• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merak ediyorum; arkadaştaki bize ait olan para istenir mi?

kalbinsesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2011
86
0
46
Muğla
Merhaba arkadaşlar.Gününüz güzel olsun.
Ben hep bu konuda sıkıntı çektiğim için bir de sizler nasıl davranıyorsunuz sormak istedim:17:
Ben asla kimseye borçlu kalmam.Birinden 1 lira dahi istesem hemen öderim.
Ama aynı özeni ben göremiyorum bazen.
Mesela işyerine bir kız gelmişti 6 ay önce.Onunla iyi anlaşıyoruz aslında,iyi biri olduğunu düşünüyorum.Zamanla bir arkadaşlığımız oluştu.Dost değiliz,arkadaşız,arada bir grup olarak çıkıyoruz,o da ben gibi kafa dengi.
Geçen akşam,bugun eğlenme günümüz olsun stres atalım dedik; o ben ve sevgilisi birlikte bir bara müzik dinlemeye gittik.Herkes eşit miktarda içti.Hesap istedik,60 lira..Ben de bozuk yoktu 100 lira vardı sadece.O yüzden bana-sen ver madem biz sana sonra verelim- dediler.Oradan kalkıp başka bir yere gittik,orda da 30 lira tuttu,orda da onlar ödedi.Kalktık.Daha sonra karşılaştık ama hiç bir şekilde konu bile açılmadı.
Sonuçta toplam 90 lira tuttu,eşit masraf yaptığımız halde 60 ı ben,onlar 2 kişi olduğu halde 30 lira ödediler.
Cimri ya da bencil değilim,çünkü ben ısmarlıyorum demedim,sadece bende bütün para çıktığı için ben ödemek zorunda kalmıştım.
Ben olsam hemen borcumu ödemek isterdim.Paraya çok önem vermiyorum ama bu şekilde olması hoşuma gitmedi,üstelik ben de yorularak kazanıyorum.
Size sormak istediğm;siz böyle durumlarla karşılaşıyormusunuz? Benim şimdi ne yapmam lazım,dürüstce o akşamı hatırlatsam ayıp mı olur,yoksa boşvereyimmi?
Bu durumlar daha önce de başıma geldi,demekki hala gelmeye devam da edecek,en azından bir bildiğim olsun diye size sormak istedim.

Merhaba arkadaşlar.Gününüz güzel olsun.
Ben hep bu konuda sıkıntı çektiğim için bir de sizler nasıl davranıyorsunuz sormak istedim:17:
Ben asla kimseye borçlu kalmam.Birinden 1 lira dahi istesem hemen öderim.
Ama aynı özeni ben göremiyorum bazen.
Mesela işyerine bir kız gelmişti 6 ay önce.Onunla iyi anlaşıyoruz aslında,iyi biri olduğunu düşünüyorum.Zamanla bir arkadaşlığımız oluştu.Dost değiliz,arkadaşız,arada bir grup olarak çıkıyoruz,o da ben gibi kafa dengi.
Geçen akşam,bugun eğlenme günümüz olsun stres atalım dedik; o ben ve sevgilisi birlikte bir bara müzik dinlemeye gittik.Herkes eşit miktarda içti.Hesap istedik,60 lira..Ben de bozuk yoktu 100 lira vardı sadece.O yüzden bana-sen ver madem biz sana sonra verelim- dediler.Oradan kalkıp başka bir yere gittik,orda da 30 lira tuttu,orda da onlar ödedi.Kalktık.Daha sonra karşılaştık ama hiç bir şekilde konu bile açılmadı.
Sonuçta toplam 90 lira tuttu,eşit masraf yaptığımız halde 60 ı ben,onlar 2 kişi olduğu halde 30 lira ödediler.
Cimri ya da bencil değilim,çünkü ben ısmarlıyorum demedim,sadece bende bütün para çıktığı için ben ödemek zorunda kalmıştım.
Ben olsam hemen borcumu ödemek isterdim.Paraya çok önem vermiyorum ama bu şekilde olması hoşuma gitmedi,üstelik ben de yorularak kazanıyorum.
Size sormak istediğm;siz böyle durumlarla karşılaşıyormusunuz? Benim şimdi ne yapmam lazım,dürüstce o akşamı hatırlatsam ayıp mı olur,yoksa boşvereyimmi?
Bu durumlar daha önce de başıma geldi,demekki hala gelmeye devam da edecek,en azından bir bildiğim olsun diye size sormak istedim.

