Merhaba arkadaslar bir bakarmisiniz?

O zaman her fake gördüğümüz insanların sorusuna dalga geçerek yaklasalim demi ole birsey mi var neyse arkadaslar daha fazla uzatmak isetmiyorum gerçekten yoruldum ve hiç de iyi olmadı şu açtığım konu

Şunu bil ki
AsLinda gitdim ama gebe olduğum için ilaç tedavisi veremicgini soledi bana doktor kağıda yazı yazmami istedi bu aklıma gelenler obsesyon dan ötürü dur diye bir yazı ve ben aklıma geldıkçe yazdım ama bir işe yaramadı malesef :)

Yaaa dkk sabır isteyen bir süreç. Ama meyvesini alacagina inanıyorum. Bu da senin sınavın. OKB hastaları çok zeki olur diye duymuştum. Yani genelleme yapmak dogru mu bilmiyorum ama beyin çok çalışıyor orası kesin. Şunu hatirla: düşüncelerimizi kontrol edemeyiz ve dusuncelerimizden sorumlu değiliz. Aksi halde herkes kötü insan olurdu. Oysaki en saf en melek gibi insan bile kötü şeyler dusunurbu normaldir. Sen kafaya taktikca daha cok gelir adi üstünde vesvese. Benim teyzem de OKB hastası. Ama oldukca iyiye gitti. Terapi hemen sonuç vermese de bir süreç. Yeni bir dili nasil zar zor ogreniyoruz. Ayni şekilde öğrenmek icin sabır lazim. Ben okbli diilim ama travma yaşadım ve atipik depresyon ve anksiyete vardı. Yataktan çıkamıyordum sürekli intiharı düşünüyordum. Terapi ve ilaçla iyileştim. İyilesme hemen ve istikrarlı bir şekilde olmaz zaten. inişli çıkışlı olur. Ama olur sabret lutfen. Allah sana kolaylık versin sağlıkla büyüt bebeğini.

otuzuncu kere soruşumda millete laf yetiştirmekten fırsat bulup cevapladığınız için tşk ederim.
işe yaramadı derken ne kadar süre devam ettirdiniz?
uzun soluklu bir tedaviye ihtiyacınız var bence. pes etmeyin. zira ilk mesajımda da yazdım böyle yaşanmaz canınıza yazık.
Doktora bir kere gitdim ilaçlı tedaviyi kabul etmedi bebegime riski olacağı icin yazarak tedavi önerdi ve teşhis olarak okb dedi dogumdan sonra gitmeyi düşünüyorum ilaçlı tedavi için tabi emzirme doneminden sonra tabi ozaman kadar kafayı yemem umarım

Doktora bir kere gitdim ilaçlı tedaviyi kabul etmedi bebegime riski olacağı icin yazarak tedavi önerdi ve teşhis olarak okb dedi dogumdan sonra gitmeyi düşünüyorum ilaçlı tedavi için tabi emzirme doneminden sonra tabi ozaman kadar kafayı yemem umarım

anladım keşke hamile kalmadan önce gitseydiniz.
kaç aylık bebek?
kafayı yemeyin sorduğunuz soru çok saçma çünkü.
olması imkansız bir durum için endişeleniyorsunuz.

tamam sorun yok o zaman.
seytanin oyununa geliyorsunuz vesvese oyle birsey ki insani durtulere hapseder.
zaten senin bu konuda zayif oldugunu bildigi icin senin bunu aklina takacagini bildigi icin iliski esnasinda o goruntu gelmis akliniza
Evet bunu da farkındayım hatda bazen diyorum eşime itiraf etsem nasıl olur acaba vicdan azabı mi bu okb yi tetikliyor bu kadar diyorum içimi doksem belki kurtulamiyorum diyorum gerçi bir kere denedim magazin izliyorduk ekranda gördüğü birini beğendi . Bende kiskanclil yapmadım oda hayret falan dedi ne var senle sevgiliyken sozluyken isyerinden birini uzaktan begendim hoslandim falan gibi bişi soledim o gün annemde bizdeki hatda oda ozaman benle niye evlendin dddi bende seni seviyorum çünkü oyüzden dedim hala isyerinde çalışıyor mu dedi saçmalama dedim annemde ordan saçlama dedi eşime orda konu dağıldı esimde bir daha acmadi konuyu neden bilmiyorum aslında çok aşırı suphecidir ya üstünde durmak istemedi yada büyütmek istedi yada inanmadi bilmiyorum

O zaman her fake gördüğümüz insanların sorusuna dalga geçerek yaklasalim demi ole birsey mi var neyse arkadaslar daha fazla uzatmak isetmiyorum gerçekten yoruldum ve hiç de iyi olmadı şu açtığım konu

Kusura bakma da insan bi döner önce kendine şunları sorar bu konumda:
İnsanları gerçek biri olarak burada var olduğuma inandıramayacak kadar ne yaşıyorum-ne yapıyor-ne düşünüyorum-nasıl tepki veriyorum acaba?

