Merhaba.. Bir görüş Bildirseniz yeter..

poLyanna18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
8
0
36
Tokat
Ben 19 yaşındayım ve internetden tanıştığım biri ile 2 yıla yakın beraberim.İzmirde yaşıyor o. daha ilk cümlemde ona inanma güvenme gibi şeyler söyliyebilirsiniz haklısınız. ama ben onu kendime çok yakın buluyorum ve çok seviyorum. yakınımda olan erkek arkadaşlarım beni çok üzdüler yarı yolda bırakan çok oldu ama bu öyle değil.Oda beni çok seviyor biliyorum.Üniversite için İzmire gitmeyi çok istiyorum. 2009-2010 össde terchlerimde yazdım ancak işimi sağlama almak içinde istanbulda yazdım kısmetim İstanbul çıktı ve İstediğim bir bölüm. ama gitmemi istemedi çok kıskanç oda kazandı ve gitmedi. Aileside beni biliyor fotoğraflarımı görmüşler. Seneye askere gidicek allah izin verirse ve geldiğinde ciddi bişiler olsun istioruz. ama ben hala anneme nasıl sevglim oldğunu söylicem bilmiorum daha önceden sevgilim oldğunu biliyordu. şimdide biliyordur elimden telefon düşmüyor. Ama ciddi bir şekilde söylemek beni korkutuyor. kötü bi yanıt vermicek biliyorum. ama bir yandanda arada mesefa var. başkasıylada evlenmeyi asla istemiyorum.Şimdi tekrar üniversite sınavlarına hazırlanıp izmire gitmek istiyorum. Eğer olmazsada bu sene yapcak bişi yok. Üniversite okumak istiyorum. Sevgilimde anneme söylememi istior. ayllar önce annemin çantasında sevglimin numarasını bir kağıtda bulmuştum. sizce neden aldı ? Benim sorunum annemin verceği tepki. cesaretimi toplayamıyorum. annemle bu zamana kadar öle bir sevgilim hakkımda konuşmadım sevmiyorum bu konuları yardım edin lütfen...

Son düzenleme:
yaşın çok küçük daha bence okulunu oku zaten seviyoanız yine olur herşey zamanında güzel madem fırsatın var oku üniyi

Özel bir üniversiteyi kazanmıştım sonradanda gitmek istemiyorum hem pahalı dedim. ve kendimde bölüm değiştirmek istiyordum bu sene yerleşeceğimden ümidim yoktu.

hımm anladım,valla canım senin için doğru insan olduğundan eminsen annende saygıyla karşılar,hem anlattığına göre anlayışlıymışta,böyle böyle de ailesini,kendisini olumlu yönlerini anlat,sakladıkça daha çok kırılır annen bu kadar zamandır neden söylemedin diye,mutluluklar

Anneniz zaten süphelenmiski sevgilinizin numarasini almis belki oda anlatmanizi bekliyordur gayet normal bi durum cekincek bisey göremedim.

Yalniz annenizi takdir ettigimi söylemeden gecemeyecegim.Sevgilinizin numarasini almis olmasi sizi ne kadar önemsedigini sevdigini gösterir günümüzde cogu anneler kizlarinin kimle ciktigini nerde nasil vakit gecirdigini pek önemsemiyor kizlarinin basina bisey gelincede acip hesap soracaklari bi muhatap bulamiyorlar ne yazikki.

Bence geleceğini hiç kimse için erteleme
ARkadaşın çok iyi olabilir seni seviyorda olabilir ama kıskanç diye üniversiteye gitmemek olmaz bence
Önce hayatını çizmelisin
Bence önce üniversiteye git ondan sonra bunları düşün üniversite okurkende nişanlı sözlü olabilirsin
Erteleme ve annenlede konuş bence çünkü numarasını almış diyorsun tepki verecek olsa çoktan verirdi senin anlatmanı bekliyordur

E sen üniyi kazandığın halde gitmediğin için puanın düşmeyecek mi?

