Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Menenjit aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
103
Merhaba arkadaşlar. Menenjit aşısı Devletin yaptığı aşılardan biri değil. Özel bir aşı. 12.aydan sonra yapılıyor. Sizce bebeğime yaptırmalı mıyım. Dr a sordum. Kararı anne- baba verir. Zorunlu bir aşı değil dedi. Siz yaptırdınız mı.

bence yaptırın, tüm aşıların önemli olduğunu düşünüyorum.. zamanı geldiğinde biz de yaptıracağız.. bu arada KPA larda menenjit var diyebiliyorum, meningokok da farklı bir menenjit aşısı sanırım ondan bahsediyoruz.

Ben kendim yaptırmadım fikrimi söylüyorum; sağlık bakanlığı gerekli görse bünyesine alırdı menenjit aşısını, bana göre en büyük eksik "rotavirüs "aşısı bence onu mutlaka yaptırın.

Zaten Suriyeli insanların olduğu bölgelerde aşılar daha fazla yapılmakta .

2 senedir yan komşum Suriyeli maşallah ne onun çocukların da ne benimkilerde bişe yok onları da Allah yarattı.

Bakin oncelikle sunu kavrayin zorunlu asi vs diye birsey yok saglik bakanliginin butcesi dahiline ucretsiz dagittigi asi var. yani eger saglik bakanliginin butcesi daha iyi olsaydi belki rotayi belki menenjiti bunyesine alip sizin asi takviminize ekleyecekti.
o nedenle eger saglik bakanligibuygun gorseydi takvime alirdi diye birsey yok. size bir de dip not vereyim eger cocugunuz ilerde gelir ve refah seviyesi yuksek bir ulkede yasamak isterse rahim agzi kanseri icin yapilan hpv asisi dahil tum asilari yaptirmak zorunda... yani aslina bakarsaniz tum asilar zorunlu... karar sizin. ben yaptirdim. rota dahil menenjit dahil hatta Rabbim omur verirse 7 yasinda hpv asisini.bile yaptirmayi dusunuyorum.

Ben kendim yaptırmadım fikrimi söylüyorum; sağlık bakanlığı gerekli görse bünyesine alırdı menenjit aşısını, bana göre en büyük eksik "rotavirüs "aşısı bence onu mutlaka yaptırın.

2 senedir yan komşum Suriyeli maşallah ne onun çocukların da ne benimkilerde bişe yok onları da Allah yarattı.
dilerim yanlis anlamisimdir elbetteki onlari da Allah yaratti ama ortalama 60li yillardan beri devam eden asilama takvimi ve politikasi ile pek cok hastalik ulkemizde artik gorulmez iken goclerle birlikte tekrar hortladilar. sadece bir kisiye bakarak buna karar veremezsiniz...

Ben yaptırdım ama sağlık ocağındaki hemşire hiç gerek yoktu keşke yaptirmasaydiniz dedi bilmiyorum doğrusu ney
Bu konuda yaptırın diyende var yaptirmayin diyende

Sağlık bakanlığı bünyesine alacak zaten , ama süre alıyor, hepatit a aşısı ve su çiçeği aşısı daha 3 yıldır filan programa alındı, ilk çocuğumda parayla yaptırmıştım

Suriyelileri Allah yarattı ama onlar geldikten sonra kızamık vakaları çoğaldığı için , sadece 1 yaşında yapılan kızamık aşısını, 9 ay ve 1 yaş olmak üzere 2 ye çıkardı bakanlık

Bakin oncelikle sunu kavrayin zorunlu asi vs diye birsey yok saglik bakanliginin butcesi dahiline ucretsiz dagittigi asi var. yani eger saglik bakanliginin butcesi daha iyi olsaydi belki rotayi belki menenjiti bunyesine alip sizin asi takviminize ekleyecekti.
o nedenle eger saglik bakanligibuygun gorseydi takvime alirdi diye birsey yok. size bir de dip not vereyim eger cocugunuz ilerde gelir ve refah seviyesi yuksek bir ulkede yasamak isterse rahim agzi kanseri icin yapilan hpv asisi dahil tum asilari yaptirmak zorunda... yani aslina bakarsaniz tum asilar zorunlu... karar sizin. ben yaptirdim. rota dahil menenjit dahil hatta Rabbim omur verirse 7 yasinda hpv asisini.bile yaptirmayi dusunuyorum.
Her ülkenin sağlık haritası farklı biz Tr de yaşıyoruz ve bunu baz alarak uygulamaya geçiriliyor aşılar rotavirüs aşısı çocuk sağlığı için önemli bir aşı insan hayatına mal olabilir.

Menenjit aşı ile ilgili bi bilgim Yok konu sahibi dilediğini yapar .

Sizde gideceğiniz ülkelere göre aşı takvimine uyarsınız yine sorun olmaz.

Sağlık bakanlığı bünyesine alacak zaten , ama süre alıyor, hepatit a aşısı ve su çiçeği aşısı daha 3 yıldır filan programa alındı, ilk çocuğumda parayla yaptırmıştım

Suriyelileri Allah yarattı ama onlar geldikten sonra kızamık vakaları çoğaldığı için , sadece 1 yaşında yapılan kızamık aşısını, 9 ay ve 1 yaş olmak üzere 2 ye çıkardı bakanlık
Araştırırdınız mı mağdur olan var mı ? Aşıların zararları bile henüz tam bilinmezken neden bu kadar aşı meraklısı olalım ki ?

