızı ve beyaz etler sürekli kızartılacak yanına patates kızartılıp makarna da yapılacak, başka yemek yapsanız ağzına sürmüyordu, ben kendime yemek yapıp ona ne isterse onu yaptım ama bu kadar sağlıksız ve kuru gıdalarla beslenmenin bedelini kendisinin ödeyeceğini de söyledim çünkü insanın bağırsakları kurur böyle şeylerle.

Dinlemedi ben de ne isterse onları yapmaya, kendime de sulu yemekler pişirmeye devam ettim:) bir süre sonra bağırsaklarından rahatsızlandı, o gün onun miladı oldu kendime pişirdiğim yemeklerden yemeye başladı, bazı erkeklerle inatlaşmak yerine yaşa da gör modelini denemek gerekiyor 😂

B bendekidurumlar yemek alışkanlığıyla ilgili bir konunuz daha vardı yanılmıyorsam, eşiniz sebze yemiyorsa bırakın o ne istiyorsa onu pişirin, makarna dediyse makarna yapın ama kendiniz eşim yemiyor deyip sürekli et, kızartma, makarna, menemen pişirmeyin.
Sebze yemekleri yapın, eşiniz yemezse yemesin siz yersiniz, menemen yapmak istemişsiniz hem onu yapıp hem de makarna pişirebilirdiniz, çözümü olan şeyleri çözümsüz hale getirmeye gerek yok😉

zaten yemek sorununu çözdüm de günlerdir tavuk yiyoruz. arada az da olsa farklı en azından domates biber girsin boğazından istedim o sebeple yaptım. bunu da yiyor diye. bir de bir sürü sos duruyor kullanılmıyor napacaksam bilemedim.

Yine makarnalarda kullanabilirsiniz. Menemeni sabah yaparsınız. Bakliyat yiyorsa kuru fasülyeye koyabilirsiniz biraz. Ben bazen dünden kalan ekmeklerin üzerine o sostan sürüp biraz zeytin, Mısır, sucuk, kaşar çakma pizza da yapıyorum. Sadece menemenlik olarak düşünmeyin.

Benim eşimde çok yemek seçer. Yemek için yaşayanlardan. Sabah gözünü açar, akşam ne yesek diye düşünür. Sebzeye ağzını sürmez. Ama beğenmediği bir şey olursa mutfağa geçer kendi yapar.

'Sen kimsin de lutfedip yaptığım yemeği beğenmediğin için surat asıyorsun' tavrı görmediği için şımarık şımarık yaşamaya devam ediyor.

Tavsiye niteliği taşımaz.

Buzluktan köftenin pişme süresi ile makarnanın pişme süresi aynı.
Eminim siz de sürekli yemek seçtiği için bıkmışsınızdır ama...
Orta yolu bulmak için iki tarafında istekli olması lazım.

çalışmıyorum ama yediğimiz şeyler sürekli aynı, eşim sebze yemiyor. dün köfte yedik ondan önceki gün tavuk tava yaptım ondan önce yine tavuk sote vardı hep böyle şeyler
Bu ne Allah aşkına? Kocaman yetişkin insan yemek seçip böyle besin değeri sıfır şeylerle hayatını devam ettiriyorsa çok kızıyorum ben. Kocaman insan yemek seçmemeli. Sebze yemiyorum ne demek? Benim 4 yaşındaki çocuğum bile yiyor önüne koyulanı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X