Menfaatsiz sevgi var mı?

meraketme

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2024
13
-6
6
Merhaba kızlar,
İçimi dökmek istiyorum.Üniversite yıllarımda bir sevgilim vardı,buluştuğumuzda hesabı bana ödettirirdi.Askere gidince benden sürekli borç istedi,ben de çalışmıyordum ama ailemin verdiği harçlıkları gönderdim.2015’te toplamda 10 bin kadar vermiştim,sadece yarısını geri alabildim. O da 8 yıl sonra falan paranın değeri düşünce geri verdi.Bana hiç hediye almadı,ama başka sevgilisine ayıcıklar, cafeler vs. yapmıştı.O sevgilisinden ayrılma nedeni de kız benim paramı harciyordu beni kullanmaya çalışıyordu demesi.Bana geri dönmek istiyor 10 yıl sonra.
Aradan yıllar geçti, başka bir ilişkimde de aynı şey oldu.Bu kez daha da büyük:Benden 200 bin TL aldı,ama o parayla kendi akrabalarıyla gezdi, sevgilisini lüks kafelere götürdü.Hep “Ocakta ödeyeceğim”diyor.Benimle ilk buluşmasında bile ortak ödemiştik hesabı.
Şimdi kendimi çok kötü hissediyorum.İnsanlar sadece onlara verebildiklerim kadar yanımda gibi geliyor.Ben gerçekten değer görmeyi, sevilmeyi hak etmiyor muyum? Sizce ben mi fazla safım? Siz olsanız ne yapardınız?

Insanlar dıyerek genelleme yapmanı yanlıs buldum. Salak bı sevgılı bulmussun. Paranı yıyıp ıcmıs. Bunu neden dıger ınsanlara da maal edıyorsun kı? degerı ılk basta baskasında ararsan harcanırsın. Ilk once kendıne deger goster. Evet safsın

Sizin genel sorununuz kendinizle, kendinize ne saygınız ne öz güveniniz var insanlar sizi sevsin sizi bırakmasınlar diye paranızı yedirip kapılarına hediyeler bırakıyorsunuz,
ben olsam öncelikle destek alarak kendimi sevmeyi öğrenirdim akabinde insanların sizi sevmeleri için ekstra şeyler yapmanıza gerek olmadığı otomatik olarak yüklenecek.

Sen neden para gönderiyosun ki anlamıyorum az para da degil

Bütün bunlara izin veren sizsiniz. Kendinizi maddi ,manevi kullandırıyorsunuz. Millete para saçıp sonra da dolandırılmış gibi davranıyorsunuz. O parayı vermeyin, bu zor bir şey değil. Kimseye para falan saçmayın. Psikolojik destek alıp kendinizi sevmeyi, kendinize değer vermeyi öğrenmeniz lazım öncelikle. Sevgiyi, ilgiyi yanlış yerde, yanlış kişilerden bekleyip farklı sonuç alamazsınız. Ama önce sizin bilinçaltınızdaki olumsuz düşünceler değişmeli. Siz değişirseniz hayatınız ve çevrenizdeki insanlar da değişir.

İnsanlara para vererek onlara ne yapmayı amaçliyorsunuz Şirketsiniz onlar çalışanmi .Sevgili dediğiniz şey sizden para istediğinde yada geri vermediginde hop dur bakalım orada bir demek yerine menfaatsiz sevgi varmı demek nasıl bir tümevarım.Siz daha sevgiyi bulup yasamamizsinizki menfaat olanı olmayanı arayın.Dönüp kendinize bakacaksınız.Niye insanlarda paranızı bırakıyorsunuz? Borc verirken bankadan o kişinin banka ibanina açıklama kısmına da borç yazarak verin dekontu saklayın sonrada dava açıp faiziyle alın.Sizinki iyi niyet değil başka birşey .Sevgililik ilişkilerinde bu tarz şeyler olmaz bir oldu tamam hatayı yaptık.Ayni hata defalarca yapılmaz

Hos parada vermeyin sizden bu talep edilmemeli siz banka değilsiniz.Gider bankadan alır .Seviyorsan verirsin sevmiyorum arkadaş güle güle dersiniz.Yada parayı geri alamayacağınızi bilerek verirsiniz.Bu tarz insanlardan uzak durun .