Nasıl birine bu kadar bağlanıp peşinden gidebiliyorsun... Üniyi kazanınca neden gitmeni istemedi? Böyle bir bencilliği nasıl yapabilir? Bence kıskanç değil güvensiz... Oraya gidip ortamlara karışmandan korkmuş... Ne kendine ne de sana güveni yok.

Yazdıklarımla seni yargılamak üzmek istemem ama tutamadım kendimi kusura bakma... Umarım ilerde üzülmezsin

Henuz cok gencsın.
Ustelık gelecege daır guzel planların var.
Evlılıgı dusunmeden once, gelecegınızı sekıllendırmelısınız.
Bırbırınıze bagımlı olmadan, guven duymaya devam ederek, bır yol cızmelısınız kendınıze.
Annene evlılık dusuncesınden degıl fakat, bırını sevdıgınden bahsedebılırsın.
Yada 'deger verdıgım bır arkadasım var annecıgım' dıyebılırsın.
Fakat 'ben yalnızca onunla evlenırım' gıbı bır soz sarf etmemenı onerırım.
Bu, bır manada 'anne, sen karsı gelecek olsan da ben kararımı verdım' demek olur kı,
bu durumda daha ılk adımda ters bır tepkı ıle karsılasman kacınılmaz olur.

bence her ne olursa olsun önce okulunu bitir. okulun bitmeden de sakın ciddiye bindirme. çünkü araya aileler girince herşey çok farklı oluyor. Okula gitmediğin için sonradan çok pişman olursun emin ol. kimse senden daha kıymetli değil hayatında. o yüzden kendin için çaba göster derim. zaten birbirinizi gerçekten seviyosanız eninde sonunda olur. derlerine yüklenmelisin bence. kendini köreltme

17 ya$inda tanimi$sin $imdi 19sun... 17 ya$ina kadar ne kadar erkek tanidin ki onun farkli oldugunu anlayabildin. Bir de daha yeni olgunla$iyorsun.... Hayata baki$ açin daha yeni yeni degi$iyorken sirf birisinin sana deger verdigi için, kendine yakin hisettigin için gelecegini ona göre cizmen ho$ degil.

Peki oglan kaç ya$inda? O da her askere giden erkek gibi ben yokken beni unuturmu, ba$ka birilerini bulur mu kaygisindan seni okuldan etmi$. Kiskançlik felan bahane... Bi yöne evet dogru tani$cagin konu$cagin erkekler olacagini bildigi için kiskanmi$ ama neyini kiskaniyor? Siz sevmiyormuydunuz birbirinizi? Eeeh?.... Sevginiz saglam temellere bagli olmali ki siz ileriye dönük EVLILIK dü$ünün.

Hem ev kadini mi olcaksin sen? Oku, eline meslegini al. Sana $imdiden böle yol cizen erkekten hayir olmaz onu söyleyim de.

Annenle bu tarz $eyleri konu$mayi sevmiyorum demi$sin ama tlf felan görü$tügünü bildiklerini sezdiklerini demi$sin tamam olabilir... $imdi konu$mayi sevmeye ba$la ozaman bir yeti$kinle en önemlisi annenle konu$man lazim bunlari.
Evliligi arkada$larin dedigi gibi ba$ta söyleme birisi var dersin... Netten tani$tigini diyemiyorsan bile buradan tani$tik sonra memleketine gitti $imdi de askere gidicek felan filan de... 2 senedir tanidigini mutlaka söyle. Geç kalmadin, evde de kalmadin daha ya$in 19!! Dikkatini çekerim ON DOKUZ!!

Birak bi 2,3 sene daha geçsin. Oglan da askerden dönsün asil onun sana kar$i hisleri nasil olcak bu da önemli daha az görü$eceksiniz istedigi zaman yaninda olamicaksin, mesajla$amicak, birbirinizi duyamicaksiniz,... evet o zaman sana kar$i olan ilgisi, duygulari azalacak mi? Ya senin?... Kar$ilikli nasil olcaksiniz?...

