• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıkkınlık veren para mevzusu

Alıntıladığınız mesajımla sizin mesajınız arasındaki bağlantıyı çözemedim.

Anne babanın çocuğuna bakmak ve büyütmek yükümlülüğü mevcut. Yasayla da korunuyor bu hak.

Aynı şekilde : çocukların da ; kanunda üst soy olarak adlandırılan anne babaya karşı yükümlülükleri mevcut. Hatta nafaka hakkı da mevcutmuş mesela.

Düğün de talep edilen destekle : çocukların anne babalarını , kardeşlerini gözetmesini birbiriyle kıyaslamak ; elmayla armutu kıyaslamaya benziyor.
Ya siz şunu anlamadınız bence. Biz şu sıralar sıkışığız bebek olsn maaşsızlık olsun doğalgaz elektriğin fazla fazla gelmiş olması olsun, ek olarak verdiğimz borçtan ötürü olan sıkışıklığımz olsun.... Yok yani bu aralar yok. Paramız yok. Şu birkaç yıl yok. Olanı da borç verdik. YOK.
sıkışık zamanda da idare ediversinler. Onların ihtiyacı olduğunda biz idare ettik çünkü. Para verdik, borç verdik aileşveriş yaptık. Anlatabiliyo muyum.
Ben komple zırnık koklatmayalım demedim ki olay bakma yükümlülüğüne geldi ne alaka?

Alıntıladığınız mesajımla sizin mesajınız arasındaki bağlantıyı çözemedim.

Anne babanın çocuğuna bakmak ve büyütmek yükümlülüğü mevcut. Yasayla da korunuyor bu hak.

Aynı şekilde : çocukların da ; kanunda üst soy olarak adlandırılan anne babaya karşı yükümlülükleri mevcut. Hatta nafaka hakkı da mevcutmuş mesela.

Düğün de talep edilen destekle : çocukların anne babalarını , kardeşlerini gözetmesini birbiriyle kıyaslamak ; elmayla armutu kıyaslamaya benziyor.

Ya siz şunu anlamadınız bence. Biz şu sıralar sıkışığız bebek olsn maaşsızlık olsun doğalgaz elektriğin fazla fazla gelmiş olması olsun, ek olarak verdiğimz borçtan ötürü olan sıkışıklığımz olsun.... Yok yani bu aralar yok. Paramız yok. Şu birkaç yıl yok. Olanı da borç verdik. YOK.
sıkışık zamanda da idare ediversinler. Onların ihtiyacı olduğunda biz idare ettik çünkü. Para verdik, borç verdik aileşveriş yaptık. Anlatabiliyo muyum.
Ben komple zırnık koklatmayalım demedim ki olay bakma yükümlülüğüne geldi ne alaka?

Üstteki mesajım : gecenin_resmi gecenin_resmi üyesinin alıntıladığı mesajım için : kendisine verdiğim yanıtı içermekte. Cevabım size değildi.

Sizin hayata bakış açınızı Düğün takıları ile gezilir mi konusunda tesadüfen gördüm. Bu sizin bakış açınız ; konunuzdaki bakış açınızı değiştirir veya değiştirmezsiniz ; sizin tercihiniz.

Geçim sıkıntısı farklı boyutlarda toplumun her kesimini etkiliyor.

Hepimiz için refah içinde , sağlıklı , mutlu günler dilerim.

Üstteki mesajım : gecenin_resmi gecenin_resmi üyesinin alıntıladığı mesajım için : kendisine verdiğim yanıtı içermekte. Cevabım size değildi.

Sizin hayata bakış açınızı Düğün takıları ile gezilir mi konusunda tesadüfen gördüm. Bu sizin bakış açınız ; konunuzdaki bakış açınızı değiştirir veya değiştirmezsiniz ; sizin tercihiniz.

Geçim sıkıntısı farklı boyutlarda toplumun her kesimini etkiliyor.

Hepimiz için refah içinde , sağlıklı , mutlu günler dilerim.
Evet başka üyeye cevabınz olduğunu fark ettm ve bilerek size yazdım. Siz konunun en başlarında hararetli bir şekilde yazıp daha sonra geniş çaplı açıklamamdan sonra kayboldunz. Yorum yapmadınz. Benim bakış açımla ne alakası var bunun anlayamadım. Olunca verirsin olmayınca veremezsin. Olay bundan ibaret. Bakış açısıyla bir ilgisi yok

Evet başka üyeye cevabınz olduğunu fark ettm ve bilerek size yazdım. Siz konunun en başlarında hararetli bir şekilde yazıp daha sonra geniş çaplı açıklamamdan sonra kayboldunz. Yorum yapmadınz. Benim bakış açımla ne alakası var bunun anlayamadım. Olunca verirsin olmayınca veremezsin. Olay bundan ibaret. Bakış açısıyla bir ilgisi yok

Hangi geniş çaplı açıklama ? Sizi destekleyen üye yorumlarıyla karşılıklı tatlı sohbetiniz , balık fiyatını eşiniz pahalı bulduğu için almamış olması ve bir üyenin mesajında da somonun dilim fiyatı mevcuttu.