Ben olsam 200 bin vermezdim. Değil sevgiliyle kimseye vermezdim.
Bu kadar çok verici olmanız sorun. İnsanları sadece fedakarlıkla bir şeyler vererek yanınızda tutamazsınız
Sizde sorun

Başlık alakasız ve komik.
Menfaatleri için yaklaşmış ve istediklerini almışlar ama karşılığında verilen bir sevgi yok. Ayrıca, sizi çok sevsinler diye mi verdiniz parayı veya para vermez/istediğimi yapmazsan seni sevmem demagojisi yapanları nasıl normal buldunuz da beslediniz?
"Çok fedakârım, çok verici ve iyi bir insanım, herkes çok kötü" diye kendinize acımak ve kendinizi kandırmak yerine esas problemin sizde olduğunu anlayın önce; bu çoğu meseleyi çözecektir zaten.

hayır dıyemıyorsanız yardım alın 1 kez olur ama 2 kez farklı insanla olmuş üstelik bile bile lades demek sizinki

Elinden zorla almıyorlar ya niye veriyorsunuz ne alaka onu çözemedim elin oğluna niye 200.000 vereyim mesela sebep ne ? Ben benden para isteyen erkekten anında buz gibi soğurum anan bitti baban bitti kardeşlerin birti eşin dostun arkadaşın bitti bankalar bitti bana kaldın benden borç istiyosan senden demek ki bi skm olmaz bunu anlamak zor değil yani

Siz kendinizi sevin, kendinize değer verin , ne kadar değerli olduğunuzu lütfen bilin. Siz bildikten sonra etrafınızdaki insanların sizi kullanmaya çalışması diye bir durum olmayacaktır. Zaten öyle insanlar da etrafınıza gelmemeye başlar çünkü sizi sömüremeyeceklerini bilirler.

Ya bu sürekli para veren kişilerin herşeyin farkında olduğunu düşünüyorum ben nedense. Kimse bu kadar saf olamaz. Paranız ile yanınızda tutabilirsiniz gayet iyi biliyorsunuz paranız bitince byeee.
Başka erkek mi yok dunyada neden bağımlı oluyorsun seni sömürene.Para istiyen birinden soğur kendini bilen bir kadin. Para için yanımda durcaksa hiç durmasın der. Neden şimdi bu insanları hep çektiğinizi anladınız mı? Sorun sizde yani. Biri sizi sevecekse koşulsuz sevmeli. Hiçbirşeyim yok de beni seven böyle sevsin. Ayrıca alma verme dengesine dikkat etmezsen hep harcanırsın.

ailenizle araniz nasil? evlat ayrimi vs yasadiniz mi? ne yapsaniz yaranamiyor - ilgi odagi olamiyor muydunuz?
bunun cevabina gore yapacagim yorumumu

Ben bir erkeğin ailesi varken o kadar arkadaşı varken sevgilisinden borç para istemesini doğru bulmuyorum bence istemez. Para giren ilişkilerin bozulduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar ne istedim nede istediler.

Siz hayatınıza giren erkekleri parayla tutmayı düşünen para vermezseniz bırakıp gideceğinden korkan birisiniz.Bu düşünce tavrı hem çok sıkıntılı hem çok itici ,bu kafada giderseniz sizi seven bir adam karşınıza çıkmayacak sadece paranızı yiyen yüzünüze yalandan gülen arkanızdan küfür basıp değer verdiği kadına hediye yağdıran iğrenç adamlar hayatınıza girecek.Yanlış anlamayın ama parayla sevgili tutan biri gibi duruyorsunuz.Kendinize hiç saygınız yok.İlişki düşünmek yerine bir iyilik yapın parayı kendinize harcayın gidin terapi alın tedavi olun.. Bu kafayla giderseniz bir gün para seven bir katile dek gelir 3 kuruş para için canınızdan olursunuz .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…