mental aritmetik

Der-Em

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
187
139
53
merhabalar kk üyeleri,bu ilk konum
çocuklarım mental aritmetik dersi alıyor.eylül de birinci sınıfa başlayacaklar.okuldaki matematik dersinde mental aritmetik bir avantaj mı sağlayacak yoksa dezavantajı mı olur tam kafama yatmadı.
bu dersi devam ettirip ettirmeme konusunda tecrübelere ihtiyacımız var.
şimdiden herkese teşekkürler

çocuklarım mental aritmetik dersi alıyor.eylül de birinci sınıfa başlayacaklar.okuldaki matematik dersinde mental aritmetik bir avantaj mı sağlayacak yoksa dezavantajı mı olur tam kafama yatmadı.
Mental aritmetiğin zararı olmaz ama bir kaç örnek verir misin?
Kreşte mi nasıl oluyor, kurs mu?

Mental aritmetiğin zararı olmaz ama bir kaç örnek verir misin?
Kreşte mi nasıl oluyor, kurs mu?
anaokulunda alıyorlar.
suan dört tane sayıyı abaküsle toplayıp çıkarabiliyorlar.benim endişem birinci sınıfta işlermleri nasıl yapacaklar.mental aritmatik deki teknikler sıkıntı yaratır mı.

anaokulunda alıyorlar.
suan dört tane sayıyı abaküsle toplayıp çıkarabiliyorlar.benim endişem birinci sınıfta işlermleri nasıl yapacaklar.mental aritmatik deki teknikler sıkıntı yaratır mı.
4 sayı derken tek basamaklı 4 sayı sanırım demi?
Bir de abaküsle daha kolay olur.
Başka örnek verir misin?
Haftada kaç saat alıyor mesela.
Benim de kızım var seneye aynı zaman 1. sınıfa başlayacak da ondan soruyorum.
Ben de evde bireysel olarak çalıştırıyorum.

Matematik öğretmeni olarak cevap vereyim mental aritmetik kurslarına mesafeliyim.

Tamamen kafa karışıklığı...bildiğimiz matematikle paralel değil...bildiğim çoğu kurs kapandı..

4 sayı derken tek basamaklı 4 sayı sanırım demi?
Bir de abaküsle daha kolay olur.
Başka örnek verir misin?
Haftada kaç saat alıyor mesela.
Benim de kızım var seneye aynı zaman 1. sınıfa başlayacak da ondan soruyorum.
Ben de evde bireysel olarak çalıştırıyorum.
iki basamaklı dört sayıyı saniyeler içinde toplayabiliyorlar.
haftada iki gün alıyorlar.
mesela okula başladıklarında iki sayıyı toplarken elde var üç,beş...vs.diye öğretmeni anlatacak.ama abaküs ve mental aritmetik tekniklerinde bildikleri için kafaları karışır mı acaba.

mesela okula başladıklarında iki sayıyı toplarken elde var üç,beş...vs.diye öğretmeni anlatacak.ama abaküs ve mental aritmetik tekniklerinde bildikleri için kafaları karışır mı acaba.
Bunun çocuğa bir faydası var mı sizce.. Çocuğun problem çözme becerisini geliştiriyor mu , muhakeme yeteneğini artıyor mu??

Bunun çocuğa bir faydası var mı sizce.. Çocuğun problem çözme becerisini geliştiriyor mu , muhakeme yeteneğini artıyor mu??[/
ben de bu durumu anlamaya çalışıyorum.matematik ve eğitim sizin işiniz olduğu için tabiki olaya daha farklı yaklaşıyorsunuz.

nedenini öğrenebilirmiyim?
Çoğu veli sınıf öğretmeninin isteğiyle çocuğunu kurstan aldı...sanırım yeterli sayı olmadığı için kapandı...
Okulda öğretilenle örtüşmüyor tarzları...4 işlemi kafadan yapıyor ama mantığı kavrayıp problemde yerine oturtamıyor

çok yararsız bir şey şu mental aritmatik bana göre. Çevremde kaç çocuk gitti kursa milyarlar döktüler aileleri bi haltada yaramadı yani

Mantık olarak güzel bir durum ama çok fazla erken değil mi bu olay? 2 basamaklı 4 sayı..

Evde kendin denemeye çalış bizim öğrendiğimiz tekniği.

Mantık olarak güzel bir durum ama çok fazla erken değil mi bu olay? 2 basamaklı 4 sayı..

Evde kendin denemeye çalış bizim öğrendiğimiz tekniği.[/Q

Evde kendin denemeye çalış bizim öğrendiğimiz tekniği.
sadece mental aritmetik için değil diğer tüm dersleri için erken olduğunu düşünüyorum aslında.

sadece mental aritmetik için değil, diğer tüm dersleri için erken olduğunu düşünüyorum.eğitimleri cok hızlı ve yoğun

Matematik ogretmenleri olarak cok da gerekli gormedigimiz kurstur kendileri. Ogrenciye kafadan 4 islem yapmaktan ote bir faydasi bulunmamaktadir. Ben lise matematik ogretmeniyim. Ben sadece gerek yok sirf etkinlik amacli belki olabilir gozuyle bakiyorum. Ama sinif ogretmeni arkadasim var o cok da mesafeli bakiyordu bu olaya. Okul donemi ogretmeye calistigi matematik dersiyle mental aritmetigin hic ortusmedigini ve sikinti yasadigini soylemisti

gelen cevapları değerlendirdiğimde, endişelerimde çok da haksız olmadığımı anladım.

Back
X