Böyle insan kendine sorabilince, kendine dönüp bi bakınca işte o zaman fayda buluyor. Tedaviler filan işe yarar belki, biraz da kendinize dönüp bi bakmayı deneseniz, o içgörü üzerine yoğunlaşsanız. Neyse.

Şunu bil ki

Yaaa dkk sabır isteyen bir süreç. Ama meyvesini alacagina inanıyorum. Bu da senin sınavın. OKB hastaları çok zeki olur diye duymuştum. Yani genelleme yapmak dogru mu bilmiyorum ama beyin çok çalışıyor orası kesin. Şunu hatirla: düşüncelerimizi kontrol edemeyiz ve dusuncelerimizden sorumlu değiliz. Aksi halde herkes kötü insan olurdu. Oysaki en saf en melek gibi insan bile kötü şeyler dusunurbu normaldir. Sen kafaya taktikca daha cok gelir adi üstünde vesvese. Benim teyzem de OKB hastası. Ama oldukca iyiye gitti. Terapi hemen sonuç vermese de bir süreç. Yeni bir dili nasil zar zor ogreniyoruz. Ayni şekilde öğrenmek icin sabır lazim. Ben okbli diilim ama travma yaşadım ve atipik depresyon ve anksiyete vardı. Yataktan çıkamıyordum sürekli intiharı düşünüyordum. Terapi ve ilaçla iyileştim. İyilesme hemen ve istikrarlı bir şekilde olmaz zaten. inişli çıkışlı olur. Ama olur sabret lutfen. Allah sana kolaylık versin sağlıkla büyüt bebeğini.
Tesekurler umarım hersey çok güzel olucak
anladım keşke hamile kalmadan önce gitseydiniz.
kaç aylık bebek?
kafayı yemeyin sorduğunuz soru çok saçma çünkü.
olması imkansız bir durum için endişeleniyorsunuz.
Bebeğim 36 haftalik şuanda

Kusura bakma da insan bi döner önce kendine şunları sorar bu konumda:
İnsanları gerçek biri olarak burada var olduğuma inandıramayacak kadar ne yaşıyorum-ne yapıyor-ne düşünüyorum-nasıl tepki veriyorum acaba?

Böyle insan kendine sorabilince, kendine dönüp bi bakınca işte o zaman fayda buluyor. Tedaviler filan işe yarar belki, biraz da kendinize dönüp bi bakmayı deneseniz, o içgörü üzerine yoğunlaşsanız. Neyse.
Tamam arkadaşım iyi akşamlar

Allah katında elımizde olmayan ırademız dısındakı şeylerden sorumlu değiliz sız isteyerek o adamı dusunmedınız bı anda aklınıza gelmiş olabilir besmele güzel bısey ama çekmezsen de harama girmiş olmazsın bu düşüncelerinin hastalığından kaynaklandığını ınşallah biliyorsundır yanı gerçekte can sıkacak bı mevzu yok sadece hastalığın var o yüzden o düşüncelere takılmamaya çalış normalde insanlar boyle şeyleri dert etmez zaten dertde degıller

Hanımlar,
size kötü bir haberim var, en azından banlanacaklar açısından kötü bir haber, üyelik gerçek ve söylediği gibi obsesif, bu arada sorumu yineliyeyim alaycı ve geyik tarzı yorumlar, site kurallarına uygun olmayan yorumlar kötü içerik yapıldı mı?
Yapsanız iyi olur, yapmazsanız da sabaha kadar oturuyorum nasılsa, okumaya gayret eder bulurum nasılsa.
Ben sadece şunu merak ediyorum, üyelik bilgilerine yüksek lisans mezunu olduğunu yazan biri, bu kadar yazım yanlışı, anlatım bozukluğu, noktalama eksikliği vb. hatalar yaparsa ve biz buna dayanarak o kişinin yazdıklarının gerçek olamayacağını düşünemez miyiz? Şahsen ben öyle düşündüm. Hatta okuma bile yapamadığını ‘harala gürele’ yazan bir arkadaşa olan bir sorusundan görebilirsiniz Mune Mune

