Merhaba arkadaslar bir bakarmisiniz?

Ben sadece şunu merak ediyorum, üyelik bilgilerine yüksek lisans mezunu olduğunu yazan biri, bu kadar yazım yanlışı, anlatım bozukluğu, noktalama eksikliği vb. hatalar yaparsa ve biz buna dayanarak o kişinin yazdıklarının gerçek olamayacağını düşünemez miyiz? Şahsen ben öyle düşündüm. Hatta okuma bile yapamadığını ‘harala gürele’ yazan bir arkadaşa olan bir sorusundan görebilirsiniz Mune Mune
Bir üyenin fake olduğunu düşünebilirsiniz ama konusunda gerçek mi değil mi emin olmadan dalga geçilemez, onun yerine kötü içerik yapılıp üyenin araştırılması talep edilir, emin olun burada çift üniversite bitirip üstelik meslek olarak da yazım yanlışı yapmaması gereken kişiler de bir sürü imla hatası yapabiliyor, yani eğitim seviyesine bakılarak yazım hataları bir kriter değil maalesef.

Kaldı ki belki üye yüksek lisans mezunu değildir, yakın çevresine deşifre olmamak için gerçek meslek, şehir ve eğitim seviyesini yazmayanlar var, yine bir konusuna inanılmadığı için üyeyle telefon görüşmesi yapılmıştı.

:) yani ozaman okb olan hastalar sadece ortaokul mezunu insanlar ole mi anlamamiz gerekiyor . Bunun benim eğitim seviyemle hiçbir alakası yok yazım yanlışlarım elbet olucak çünkü yorumlara cevap vermeye okumaya anlamaya calsiyorum
Hastalıkla bağ kurmamıştım tatlım. Yüksek lisans yapmış birinin yazımı, anlatımı bu kadar hatalı olamaz. En azından tezi kuruldan geçmez, tez savunmasını da zaten o jüri üyeleri karşısında yapamaz. Ayrıca tüm konularını okudum. Cevaplarında değil yanlışların sadece, konu giriş yazılarında da var bolca.

Tamam arkadaşım iyi akşamlar
Konu nu sahibesi,
arkadaşlarında dediği gibi siz obsesisfliğiniz için lütfen bir uzmanla görüşün, bebeğin benzemesi konusuysa kesinlikle hurafe, bebek ilk oynadığı zaman kime bakarsan ona benzer gibi hurafeler yüzünden hamile kadınlar şuna bakmıştım yoksa ona mı benzeyecek diye boş yere endişeye sokuluyor, bebek genetik olarak baskın taraf kimse ona benzer, ya size ve sizin ailenize veya eşinize veya eşinizin ailesine benzeyecektir.

Konu nu sahibesi,
arkadaşlarında dediği gibi siz obsesisfliğiniz için lütfen bir uzmanla görüşün, bebeğin benzemesi konusuysa kesinlikle hurafe, bebek ilk oynadığı zaman kime bakarsan ona benzer gibi hurafeler yüzünden hamile kadınlar şuna bakmıştım yoksa ona mı benzeyecek diye boş yere endişeye sokuluyor, bebek genetik olarak baskın taraf kimse ona benzer, ya size ve sizin ailenize veya eşinize veya eşinizin ailesine benzeyecektir.
HAYIRLISI İSE bir dogum yapayım sütyen kesildiğim an ilaç tedavisi dusunuyorum zaten doktorum da onu önerdi . Nasip kısmet umarım iyi olur herseyden önce akıl çünkü akıl gitdim baştan hayati etkiliyor .

