- Konu Sahibi hilalbasar
-
selam kızlar;
benim 10 yaşında 4. sınıfta okuyan kızım var. matematikten pek hoşlanmıyor. dersi sevmesi için farklı arayışlara geçtim ve mental matematik diye bişeyle karşılaştım. aranızda bu kursla ilgili bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
selam kızlar;
benim 10 yaşında 4. sınıfta okuyan kızım var. matematikten pek hoşlanmıyor. dersi sevmesi için farklı arayışlara geçtim ve mental matematik diye bişeyle karşılaştım. aranızda bu kursla ilgili bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
cnm merhablar.. ben bi okulda rehber öğretmenim...ve geçen yıl biz de eşimle bulunduğumuz ilçeye menar yani mental aritmetik kursu açmayı düşündüğümüzden bu konuyla baya bi alakadar olmuştum... öncelikle şunu söyleyeyim matematiği bildiğin gibi bir çok çocuk sevmiyor..nedeni ise zor ve çok soyutta kalması.. bu kurs senin çocuğunda işe yarayabilir.. netten videolarını izlediysen kursa giden çocuklar çok hızlı işlem yapabiliyor böylece matematiği başardığını düşünüp sevmeye başlayabilir.. bu çocukların hafızaları zamanla güçleniyor ilgi süreleri artıyor..ama matematik sadece 4 işlemden ibaret değil.. yani ilerde karşılaşacağı yüzlerce matematik konusunu aşmada çok yardımcı olmayabilir.. maddi imkanınız yeterliyse deneyebilirsiniz...
her çocuğun ilgi ve yeteneği farklıdır.. bir şeyi zorla sevdirmeye çalışırken çocuğunuzun diğer yeteneklerini ve aranızaki ilişkinin niteliğini bozabilirsiniz...eminim matematiği sevmeden de yapabileceği onlarca güzel iş vardır..kolay gelsin size..
canım ben bu işi yapıyorum şuan bir ilde mental aritmetik kursu çalıştırıyorum.Biz bu işi abaküs aracılığıyla gerçekleştiriyoruz ama öyle bilinen abaküsten değil farklı amacımız çocuğun zihnine bu abaküsü görsel olarak yerleştirip hem daha hızlı matematik isleminin yapması hem de beynin daha fazla alanının kullanılmasının sağlanmasını amaçlıyoruz 3 aşama şeklinde ilerliyor çocuklar hem çok eğleniyor hem de hızlı işlem yaptığında kendine olan güveni geliyor bu kurs sadece matematik için değil her alanda çocuk için yararlı diğer dersleri de çok iyi ilerliyor ben tavsiye ederim
Mental aritmetik 4 işlemi parmak hesabı ve abaküs yöntemiyle pratik şekilde yapma esasına dayanan bir zihin geliştirme metodudur.Çocukların 5 basamaklı sayıları bile zihinden çarpmayı öğrenebildikleri bir metot.
Bu sistemin asıl amacı çocuğun hafızasını geliştirmektir.Çocuğunuzun okuduğunu daha çabuk anlaması,pratik zekayı geliştirmesi ve zihinden problem çözmesi mutlaka okuldaki başarısını arttıracaktır.
Ancak bu öğretim sisteminide her çocuk sevecek diye bir garanti yok.Matematikten hoşlanmayan çocuğunuz bu sistemdende hoşlanmayabilir.Çünkü günlük ödevlerini yapıp kendini geliştirmek zorunda.
Size tavsiyem kurs yönetimiyle konuşup çocuğunuz için 2 saatlik bir örnek ders uygulaması talep etmeniz.Mutlaka kabul ediyorlar.Çocuğunuz dersten keyif almazsa paranızı çöpe atmayın.
canım ya teşekkür ederim uyarın için .umarım param çöpe gitmez çünki ben bir aylık ücretini peşin ödedim. kırtasiye masrafı da aldılar peşin peşin. off acele ettim galiba. umarım sever. geliştirmesi konusunda eğitmen uyardı beni burdan gidince mutlaka evde tekrar yapması gerekiyormuş.
Sevmiyorsa,sevdiği derslerin üzerine gidin. Sevdiremeyebilirsiniz çabalarınız boşa gider...
Umarım keyif alır çocuğunuz ve faydasını görürsünüz.Başarılar diliyorum.
Menar yerine Sorobani tavsiye ederim
Sorobanin sistemi daha farkli
oglum seneye 2. sinif olacak
cok arastirdim
tercihim Sorobandan yana olacak
size de tavsiyem arastirmaniz...
Benim eşim matematik öğretmeni akıldan matematik işlemlerini kesinlikle tavsîye etmiyor o yüzden öğrencilerini göndermiyor abaküs den sonra parmaklarda işin içine girince süreklî parmaklarını kullanarak işlem yapıyorlar ve tik haline geliyor diyor özellikle sınavlarda Yada testlerde yazarak sonuca gidilmeli diyor.
Mental aritmetik eğitimi yukarıda bahsi geçtiği gibi matematik üzerine kurulu bir sistem değil. Çocuklara hayal gücü, görsel algı, odaklanma, kendine özgüven, hızlı düşünebilme becerisi kazanma gibi bir çok fayda sunan bir sistem.
Detaylı bilgi için 0312 2868621 nolu telefonu arayabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?