Merak ettiğim soru

Ne orneginizden net olarak aptalligi anladim ne de kapalilikla bagdastirmaya calistiginiz aptalligi.cok ilginc anlatmissiniz.
Ben kapaliyim. Ve cevremde de aptal gibi davranan insanlar yok acik veya kapali herkes normal :KK51: sanirim cevreniz gereksiz insanlarla dolu kafaniz karismis.

Bende kapaliyim, bendede oluyor bazen.
Ben hollandada yasiyorum, kapaliyiz diye not kiran hocalarla karsilastik zamaninda.
Hatta ve hatta su an turk bi hoca var okulda. Kadin "bak bak goruyonmu kendisi turk oldugu icin turk dayanismasi yapiyor" diyen olmasin diye bize diger holladalilardan daha dusuk not veriyor sagolsun:KK53:.

Kapali oldugum icinmidir nedir, evlenicek evin hanimi olucak algisi var.
Erkeklerden daha guzel dolap takar sokerim, saatleri tamir ederim, gozlukleri tamir eder yepyeni yaparim. Kucukken radyolari soker icindeki dinamoyu alir pillerle tutusturup pervane yapardim bi parca kartonla. Annem her bozulan elektronik esyayi benden gizli cope atma derdine duserdi. Ben bulurdum yine icini disina gecirmeden attirmazdim. Gecenlerde anneanne ver gozlugunu tamir ediyim dedim anneannem vermedi. Sen ver dedim aldim. Evdeki eski gozluklerin saplarini sokup anneanneminkine taktim tum vidalarida yeniledim. Anneannem her gordgune beni anlatiyomus o gunden itibaren, duacinim hamarat kzim diyip durdu bi zaman.

Sen diyosunya aptal gibi goruyorlar beni, benim bisy yapamiycgimi saniyorlar?
Iste ben tamda ondan hoslaniyorum.
Herkesin agzini acik birakmak hosuma gidiyor:KK45:.

Evet, evlenecek evin hanımı olacak algısı kesinlikle var.. Ben de öğrenciyken evin avizesini söker tamir ederdim.. :) Bahsettiğim gibi örnekler varmış demek ki.. Tebrik ederim bu arada :)

Evet, evlenecek evin hanımı olacak algısı kesinlikle var.. Ben de öğrenciyken evin avizesini söker tamir ederdim.. :) Bahsettiğim gibi örnekler varmış demek ki.. Tebrik ederim bu arada :)

Sagol canim,sende az degilmissin :).
Ben seni anliyorum. Herkes kapali acikla ne ilgisi var demis ama; alakasi olmasa bile insan dusunmuyor degil.
Mesela o bahsettigim hocamin su an acaba kapalilarami garezi var diye dusunuyorum.
Insan soruyor " acaba her kadinami boyle yukardan bakiyorlar yoksa kapali oldgum icin bi tik dahadami asagada gozukuyorum onlarin gozunde?'.

Sagol canim,sende az degilmissin :).
Ben seni anliyorum. Herkes kapali acikla ne ilgisi var demis ama; alakasi olmasa bile insan dusunmuyor degil.
Mesela o bahsettigim hocamin su an acaba kapalilarami garezi var diye dusunuyorum.
Insan soruyor " acaba her kadinami boyle yukardan bakiyorlar yoksa kapali oldgum icin bi tik dahadami asagada gozukuyorum onlarin gozunde?'.

Teşekkür ederim. Ben aşağıda yukarıdan bakıyorlar, aşağıda mı gözüküyorum değil, onlar kapalı kızları aileleri kapatmış biz de istediğimiz gibi yönetebilir miyiz diye mi düşünüyorlar, zaten onlara göre bütün kızlar kendilerine aşık da, kapalı kızlar zaten hemen evlenmeyi düşünür diye sanıyorlar.. Yani bakış açılarının farklı olduğu kesin de, yönetme, kendi isetediğini yaptırma ve onlardan beklentileri yönünde farklılıkları var.. Yoksa her insan eşref i mahluktur. Onlar kim ki kapanmış kadını hor görecek? ağızlarını burunlarını birbirine birbirine karıştırırım.

