Merdiven meselesi

Daha önceki evimde aynı sorunlari yaşadım o insanlar 20 lira veremiyordu aylık
Kendimiz temizleyelim dediler ama hem çalışıyordum hem küçük bebeğim vardı dedim sıra bana gelince ben parasıyla tutayım bir tuttum ama diğerleri oralı olmuyor sonra eşim süpürdü bir iki
Şimdi siteye taşındık çok şükür böyle dertler bitti Allah sabır versin gerçekten o insanlarla Komsu olunmaz yanı

Slm arkadaşlar çok önemli bir konu değil ama canımı sıktı. 6 haneli bir apartmana oturuyoruz.ilk önce enuste biz ve enalt kata başka bir aile girdi.enustte olduğumuz için apartmanın temizliğini yapıyordum.kimse yok diye.sonra yavaş yavaş dolmaya başladı. Ama hiç kimse apartmana ilgilenmedi.apartmanda çöpler çamurlar. Daha yepyeni apartman pislik içinde kaldı. Apartmana taşındilar koli bantları kutular günlerce apartmanda kaldı. Neyse ben bunlara apartmanın temizliğini beraber yapmayı önerdim. Öyle kötüydü ki dışardan gelenler farkediyordu.kimse oralı olmadı biri ben yapamam cocuklarim var dedi.biri ben karıma yaptırmam dedi.sonra merdivenci tutalım diye karar verdik.aradım buldum bir tane.anlaştık. ben muhatabım yani merdivenci ye. Ama malesef üç aydır ödeme yapmayanlar var.arasira yapanlar var.enson geldiğinde evde değildim. Kimse adama kapıyı açmamış. Adam aradı eve geldim.ücretini ödedim. Halbuki hepsi evdeler.ve kimseden tık yok.apartmanın kapısına yazı astım. Ücreti için kimse oralı olmadı. Çok sinirim bozuldu.paradan da gectimde saygısızlık degilmi.toplu yaşanılan bir yerde kurallara uymamak.merdivenci ye anlasirkende kapı kapı gezip onaylarini aldım hepsi tamam tamam olur dediler.çok sinirim bozuldu dikkate almamaları. Sanki apartmanda tek ben yaşıyorum. Zilleri bassanda acmiyorlar kapıyı. Tepem attı tekrar yazdım merdivenci yi iptal ediyorum herkes kendi kapısının önünü şupursun diye.şimdi eşim diyorki yazıyı al fevri davranıyorsun. Üç aydır hep böyle. Paradan da gectimd yaptıkları saygısızlık sinirimi bozdu.sizce iyi ettimmi
Gerçektende Allah yardımcın olsun onlarla aynı binadasın. Ortak kullanılan alan ve dışardan geliyorsun illa pislencek. Biz 16 haneli apartmana yeni taşındık merdivenler için para verilcek dediler tamam dedik veriyoruz merdivenlerde tertemiz yani bu kadar zor olmamalı bilinçsiz olmamalı insan. Siz insanlık etmişsiniz kendi katınızı silin üsttesiniz onlar ne yaparsa yapsınlar

Ilk olarak genel bir tavsiye vermek istiyorum ya müstakil bir evde yâda site içi bir daire tutun ama sakın böyle 3 katlı yöneticisi olmayan vs bir apartmanda oturmayin.

Ben de 4 yıl önce aynı sizin gibi 3 katlı 6 dairelik bir apartmana oturarak büyük hata ettim.Kac defa aprtmandakilere söyledim temizlik malzemeleri alalım hafta 2 hafta da bir biri gelsin diye yok.Herkes kafasına göre arada yaptı.Üç kuruş paraya kıyamadılar.
Şükür birkaç ay önce güzel bir siteye taşındım 240 tl aidat ödüyorum ama hem memnunum hem kafam rahat.

O yüzden konu sahibi bırakın ben birini tutalım diye çok uğraştım ama asla sorumluluk almadım çünkü gonulsuz insanlarla uğraşamazdım.Ister yazı yazi yaz ister soyle birsey değişmez.

Aman boşver napcan bende merdiven temizliğine gidiyorum haftada bir kimse kapısındaki çöpü atmaz bahçe desen sigara izmariti çöpten geçilmez ama bezdirdiler iki katlı iki blok 12 daire verdikler 150 lira duvarlarından burun pisliği kazımışlığım var
Nekadar ayıp.

Ilk olarak genel bir tavsiye vermek istiyorum ya müstakil bir evde yâda site içi bir daire tutun ama sakın böyle 3 katlı yöneticisi olmayan vs bir apartmanda oturmayin.

