Menüm vasat mı

Öyle söylemeyin.
Öğrenmeye calışıyor ve de akıl danışıyor

ama ne biliyim insanda da bi damak tadı olmaz mı ?
mesela taze fasulyeden kastı z.yağlı çalı fasulye değildir muhtemelen. bayağı ev usulu normal taze fasulye yemeğidir
üzerine tavuk üzerine haşlama et
ne hazım mümkün ne de ağızda tat kalması
illa ki hepsini ayrı ayrı yemiştir
birleştirince kel alaka bulması lazımdı bence

Niye bu kadar karışık menüler hazırlanıyor misafir ağırlarken hiçbir zaman anlayamadım. Mesela bu konu için değil de bazen fikir olsun diye bakıyorum. Etli nohut, tavuk kızartma, mantı falan dolduruyorlar. Çok karışık geliyor bana. Bu menü de karışık geldi. Ya tavuk tercih edin ya et. Umarım fasulye zeytinyağlıdır. Çorba ve tatlı yok. Ben çorbasız sofraya oturamayanlardanım mesela. Tatlı da soğuk bir tatlı olursa iyi olur. 2 3 tane ana yemek var asıl gerekenler yok menüde.

ama ne biliyim insanda da bi damak tadı olmaz mı ?
mesela taze fasulyeden kastı z.yağlı çalı fasulye değildir muhtemelen. bayağı ev usulu normal taze fasulye yemeğidir
üzerine tavuk üzerine haşlama et
ne hazım mümkün ne de ağızda tat kalması
illa ki hepsini ayrı ayrı yemiştir
birleştirince kel alaka bulması lazımdı bence
Öyle ama bazı ailelerde bu bilgi olmuyor.
Bi akrabamız davet etmişti bizi çorba fasulye vs pişirmişti. Önce nevalırsınız diye sordu.
Ben de son yıllarda corba
Ana yemek bir adet
Yanına da mezeler yapıyorum.
Türlü türlü sıcakları alaturka buluyorum artık

Bi bölümde Adnan Ziyagil misafir cagırıyordu. Doldurmayın masayı demişti. Kahya da anladım efendim şık ve elegan demişti. Az öz cesit daha elegan bence. Ama belli ki konu sahibinin bilgisi cok yok agırlama da istiyor çabalıyor

Niye bu kadar karışık menüler hazırlanıyor misafir ağırlarken hiçbir zaman anlayamadım. Mesela bu konu için değil de bazen fikir olsun diye bakıyorum. Etli nohut, tavuk kızartma, mantı falan dolduruyorlar. Çok karışık geliyor bana. Bu menü de karışık geldi. Ya tavuk tercih edin ya et. Umarım fasulye zeytinyağlıdır. Çorba ve tatlı yok. Ben çorbasız sofraya oturamayanlardanım mesela. Tatlı da soğuk bir tatlı olursa iyi olur. 2 3 tane ana yemek var asıl gerekenler yok menüde.

akşamüstü çayına mantı ve kısır yapanları anlamıyorum ben de.. ikisi çok alakasız ve beraber ağır geliyor bana.

Öyle ama bazı ailelerde bu bilgi olmuyor.
Bi akrabamız davet etmişti bizi çorba fasulye vs pişirmişti. Önce nevalırsınız diye sordu.
Ben de son yıllarda corba
Ana yemek bir adet
Yanına da mezeler yapıyorum.
Türlü türlü sıcakları alaturka buluyorum artık

Bi bölümde Adnan Ziyagil misafir cagırıyordu. Doldurmayın masayı demişti. Kahya da anladım efendim şık ve elegan demişti. Az öz cesit daha elegan bence. Ama belli ki konu sahibinin bilgisi cok yok agırlama da istiyor çabalıyor

ya tabi bilmiyor olabilir, çok misafir ağırlanmamış olabilir. demek istediğim hepsi ana yemek ve ağır. hazma yardımcı bir şey yok. cacık da yoğurtta daha çok şişirir. e et hazmı zor birşey.
hani küçük parçalarda karışık bir et tabağı olabilir belki ancak. ona da iki çeşit et olmaz, çok çeşit et koymak lazım.
sadece ana yemek düşünmüş olması çok tuhaf geldi.

Evet bir de dolu bir sofra kurup önden mantı verenler var. Mantı zaten öylece Bi yemek
Sadece salata ve mantı olur hadi belki corba ama bence o bile gereksiz

küçük bir porsiyon tadımlık gibi olabilir belki. onda da genelde fırında yapılan mantıdan 3-4 parça veriyorlar

Israr cumhuriyetinde öyle olmuyor. Kimi davetler işkenceye dönüyor.

ay ısrar hiç sevmediğim için tabağıma zorla konsa da yemiyorum ben. birden fazla gittiğim yerdekiler anlıyor sonrasında :)
ama ısrar sevmediğimden ben de ısrar etmiyorum misafire. bir kere sorunca yok derse nazlandı diye düşünmeden peki diyip koyuyorum geri yemeği :)
birazcık öküzüm hehe

ay ısrar hiç sevmediğim için tabağıma zorla konsa da yemiyorum ben. birden fazla gittiğim yerdekiler anlıyor sonrasında :)
ama ısrar sevmediğimden ben de ısrar etmiyorum misafire. bir kere sorunca yok derse nazlandı diye düşünmeden peki diyip koyuyorum geri yemeği :)
birazcık öküzüm hehe
Ben de ben de

Back
X