Sonuçta eğlenmeye gitmişsiniz, 30 lira yerine 60 lira cıkmış cebinizden. Ben olsam bu kadar üstüne düşmezdim. Tamam yapılan hoş değil ama kasıtlı bişi olmadığı belli.

ben boşver derim.
madem çok sık başına geliyor buluşacağın günler bozuk para bulundurmaya çalış.
kendi yediğin kısmı ödeyecek kadar bozuk paran cebinde olsun.
yediğin miktar kadar karta da çektirebilirsin. ama o zamanda bizimkileri de çektir diyebilirler.

Son düzenleme:
baska bır zamanda onlar oder belkı ?
soyleme bence cımrı bırı oldugunu dusunebılırler ,
bır daha eglenmeye gıttıgnızde cebınde bozuk para bulundur
yıne aynı seyı yaparlarsa para vermezsın amaclarınıda anlamıs olursun

benm başımada geldi birkaç kere malesef insan kendini enayi gibi hissediyor ama boşver çok ihtiyacın yok ise isteme lafını etme bir daha bozuk verirsin kimseninkini ödemezsin ders olur sana

Kafa denk dediğin kızın huyu denk değilmiş ,bunu öğrenmiş oldun ya tedbir alırsın yada eğlenceye birdaha onunla çıkmazsın bilmiyor herhalde kadınların,kızların parası kıymetli olur sen onun ne anası,nede babasısın kişilik yok ,olay bu

Demek ki o insanlarla yemeğe gittiğinizde yanınızda bozuk para bulunduracaksınız ve de rahat olacaksınız... Karşılıklı ödemelerde siz de onlara karşı çok prensipli olmazsanız kötü hissetmezsiniz.

Sonuçta eğlenmeye gitmişsiniz, 30 lira yerine 60 lira cıkmış cebinizden. Ben olsam bu kadar üstüne düşmezdim. Tamam yapılan hoş değil ama kasıtlı bişi olmadığı belli.

bende sen kafadanım, eğlenmeye çıkıyosam üçün beşin hesabını yapmam, ama karşı taraftada aynı şeyi görmem lazım yani bugün ben ödedim yarın o öder, yakın arkadaşlarımla özellikle bunun hiç lafını yapmayız, ama milyarlarca borç olur o zaman iş değişir, bi arkadaşım benden 1 milyar borç istedi bendede varsa şak diye veririm, bana diyosa ki sana 2 ay sonra ödicem, o tarihtede ödemesini beklerim almaya gelince iyi vermeye gelince hık mık hiç hoşlanmam, bana desinki 3 ay sonra 5 ay sonra, ama bişey desin bende ona göre bi yerlere borç yaparım bişeyler alırım

bende sen kafadanım, eğlenmeye çıkıyosam üçün beşin hesabını yapmam, ama karşı taraftada aynı şeyi görmem lazım yani bugün ben ödedim yarın o öder, yakın arkadaşlarımla özellikle bunun hiç lafını yapmayız, ama milyarlarca borç olur o zaman iş değişir, bi arkadaşım benden 1 milyar borç istedi bendede varsa şak diye veririm, bana diyosa ki sana 2 ay sonra ödicem, o tarihtede ödemesini beklerim almaya gelince iyi vermeye gelince hık mık hiç hoşlanmam, bana desinki 3 ay sonra 5 ay sonra, ama bişey desin bende ona göre bi yerlere borç yaparım bişeyler alırım

Haklısın, bir daha cıktıklarında karşı tarafın ödemeye yönelik hareketini görünce içi rahatlar. Dediğin gibi atla deve değil, arkadaşlar arasında olur böyle şeyler.

