Menopoz süreci nasıl başlar ?

mimozamnerde

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
68
Puanlar
48
Kızlar merhaba bu amh değeri diyelim ki 36 yaşında 0,40 . Bu erken menopoz mu demek oluyor yani amh kaça düşerse doktorlar menopoz diyorlar inanın bazen menopozda olan kadınlar bile hamile kalıyo. Buna rağmen insanları çok korkuttuklarını düşünüyorum doktorların.

Diğer değerlerin nasıl

fsh daha önemli bi değer amh yerine menopozda ve menopozla doğurganlığın alakası yok korkutmak değil de gerçeği söylüyorlar yani ona göre hareket etmemiz için

fsh daha önemli bi değer amh yerine menopozda ve menopozla doğurganlığın alakası yok korkutmak değil de gerçeği söylüyorlar yani ona göre hareket etmemiz için
Fsh kaç olursa menopoz ki ?

Fsh 12
Lh 5.4
Tsh 1.1
E2 27
Ben bilmiyorum ama chatgpt
Bu değerler tek başına menopoz göstermiyor. Özellikle bunlar adet döngüsünün 2–5. günlerinde bakıldıysa şöyle yorumlanabilir:

• FSH: 12 IU/L → hafif yüksek/sınırda yüksek. Yumurtalık rezervinin azalmış olabileceğini düşündürebilir ama menopoz düzeyi değildir.
  • LH: 5,4 IU/L → erken foliküler faz için genel olarak normal.
  • E2: 27 pg/mL → erken foliküler faz için uygun bir değer.
  • TSH: 1,1 → normal.

Menopoz mu?​

Hayır. Bu sonuçlardan “menopoz” veya “erken menopoz” sonucu çıkarılamaz.

FSH'nin 12 olması, özellikle genç yaşta, over rezervi açısından değerlendirmeye değer bir sonuçtur. Ama AMH, antral folikül sayısı (AFC), adet düzeni ve gerekirse tekrarlanan FSH/E2 ile birlikte değerlendirilir.

Eğer bu tahliller 36 yaşında ve AMH 0,40 olan bir kadına aitse, tablo daha çok düşük over rezervi olasılığını düşündürür; “menopoza giriyor” anlamına gelmez. Ayrıca düşük rezerv, doğal yolla gebelik ihtimalinin sıfır olduğu anlamına da gelmez. İyi bi doktora gidip hayat tarzını değiştir sadece bebek odaklı olmak için değil

Ben bilmiyorum ama chatgpt
Bu değerler tek başına menopoz göstermiyor. Özellikle bunlar adet döngüsünün 2–5. günlerinde bakıldıysa şöyle yorumlanabilir:

• FSH: 12 IU/L → hafif yüksek/sınırda yüksek. Yumurtalık rezervinin azalmış olabileceğini düşündürebilir ama menopoz düzeyi değildir.
  • LH: 5,4 IU/L → erken foliküler faz için genel olarak normal.
  • E2: 27 pg/mL → erken foliküler faz için uygun bir değer.
  • TSH: 1,1 → normal.

Menopoz mu?​

Hayır. Bu sonuçlardan “menopoz” veya “erken menopoz” sonucu çıkarılamaz.

FSH'nin 12 olması, özellikle genç yaşta, over rezervi açısından değerlendirmeye değer bir sonuçtur. Ama AMH, antral folikül sayısı (AFC), adet düzeni ve gerekirse tekrarlanan FSH/E2 ile birlikte değerlendirilir.

Eğer bu tahliller 36 yaşında ve AMH 0,40 olan bir kadına aitse, tablo daha çok düşük over rezervi olasılığını düşündürür; “menopoza giriyor” anlamına gelmez. Ayrıca düşük rezerv, doğal yolla gebelik ihtimalinin sıfır olduğu anlamına da gelmez. İyi bi doktora gidip hayat tarzını değiştir sadece bebek odaklı olmak için değil
ay bi olsa da rahatlasam :)))

Back
X