Evet bunu da farkındayım hatda bazen diyorum eşime itiraf etsem nasıl olur acaba vicdan azabı mi bu okb yi tetikliyor bu kadar diyorum içimi doksem belki kurtulamiyorum diyorum gerçi bir kere denedim magazin izliyorduk ekranda gördüğü birini beğendi . Bende kiskanclil yapmadım oda hayret falan dedi ne var senle sevgiliyken sozluyken isyerinden birini uzaktan begendim hoslandim falan gibi bişi soledim o gün annemde bizdeki hatda oda ozaman benle niye evlendin dddi bende seni seviyorum çünkü oyüzden dedim hala isyerinde çalışıyor mu dedi saçmalama dedim annemde ordan saçlama dedi eşime orda konu dağıldı esimde bir daha acmadi konuyu neden bilmiyorum aslında çok aşırı suphecidir ya üstünde durmak istemedi yada büyütmek istedi yada inanmadi bilmiyorum
sakin esine anlatma bu da seytanin bir oyunu kocana anlatirsan sanki rahatlayacakmissin gibi dusundurtuyor seni ama sakin hirbir erkek bunu kabullenemez evliliginiz bitme noktasina gelir bak beni dinle.
esin hic bisi yapmasa bile icinde bu atesi buyutup aile huzurunuzu bozacak bisey yapacaktir.
gozu disari bile kayabilir sakin derim

Yazim yanlislari veya dogrulugu cehalet veya kültür belirleyicisi olmamali..Telefon dokunmatigi oynak :) Kimi zaman yazarken geriye dönüp kac defa düzenle kismindan hatalarimi düzenlemeye calisiyorum ki gözden kactigi da oluyor bazen..
Konu sahibi arkadas bazi yerlerde espriye mahal verecek seyler yapmis..Ama bazen cok acimasiz ve alakasiz elestiriler yapilabiliyor zaman zaman rahatsiz edici olabiliyor..Espriler olsun ama kücümseyici,alayci,kirici tavirlar olmadan olmasi daha güzel olmaz mi?
Kimsenin egitimi,dili,anlayisi,anlatimi vsbenzemek zorunda degil ki..
Konu sahibi arkadasim bu tip seylerle zihninizi bulandirmayin.Biyolojik olarak bahsettiginiz gibi bir durum söz konusu olamaz.
Saglikli bir bebek dünyaya getirebilmeniz dilegiyle..

Son düzenleme:
Ciddi cevap veriyorum : bilimsel olarak kesinlikle benzemez bebeğiniz o Adama rahat olun . Hurafelere inanmayın. Kuran da böyle birşey yok zaten. Sizden ricam ilk olarak şunu unutmayın bizler etten kemikten kullarız. Mükemmellik Allah’a mahsus. Elbet saçma sapan şeyler düşünebiliriz ve yapabiliriz. En normalim diye gezen bir insan bile bir gün öyle saçma birşey yapar ki herkes şaşar kalır. Eşinize hiç bir şey söylemeyin. Size bir şey söyleyim mi ? Bir çok evli insan eski sevgilisini yada geçmişte hoşlandığı kişiyi hiç olmadık bir zamanda hatırlayabilir. Ama bu duygusal bir hatırlama değildir. Sizde tam o özel anda hatırlamışsınız öyle denk gelmiş. Boşverin . Sizin kalbinizde sadece eşiniz var. Bunu ALLAH biliyor ve en önemlisi siz biliyorsunuz. Sizden ricam terapi alabilirsiniz .ayrıca Doğum sonrası lohusa depresyonu sizde biraz daha ağar geçebilir bu yüzden mutlaka şimdiden bir uzmana danışmanız ve destek almanız. Kendinizi kötü hissetmeye başladığınız an Bebeğiniz ve eşiniz ile ne kadar mutlu olacağınızı hayal edin. Gidin bebeğinizin eksik listesini yapın. Hastane çantanızı hazırlayın. Çıkın bebeğinize alışveriş yapın. Aptalca düşüncelerin hayatınızdaki en güzel günleri elinizden almasına izin vermeyin. Tekrar yazıyorum bebeğiniz size ,eşinize yada ailelerinize benzeyecek. Vede sizi çok sevecek. Siz artık bir annesiniz. Bebeğiniz için güçlü olmalısınız , bu hastalıktan da kurtulacaksınız ben inanıyorum.

