Menfaat için samimi olan insanlara olan kızgınlığım

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
Biraz içimi dökmek istedim burada. Bazen kendime kızıyorum bu özelliğimden dolayı. Kötü bir insan mıyım diye sorguluyorum üzülüyorum. Sırf menfaatleri için samimi davranıp kullanan, menfaati bitince de tabiri caizse çirkefleşen insanlar yüzünden kimsenin samimiyetine güvenemiyorum. Sürekli bir şeyler isteyen (ihtiyacı olmadığı halde) insanlar bana normal gelmiyor. Bir insanın benimle menfaat için konuştuğunu anlamak sinirlerimi bozuyor. Elinde imkanı varken kendini acındırıp kullanmak isteyen, yapılan yardımı suistimal eden insanlar yüzünden fazla samimiyet kurmak istemiyorum birçok kişiyle. Bu maddi anlamda da değil her zaman, manevi olarak da karşısındakini kullanan insanlar beni gerçekten insanlara karşı güvensiz biri haline getiriyorlar. Hani normalde hiçbir şeye tutmaz ama sırf kullanmak için samimi olmaya çalışırlar ya bunu hissetmek çok kötü bir şey. Bana bunu hissettirmeyenler de var, hayatımda hep ayrı yeri olan insanlar oluyor onlar. Gerçekten severek, isteyerek onlar için bir şeyler yapmaya çalışırım ancak herkese karşı bu şekilde olamıyorum.
Siz de bazı insanlara karşı bu şekilde hissediyor musunuz zaman zaman? Bazen kendi adıma üzülüyorum neden böyle oldum diye.

İnsanlara karşı o kadar güvensiz bir insan oldum ki.
Bende öyleyim artık ilişkiler arkadaşlıklar çıkar ilişkisi olmuş...
Oyuzden az insan çok huzur diyorum....
Çünkü arkadan konuşup yuzune bakamam ben insanların öyle yapanlarla da işim olmaz yalakalik yapamam yani....

Benim de etrafımda var öyleleri çözümü arayı mesafe koymakta buldum.
Az insan az dert az kaygı.

Felsefem bu yönde .
Herkesle iyi olacaz diye bir şey yok .
Samimi ve gerçek dost canlısı bulduktan sonra gerisi hikaye...

Bu konuda ben çok akıllandım artık
Az insan, çok huzur
"Sahte kalabalığın olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun" demişler
Çok ta doğru söylemişler

Nefret edilesi tipler!Uzak dur canım öyle insanlardan.Ben bu tip insanlar yüzünden bir ayımı kendime zehir ettim.Ah ne büyük aptallık benim ki si .Sen şakın bu hataya düşme.

Bende öyleyim artık ilişkiler arkadaşlıklar çıkar ilişkisi olmuş...
Oyuzden az insan çok huzur diyorum....
Çünkü arkadan konuşup yuzune bakamam ben insanların öyle yapanlarla da işim olmaz yalakalik yapamam yani....
O kadar zor ki anlayabilmek en başından. Çok geç öğreniyoruz en yazık ki insanların gerçek yüzlerini. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.

Nefret edilesi tipler!Uzak dur canım öyle insanlardan.Ben bu tip insanlar yüzünden bir ayımı kendime zehir ettim.Ah ne büyük aptallık benim ki si .Sen şakın bu hataya düşme.
Uzak durmaya çalışıyorum ama gelip buluyorlar illa bir şekilde. Tamam desen olmuyor, hayır desen olmuyor. Hep menfaat, hep sahtelik. Bunu fark etmek çok üzücü.

Böyle tipler kendilerini çabucak belli eder uzak dur.
Eskiden gereksiz bulurdum arkadaşlığı. Senin gibi kendimce savunma mekanizması geliştirmiştim.
Şu aralar fikrim farklı.
Her insan ayrı hikaye.
Bilinçli olunca, yapmak istemediğine hayır diyebilince arkadaşlıklar yük olmaktan çıkıyor.
Suistimal edildiğimi düşünmedikçe insanlara yardım etmek, kendimce iyilik yapmak beni mutlu ediyor.
Karşılıksız yapılınca insana dert olmuyor.
"Hayır" diyebilmek çok önemli.
Arkadaşlıkta diğer ilişkiler gibi gittiği yere kadar...

Bu konuda ben çok akıllandım artık
Az insan, çok huzur
"Sahte kalabalığın olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun" demişler
Çok ta doğru söylemişler
Çok çok doğru ama o sahte kalabalıklar hep işleri düştüğünde ortaya çıkıyorlar ya o can sıkıcı işte. Bazen o kadar belli oluyor ki asıl amaçlarının çıkar olduğu, menfaat olduğu, o insanlar için kılımı dahi kıpırdatmak istemiyorum inanın. Bundan dolayı üzülüyorum ama gerçekten bazı insanlara bir kere fırsat verildi mi sürekli suistimal ediyorlar bunu.

Çok çok doğru ama o sahte kalabalıklar hep işleri düştüğünde ortaya çıkıyorlar ya o can sıkıcı işte. Bazen o kadar belli oluyor ki asıl amaçlarının çıkar olduğu, menfaat olduğu, o insanlar için kılımı dahi kıpırdatmak istemiyorum inanın. Bundan dolayı üzülüyorum ama gerçekten bazı insanlara bir kere fırsat verildi mi sürekli suistimal ediyorlar bunu.
Valla ben hiç te üzülmüyorum
Kimin ne mal olduğunu anladığında beri
Hiç kimseyle muhatap olmuyorum
Böyle kafam çok daha rahat

Böyle tipler kendilerini çabucak belli eder uzak dur.
Eskiden gereksiz bulurdum arkadaşlığı. Senin gibi kendimce savunma mekanizması geliştirmiştim.
Şu aralar fikrim farklı.
Her insan ayrı hikaye.
Bilinçli olunca, yapmak istemediğine hayır diyebilince arkadaşlıklar yük olmaktan çıkıyor.
Suistimal edildiğimi düşünmedikçe insanlara yardım etmek, kendimce iyilik yapmak beni mutlu ediyor.
Karşılıksız yapılınca insana dert olmuyor.
"Hayır" diyebilmek çok önemli.
Arkadaşlıkta diğer ilişkiler gibi gittiği yere kadar...
Haklısınız gerçekten. Mesele “hayır” diyebilmekte kesinlikle. Ancak hayır demeye fırsat vermiyorlar ya artık. Diliyle istemeyene yardım etmek daha güzel ve doğru geliyor bana. Gelin görün ki bariz bir şekilde türlü dalavere ile bir şeyler isteyenler, tabiri caizse enayi yerine koymaya çalışanlar beni aşırı sinirlendiriyor. Yapacağım varsa da yapmak istemiyorum hiçbir şey bu tarz insanlar için. O kadar üzülüyorum ki sonradan, ama bu tarz insanların o anda bana hissettirdikleri duygular sinirlerimi bozuyor. Sırf menfaat için canım, cicim diyenler olmasın hayatımda. Ne iyilik istesin ne kötülük, sadece uzak olmalarını istiyorum. Hayır demek, istedikleri cevabı vermemek en doğrusu ama bunu yapabilmek gerek kırmadan. Aksi halde sinirlerim bozuluyor.

Aynen bu insanlardan nasıl onlar gibi nazik bir şekilde kurtulunur?

Back
X