Hem bu 3 sene zarfinda sen okuluna devam edersin, oglan da askerden gelir i$ mi bulur, okumaya devam mi eder o da bir $ekilde yolunu cizer... Senin için ne gibi fedakarliklar yapar. Istanbul mu? Izmir mi?... Bunlari felan konu$ursunuz. Içinizden birisinin meslegi olur ona göre yön cizersiniz... Hem annenle o süre zarfinda ili$kinizin ciddiye dogru gittigini göstermi$ olursun hem onun da kafasini kurcalayan $eyler olursa payla$ir, konu$ursun,....

Uzun oldu ama ben böyle dü$ünüyorum ya$in daha ufak çünki.

bir baskasina bagli olarak hayatini sekillendirmeye calismak cok buyuk bir hata bana gore.
yanlis yapiyorsun

İstediginiz bölümü hemde istanbul gibi bir yerde kazanmısken,
Sevgiliniz istemedi diye elinizin tersiyle ittiniz mi??
Yasın daha kücük acele etme bence tek hayalin okumak olsun.

ilerde niye okumadım diye o kadar pişman olursun ki şimdi okumaya bak seni seviyorsa zaten yanında olacaktır o da okumalı neden bu imkandan vazgeçiyorsunuz ki hele ki günümüz şartlarında üniversite mezunları bile iş bulmakta bu kadar zorlanırken ilerisini düşünmeden hareket sakın etmeyin eminimki ailende önce okumanı isteyecektir eşimle 20 yaşındayken birlikte olmaya başlamıştık ben üniversitedeydim o daha hazırlanıyordu evlendiğimizde 27 yaşındaydık daha da uzun sürseydi yine de beklerdik sakın geleceğinden vazgeçme onu seviyorsan o da seni seviyorsa bekleyin ama okuyun muhakkak elbet evlenirsin ama okumaktan vazgeçersen bir daha o imkanı bulamayabilirsin

Ilk önce okul, sonra koca, yasin basin kacki senin gelmis burda öteki erkekler gibi degil yaziyorsun, cok güldüm ya, canim daha siz cocuksunuz, ilk önce bir ayaklarinizin üzerine bir basin hele. koca cok bulunur bu dünyada, bir sürü erkek var, merak etme sen o konuyu, sanada banada düser, ama egitim ilk basta gelir.
Iyiki ben senin annen degilim.

Bende şunu merak ediyorum... yüzyüze görüşülmeden yaşanan bir 2 yılmı?
Yoksa görüştünüzmü?

Annene sen anlatmadıkça o da bi şekilde kendince tedbirler almak zorunda, ya birgün başına bişey gelse kimden ne sorucak yoksa?kendince tedbir işte!..
Okul senin geleceğinin kısmen teminatı,hiç kimse için böyle bir fedakarlık yapmamalısın,aksine senden böyle bişey beklemeye kimsenin hakkı yok..sana gitme demeye ne kadar hakkı var?izmir'i kazansan ,annen-baban gitme dese ikna edersin değil mi?dinlemezsin gidersin biliyorum bi şekilde ikna edersin ..yarın ne olacağı belli olmaz, ya ayrılırsanız?karı-kocalar bile ayrılıyor,ayrılırsanız sen pişman olmayacak mısın gitmediğine?
Yapma bunu, hayatına bir başkasının bu kadar müdahale etmesine izin verme,ödün verme!seven bekler, ve ya çok istiyorsa askere gitsin gelsin yine ciddi adımlar atabilirsiniz sen okurken de!

Son düzenleme:
canım ne olursa olsun başkası için hayatını feda etme okulunu ihmal etme sakın ilerde çok pişman olabilirsin.öncelikle kendi ayakların üstünde durmalısın güçlü olmalısın eğer güçlü olmazsan ilerde o sevdiğin insan seni ezmeye çalışabilir ve pişmanlık yaşarsın o yüzden senin için önemli olan kendi hayatın okuluna devam et bu sırada da onu iyice tanımaya çalış derim herşey kısmet nasib bu hayatta
bu delikanlı da gerçekten seni seviyorsa anlayışlı olucaktır ve bekliyecektir.böyle olması senin için daha sağlıklı sakın kendini ve aileni başkaları için 2.plana atma.gün gelir aşk biter geriye saygı kalır pişman olmamak için adımlarını çok dikkatli atmalısın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…