Hatta bazı üyeler sizi ajitasyon yapmakla suçladı.

Bazı üyelerin de size bütçe yönetiminizle ilgili mesajları da oldu.

O esnada denk geldiğim konuda Düğün takıları ile gezilir mi yorumlarınıza denk gelince , mevcut konunuzdaki : sizce geniş çaplı açıklamalarınız havada kaldı.

Bakış açılarımız farklı. Şu aşamada siz ancak destek mesajlarıyla mutlu olabilirsiniz.

Aile büyüklerinizin verdikleri kararlardan üzülmemelerini dileyebilirim ancak.

Günün birinde konunuzu objektif bir şekilde okursanız , belki de farklı açılardan da bakabilirsiniz.

Hangi geniş çaplı açıklama ? Sizi destekleyen üye yorumlarıyla karşılıklı tatlı sohbetiniz , balık fiyatını eşiniz pahalı bulduğu için almamış olması ve bir üyenin mesajında da somonun dilim fiyatı mevcuttu.

O esnada denk geldiğim konuda Düğün takıları ile gezilir mi yorumlarınıza denk gelince , mevcut konunuzdaki : sizce geniş çaplı açıklamalarınız havada kaldı.

Bakış açılarımız farklı. Şu aşamada siz ancak destek mesajlarıyla mutlu olabilirsiniz.

Günün birinde konunuzu objektif bir şekilde okursanız , belki de farklı açılardan da bakabilirsiniz.
Ben oraya yorumları çok sonra yaptım. Ordaki bakış açımda sizi rahatsız eden neydi onu anlamadım ayrıca. Buraya taşıma sebebinz nedir yani? Konuyla ilgisi nedir?
Şu açıklama: borç verdiğimiz için zora düştüğümüz olan açıklama, sonrasında sizin mesajlarınız bıçak kesiği gibi kesildi

Ayrıca bir karar da yok ortada, yazdığınızı anlamaya çalışıyorum 🤷‍♀️ demişsinz ki bütçe yönetimiyle ilg mesajları oldu. Evet oldu yazdım neden sarsıldıpını bütçemizin ee yani?
Bazı üyeler ajitasyonla suçlamış. Evet burda yazılan her konuya olumsuz yorumlar gelebiliyor gayet normal.
Destek mesajlarıyla mutlu oluyormuşum. Gayet normal, anlaşıldığımı hissettiğim insanlarla olumlu iletişim kurmamdan doğal ne olabilir. 🥴
Gerçekten anlayamadım sizin bu konuya yazma amacınızı. Dümdüz saf muhalefet etmekmiş gibi amacınız..

Arkadaşlar bazılarınız şöyle şeyler yazmış, evi geri versinler kendinize yetin desinler o zamn falan. İlk olarak İnsan ilişkilerindeki problemler bu kadar basit çözülseydi keşke buralar bu kadar dolmazdı. İkincisi evlilik böyle bişey değik ki ben hiç bişeye tek başıma karar vermiyorum ki, eşim ev benim hakkım vermek istemiyorum dediğinde yok ben istemem diyip üzerime olmayan şeyi tapu dairesinde geri mi vereyim. Eşim bu durumdan rahatsız değilken birlikte gidip kendinize yetin artık nası diyelim. Sizden istediğim böyle çözümler değil. Bunları herkes az çok düşünebilir. Ben kendi düşüncem üzerinden bir soru yönelttim acaba abartıyor muyum rahatsızlık duyuyorum diyorum. Değerli vaktinizi harcamayın lütfen umursamıyorm bu tip mesajları. Hele okumadan damdan düşer gibi 2 kelimelik yorumları zaten geçiyorum dikkate almıyorm.
Ucuz bez almasın borçlandırsın da maalesef bir yere kadar. Olmayınca olmuyor. Bir memur nasıl ki atıyorum milyon dolarlık ev alamaz onun gibi. Yoksa yoktur. Bazen 100 tlyi bulamıyor insan. Biliyorsunz.
Abartıyorsunuz. Kaldı ki oturduğunuz koca evde söz hakkınız yokken alınan 2 ayakkabıda söz hakkınız olur mu sanıyorsunuz?

