Merak ediyorum; arkadaştaki bize ait olan para istenir mi?

Bence en güzeli siz yine aynı kişilerle bi yere gidin yada gitmek için bi sebep oluşturmaya bakın .Herşeyin sonunda ödeme gelince cebinizde sadece 10 20 tl bulunduğunuzu yanınıza bugün para almayı unuttuğunuzu söyleyin hesabı tamamen onlara ödetin yada 10-20 tl yi katın borcum olsun öderim diyin.Hesap ödendikten sonrada ilerleyen günlerde kendi 30 tl nizi kesip onlara kalan borcunuz varsa ödeyin yoksada ödemeyin
Bu sizin yaptığınız iyi niyetlilik onların yaptığıda açıkgözlülük şayet hala paranızı ödemedilerse tabii..
Ayrıca parayı madem güç kazanıyorsunuz çoğumuz gibi o halde başkaları yesin diyemi kazanıyorsunuz o parayla ailenize sevdiklerinize hediyeler alabilirdiniz bile ama bakın ki başkası yedi.Bence bunun adı cimrilik değildir ben enayi değilim demektir.
Bence bunu yapın yoksa her zaman bun kişiler yada başkalarınca bu yönde kullanılırsınız...

Evet haklısın canım bu yöntem bana da mantıklı geldi.Ben yapamam demiştim ama onlar bu kadar rahatsa,ben neden sıkılayım ki.Para emektir bence de.

bence boşver.Bir dahaki seferede sen de ama ben size sonra veririm diye :27: yaptıkları ne olursa olsun ayıp :31:

Sonuçta kız hadi arkadaşın yaptı dyelim ama sevgiisi nasıl böyle birşeye tamam dedi anlamadım.Yanii herkes eşit ödemeliydi ne demek sen öde biz sonra veririz.Ben böyle birşeyi kendime yakıştırmam yanii.Tuhaf geldi bana.

ben de çalışma arkadaşımın kargo ücretini ödedim 30 lira.
kargo ücretliydi bile diyemedim adama..
neyse, sonra odadaki diğer arkadaş benim ödediğimi söyledi.
ama adamın üstünde nakit yokmuş vs o gün ödeyemedi, sonra da unuttu
üstünden sanırım 4 ay geçti.
sinir oldum mu? oldum.. aynı şeyi ben yapamam diye..
adamla, iş dışında hiçbir sohbetim muhabbetim de yok.
ama başımın gözümün sadakası olsun dedim.

siz bir de arkadaşsınız, dışarı çıkmışsınız, bir seferlik olmuş böyle bir durum..
enayilik olup olmadığını anlamanız için tekrarlanmış olması gerekirdi.
hemen kendinizi kullanılmış hissetmenize gerek yok.

bende sızı anlıyorum
haklısınız
hakkınız , teklıf etmelerı gerekır
benımde basıma cok gelır
ıann bende utancımdan ısteyemem ısteyemedım gene olsa gene ıstemıcem
yok yanı :26:

