mental matematik kursu hakkında yardımınıza ihtiyacım var !

hilalbasar

hilal
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
206
0
96
Ankara
selam kızlar;
benim 10 yaşında 4. sınıfta okuyan kızım var. matematikten pek hoşlanmıyor. dersi sevmesi için farklı arayışlara geçtim ve mental matematik diye bişeyle karşılaştım. aranızda bu kursla ilgili bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sevmiyorsa,sevdiği derslerin üzerine gidin. Sevdiremeyebilirsiniz çabalarınız boşa gider...

cnm merhablar.. ben bi okulda rehber öğretmenim...ve geçen yıl biz de eşimle bulunduğumuz ilçeye menar yani mental aritmetik kursu açmayı düşündüğümüzden bu konuyla baya bi alakadar olmuştum... öncelikle şunu söyleyeyim matematiği bildiğin gibi bir çok çocuk sevmiyor..nedeni ise zor ve çok soyutta kalması.. bu kurs senin çocuğunda işe yarayabilir.. netten videolarını izlediysen kursa giden çocuklar çok hızlı işlem yapabiliyor böylece matematiği başardığını düşünüp sevmeye başlayabilir.. bu çocukların hafızaları zamanla güçleniyor ilgi süreleri artıyor..ama matematik sadece 4 işlemden ibaret değil.. yani ilerde karşılaşacağı yüzlerce matematik konusunu aşmada çok yardımcı olmayabilir.. maddi imkanınız yeterliyse deneyebilirsiniz...

her çocuğun ilgi ve yeteneği farklıdır.. bir şeyi zorla sevdirmeye çalışırken çocuğunuzun diğer yeteneklerini ve aranızaki ilişkinin niteliğini bozabilirsiniz...eminim matematiği sevmeden de yapabileceği onlarca güzel iş vardır..kolay gelsin size..

canım ben bu işi yapıyorum şuan bir ilde mental aritmetik kursu çalıştırıyorum.Biz bu işi abaküs aracılığıyla gerçekleştiriyoruz ama öyle bilinen abaküsten değil farklı amacımız çocuğun zihnine bu abaküsü görsel olarak yerleştirip hem daha hızlı matematik isleminin yapması hem de beynin daha fazla alanının kullanılmasının sağlanmasını amaçlıyoruz 3 aşama şeklinde ilerliyor çocuklar hem çok eğleniyor hem de hızlı işlem yaptığında kendine olan güveni geliyor bu kurs sadece matematik için değil her alanda çocuk için yararlı diğer dersleri de çok iyi ilerliyor ben tavsiye ederim

Mental aritmetik 4 işlemi parmak hesabı ve abaküs yöntemiyle pratik şekilde yapma esasına dayanan bir zihin geliştirme metodudur.Çocukların 5 basamaklı sayıları bile zihinden çarpmayı öğrenebildikleri bir metot.
Bu sistemin asıl amacı çocuğun hafızasını geliştirmektir.Çocuğunuzun okuduğunu daha çabuk anlaması,pratik zekayı geliştirmesi ve zihinden problem çözmesi mutlaka okuldaki başarısını arttıracaktır.
Ancak bu öğretim sisteminide her çocuk sevecek diye bir garanti yok.Matematikten hoşlanmayan çocuğunuz bu sistemdende hoşlanmayabilir.Çünkü günlük ödevlerini yapıp kendini geliştirmek zorunda.
Size tavsiyem kurs yönetimiyle konuşup çocuğunuz için 2 saatlik bir örnek ders uygulaması talep etmeniz.Mutlaka kabul ediyorlar.Çocuğunuz dersten keyif almazsa paranızı çöpe atmayın.

canım videolarını seyrettim evet çok eğlenceli ye benziyor. dediğinde de haklısın matematik dört işlemden ibaret değil. ama sevmeyerfek yapmasındansa eğlenerek yapması iyi olur gibi geldi bana da . aramızda ki iletişimin kopmaması için böyle bir araştırmaya girdim. bakalım hayırlısı

canım sen nerde çalışıyorsun. biz ankara da yaşıyoruz. burda kızımın gittiği etütte bu kursu vermeye başlamışlar. bizde o kursa kayıdını yaptık. bu cumartesi başlayacak hayırlısıyla. eğer ankaradaysan seninle de tanışmak isterim. ben kayıt için gittiğimde tesadüf yetkili kişi de ordaydı. biraz anlattı bana.
yetenek sizsiniz de hayretler içinde seyrettiğimiz çok basamaklı çarpma işlemleri o kadar da zor değilmiş. ayrıca kızımda odaklanma sorunu var. ona da çok faydası olacağını söyledi. drama dersi almasnını istemiştim bu program sayesinde drama dersine de ihtiyaç kalmıyormuş. tabi bu yetkilinin söylediği bişey ne kadar doğrudur bilemiyorum.

canım ya teşekkür ederim uyarın için .umarım param çöpe gitmez çünki ben bir aylık ücretini peşin ödedim. kırtasiye masrafı da aldılar peşin peşin. off acele ettim galiba. umarım sever. geliştirmesi konusunda eğitmen uyardı beni burdan gidince mutlaka evde tekrar yapması gerekiyormuş.

Umarım keyif alır çocuğunuz ve faydasını görürsünüz.Başarılar diliyorum.

