• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıkkınlık veren para mevzusu

Biz o yollari çoktan gectik.
Ailesine harciyor diye kendi birikimime hiç dokunmadim yok dedim geçtim.
Ilk evlendigimiz 2 ay eşim eve her seyi aliyordu dugunden kalan taksitler vardi onlari da öduyordu kv nin faturalarini oduyordu, parasi da kaliyordu maasindan. Kv çekemedi surekli kavga cikariyordu niye bu kadar aliyorsunuz diye, getirin burda yiyelim diye tutturuyordu , hatta biz evde yokken kiziyla gelip yiyeceklerimizi vs tuvalet kagidina kadar defalarca toplayip goturmuslugu de var. Bazen gunluk bazen iki gune bir esime de mutfak listesi gonderiyordu lazim diye. Fazla fazla oluyordu gözumun önünde dondurucuya koyuyordu peynirinden sucuguna yogurduna sutune aklina ne gelirse iste. Gorumce hanimin da iki günde bir cekirdek kola çikolata sigara listesi vardi ha bir de telefon faturasinin ekran goruntusunu atiyordu son ödeme tarihi şu kardesim ödemeyi unutma diyordu.

Ben kendi telefon faturami internetimi kendim öduyordum kişisel ihtiyaclarimi da kendim karsiliyordum. Bunlarin faturalar bize kitlendi mutfak ihtiyaclari , 2 tane kurbanlik, bayram ikramliklari vs hepsi bizden. Bir defa bayram çikolatasini almayi unutmusuz bir surat yapti aldiklarmizi da posetle masaya firlatti alin goturun bunu istemiyorum dedi. Neymis cikolata almamisiz. Gezmeye gidilip yenilip icilecek bizden. Gezmeyi de cok seviyorlar ama bizim ustumuzden. Dügünden kalan taksitleri ödeyemez olduk kira birikmeye basladi. Bir kez tokezleyince üst üste geldi iyice battik. Kendileri gecindirdigimiz faturalarini odedigimiz yetmiyor gibi görumcenin yaptigi 54 binlik borcu bize kitlediler. Nasil yapmis diye sormayin mevzu uzun.

En son banka kredi kartini kapatti eşimin, maas kartina da el koydu.
Ne yapacagim diye dört döndu durdu. Müstehak hak etti. Annenden iste dedim teşvik ettim gitti istemeye, isteyememiş evi yeniliyorlardi( kv evi iç dis mobilyalarla birlikte yeniledi) soylesem evi yeniledik borca girdik paramiz yok derlerdi diyor.
Biraz süründü sonra ben borclarinin bir kismini ödedim maas karti açildi kredi kartini açmadilar borcunu odedigim halde bankaya gitti geldi olmadi. Maasi borclari ancak denkliyordu, evin butun ihtiyaclarini uzun suredir ben karsiliyorum, son iki aydir kendi maasindan bir seyler almaya basladi eve , şu an bile eşimin görumcenin borcuna cektigi kredinin taksidini öduyoruz cok şükur az kaldi. Bu ona ders oldu bir senedir ailesine kibrit çöpü bile almiyor. Kayinvalide de gelin oglumu yedi bitirdi borc batagina surukledi diye zirliyor.
Dedim ya sizi çok iyi anlıyorum diye anlatsanız daha neler çıkar kimse bu noktaya kolay gelmiyor. Bende sonradan vermeyince kötü olmaktansa ilk başta kötü oldum çünkü görümceminde tatlısı yemeği istekleri bitmiyordu. Vicdanınız rahat olsun.

Valla bizimkide o hesap, da ben buraya hepsini yazamadım tabi ki, ayakkabı konusu bardağı taşırdı sadece 😅😅 bi senin taktiği uygulayayım bakiym. Ama benim annem babam da kızıp almıyolar yani onu napıcam bilemiyorum 🤷‍♀️ zorla tutuşturcam ellerine fln artık 😅
Benimkide almıyor ben veriyorum valla kıyafet almasam giderken güzel bir tatlı alıyorum. Yemek alıyorum. Bi de mesela bilerek butiklere mesaj atıyorum kıyafet alıcakmışım gibi eşimde kalbim sıkıştı diye gülüyor bende nolcak canım 100 lira diyorum. Valla bizde kızmıyorum ailelerine harcamalarına ama bokunu çıkarmaya gerek yok ki. Kayınpederim köyde kaynanam evde tek dün tavuk aldım geçerken uğradım dedim anne açsan gel pilav yapıcam yanına geldi bi de kahve yaptım mis. Bizde kötü değiliz yani sadece bazı şeylerin dozunda olmasını savunuyoruz. Köyden tereyağ falan gelicek paraları kalmamış eşime dedim gönder sen bizde alıcaz zaten. Bak bu normal bi para verme ama babasına forma almasını normalleştiremiyorum :)

Dedim ya sizi çok iyi anlıyorum diye anlatsanız daha neler çıkar kimse bu noktaya kolay gelmiyor. Bende sonradan vermeyince kötü olmaktansa ilk başta kötü oldum çünkü görümceminde tatlısı yemeği istekleri bitmiyordu. Vicdanınız rahat olsun.
Çok dogru anlatsak neler neler var daha.
Çok rahat vicdanim.