Borç vermek almak başka bir konu. Bir söz vardır; şimdi sana malımı vereyim de mi kötü olayım, vermeyeyim de mi kötü olayım :D Versen bi dert istesen başka bir dert :1:

Haklısın, bir daha cıktıklarında karşı tarafın ödemeye yönelik hareketini görünce içi rahatlar. Dediğin gibi atla deve değil, arkadaşlar arasında olur böyle şeyler.

Borç vermek almak başka bir konu. Bir söz vardır; şimdi sana malımı vereyim de mi kötü olayım, vermeyeyim de mi kötü olayım :D Versen bi dert istesen başka bir dert :1:

benim nişanlım bu konuda çok takdire şayan doğrusu :1:
borç verirken sorar ne zaman ödiceksin diye, söylediği tarihtede arar sorar noldu senin borç diye, hani kimisi çekinir nasıl isticem diye, borçlu adamdan çok içi içini yer, bizimki öyle değil çok hoşuma gidiyo benimde masrafım var diyo çat diye :1:

borç verirken sorar ne zaman ödiceksin diye, söylediği tarihtede arar sorar noldu senin borç diye, hani kimisi çekinir nasıl isticem diye, borçlu adamdan çok içi içini yer, bizimki öyle değil çok hoşuma gidiyo benimde masrafım var diyo çat diye :1:

Eeee alınteri, kolay kazanılmıyo o para, ya da birilerine hibe etmek icin vermiyoruz. Aferin valla sevdim o taktiği :D

Ben onlara bugun ben ısmarlayayım demiş olsam haklısınız,bugun bense yarın onlar öderdi.Ama sen verekoy biz sana verelim demelerinin üzerine böyle olunca hakkaten enayi gibi hissettim. 2. gittiğimiz yerde 30 lira ödedikleri için mi böyle yaptılar anlamadımki..Gerçekten para lafını ben de etmem,hatta biraz tutumsuzum..yakınlarımın özel günlerinde hep hediyeler alırım,çok alışveriş yaparım,çok gezerim.
Ama onlar benden ödünç istemişlerdi yine de:31:

Aynı benim eşim ve ben de çok takdir ediyorum bu huyunu.
Ben hiç isteyemem borcumu çok utanırım.
Ama o tam tersi çat diye söyler söyleceğini.

Aynı benim eşim ve ben de çok takdir ediyorum bu huyunu.
Ben hiç isteyemem borcumu çok utanırım.
Ama o tam tersi çat diye söyler söyleceğini.

benimde pek isteme durumum olmadı, Allahtan herkes borcuna sadık çıktı ama evlenince böyle bi durumla karşılaşırsak borç işine onun bakmasını rica ederim :)

Bence en güzeli siz yine aynı kişilerle bi yere gidin yada gitmek için bi sebep oluşturmaya bakın .Herşeyin sonunda ödeme gelince cebinizde sadece 10 20 tl bulunduğunuzu yanınıza bugün para almayı unuttuğunuzu söyleyin hesabı tamamen onlara ödetin yada 10-20 tl yi katın borcum olsun öderim diyin.Hesap ödendikten sonrada ilerleyen günlerde kendi 30 tl nizi kesip onlara kalan borcunuz varsa ödeyin yoksada ödemeyin
Bu sizin yaptığınız iyi niyetlilik onların yaptığıda açıkgözlülük şayet hala paranızı ödemedilerse tabii..
Ayrıca parayı madem güç kazanıyorsunuz çoğumuz gibi o halde başkaları yesin diyemi kazanıyorsunuz o parayla ailenize sevdiklerinize hediyeler alabilirdiniz bile ama bakın ki başkası yedi.Bence bunun adı cimrilik değildir ben enayi değilim demektir.
Bence bunu yapın yoksa her zaman bun kişiler yada başkalarınca bu yönde kullanılırsınız...

Son düzenleme:
Back
X