süper birşey kalmamış. tadını çıkartın hamileliğin.
aklınıza bu tarz saçma düşünceler geldiğinde bunlar benim beynimin kuruntuları diye telkin edin kendinizi.
Evet sık sık bunu yapıyorum aslında benim tek sorunum şu gecmiste hoslanma olayı hersey vicdan azabindan geliyor ah ben ah ben diyorum işte son pişmanlık bole hasta eder insani

Ben sadece şunu merak ediyorum, üyelik bilgilerine yüksek lisans mezunu olduğunu yazan biri, bu kadar yazım yanlışı, anlatım bozukluğu, noktalama eksikliği vb. hatalar yaparsa ve biz buna dayanarak o kişinin yazdıklarının gerçek olamayacağını düşünemez miyiz? Şahsen ben öyle düşündüm. Hatta okuma bile yapamadığını ‘harala gürele’ yazan bir arkadaşa olan bir sorusundan görebilirsiniz Mune Mune
:) yani ozaman okb olan hastalar sadece ortaokul mezunu insanlar ole mi anlamamiz gerekiyor . Bunun benim eğitim seviyemle hiçbir alakası yok yazım yanlışlarım elbet olucak çünkü yorumlara cevap vermeye okumaya anlamaya calsiyorum

Evet sık sık bunu yapıyorum aslında benim tek sorunum şu gecmiste hoslanma olayı hersey vicdan azabindan geliyor ah ben ah ben diyorum işte son pişmanlık bole hasta eder insani

iyide bunda vicdan azabı duyulacak bir şey yok ki.
hoşlandınız da ne yaptınız adamın üstüne atlamadınız ya.
kendi içinizde yaşayıp bitirdiğiniz bir durumu memleket meselesi haline getirmeye gerek yok.

Vicdan azabı çekmeyin insanlık hali çok doğal bunlar siz sıkıldıkça bebeğiniz de sıkıntıya girer

iyide bunda vicdan azabı duyulacak bir şey yok ki.
hoşlandınız da ne yaptınız adamın üstüne atlamadınız ya.
kendi içinizde yaşayıp bitirdiğiniz bir durumu memleket meselesi haline getirmeye gerek yok.
Evet bu kadar oldu daha ötesi yok Allah korusun belkide bunun sebebi vardır diyorum kendime eşime daha fazla bağlandım tabi ara sıra oda beni sinir ediyor yolda gelen geçene bakıyor falan ama . :)

Hanımlar,
size kötü bir haberim var, en azından banlanacaklar açısından kötü bir haber, üyelik gerçek ve söylediği gibi obsesif, bu arada sorumu yineliyeyim alaycı ve geyik tarzı yorumlar, site kurallarına uygun olmayan yorumlar kötü içerik yapıldı mı?
Yapsanız iyi olur, yapmazsanız da sabaha kadar oturuyorum nasılsa, okumaya gayret eder bulurum nasılsa.
Ama Mune buraya kaç tane dalga geçmek için konu açılıyor. Biz nereden bilelim konu sahibi gerçekten hasta mı değil mi? Sorduğu soru ciddiye alınacak gibi değil ki. Böyle bir soruya ciddi cevap vermemiz mümkün değildi. Cevap vermeden önce gerçekten girdim profiline baktım yüksek lisans yazıyordu. O noktada inandırıcılık sıfıra indi benim için.

Vicdan azabı çekmeyin insanlık hali çok doğal bunlar siz sıkıldıkça bebeğiniz de sıkıntıya girer
Yavrum 9 ay boyunca benim şu saçma hallerinde perişan oldu kimbilir .onada kiyamiyorum daha çok küçük ve masum annesi bole şeyler için onuuzuyor belkide herkes haklı

Evet bu kadar oldu daha ötesi yok Allah korusun belkide bunun sebebi vardır diyorum kendime eşime daha fazla bağlandım tabi ara sıra oda beni sinir ediyor yolda gelen geçene bakıyor falan ama . :)

aynen olumlu düşünmeye odaklayın kendinizi.
her işte bizim göremediğimiz bir hayır olabilir.
amann bende bakıyorum yolda gelen geçene :))

Back
X