Merhaba arkadaşlar, kafama takılan merak ettiğim bir konu hakkında fikirlerinizi sormak istiyorum, Bayanlar az çok birbirlerini tanır, hangi kadın kime neyi niye yaptı fikir sahibi olabilir de, etrafınızdaki erkek arkadaşlarınız, sizden hoşlanmış hoşlanmamışlar, tanıdıklar da olabilir, çevrenizde karşılaştığınız erkekler bazen ya da çoğu zaman aptal gibi hareket etmiyorlar mı? Yani siz onlar hakkında salak mıdır nedir? aptalca bişey bu diye düşündüğünüz durumlar oluyor mu? Bir insan kendisi aptalca şeyler düşündüğünden mi kızlara karşı aptalca hareketlerde bulunur yoksa karşısındakini aptal yerine koyar, karşısındaki kızın zekasını küçümser de ona karşı mı öyle davranır? Bunu çok merak ediyorum.
Bir de arkadaşlar ben kapalı bir bayanım. Karşıma çıkan erkeklerin çoğunda gördüğüm kadınların sanki zekasını küçümser gibi kadını önemsemez gibi hareketleri, konuşmaları davranışları olanlardı. Bunda diyorum öyle olduğunu düşündüğüm, gördüğüm için değil ama soru işte, kapalı kızları aileleri kapatmışlar da biz de onları istediğimiz gibi yönetebiliriz diye mi düşünüyorlar acaba? Ben kapalı oluşumu sorgulamak için değil, kendi isteğimle kapalıyım ve bundan memnunum, ama bizi öyle filan mı zannediyorlar diye benim gibi kapalı olan arkadaşlarıma ve kapalı olmayan arkadaşlarıma siz de bu gibi kadınların zekasını küçümseyen bir bakış açısıyla karşılaştınız mı onu sormak istiyorum. İnşallah ne demek istediğimi anlatabilimşimdir..
Mesela anlattıklarıma bir örnek gösterecek olursam, okulda benden senelerce hoşlanmış ama bana bir türlü açılamamış bir çocuk vardı.. Onunla hiç ama hiç uygun değildik. En başta tip olarak. Ben daha uzun, yapılı biriyim, o öyle değildi. Şimdi yıllar sonra nasıl olduysa kısa bir süre onu tanıdım. Meğerse kendi arkadaşları arasında sürekli beni çok sevdiğini söyleyip duruyormuş arkadaşları git konuş diyince de ben konuşamam o gelsin filan diyormuş.. Arkadaşlar bu olabilecek bişey mi? Hem sen seveceksin sürekli sayıklıyacaksın hem de sen konuşmayıp açılmayıp o sana gelecekmiş.. Hayal dünyası gibi bişey sanırım da mesela o telefonda konuşmak isteyen taraf olacak ama sen arayacakmışşsın.. Bu gibi hareket ve aptal olduğunu düşündüğünüz şeylerden bahsediyorum. Örneği anlaşılması için gösterdim. Esas merak ettiğim bu ve önce bahsettiğim hareketler, kapalı bayanlara karşı mı sadece yoksa kapalı olmayan arkadaşlar da bu bahsettiğim olaylarla karşılaşıyorlar mı?
Teşekkür ederim.
aptalca hareketler yapmaktan kastınızı tam anlayamadım.. kapalı açık kime nasıl davranırlar bilemem ama benim zekamı küçümseyecek insana o düşüncesini yedirir üstüne de bi bardak soğuk su içiririm ;)

aptalca hareketler yapmaktan kastınızı tam anlayamadım.. kapalı açık kime nasıl davranırlar bilemem ama benim zekamı küçümseyecek insana o düşüncesini yedirir üstüne de bi bardak soğuk su içiririm :KK66:

Yazıda detaylı yazıyor. Bir insan kendisi aptalca şeyler düşündüğünden mi kızlara karşı aptalca hareketlerde bulunur yoksa karşısındakini aptal yerine koyar, karşısındaki kızın zekasını küçümser de ona karşı mı öyle davranır? Aptalca harekeler yapan erkekle karşılaştılarsa bu ikisi arasındaki farkı sordum.

Yazıda detaylı yazıyor. Bir insan kendisi aptalca şeyler düşündüğünden mi kızlara karşı aptalca hareketlerde bulunur yoksa karşısındakini aptal yerine koyar, karşısındaki kızın zekasını küçümser de ona karşı mı öyle davranır? Aptalca harekeler yapan erkekle karşılaştılarsa bu ikisi arasındaki farkı sordum.
Aptalca hareket yapan aptaldır bence net yani.

Back
X