Ben de 4 yıl önce aynı sizin gibi 3 katlı 6 dairelik bir apartmana oturarak büyük hata ettim.Kac defa aprtmandakilere söyledim temizlik malzemeleri alalım hafta 2 hafta da bir biri gelsin diye yok.Herkes kafasına göre arada yaptı.Üç kuruş paraya kıyamadılar.
Şükür birkaç ay önce güzel bir siteye taşındım 240 tl aidat ödüyorum ama hem memnunum hem kafam rahat.

O yüzden konu sahibi bırakın ben birini tutalım diye çok uğraştım ama asla sorumluluk almadım çünkü gonulsuz insanlarla uğraşamazdım.Ister yazı yazi yaz ister soyle birsey değişmez.
Hepimizin de kendi evi.tasiniyirlar bütün pislikleri günlerce merdivenlerde kalıyor. Ve kadın aaa yapamam cocuklarim var yok canını sokaktami buldun gibi laflar soyluyor

Gerçektende Allah yardımcın olsun onlarla aynı binadasın. Ortak kullanılan alan ve dışardan geliyorsun illa pislencek. Biz 16 haneli apartmana yeni taşındık merdivenler için para verilcek dediler tamam dedik veriyoruz merdivenlerde tertemiz yani bu kadar zor olmamalı bilinçsiz olmamalı insan. Siz insanlık etmişsiniz kendi katınızı silin üsttesiniz onlar ne yaparsa yapsınlar
Hele boyle günlerde dahada bi önem vermeliyiz temizliğe.ama malesef herkes aynı degil

Hepimizin de kendi evi.tasiniyirlar bütün pislikleri günlerce merdivenlerde kalıyor. Ve kadın aaa yapamam cocuklarim var yok canını sokaktami buldun gibi laflar soyluyor
Bak ben zamanında böyle bir apartmanda yaşadığım için biliyorum sen sorumluluk aldıkça kimse umursamaz sen temizleme para vermiyorlarsa temizlikçi de tutma pis pis yaşasınlar muhakkak rahatsız olacaklardır.

Yönetici belirleyin 1 tane aidat toplansın ve o paradan temizlik karşılansın bu şekilde niye siz ödeyesiniz ki kendinizi kullandırmayın yüz bulmuşlar terbiyesizlige vardirmislar işi çünkü

6 dairelik bir apartman olduğu için aidat fln yok şimdilik. Bu gidişle de toplanamaz

Iste bir an önce yönetici ve aidat belirlenmeli. Elektriği suyu, giderleri için birikiyor bir köşede zaten. Icınde de temizlik ücreti oluyor.

Toplantı yapılması lazım. Bu dönemde aşağıda mesafeyle yapılabilir görüşmeler.

Her aileden bir kişi katılsın, yapılsın . Başka yolu yok.

Altı hane olsun ,yöneticisiz olur mu hiç?Yönetici seçilir,karar alınır,uygulanır.Hem bir insan da ekmek yer apt.temizleyerek.Size dayamışlar sırtlarını resmen.

Yönetici belirleyin 1 tane aidat toplansın ve o paradan temizlik karşılansın bu şekilde niye siz ödeyesiniz ki kendinizi kullandırmayın yüz bulmuşlar terbiyesizlige vardirmislar işi çünkü
Bende yaptıkları muameleye kızıyorum .oduyoru@ diye seslerini cikarmiyorlar

Altı hane olsun ,yöneticisiz olur mu hiç?Yönetici seçilir,karar alınır,uygulanır.Hem bir insan da ekmek yer apt.temizleyerek.Size dayamışlar sırtlarını resmen.

8den daha az daire olursa yönetici olması mecburiyeti yokmuş.

Dışarıdan yönetici alabiliyorsunuz. Firmalar var böyle. Bi araştırın derim. En azından aidat koyarlar. Onun içinde olur temizlik parası da

En alt katta olsanız sorun olur derdim de en üstteymişsiniz. Siz kendi katınızı temizleyin temiz temiz dursun. İllaki pislikten rahatsız olacaklardır bir yerden sonra ki onların kapısının önüymüş basın geçin. Onlar dert etmiyorsa siz bence hiç umursamayın.

Yani siz ilgilenmek zorunda değilsiniz tek tek cok sıkıntılı durum keşke herkes kapısının önünü temizlese, acilen bir bina toplantısı düzenleyip yönetici seçmeniz lazım bence yoksa bunun sonu binanın icine böcek basmasıyla son buluyor :KK43:

Back
X