Merak ediyorum lütfen gelin

Yokgibiyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
3.043
1.965
133
32
Kızlar öncelikle herkesin evlatlarının sağlıklı büyümesi dileğiyle, sağlık çok önemli. Ben sadece merak ettiğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın. Dikkat ediyorum da sadece erkek tarafının veya sadece kadın tarafının genleri yeterli olmuyo renkli gözlü bebek için. Yani iki taraftada renkli gözlü en az bir akrabanın olması gerekiyor.Mesela sadece kadın renkli gözlüyse adam koyu renk gözlüyse ve adamın tarafında hiç renkli gözlü yoksa sadece kadının renkli gözlü olması yeterli olmuyo ve çocuklar kahverengi gözlü doğuyor.Ya da tam tersi adam renkli gözlü ise ve kadın koyu renk gözlüyse ve kadının tarafında hiç renkli göz yok ise. Sadece adamın renkli göz geni yeterli olmuyo çocuklar yine kahverengi gözlü oluyo. Yani hem anne hem baba tarafında 2 tarafta da renkli gözlü akrabaların 1 kisi bile olsa olması şart diye düşünüyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum tek taraf yeterli geliyor mu fikirlerinizi merak ediyorum

bu konu fikir verilecek bir konu degil. ortada bilimsel gercekler var. renkli gozlu bebek icin hem annede ham babada renkli goz geni bulunmasi ve cocuga bu genlerin ikisinin birden gecmesi gerek.

anneden veya babadan koyu renk gen gecerse kesin koyu renk okur gözler.

Tek taraf yeterli geliyor cnm çünkü o anne akrabada hiç renkli göz yokken gözleri renkli olması mucize değil olabiliyor. Çevremde çok gördm böyle sadc anneye çeken yada sadc babaya çekn bebk. Ama nerden aklınıza takıldı bu soru böyle merak ettim doğrusu;)

Tek taraf yeterli geliyor cnm çünkü o anne akrabada hiç renkli göz yokken gözleri renkli olması mucize değil olabiliyor. Çevremde çok gördm böyle sadc anneye çeken yada sadc babaya çekn bebk. Ama nerden aklınıza takıldı bu soru böyle merak ettim doğrusu:KK66:
Mesela eşimin dayısı sarışın mavi gözlü ve hanımı esmer kahverengi gözlü. 3 çocukları var üçü de kahverengi gözlü anneleri gibi. Ordan aklıma geldi tek taraf yetmiyor gibi geldi ondan sordum

Tek taraf yeterli geliyor cnm çünkü o anne akrabada hiç renkli göz yokken gözleri renkli olması mucize değil olabiliyor. Çevremde çok gördm böyle sadc anneye çeken yada sadc babaya çekn bebk. Ama nerden aklınıza takıldı bu soru böyle merak ettim doğrusu:KK66:
cekinik genlerde tek taraf yeteeli gelmez. renkli goz cekiniktir. insan k. rengi gozlu olsa bile cekinik olarak renkli gen tasiyor olabilir ve o cekinik gen cocuga gecebilir. iki tarafinda cekinik geninin yani renkli goz geninin cocuga gecmesi gerek.

o cevrenizdeki orneklerde insanlar k.rengi gozlu olsa dahi cekinik olarak renkli goz geni tasiyorlardir

cekinik genlerde tek taraf yeteeli gelmez. renkli goz cekiniktir. insan k. rengi gozlu olsa bile cekinik olarak renkli gen tasiyor olabilir ve o cekinik gen cocuga gecebilir. iki tarafinda cekinik geninin yani renkli goz geninin cocuga gecmesi gerek.

o cevrenizdeki orneklerde insanlar k.rengi gozlu olsa dahi cekinik olarak renkli goz geni tasiyorlardir
Belkide öyledir cnm şayet genlerine bakmadm ama böyle durumlarla sık sık karşılaşıyorm. Bende kızımn renkli gözlü olmasını çook istiyordm eşim yeşil gözlü kv yeşil iki görmce yeşil bir görmce mavi. Annem yeşil ama kızım benm gibi kahvrngi:( ama doğacak bebeğimdn ümitliym ya yeşil ya mavi olacak diye. Tabi en başta sağlıklı olsunda

1 tane renkli goz geni yetmiyor malesef. ikisinden de gelmesi lazim. senin Şansın yüksek ama
Mesela bir tanıdığım var kocası yeşil gibi mavi gibi bişey karışık bişey gözleri, kadın kendi kahverengi gözlü. Ve kadının sülalesinde sadece kadının kendi babannesi yeşil gözlü yani başka kimse de yok. 2 oğulları var büyük oğlu mavi yeşil karışık gözlü,küçük oğlu yemyeşil gözlü. Kocası renkli gözlü zaten kadının da Sadece babannesinin renkli gözlü olması işe yaradı yani

Mesela bir tanıdığım var kocası yeşil gibi mavi gibi bişey karışık bişey gözleri, kadın kendi kahverengi gözlü. Ve kadının sülalesinde sadece kadının kendi babannesi yeşil gözlü yani başka kimse de yok. 2 oğulları var büyük oğlu mavi yeşil karışık gözlü,küçük oğlu yemyeşil gözlü. Kocası renkli gözlü zaten kadının da Sadece babannesinin renkli gözlü olması işe yaradı yani
evet. benim ne esimin be benim renkli. kiziminki yesil. demekki ikimizinde geninde varmis

Benim ve eşimin gözleri ela.
Benim tarafımda renkli göz kan bağı olmayan kişilerde var (enişte vs. gibi)
Eşimin akrabalarında renkli gözlü olan yok.

Sonuç: oğlumun gözleri boncuk gibi...

Allah dilerse, her türlü renkte göz yaratır.
Ne genetiğe bakar, ne de sülalede olan renkli göze...

O yüzden, önce sağlık.
Merakınız yersiz bence...

O yüzden, önce sağlık.
İnsanız hepimizde merak ettiğimiz konular vardır. Allah bana nasip etmedi. Ama sizin oğlunuz adına çok sevindim. Sadece fikir almak istedim yanlış anlamayın. Rahatsız ettiysemde kusura bakmayın.

O yüzden, önce sağlık.
genetigi Allah vermiyor mu? yani yorumunuz da biraz garip olmus.

RR > renksiz
Rr > taşıyıcı
rr > renkli

örneğin baba RR, anne rr ise çocuğun renkli gözlü olması ihtimali yüzde sıfırdır. Sadece taşıyıcı olur. (Rr)

örneğin baba Rr, anne Rr ise çocuğun renkli gözlü olması ihtimali yüzde 25'tir.

örnekler böyle canikolarım.

Back
X