Mehaba arkadaşlar
Ben 4 ay önce iki dizimden birlikte aynıanda menisküs ameliyatı oldum...
Herkes iki diz aynı anda olma dedi ama doktorumla verdiğimiz karar beticesinde ik dizi aynı günde oldum. sonrası biraz sıkıntılı oldu ama 20 gün boyuna tatilde ve genlde ev de olduğum için sorun yaşmadım.
Bu konuda ki tevrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum ben de. Gerçekten sıkıtılı bir konu çünkü. benim sol dizimde yaklaşık 10 yıldır, sğ dizimde ise 3 yıldır yırtıklar vardı. artık ağrılara dayanamadığım için ameliyata karar verdim.
Ve ikisinide aynı anda antroskobi yaptırdım.
Menisküs ameliyatlarından sonra iyileşme tamamen kişiye bağlı. doktorunuzun talimatlarına e kadar uyarsanız okadar hızlı bir şekilde iyileşme gösterirsiniz. Tabi iyileşmeden kastım egzersizler ve sporla ilgili.
Ayrıca ameliyattan 3 saat sonra beni yümem için ayağa kaldırlar. 2 dizi aynı anda olduğum için koltuk değneği kullandım 2 hafta.
tek diz ameliyat olursanız çok kısa bir süre koltuk değneği kullanabilirsniz... Ama ek dizden ameliyat olup ta hiç dğnek kullanmayan tanıdıkalrım da var.
Ameliyatın dikiş izi zaten yok denecek şekilde. benim dikiş izlerim diziim de iki tane. onlara biri kamernın biri de cihazın girdiği delikler. 4 ay oldu ve dikiş izlerimde azalma başladı.doktorum kalıcı olmyacağını söyledi. ama az da olsa belli olacaklarmış ilerde de.
Uzun süre sporu aksattığm zamanlarda ne yazık ki ağrı oluyor. bu canımı çok sıkıyor, ben de bazen ameliat olmasmıydım diye düşünüyorum ama tek iyiki olmuşum dediğim nokta kıkırdaklarım konusunda. sol dizimde 10 yıldır var olan yırtık kıkırdaklarımın arasına yerleşip oada yer yapmış. bu nedenle çok sıkıntı yaşamışım. Ve yırtığın yerleştiği bölümde kıkırdakrımda yumuşama vardı. doktorum daha sonra iyi ki ameliyatı yapmışız dedi.
Yani böyle iştearkadaşlar.
bence eğer dizlerinizden şikayetiniz var ise, Önce bi doktora gidin. MR çektirin. Eğer ki meisküsünüzde yırtık var ise, ameliyat olmadan önce Önemle tavsiye edebileceğim, menisküs için çeşitli egzersizler var, güçlendirme egzersileri vs filan, onları yapmanız olur.
Çünkü ameliyattan sonra her halükarda o egzersizleri yapmak zorundasınız güçlendirmek için.
Eer bu egzersizleri baştan yaparsanız belki de ameliyat olmak zorunda bile kalmazsınız ve tüm ağrı şikayetleriniz bile geçebilir dizinizdeki.