- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi Minimidimaksi
-
Yanlış anlıyorsunuzTabii koruyun çocuğunuzu da Suriyeli çoçukların ne suçu bizler bu kadar korumacı olurken Allah'ın izniyle bişe olmaz.
Bende aşılar yapılmasın demedim zaten Suriyeli deyip önyarlı davrandığınız için yazdım.
Uzaktan üzüldüğümü nerden çıkardınız beni tanıyor musunuz yaptığım hayrı burda anlatıp kimseye kendimi ispatlayamam.Yanlış anlıyorsunuz
Ben Suriyeliler için önyargılı değilim, ortada bir durum var ona yönelik hareket ediyoruz dedim, bireysel değil toplum sağlığı olarak
Bana boşuna Suriyeli çocukları savunuyorsunuz, hergün onlardan birkaçını tedavi eden benim, siz sadece uzaktan üzülüyorsunuz
Yani şunu söyleyeceğiniz son kişi benim
Evet 21 yil evvel ogluma alip yaptirmistim. O zamanlar dolar uzerinden aliniyordu. Eczaneye getirtmistik. Ne olur nolmaz bence yaptirin. Bizim zamanimizda hepatitleri bile devlet yapmiyordu. Hepsini almistik.Merhaba arkadaşlar. Menenjit aşısı Devletin yaptığı aşılardan biri değil. Özel bir aşı. 12.aydan sonra yapılıyor. Sizce bebeğime yaptırmalı mıyım. Dr a sordum. Kararı anne- baba verir. Zorunlu bir aşı değil dedi. Siz yaptırdınız mı.
Bu konuda bende çok kararsızım, hekim olmama rağmen. açar kitabı bakarsan 'risk grubunda olmayanlara önerilmez' yazar. gerek yoktur dese bir nevi ama önerilmez demesi aşıların komplikasyonları açısından beni düşündürüyor. oğlum 2,5 yaşında, henüz kreşe başladı, hala karar veremedim. gerçi iyi bir kreşte çocuğun yakalanacağı enfeksiyon en çok solunum yolu, gastrointestinal sistem hastalıkları vs. suriyeli göçmenlerle bir takım hastalıkların yeniden hortlamasına bende takılıyorum ama...Yaptır canım etraf Suriyeli dolu. Olmadık hastalıklar hortladı malesef
Kızıma bebekken menenjit dahil ekstra sayılabilecek tüm aşıları yaptırdım, iyi ki yaptırmışım kızım yüksek ateşe bağlı 3 havale geçirdi, menenjit olabilirdi.Merhaba arkadaşlar. Menenjit aşısı Devletin yaptığı aşılardan biri değil. Özel bir aşı. 12.aydan sonra yapılıyor. Sizce bebeğime yaptırmalı mıyım. Dr a sordum. Kararı anne- baba verir. Zorunlu bir aşı değil dedi. Siz yaptırdınız mı.
Ben yapılması taraftarıyım, tüm çocuklarıma da yaptırdım. Sadece menectra Yen'i çıktığı için ilk çocuğuma yaptırmamıştım o büyük şimdiBu konuda bende çok kararsızım, hekim olmama rağmen. açar kitabı bakarsan 'risk grubunda olmayanlara önerilmez' yazar. gerek yoktur dese bir nevi ama önerilmez demesi aşıların komplikasyonları açısından beni düşündürüyor. oğlum 2,5 yaşında, henüz kreşe başladı, hala karar veremedim. gerçi iyi bir kreşte çocuğun yakalanacağı enfeksiyon en çok solunum yolu, gastrointestinal sistem hastalıkları vs. suriyeli göçmenlerle bir takım hastalıkların yeniden hortlamasına bende takılıyorum ama...
beyin ve sinir cerrahisinden bir hocam kesin bir dille yaptırma dedi, yine temel bilimlerden yakın bir hocamın kızı da 5 yaşında yaptırmadım yaptırmayı da düşünmüyorum dedi. yine hekim bir arkadaşımın oğlumdan iki ay büyük kızı var o yaptırdı. ben hala kararsızım...
Ne gibi bir yan etki acabarotavirüs için eczacı ablam, dr ve saglık ocağındaki hemşire hemfikir olarak yaptırmamı önerirken menenjite temkinli yaklaştılar yan etkilerinden dolayı..
en son bir arkadaşın çok güvendiği dr da birkaç hafta önce sorsaydın yaptır derdim ama çok kötü bir yan etkisiyle karşılaştım yaptırma, yapmayalım; dediğini duyduktan sonra yaptırmadım..
O hemşire halt etmiş,menenjit çok tehlikeli bir hastalık beyin iltihabı yapıyo biliyosunuz.Bu işler riske atmaya gelmez bence,hele ki bizim ülkemizde!
Çoookk geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin. Neden dolayı olmuş. Cidden çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsunCok haklisiniz. 2 tür menenjit varmış. Oglum en tehlikelisiyle tanıştı ve beyin iltihabı gerceklesti. Beyinde 2 cm iltihap oluştu. Kıl payı ölümden dönmüş beyin cerrahimiz oyle dedi.
Ölümcül olan menenjit cok tehlikeliymiş. Oglum resmen kefeni yırtmış. Hayati tehlikeyi atlatti cok sukur. 1 ay hastanede kalicaz.
Hastaneden cikinca pnomokok ve menenjit aşısını yaptirin dediler. Pahalı olan aşıdan. Yaptircam. Ölümün kiyisina geldik resmen.
Ve şuan bu hastalik hortlamış bilginiz olsun kızlar.
Çoookk geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin. Neden dolayı olmuş. Cidden çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun
Anladım canım tekrar çok çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versinBir neden yok. Bir anda gelisti. Evde titizimdir oglumda keza temiz bir cocuktur. Okulda wc leri bile kullanmaz o derece titizlenir yani.
Bulaş hastaligi. Kimden aldi bilemiyoruz. Okullar, kalabalik yerler ve gelen mülteciler konusunda herkes hem fikir.
Biz acile gittigimizde bizden sonra bir menenjit vakasi daha geldi. Onlar da durum nedir bilmiyorum tabi. Kendi derdimize düştük cunku...
Ense sertligiyle gittik hastaneye...resmen saatle yarıştik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?