Merhaba arkadaşlar.Gününüz güzel olsun.
Ben hep bu konuda sıkıntı çektiğim için bir de sizler nasıl davranıyorsunuz sormak istedim:17:
Ben asla kimseye borçlu kalmam.Birinden 1 lira dahi istesem hemen öderim.
Ama aynı özeni ben göremiyorum bazen.
Mesela işyerine bir kız gelmişti 6 ay önce.Onunla iyi anlaşıyoruz aslında,iyi biri olduğunu düşünüyorum.Zamanla bir arkadaşlığımız oluştu.Dost değiliz,arkadaşız,arada bir grup olarak çıkıyoruz,o da ben gibi kafa dengi.
Geçen akşam,bugun eğlenme günümüz olsun stres atalım dedik; o ben ve sevgilisi birlikte bir bara müzik dinlemeye gittik.Herkes eşit miktarda içti.Hesap istedik,60 lira..Ben de bozuk yoktu 100 lira vardı sadece.O yüzden bana-sen ver madem biz sana sonra verelim- dediler.Oradan kalkıp başka bir yere gittik,orda da 30 lira tuttu,orda da onlar ödedi.Kalktık.Daha sonra karşılaştık ama hiç bir şekilde konu bile açılmadı.
Sonuçta toplam 90 lira tuttu,eşit masraf yaptığımız halde 60 ı ben,onlar 2 kişi olduğu halde 30 lira ödediler.
Cimri ya da bencil değilim,çünkü ben ısmarlıyorum demedim,sadece bende bütün para çıktığı için ben ödemek zorunda kalmıştım.
Ben olsam hemen borcumu ödemek isterdim.Paraya çok önem vermiyorum ama bu şekilde olması hoşuma gitmedi,üstelik ben de yorularak kazanıyorum.
Size sormak istediğm;siz böyle durumlarla karşılaşıyormusunuz? Benim şimdi ne yapmam lazım,dürüstce o akşamı hatırlatsam ayıp mı olur,yoksa boşvereyimmi?
Bu durumlar daha önce de başıma geldi,demekki hala gelmeye devam da edecek,en azından bir bildiğim olsun diye size sormak istedim.

kendi bakış açıma göre söylüyorum.
ben burda art niyet aramazdım

eğer ikinci gidilen yerde sadece kendilerine düşeni ödemiş olsalar tamam diyeceğim ama sonuçta ikinci yerde de hesabın tünümü ödemişler.

bence bir iki gün sonra başka bir yere gittiğiniz de onlar öderler.
bilmiyorum biz arkadaşlarla bir yere gittiğimiz zaman (alışveriş ya da öğlence ya da tatil) hangimiz daha çok ödedik diye bakmayız
genelde benim eşim verir, sonra diğerleri başka şeyleri karşılar ama "hiç sen bu kadar harcadın ben bu kadar" diye bunun hesabını çıkarmayız
arkadaşlıklarda olmaz yani

he arkadaşım değil ise
zaten gecenin bir vakti ordan oraya gezmeye gitmem, otururum evimde
arkadaşım demeyeceğim adamdan başıma neler geleceğini bilemem

Neden ki,yani neden bu konuda bu kadar katısınız,çok mu ayıp olurdu gerçekten?

arkadaşınızla -minimum- orta dereceden bir samimiyetiniz olmasa, gece çıkıp arkadaşınız, sevgilisi ve siz 3 kişi takılmazdınız
demek ki ortada bir hukuk var
ben çok ayıp bulurum arkadaşlıklar arasında bu kadarcık paranın muhasebesini

bir daha çıktığınızda hesap kitap işlerine dikkat edersiniz
olur biter
30 tl de atla deve değil, başınızın gözünüzün sadakası olsun

arkadaşınızla -minimum- orta dereceden bir samimiyetiniz olmasa, gece çıkıp arkadaşınız, sevgilisi ve siz 3 kişi takılmazdınız
demek ki ortada bir hukuk var
ben çok ayıp bulurum arkadaşlıklar arasında bu kadarcık paranın muhasebesini

bir daha çıktığınızda hesap kitap işlerine dikkat edersiniz
olur biter
30 tl de atla deve değil, başınızın gözünüzün sadakası olsun

Herkesin atı da devesi de kendi kervanıyla ölçülür. Asgari ücretli için attır da devedir de kimi zaman. Kaldı ki burada paranın miktarı değil önemli olan, tüh 30 lirayla fakirleştim olayı değil. İnsanların yaklaşımından bahsediliyor, ortamdaki mantık hakkında fikir soruluyor.
"Bu üyenin erkek olduğundan şüpheleniyorum" butonu konmalı sanki topiclere. Bir kadın bu kadar empatiden yoksun ve kaba saba bir üsluba sahip olamaz gibi geliyor. :26:

benim yaptığımı yap :))))