Yani bi cocugun anne babasına birseyler alması çokta abes değil ihtiyacı olmasa bile alabilir yani o çocuğu onlar bu güne getirmiş benim eşim annesinin ev vergisini öder faturalarını otomatiğe aldı ödüyor bunlar ihtiyaç yoksa güzel şeyler kayın validenin maaşı var Allah a sukur bizde kotu durumda değiliz kayinvalide de herseyim size kalacak zaten diyor e öylede yani ogluda birseyler yapsın bunlar küçük seyler canınızı sıkmaya değmez

Kızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna 👉
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun 😅

Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı 🥴
Altı üstü annesine 1 ayakkabı, 200 TL de otobüs kartına yüklemiş. Ne var yani? Bu erkekler ailelerine hiç mi birşey yapmayacaklar? Siz tek maaş ve küçük çocukla ne kadar zorlanıyorsanız, onlar da tek maaş okuyan bir çocukla zorlanıyorlardır. Eşiniz milyarlar vermemiş altı üstü bir ayakkabı almış biraz da karta dolum yapmış... Bu kadar da gözdarlık yapmayın ya...
Ayrıca eşinizin sizden saklamasının sebebi, sizin bunu problem edeceğinizi bildiğinden dolayıdır. Demek ki çözmüş kişiliğinizi...

Biz de tek maaşla geçiniyoruz. Hatta bayağı taksitlerimiz, borçlarımız da var. Evimiz de kira... Eşim her ay 250 TL bi kardeşine, 250 TL de diğer kardeşine veriyor. Her sene götürüp kardeşlerine de annesine de 4-5 parça giyecek falan da alıyor. Doğum günü vs hariç...
Yok alma mı diyeyim? Hep bana hep bana olmuyor maalesef, biraz hayır da yapmak gerekir... Çok üzülüyorum ilerde bir çocuğum olursa ben onu ne zorluklarla büyütüp evlendireceğim ama karısı bana aldığı bir ayakkabıyı problem edecek 🤦🏻‍♀️😡

Hayır oturulacak bir ev değildi. Satıp üstüne borçlandık
E kusura bakmayın sizi ev sahibi yapmış insanlar! Yok artık ya bu nasıl bir nankörlük böyle. İnsan evlendi diye anasına babasına da bakmayacaksa. Valla bize bırak evi çöp verdiği yok ama yani ona rağmen yaparız içimizden geleni her zaman. Şaşkınlıkla okudum. Yani boyle sayılamayacak kadar şey yapmisizdir iki tarafada her zamanda yaparız elimizden geldiğince. Anne baba ya bunlar el insaf. Tek maasiz iki çocuk var ayrıca.

Yaşarken çocuğa mal mülk bagislayan aileleri anlayamıyorum.
Kendilerini nasıl bu duruma sokar bir insan ya?
Benim babam emekli kirada bir evi var
Adam zor geçiniyor şimdi bu evi bize mi versin?
Adam kirayla zar zor geçiniyor hastane masrafları bir ton.
Akıllı insan bunu kendine yapmamali sonra ayakkabı lafı edilir.
Eşinin ailesine şuan çok kızgınım.
O kadar haklısınız ki. Yaşarken vermiyceksin sonra nankörlük görüyorsun verdiğin ev küçücük kalıyor aldirdigin ayakkabı kocaman. Pes cidden. Ev ya bu ev yani ne kadar kotu bile olsa ev vermiş insanlar.

O kadar haklısınız ki. Yaşarken vermiyceksin sonra nankörlük görüyorsun verdiğin ev küçücük kalıyor aldirdigin ayakkabı kocaman. Pes cidden. Ev ya bu ev yani ne kadar kotu bile olsa ev vermiş insanlar.
Ve düştükleri durum içler acısı.
Ayakkabı dahi almakta zorlanıyorlar demekki.
Babam benim kira ile geçiniyor annemin babamın aylık hastane masrafı her ay nerdeyse 1000 lira.
Şimdi düşün tutup bunu bize verseler sonra para isteseler biz diyeceğiz ki kendi yağınizda kavrulun(!)
Olacak iş değil.
O yüzden asla böyle bir hata yapilmamali.
Kimseye mal mülk bağışlanmaz hayattayken.
Sonra acınacak duruma düşülür.