Kaldı ki ben onların ülkelerinde olma taraftarıyım memnun değilim ama yazık değil mi bi hayvan görsek aç susuz üzülüyoruz onlara da aynı şekilde merhamet etmek gerekiyor.

Ülke kapıyı açtı sahip çıkmıyor ya biz insanlığımız nerde kaldı ?

Aynı şekilde Suriyeli çocuklar da aşılanıyor , şu durum da problem olmaması gerekir .

Ön yargılarımızdan kurtulalım.

Her ülkenin sağlık haritası farklı biz Tr de yaşıyoruz ve bunu baz alarak uygulamaya geçiriliyor aşılar rotavirüs aşısı çocuk sağlığı için önemli bir aşı insan hayatına mal olabilir.

Menenjit aşı ile ilgili bi bilgim Yok konu sahibi dilediğini yapar .

Sizde gideceğiniz ülkelere göre aşı takvimine uyarsınız yine sorun olmaz.
keske sizin gibi toz pembe olsa hayatlar. malesef saglik haritasina gore degil devletin ayirdigi buyceye gore ayarlanir asilar...

Araştırırdınız mı mağdur olan var mı ? Aşıların zararları bile henüz tam bilinmezken neden bu kadar aşı meraklısı olalım ki ?

Kaldı ki ben onların ülkelerinde olma taraftarıyım memnun değilim ama yazık değil mi bi hayvan görsek aç susuz üzülüyoruz onlara da aynı şekilde merhamet etmek gerekiyor.

Ülke kapıyı açtı sahip çıkmıyor ya biz insanlığımız nerde kaldı ?

Aynı şekilde Suriyeli çocuklar da aşılanıyor , şu durum da problem olmaması gerekir .

Ön yargılarımızdan kurtulalım.
Ön yargı değil canım hastanede çalışıyorum ben. İstedikleri kadar gelsinler ama çocuklarımızı da koruyalım dimi
Bu konuda size uzun uzun anlatmayacağım siz isterseniz yaptırmayın ama ben sonuna kadar aşıların yapılması taraftarıyım, deneyimlerim de bu yönde

Ön yargı değil canım hastanede çalışıyorum ben. İstedikleri kadar gelsinler ama çocuklarımızı da koruyalım dimi
Bu konuda size uzun uzun anlatmayacağım siz isterseniz yaptırmayın ama ben sonuna kadar aşıların yapılması taraftarıyım, deneyimlerim de bu yönde
Tabii koruyun çocuğunuzu da Suriyeli çoçukların ne suçu bizler bu kadar korumacı olurken Allah'ın izniyle bişe olmaz.

Bende aşılar yapılmasın demedim zaten Suriyeli deyip önyarlı davrandığınız için yazdım.

Pnömokok aşısı neden önemlidir?
Pnömokok denilen mikrop zaturre, menenjit, kulak iltihabı, sinüzit, kalbin iltihabı, kemik iltihabı (osteomyelit), beyin abselerinin en önde gelen nedenidir. Okul öncesi çocukların yarısı boğazlarında pnömokok taşır.

Kaç tane pnömokok aşısı vardır?
2 tip pnömokok aşı vardır. Bunlar prevenar ve pnömo23'dür.

Prevenar
2 yaşından önce yapılabilir.
Aşı en yüksek oranda ilk yaş grubunda etkilidir.
2 yaş altında korunma %80-90 iken 2 yaş üstünde %40-60 dır.
Ömürboyu bağışıklık sağlar.
Bu aşı ile menenjitlerde %80-85, pnömoniden (zatureden) %20, orta kulak iltihabından %6 oranında korunma sağlar.
Bu aşı 2 yaşından küçük tüm çocuklara yapılması önerilir. Çünkü 2 yaşından küçük çocuklarda menenjitin en sık sebebidir ve ağır sekellere neden olur. Sağlık ocaklarında 2 aylıktan itibaren ücretsiz yapılmaya başlamıştır.
2 yaşından sonra yapıldığında tek doz yapılır ve ömür boyu koruyuculuğu vardır. Bu aşıda menenjit için yapılıyomuş hemşiremiz böyle olduğu için gerekli görmemiçti

Toz pembe olan bi yorumum yok dikkat ettiyseniz genel bi yorum yaptım. İyi geceler

papyonkilikli papyonkilikli
tartismayacagim. sadece sunu.soyluyorum ucuncu kez. asilar malesef ulkenin saglik haritasina (toz pembeden kastim buydu) gore ayarlanmiyor. devlet butcesine ve bu butcedeki saglik payina gore belirleniyor. ayrica kucuk bir detay vereyim size yapilan kan tahlillerinde bile birkere kullanilmasi gereken kitler malesef ozellikle buyuk sehirlerde birden cok kullanilmaya baslandi bu bile guvenilirligi bozuyor. birakin asilarin takvime alinmasini universite hastaneleri haric pek cok.devlet hastanesinin tahlilleri bile sizin deyiminizle Turkiyenin saglik haritasini yansitamiyor. iyi geceler.

Back
X