Yok hiç kısmaz. Aksine ben annemlere şunu bunu alayım desem al der. Çocuğumdan fln hele asla kısmaz. Haklısınız ben açıkca söylesem hoş karşılanmayağı kesin. Doğru diyorsunuz. Yorumunuz sorgulattı bana kendimi şu an. Ama bir yandan kızdığım nokta da hiç hayır demiyorlar. Zor durumda olduğumuz aşikar yok oğlum 2.ci ayakkabıya da gerek yok denmiyor. Hadi eşim iyi niyetinden almak istedi desek. Sizce bu konuda sinirlenmekte haksız mıyım
Yanı bunu eşinizin düşünüp 2. ayakkabı almaya gucum yeter mı diye düşünmesi gerekir.

anne baba ihtiyacı demişsiniz, tabii ki karşılanacak.
yalnız 1 ayakkabı ihtiyaç, 2 ayakkabı lükstür.
Anne-babalar da fedakar olmalı, biz (şahsen ben) öyle büyüdüm.
Annem evinin eşyasını değiştirmezdi, ben özel dershanelere gittim, kardeşimle birlikte ikimizde üniv. okuduk ve annem babam işçi sınıfı çalışandı. İkisi de emekli şimdi, maddi özgürlükleri var.
'konu sahibi de kendisinden kısmasın' demişsiniz, kısmak ayrı, biriktirmek ayrı.
İhtiyaç ayrı lüks ayrı.
Çocuğu var, bundan sonra çalışabilecek mi?
Çocuğuna bakıcı bulsa yarım maaş para, kreşe okula verse aynı, çocukla çalışmak *2 fedakarlık.
Bence ufak tefek birikim yapmak istemesi gayet normal.
Altınlarımı verdim demiş, son 5 yılda altının getirisini düşünün ?

haklı konu sahibi.

Bir evde ev kredisi gibi büyük bir borca giriliyorsa bunu erkek istemeden yani koca istemeden yapamazsın. Hayatın gerçeği budur. Evet bütün masrafları o yapacak. Çünkü kadın çocuğuna bakıyor. Arkadaşlar bu kadar kendinize adaletsiz olmayın. Çalışıp çocuk bakma günümüzde yaygın ama bir dışardan bakın olaya. Hem çocuğa bakıp hem evle ilgilenip bir de kocasına ev geçimi için para getirmek zorunda değil bu kadın. Bu düzende bir haksızlık görmüyor musunuz? Bir defa kitabın ortasından bakıp söyleyin. Çalışmıyor diye sizin deyiminizle " para getirmiyor" diye evin harcamasıyla ilgili söz hakkı mı olamayacak? E bu evlilik değil ki? Dünyanın böyle bir düzeni yok. Daha doğrusu bu tip yanlış düzenler kurulmaya çalışıldığı için evlilikte kolay kolay dikiş tutmuyor artık. Kadın gün sonuna kendini zor atarken hayatı paylaştığı adama bakıyor, o kendisi kadar yorgun falan değil, hırpalanmamış da. Biz hayatı paylaşacaktık hani diye düşünüyor ve çok çok haklı da.
Kenarda altının diğer yarısı yok, üç beş altın kalmış. Bugün bir özel hastaneye gitsen bitti gitti bir günde o para. Kredi çekip büyük borca giren adam kendi hesabını bilmeli. Bilmeyince de her gün kaç eve haciz gittiği ortada oluyor.
Konu sahibi ekonomi planlıyor diyorum da, kendi söylemiş hani, onu diyorum zaten. Konu sahibi iki ev parasını kumarda vs yemediyse adamla bereber harcadılar bellki değil mi? Hiçbir kadın her ay kredi parasından kalanla nasıl geçiniriz fikrine bayılmıyor. Aksine işte böyle kara kara düşünüyor. Bu bile evlilikte bir kadına + külfet.
Ama tabiki erkek çalışıyor. Kadın da onun kazandığı parada hadsizce(!) plan yapıyor.
Kocanın hasta olması kısmı da aslında benim ileri sürebileceğim bir fikirdi. Şimdi çalışması sekteye uğrasa karı koca belki yokla da idare ederler ama çocuğa az buz bir desteklik para lazım.