Demek benim anneme verdiğim paraları aldığım şeyleri duysa konu sahibi şok olur yazık valla Allah hayırlı evlat eş versin
Ya konu sahibini anlamaya çalışıyorum.Kendim zordayken eşim kendi ailesine sürekli para verse bende bozulurdum.Ama 2 çift ayakkabınında lafını etmezdim ya.Sonuçta anne,baba ya üstümüzde o kadar emeği olan kişiler.Evlendim ben artık diye sırtta dönecek halimiz yok.
Hepimiz yarın bir gün kaynana olucaz,o yollardan geçicez.
Ne ekersen onu biçersin demişler.

Kızlar kızlar kızlar,
Abartıyor muyum, paragöz müyüm, cimri miyim diye size danışmaya geldim.
Evliyim ve küçük bir çocuğum var. Normalde çalışıyorum ama şu an bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Tek maaşız ev kredimiz var. Gelelim soruna 👉
Tek maaş olduğumuz için zorlanıyoruz. Bi şeylerden kısarak ay sonunu getirmeye çalışıyorz. Kendimize yetiyoruz çok şükür. Annemle babamın durumu iyi ikisi de yıllarca çalışmış emekliler şu an fln. Bende tek çocuğum. Bı nedenle benimkiler ağzımdan ne çıksa alırlar. Maaşın yok derler ekstra öderler ihtiyacımızı fln. Ama ben hesabımı kitabımı bilerek büyüdüm. Üniversitede fln çalıştım hep harçlığımı çıkarttım. Onlar da verirdi ekstra iyi de harcarım ama yeri gelir ikinci el alışveriş yaparım kendime de çocuğuma da...
Neyse uzatmadan benm kayınvalideler böyle değiller ama. Açıktan istemezler ama bişey alınınca veya para verilince yok almayalım da demezler. Sırf bu ay onlara bir sürü harcama yaptık. Bu arada onlar tek maaş. Maaşı da çok değil, ortalama. Eşim de 3 kardeşler... Biri de okuyor.
Bugün de son noktama geldim artık. Sinir oldum. Kv ayakkabı ihtiyacı vardı. Eşim götüreym bakıtaym dedi. İyi dedm. Bunlar gittiler 2 tane almışlar 400e. Birini eşim almış ama bana söylemedi.(Artı bide 200 para yüklemiş otobüs kartlarına.) Laf ebeliği yaptım biraz, dedm paraları var mıydı zor durumda kalmasınlar fln bana var aldıkar diyo ama ödemiş. Kredi kartlarımız doldu asgarini ödeyerek bitirmeye çalışıyoruz. Arkadaşına da borcumuz var üstelik. Ben şuna üzülüyorum ki annem her durumda bize zor durumda kalmayın diye hiç bişet ödetmiyo kendi alıyo her şeyimizi. Ama onlar sizin çocuğunuz var bu kızın maaşı yok demiyolar.
Eşimin bana söylememesi de cabası yani. İçimde patlicağına sizinle paylaşmak istedim. Teşhisim nedir siz koyun 😅

Dip not: düğünümüzden gelen altınların nerdeyse yarısını kv kp zor durumdalar diye eşim verelim dedi tamam demiştim. Şimdi çok pişmanım. Sağolsunlar küçük bir ev fln verdiler ama mesela eşimin abisine 2 3 yıl önce tofaş şahin edecek kadar bir miktar vermişlerdi. Onu tl olarak geri aldılar şu an hiç bir değeri kalmadı verdikleri paranın. Eper altın olarak fln alsalardı şu an epey kenarda paraları olacaktı 🥴
Eşinizin annesine ayakkabı alması gayet normal ama onun dışında sürekli olarak sizden geçinmeye çalışıyor olmaları hoş değil

Hayır oturulacak bir ev değildi. Satıp üstüne borçlandık

Sizin gibi gelinlere Allah gözünüzü doyursun diyorum. Verdikleriniz büyük ama aldiklariniz tü kaka..
Inadina da ben gibisine pintinin önde gideni gelir siz gibisine..
Tovbe yarabbim neyse sakin olcam.

Anneye alınan bir çift ayakkabı mi için mi bu kadar tantana
Yok bibi çoğu kişi tam anlayamamış iş geline kp tarafindan sen babandan 10bin al sonra öderiz e kadar gitmiş. O eve de onlar bakiyor gibi birsey, kendi çocuğuna bakamaz haldeyken. Olay ayakkabı almak değil 2. Ayakkabı ve cep harçlığı. Kadın dolmuş dolmuş taşmış diğer mesajlarida incelesene

Sizin gibi gelinlere Allah gözünüzü doyursun diyorum. Verdikleriniz büyük ama aldiklariniz tü kaka..
Inadina da ben gibisine pintinin önde gideni gelir siz gibisine..
Tovbe yarabbim neyse sakin olcam.

Nolur konuyu iyice okuyun ya aile tamamen bunlardan geçiniyor evdeki çocuktan kısılıyor hak mi bu?
Evi geri alsınlar altınları versinler bir daha da birsey istemesinler daha iyi

Back
X