bi arkadaşa 30 lira verdim mesela,aradan iki hafta geçti ses yok.
bigün minübüse binecekken ya da kahve alacakken falan bozuğum yokmuş gibi bi lira istiyorum.
Sonra borç verdiğim ve aldığım kişi olan şahsı gördüğüm gibi bi lirasını veriyorum 'çok teşekkür ederim ya,çıkmıyo bazen bi lira bile,sağol valla' falan gibisinden.Tabii arkadaş almıyo haliyle,oluır mu lafı mı olur falan diyo.
Ben de 'yok yok ,ben çok önem veririm bi lira ama gece gözüme uyku girmez vermezsem' tarzında bi geyik döndürüyorum..Böylece direk söylemeden,hiç kırmadan laf sokmadan mesajı vermiş olurum :))

öğrenciyim bu arada,o yüzden meblağlarım çoğunuza komik gelebilir ama üçün beşin hesabını yapmadan öğrenci evi dönmüyo maalesef:-/

Kızlar saolun farklı fikirler çok güzel,çok aydınlatıcı,bundan sonra söylediğiniz usullerden gideceğim.
Tabi giden gitti dedim artık, istemicem onlardan para filan.
Ama bu tarz insanlara gerçekten sinir oluyorum,evet ben tutumsuz biriyim,evet milyonlarım kalmadı onlarda ama; sırtımdan geçinilmiş gibi öyle sinir oluyorum ki..Bi sağol,ödemeyi sen yaptın deselerdi,,en azından para babasıymışım da sen ver biz sana sonra verelim diye geçiştirmelerinden daha iyi olurdu.Çalışan her insan,hesabını kitabını bilir,eğlencesine ayırır,giyimine ayırır,yemeğine ayırır,ama her liranın yeri vardır,kıymeti vardır,hesabının sağını solunu bilir,onlar da biliyor,kim bilmezki,onunla yaşıyoruz..

Son düzenleme:
Kızlar saolun farklı fikirler çok güzel,çok aydınlatıcı,bundan sonra söylediğiniz usullerden gideceğim.
Tabi giden gitti dedim artık, istemicem onlardan para filan.
Ama bu tarz insanlara gerçekten sinir oluyorum,evet ben tutumsuz biriyim,evet milyonlarım kalmadı onlarda ama; sırtımdan geçinilmiş gibi öyle sinir oluyorum ki..Bi sağol,ödemeyi sen yaptın deselerdi,,en azından para babasıymışım da sen ver biz sana sonra verelim diye geçiştirmelerinden daha iyi olurdu.Çalışan her insan,hesabını kitabını bilir,eğlencesine ayırır,giyimine ayırır,yemeğine ayırır,ama her liranın yeri vardır,kıymeti vardır,hesabının sağını solunu bilir,onlar da biliyor,kim bilmezki,onunla yaşıyoruz..

Bence o beraber gittiğiniz arkadaşınızın sevgilisi orada tepki vermedimi korkulukmuydu o. İkincisi ben eğer biriyle bir yere gidiyorsam hesabı ortak veririz diye düşünürüm. ben ısmarlıyacağım derim o başka. Para kolay kazanılmıyor. sonuçta hep beraber gitmişsiniz ama hesap ortak olmalı diye düşünüyorum. bu borç konusu yüzünden bende çok şeyler yaşadım. arkadaşlık arasında 3-5 kuruşun lafı olmaz belki ama enayi yerinede konunca insanın kanına dokunuyor. Bir lira dahi olsa kimseye borçlu olmadım çok şükür ama karşı taraf bazen ya sizi enayi yerine koyuyor yada unutuyor. O yüzden maddi konularda adamına göre hareket ediyorum. :34:

