Mental aritmetiğin zararı olmaz ama bir kaç örnek verir misin?merhabalar kk üyeleri,bu ilk konum
çocuklarım mental aritmetik dersi alıyor.eylül de birinci sınıfa başlayacaklar.okuldaki matematik dersinde mental aritmetik bir avantaj mı sağlayacak yoksa dezavantajı mı olur tam kafama yatmadı.
bu dersi devam ettirip ettirmeme konusunda tecrübelere ihtiyacımız var.
şimdiden herkese teşekkürler
anaokulunda alıyorlar.Mental aritmetiğin zararı olmaz ama bir kaç örnek verir misin?
Kreşte mi nasıl oluyor, kurs mu?
4 sayı derken tek basamaklı 4 sayı sanırım demi?anaokulunda alıyorlar.
suan dört tane sayıyı abaküsle toplayıp çıkarabiliyorlar.benim endişem birinci sınıfta işlermleri nasıl yapacaklar.mental aritmatik deki teknikler sıkıntı yaratır mı.
Matematik öğretmeni olarak cevap vereyim mental aritmetik kurslarına mesafeliyim.merhabalar kk üyeleri,bu ilk konum
çocuklarım mental aritmetik dersi alıyor.eylül de birinci sınıfa başlayacaklar.okuldaki matematik dersinde mental aritmetik bir avantaj mı sağlayacak yoksa dezavantajı mı olur tam kafama yatmadı.
bu dersi devam ettirip ettirmeme konusunda tecrübelere ihtiyacımız var.
şimdiden herkese teşekkürler
iki basamaklı dört sayıyı saniyeler içinde toplayabiliyorlar.4 sayı derken tek basamaklı 4 sayı sanırım demi?
Bir de abaküsle daha kolay olur.
Başka örnek verir misin?
Haftada kaç saat alıyor mesela.
Benim de kızım var seneye aynı zaman 1. sınıfa başlayacak da ondan soruyorum.
Ben de evde bireysel olarak çalıştırıyorum.
nedenini öğrenebilirmiyim?Matematik öğretmeni olarak cevap vereyim mental aritmetik kurslarına mesafeliyim.
benim de endişelerim bu yüzden.Tamamen kafa karışıklığı...bildiğimiz matematikle paralel değil...bildiğim çoğu kurs kapandı..
Bunun çocuğa bir faydası var mı sizce.. Çocuğun problem çözme becerisini geliştiriyor mu , muhakeme yeteneğini artıyor mu??iki basamaklı dört sayıyı saniyeler içinde toplayabiliyorlar.
haftada iki gün alıyorlar.
mesela okula başladıklarında iki sayıyı toplarken elde var üç,beş...vs.diye öğretmeni anlatacak.ama abaküs ve mental aritmetik tekniklerinde bildikleri için kafaları karışır mı acaba.
Bunun çocuğa bir faydası var mı sizce.. Çocuğun problem çözme becerisini geliştiriyor mu , muhakeme yeteneğini artıyor mu??[/
ben de bu durumu anlamaya çalışıyorum.matematik ve eğitim sizin işiniz olduğu için tabiki olaya daha farklı yaklaşıyorsunuz.
Çoğu veli sınıf öğretmeninin isteğiyle çocuğunu kurstan aldı...sanırım yeterli sayı olmadığı için kapandı...nedenini öğrenebilirmiyim?
iki basamaklı dört sayıyı saniyeler içinde toplayabiliyorlar.
haftada iki gün alıyorlar.
mesela okula başladıklarında iki sayıyı toplarken elde var üç,beş...vs.diye öğretmeni anlatacak.ama abaküs ve mental aritmetik tekniklerinde bildikleri için kafaları karışır mı acaba.
Mantık olarak güzel bir durum ama çok fazla erken değil mi bu olay? 2 basamaklı 4 sayı..
Evde kendin denemeye çalış bizim öğrendiğimiz tekniği.
Mantık olarak güzel bir durum ama çok fazla erken değil mi bu olay? 2 basamaklı 4 sayı..
Evde kendin denemeye çalış bizim öğrendiğimiz tekniği.[/Q
sadece mental aritmetik için değil diğer tüm dersleri için erken olduğunu düşünüyorum aslında.Mantık olarak güzel bir durum ama çok fazla erken değil mi bu olay? 2 basamaklı 4 sayı..
Evde kendin denemeye çalış bizim öğrendiğimiz tekniği.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?