Yazim yanlislari veya dogrulugu cehalet veya kültür belirleyicisi olmamali..Telefon dokunmatigi oynak :) Kimi zaman yazarken geriye dönüp kac defa düzenle kismindan hatalarimi düzenlemeye calisiyorum ki gözden kactigi da oluyor bazen..
Konu sahibi arkadas bazi yerlerde espriye mahal verecek seyler yapmis..Ama bazen cok acimasiz ve alakasiz elestiriler yapilabiliyor zaman zaman rahatsiz edici olabiliyor..Espriler olsun ama kücümseyici,alayci,kirici tavirlar olmadan olmasi daha güzel olmaz mi?
Kimsenin egitimi,dili,anlayisi,anlatimi vsbenzemek zorunda degil ki..
Konu sahibi arkadasim bu tip seylerle zihninizi bulandirmayin.Biyolojik olarak bahsettiginiz gibi bir durum söz konusu olamaz.
Saglikli bir bebek dünyaya getirebilmeniz dilegiyle..
Cahil veya kültürlü diye bir tasnif yapmadığım gibi yalnızca yazım yanlışlarını da kıstas olarak almadım.

sakin esine anlatma bu da seytanin bir oyunu kocana anlatirsan sanki rahatlayacakmissin gibi dusundurtuyor seni ama sakin hirbir erkek bunu kabullenemez evliliginiz bitme noktasina gelir bak beni dinle.
esin hic bisi yapmasa bile icinde bu atesi buyutup aile huzurunuzu bozacak bisey yapacaktir.
gozu disari bile kayabilir sakin derim
Sizce esim peki öğün soledigim itiraftan sonra neden tepki vermedi

Ciddi cevap veriyorum : bilimsel olarak kesinlikle benzemez bebeğiniz o Adama rahat olun . Hurafelere inanmayın. Kuran da böyle birşey yok zaten. Sizden ricam ilk olarak şunu unutmayın bizler etten kemikten kullarız. Mükemmellik Allah’a mahsus. Elbet saçma sapan şeyler düşünebiliriz ve yapabiliriz. En normalim diye gezen bir insan bile bir gün öyle saçma birşey yapar ki herkes şaşar kalır. Eşinize hiç bir şey söylemeyin. Size bir şey söyleyim mi ? Bir çok evli insan eski sevgilisini yada geçmişte hoşlandığı kişiyi hiç olmadık bir zamanda hatırlayabilir. Ama bu duygusal bir hatırlama değildir. Sizde tam o özel anda hatırlamışsınız öyle denk gelmiş. Boşverin . Sizin kalbinizde sadece eşiniz var. Bunu ALLAH biliyor ve en önemlisi siz biliyorsunuz. Sizden ricam terapi alabilirsiniz .ayrıca Doğum sonrası lohusa depresyonu sizde biraz daha ağar geçebilir bu yüzden mutlaka şimdiden bir uzmana danışmanız ve destek almanız. Kendinizi kötü hissetmeye başladığınız an Bebeğiniz ve eşiniz ile ne kadar mutlu olacağınızı hayal edin. Gidin bebeğinizin eksik listesini yapın. Hastane çantanızı hazırlayın. Çıkın bebeğinize alışveriş yapın. Aptalca düşüncelerin hayatınızdaki en güzel günleri elinizden almasına izin vermeyin. Tekrar yazıyorum bebeğiniz size ,eşinize yada ailelerinize benzeyecek. Vede sizi çok sevecek. Siz artık bir annesiniz. Bebeğiniz için güçlü olmalısınız , bu hastalıktan da kurtulacaksınız ben inanıyorum.
O kadar güzel yazmışsınız ki bunu doktor bile bole güzel yorumlamadi çok teşekür ederim dicegim tek şey Allah razı olsun sizlere ve guzel dusunen bütün kalplere Rabbim hepimize akıl fikir versin yanlış yola saptirmasin