'' ..Kadın gün sonuna kendini zor atarken hayatı paylaştığı adama bakıyor, o kendisi kadar yorgun falan değil, hırpalanmamış da.
Biz hayatı paylaşacaktık hani diye düşünüyor ve çok çok haklı da.. ''

kalın puntolanmalık, duvara asılmalık bir tespit.. tebrikler

Ayrıca bir karar da yok ortada, yazdığınızı anlamaya çalışıyorum 🤷‍♀️ demişsinz ki bütçe yönetimiyle ilg mesajları oldu. Evet oldu yazdım neden sarsıldıpını bütçemizin ee yani?
Bazı üyeler ajitasyonla suçlamış. Evet burda yazılan her konuya olumsuz yorumlar gelebiliyor gayet normal.
Destek mesajlarıyla mutlu oluyormuşum. Gayet normal, anlaşıldığımı hissettiğim insanlarla olumlu iletişim kurmamdan doğal ne olabilir. 🥴
Gerçekten anlayamadım sizin bu konuya yazma amacınızı. Dümdüz saf muhalefet etmekmiş gibi amacınız..

Destek mesajları haricindeki hiçbir mesajın size farklı bir bakış açısı katmadığını görüyorum.

2 ailenin de en başta 1 er ev verme kararları nedeniyle ; üzülmemelerini dileyebilirim ancak demiştim.

2 evin satışı ve kredi ile 1 ev alımının : finansal açıdan değerlemesini de yazmıştım ancak size ve bakış açınıza artı bir değer katmayacağı için paylaşmanın anlamsız olacağına karar verdim.

Ben konunuzda sizi nerede hatalı gördüğümü detaylı olarak yazdım. Arzu ederseniz yeniden okuyabilirsiniz.

Haksızlık : size yapılsa ; sizin hakkınızı savunmanıza yönelik olurdu mesajlarım. Muhalefet değil hak kiminse onu ifade etmek hayata bakışım.

Benim dışımda da sizi haksız gören , eleştiren , kayınvalidenizin evini veya evin bugünkü değerini geri verin diyen arkadaşlar da vardı.

Belki onların mesajlarını da yanıtlamak istersiniz.

Y
Destek mesajları haricindeki hiçbir mesajın size farklı bir bakış açısı katmadığını görüyorum.

2 ailenin de en başta 1 er ev verme kararları nedeniyle ; üzülmemelerini dileyebilirim ancak demiştim.

2 evin satışı ve kredi ile 1 ev alımının : finansal açıdan değerlemesini de yazmıştım ancak size ve bakış açınıza artı bir değer katmayacağı için paylaşmanın anlamsız olacağına karar verdim.

Ben konunuzda sizi nerede hatalı gördüğümü detaylı olarak yazdım. Arzu ederseniz yeniden okuyabilirsiniz.

Haksızlık : size yapılsa ; sizin hakkınızı savunmanıza yönelik olurdu mesajlarım. Muhalefet değil hak kiminse onu ifade etmek hayata bakışım.

Benim dışımda da sizi haksız gören , eleştiren , kayınvalidenizin evini veya evin bugünkü değerini geri verin diyen arkadaşlar da vardı.

Belki onların mesajlarını da yanıtlamak istersiniz.
Yanıtladım zaten, sizin mesajlarınızı da yanıtladım. Bence siz tekrar okuyun 🤦‍♀️
Ayrıca baba yazılan yorumları özetleyip duruyosunz. Neden anlamadım? Size şu yazıldı bu yazıldı fln. Cevapladım hepsini 🤷‍♀️ bana niye yazıyosnuz tekrar tejrar 🤷‍♀️ ayrıca diğer konuyla bu konunun ne alakası var demiştim? Yurtdışı muhabbettiyle bunun? Cevap vermedinz? Finansal açıdan değerlendirmenize de cevap verdm neden zor durumda kaldığımızı yazdım defalarca hem üyelere hem toplu cevap şeklinde.

Y

Yanıtladım zaten, sizin mesajlarınızı da yanıtladım. Bence siz tekrar okuyun 🤦‍♀️
Ayrıca baba yazılan yorumları özetleyip duruyosunz. Neden anlamadım? Size şu yazıldı bu yazıldı fln. Cevapladım hepsini 🤷‍♀️ bana niye yazıyosnuz tekrar tejrar 🤷‍♀️ ayrıca diğer konuyla bu konunun ne alakası var demiştim? Yurtdışı muhabbettiyle bunun? Cevap vermedinz? Finansal açıdan değerlendirmenize de cevap verdm neden zor durumda kaldığımızı yazdım defalarca hem üyelere hem toplu cevap şeklinde

Herhalde tüm paranızı vermenizi kendi hayatınıza dair hiç bir istek hiç bir şey yapmamanızi her cümlenin sonunu da çünkü ev verdiler ile bitirmenizi bekliyorlar

Back
X