Sadece kem gözlü teyzeler olsa yine iyi. Ben yalnız yaşıyorum. Kapım hiçbir komşumun kapısına bakmıyor. Giriş kapısına bakıyor. O açıdan delikten bakılıp gözetlenme şansım yok. Geçende komşunun kocasına selam vereyim dedim. Borçlu çıktım. Neymiş evimden tartışma sesi geliyormuş. Öyle söylemişler. Açık açık sizi dinledim demeye çekiniyor, bitişiğimdeki iki daireden biri o, diğeri de birbirini her gece boğazlayan karı koca. İki daire harici ayrıntılı tartışma duyumu alacak biri yok etrafımda. Bir de başkaları duymuş gibi anlatıyor. Belki başkası denk gelmiştir bilemem ama söz konusu tartışmanın üzerinden bir ay geçtikten sonra tesadüfen karşılaştığımız bir anda söyleniyor bana. Ne demek bu? Dur seni bulmuşken biraz canını sıkayım demek. Ciddi bir rahatsızlık olsa bana o an söylenebilir. İnsan halidir efendim tartışılabilir. Ailesiyle tartışır, arkadaşıyla tartışır. Cinsiyet her zaman kadın da olmayabilir..Konu o değil ki. Konuyu eve birileri giriyomuş'a getirmek için kırk takla attı ve getirdi de. Ama ben rahatsızlık verme noktasında kalmasını sağladığım için muhabbet oraya geldi ama ileri gidemedi. Biraz daha zorlasa kendini açık açık ahlak bekçiliğimi yapacak. Üstelik bu komşunun kocası. Kadının haberi bile yok bu konuşmadan belki de. Ben doktora için dil yeterliliği üzerinde düşünüp markete giderken, beyin seviyemi otomatikman aşağı çekti. Nelerle uğraşıyorum Allahım. Moral bozukluğu ayrı, başkasından duymuş gibi aktarıp isim de vermeyerek uzun vadeli huzursuz yaratmak istiyor o da ayrı.. amaç keşke rahatsızlık duyup uyarmak olsaydı. Ama malesef merak edilenler bunun çok çok ötesinde. Yaşı da benden fazla değildir. En komiği de o. 20'li 30'lu yaşlardaki insanların 70'li yaşlardaki komşular gibi meraklı olması. Ve bunun sorumlusu kim derseniz, benim, sizsiniz, hepimiziz. Yüz verirsen ayıya, gelir s*çar halıya. Olay bundan ibaret. Sonra kimse şehirde komşuluk bitti demesin. Röntgenciden komşu mu olur? Olmayıversin.