O kadar güzel yazmışsınız ki bunu doktor bile bole güzel yorumlamadi çok teşekür ederim dicegim tek şey Allah razı olsun sizlere ve guzel dusunen bütün kalplere Rabbim hepimize akıl fikir versin yanlış yola saptirmasin
Siz hiçbir zaman yalnış yolda değildiniz bir kere bunu anlayın. Evlenmeden önce insan stres oluyor, bu stres ile birlikte saçma sapan şeyler yapabiliyor. Sizde adamın tekine öylesine bakmışsınız ne var bunda? Anlık bir saçmalama bu önemli bir şey değil. Atın bunu kafanızdan. Artık sizin için yeni bir dönem başlıyor. Anne oluyorsunuz. Sadece buna odaklayın kafanızı. Bebeğiniz için güçlü olmalı ve hastalığı yenmelisiniz. Güzel yemekler yapın, eşinizle bol bol gezin. İyice dinlenin. Ve lütfen bir psikologdan yardım alın. Özellikle kötü beslenme uykusuzluk ve d vitamini eksikliği akıl sağlığı rahatsızlıklarını tetikleyen faktörler.uyku düzeninizi bozmayın , aç kalmayın ve beslenmenizde sorun varsa doktorunuzdan mutlaka vitamin yazmasını isteyin. Herşey yoluna girecek yeterki siz uzman yardımı alın

Cahil veya kültürlü diye bir tasnif yapmadığım gibi yalnızca yazım yanlışlarını da kıstas olarak almadım.
Özellikle size yönelik olmamakla beraber genel anlamda söyledim aslinda..Garip söylemleri olmus konu sahibi arkadasin.Hakli oldugunuz noktalar da var..
Ama genel anlamda acilan konularda tatli tatli espriler yapildiginda ben de gülümsüyorum hos da oluyor ama bazen abartiya kaciliyor bu da olayi farkli hos olmayan bir noktaya tasiyor.Kisisel rahatsizligimdi dile getirmek istedim.

Siz imi kurtaricak siz bukadar alay ederken ve bukadar anneligime ve kisiligime laf söylerken

Hayalcan belkı banlarınım belkı banlanmam bılmıyorum ama eğer banlarnırsamda gitmeden önce sana Söyleyeceklerim var.
Özür dilerim kendı adıma .hamilesin çok üstüne gelmis olabilirim hakkını helal et

Ben 9 aylık hamileyim hayirlisa kızım olucak gebeligimin en başından beri obsesyon peşimi bırakmadı. Nisanliyken isyerinden birinden etkilenmistim uzaktan ama karsi tarafin haberi yok esiminde sonra bunun sacmalik oldugunu anladim neyse asil sorum su İlk bebege karar verdigimiz de besmele cekmedim esim çekti ilİSKİ esnasinda o adamın suratı aklıma geldi oan aklımdan silmeye calisim vesvese oldu ve eşimle ilişkimiz gerçekleşti ama aklıma geldi dediysem ole sevistigimi falan düşünmedim sadece suratı aklıma geliverdi gitdi istemsizce birde takıntı yaptigimdan vicdan azabindan ötürü . Neyse gebe kaldim şimdi korkuyorum çocuğum benzer yada suç işlemisim gibi geliyor eşime .Allah korusun nolur yardım edin eşime karsi hep vicdan azabi içindeyim
Acil olarak psikiyatri doktoruna gidin, hatta size bi tavsiye vereyim hocaların hocası rahmetle yad ettiğimiz syn Ayhan Songar ın yetiştirdiği doktor beye acil ulaşın.
Ben gebeyken tuhaflaşan gördüm sizin gibi tencerenin dibini sıyıran görmedim. Pesss.

Hayalcan belkı banlarınım belkı banlanmam bılmıyorum ama eğer banlarnırsamda gitmeden önce sana Söyleyeceklerim var.
Özür dilerim kendı adıma .hamilesin çok üstüne gelmis olabilirim hakkını helal et
Estağfurullah helal olsun eğer benimde varsa bir kötü sözüm sizde hakkınızı helal edin hepimiz İnsanız birbirimizi yanlış anlayaniliyoruz malesef Allah sizleride çocuklarına bağışladı iyi akşamlar diliyorum .

Back
X