Sevmiyorsa,sevdiği derslerin üzerine gidin. Sevdiremeyebilirsiniz çabalarınız boşa gider...

canım haklısın evet ama en azından denedim ama olmadı demek istiyorum. hiç birşey yapmadan nasıl olsa olmuyor deyip kestirip atmak istemiyorum. ben imkanları eline vereyimde olmazsa öyle olmasın

Menar yerine Sorobani tavsiye ederim

Sorobanin sistemi daha farkli
oglum seneye 2. sinif olacak
cok arastirdim
tercihim Sorobandan yana olacak

size de tavsiyem arastirmaniz...

Menar yerine Sorobani tavsiye ederim

Sorobanin sistemi daha farkli
oglum seneye 2. sinif olacak
cok arastirdim
tercihim seneye Sorobandan yana olacak

size de tavsiyem arastirmaniz...

cudana ;
sanırım aynı şey ikisi de. benim kızın alacağı kursta abaküslü eğitime dayalı. buna da baktığımda yanlış anlamadıysam benzer eğitim veriliyor. yanıldıysam düzelt lütfen

Benim eşim matematik öğretmeni akıldan matematik işlemlerini kesinlikle tavsîye etmiyor o yüzden öğrencilerini göndermiyor abaküs den sonra parmaklarda işin içine girince süreklî parmaklarını kullanarak işlem yapıyorlar ve tik haline geliyor diyor özellikle sınavlarda Yada testlerde yazarak sonuca gidilmeli diyor.

Mental aritmetik eğitimi yukarıda bahsi geçtiği gibi matematik üzerine kurulu bir sistem değil. Çocuklara hayal gücü, görsel algı, odaklanma, kendine özgüven, hızlı düşünebilme becerisi kazanma gibi bir çok fayda sunan bir sistem.

Detaylı bilgi için 0312 2868621 nolu telefonu arayabilirsiniz.

aslında bende bu konuda kaygılıyım. ama eğlenceli olabilir gibi geliyor. bakalım deneyip grecez.

aydanpozar; evet bende en çok bu özelliğini sevdim kursu araştırırken. matematiği sevdirirken bir yandan bahsettiğin konularda tamamlıyor çocukları . bir sorum olacak sana. bana kurs yetkilisi 20 ay kursun süresi dedi. sence 20 ay boyunca göndermek mi gerekir . yoksa 1 yıl iki dönemde almak yeterli olur mu.

Mental aritmetik egitimi 5-13 yas grubundaki ogrencilere verilen abakus temelli zihin gelistirme programidir. Mental : Zihinsel; aritmetik: işlem yapma anlamindadir. Abakusle ogrenilen sistem beynin sag lobuna yerlesir ve cocukta gorsel zekayi, isitsel zekayi harekete gecirir.

Programin temel amaci sorgulama becerisi yuksek bireyler yetistirmektir. Problem cozme yetenegi de bununla birlikte gelisir. Mental egitim alan ogrenci bir problemin tek bir cozumu olacagini dusunmez. Problemi yuksek hayal gucunu de kullanarak sorgular ve farkli cozumler uretir. Bu sadece matematikte degil, hayatin her alanindaki problemlerle bas etmesine yardimcidir. Hayati algilama seklini bile degistiren bir sistemdir.

ALOHA kimdir?

Aloha International SDN BHD. 1993 yilinda Malezya'da kurulan 5 kitada 26 ulkede 4300 merkezde 5 milyondan fazla ogrenciye sahip uluslararasi bir firmadir. Buradan alinan sertifikalar dunyanin her yerinde gecerlidir. Cunku dunyada mental egitimin adi ALOHA EGITIMI olarak gecer. Kurulan uluslararasi en eski abakus derneklerinin kurucu uyelerindendir. Egitmenleri oldukca zorlu bir egitimden gecer, aldiklari egitimi tamamlayip, sinavlari verirler. Ardindan egitmenlik vasfini inceleyip sertifika verirler. Ve bu egitim parcali olarak 2 yilda biter.

Turkiye'ye geleli 1,5 seneye yakin olmasina ragmen Turkiye'nin heryerinde sube acan Aloha ailesine sizi de bekleriz. Tanitim derslerimize katilmadan karar vermeyiniz.

Bulundugunuz yerde ALOHA subesi var mi? Bilgi icin : Aloha

merhaba

geçen yıl ben oğlumu (4 sınıf idi) 5 ay kadar göndrdim ayrıca yeğenim (6 yaşında) ikiside gitti oğlum hiç pek faydalı olmadı ama yeğenim şuan toplama ve çıkarmayı kavradı sadece
eğerkı çocuğunu içinde yok ise sen ne yaparsan yap onu istediğimiz kalıba sokamıyoruz

Yanı kısaca benım çocuğum hiç faydası olmadı okulda da çok başarılı bir çocuk değil
Ama kuzenımın kızı gidiyor hem okulda çok başarılı(2 sınıf şuan) o iki yıldır gidiyor o süper

selam kızlar,
geçtiğimiz cumartesi ilk dersimize başladık. kızım çok mutlu ayrıldı. tabi ilk hafta biraz alıştırma mahiyetindeydi. biraz oyun biraz bilgiyle sıkmadan çocukları geçirmişler. kızım çıktığında "anne bu nasıl bir kurs oyun oynayarak yaptık herşeyi" dedi. bakalım umarım heyecanı bitmez.
gelişmelerden sizi haberdar edicem.
bilen arkadaşlara sorum olacak.
eğitmen 20-25 yaşlarında (zannediyorum üniversite öğrencisi) sizce yeterli olur mu?
bide 10 kişilik sınıfı tek başında idare edebilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…