Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Menenjit aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Yaptirmadim bu ay icinde yaptiracagim. Ne kadar gerekli kismini yorumlamak bence bize dusmez ama ben ne kadar ozel asisi varsa yaptırdım bunu da yaptiracagim. Rotayi bile yaptirma diyen doktorlar var etrafimda, tanidigim kim yaptirmadiysa şuan acisini cekiyor. Ihmal etmeyin derim

Yaptırdım kendi çocuğumu da,okulda parkta temas edeceği diğer çocukları da riske atmayi doğru bulmuyorum.
Rota virüsü de 2 doz yaptırmıştım.
Ikisinde de sorun yaşamadık.

Menenjit yaptırmayı hep düşündüm ama yinede tedirginim o yüzden bilen birilerine sormamak istedim. Birde şimdi olacak bebeğim aşısını o yüzden ateş yapar mı diye korktum

Bak bi menenjit asisi var asi takviminde yer alan. Saglik ocagi yapiyor ucretsiz. Bide nimenrix asisi var menenjit diye biliyor herkes icerigi farkli. Asi takviminde yer almiyor ozel aşı. Alip saglik ocaginda yaptiriyorsun. 1 yas dolduktan sonra yapiliyor. Doktorunuzdan detayli ogrenin bence 3 ay cok erken eğer ozel asi ise..

Benim oğlum 2 yasında yaptıracağım bir kaç aya.
Ama doktorumuzun muayenehanesinde 3 aylık bebeğe menenjit yapmışlardı. Yani yapılabiliyor demek ki.

Evet kızıma 1 yaşı civarında yaptırdık, ateş olmadı. Ama her bebekte aynı olacak diye bir şey yok, bazılarında da ateş oluyormuş.
Gerekli mi gereksiz mi kısmına cevap vermek için önce 6 sene tıp okumak, doktorlardan daha iyi bilecek seviyeye gelmek gerekir diye düşünüyorum. O yüzden şimdilik doktorlara emanetiz.

Teşekkür ederim kaç aylıkken yaptırdınız pekş bebeğim 3 aylık doktorumuz yapalım diyor da
Iki farklı aşı var sanırım. Biri aşı takviminde yazan,net hatırlamiyorum ne zaman yapildı ama takvimde yazan dönemde yapildığına eminim.
Birde özel aşı var,onu sanırım salgın var diyip çağırmıştı aile hekimliği bizi,onuda ayrıca yaptırmıştım diye hatırlıyorum.

Ben yaptirmiycaktim ama bir arkadaşımın 3 yaşında cocugu geçen sene menenjit olmuş bunu duyduktan sonra 13 aylıkken doktora goturdum ve tek doz nimerix asisi yaptırdım. Ihmal etmeyin yaptırın.

Bu arada doktorumuz rota asisi konusunda uyarmadigi için yaptirmamistik ve yavrum rota oldu ağır atlattık bundan dolayi da asi konusunda hassasim yaptırıyorum.

Artık erken yapıldığını söyledi doktorumuz 3 ve 5 te yapıldığını koruyuculuk açısından daha iyi olduğunu söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…