Bence o beraber gittiğiniz arkadaşınızın sevgilisi orada tepki vermedimi korkulukmuydu o. İkincisi ben eğer biriyle bir yere gidiyorsam hesabı ortak veririz diye düşünürüm. ben ısmarlıyacağım derim o başka. Para kolay kazanılmıyor. sonuçta hep beraber gitmişsiniz ama hesap ortak olmalı diye düşünüyorum. bu borç konusu yüzünden bende çok şeyler yaşadım. arkadaşlık arasında 3-5 kuruşun lafı olmaz belki ama enayi yerinede konunca insanın kanına dokunuyor. Bir lira dahi olsa kimseye borçlu olmadım çok şükür ama karşı taraf bazen ya sizi enayi yerine koyuyor yada unutuyor. O yüzden maddi konularda adamına göre hareket ediyorum. :34:

Hayır hiç bir tepki vermedi.Hatta ilk an bana mı öyle geldi bilmiyorum kimsenin eli cebine gitmedi.Ben çantamda cüzdan aranıyorum onlar sağa sola bakındılar.İşte ben de bu yüzden enayi gibi hissettim kendimi.Dedim ya ben ısmarlayayım demedim,sen verekoy biz sana verelim demişlerdi.

zamanında esımın cebındende daha yuklu paralar cıktı ama gerı donuş olmadı ıçmeye gıderler turgay sen ode bız verırız esım verır 200 tl ama gerı donen yok.pıknıge gıdılcek marketten alışverış yapılır turgay sen karttan gecır bız sana verelım yıne gerı donup veren yok herkes uyanık bu devırde kımse ıçın kullandırma paralarını cnm

İhtiyacı olan her insan için cebimdeki parayı kullandım bugune kadar.
Ama oraya eğlenmeye gittik ve sonuçta harcama yapacaklarını bilerek geldiler,durumları kötüyse zevkine bi yere çıkıp gelmezlerdi zaten,üstelik aynı kazanca sahibiz.
Hesap ödemesi sırasında ben çantamı karıştırırken onlar sağa sola bakındılar bence.Çünkü ben çantamda aradığım bişeyi hemen bulamam.Ben cüzdanımı bulduğum halde hala onlar para çıkarmamıştı.
Açıkcası art niyet düşündüm ben,yani kendi paralarını önemsediler orda,kendi paralarının azalmasını istemediler.
Şimdi onlardaki bu tavrı gördükten sonra,kayıtsız olan oldu diyesim gelmiyor.Bana sağol bugun böyle oldu demediler de zaten,sanki olmamış gib davrandılar.
Ben ortada bir uyanıklık hissettim yani,çünkü bugune kadar hiç bir kalan paramı bu kadar önemsememiştim..
En azından şöyle desem; 2. gittiğimiz yerde onlar ödediği için;siz şurda hesabın tümünü ödediniz,ben ödeyemedim,hesap ne geldi bilmiyorum da borcum varmıydı soramadım desem filan:26:
Ama yine de yanlış bir davranış yapmak istemiyorum,bu doğru olur mu emin deilim de:44:

benim yaptığımı yap :))))

bi arkadaşa 30 lira verdim mesela,aradan iki hafta geçti ses yok.
bigün minübüse binecekken ya da kahve alacakken falan bozuğum yokmuş gibi bi lira istiyorum.
Sonra borç verdiğim ve aldığım kişi olan şahsı gördüğüm gibi bi lirasını veriyorum 'çok teşekkür ederim ya,çıkmıyo bazen bi lira bile,sağol valla' falan gibisinden.Tabii arkadaş almıyo haliyle,oluır mu lafı mı olur falan diyo.
Ben de 'yok yok ,ben çok önem veririm bi lira ama gece gözüme uyku girmez vermezsem' tarzında bi geyik döndürüyorum..Böylece direk söylemeden,hiç kırmadan laf sokmadan mesajı vermiş olurum :))

öğrenciyim bu arada,o yüzden meblağlarım çoğunuza komik gelebilir ama üçün beşin hesabını yapmadan öğrenci evi dönmüyo maalesef:-/

bravo arkadaşım çok takdir ettim seni..

Back
X