merhaba biraz bakar mısınız:)

peynirlikek

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
63
4
298
İstanbul
Merhaba arkadaşlar

Bundan yaklaşık 1 yıl önce bi öğrencimin abisiyle tanıştık, konuştuk sonra olaylar gelişti

Şöyle ki;Görev yaptığım yer doğu da bir ilin küçük bir ilçesi. Tahmin edersiniz ki sosyal hayat imkanlar sıfır, atanmadan yaklaşık 6 ay önce de babamı kaybetmiştim yani hem yeni bir hayat hem kaybım beni boşluğa itti ve ben bu çocukla konuşmaya başladım

Hayatıma girmek isteyen kişilerde çok seçici oldum.Bugüne kadar hep olursa, aşık olduğum biri olsun hayatımda dedim yani fazla romantiğim:) çevremdeki insanların ilişkilerini de beğenmiyordum
Ama bu beni büyük bir yalnızlığına itmiş farkında olmadan beni savunmasız biri yapmış
Can sıkıntısı yoğun ilgi hediyeler jestler derken sevgili olduk yani normalde bunlara kanan biri değilim,çok kişiyi reddettim böyle,kafanızda bir profil oluşur ya bu olursa olacak dersiniz
Sorun şu ki o lise mezunu defalarca bıraktım onu kendime güvenemedim:(
yalvardı geri döndüm
ben pişman oldum geri döndüm

Aranızda akademik anlamda böyle bir uyumsuzluk yaşayan ama mutlu olan insanlar var mı:) böyle şeylere takmalı mı insan?

Son düzenleme:
Bu durumu hic kafaya takmayip mutlu olan da var, sorun haline getirip hayatini zehir eden de. Biri burda gelip biz cok mutlu olduk dese siz mutlu olmayacaksiniz,ya da biz mutsuz olduk dese sizin de mutsuz olacaginiz anlamina gelmez bu. Is tamamen sizde biter. Ama hissettigim kadariyla sizin icinize pek sinmemis, iste onemli olan nokta da tam burasi.

Hakkinizda hayirlisini nasip etsin Allah :)

Benim bir öğretmenim vardı eşi ilkokul mezunu kendisi üniversite mezunuydu.Hatta boyları kadar da kızları vardı. :)
Aranızda uçurum yok bence,üniversite okuyup kültürel anlamda kendini geliştirememiş çok insan var.Benim annem ilkokul mezunu olmasına rağmen gayet bilgili,görgülü bir kadındır.
Açık öğretimde okumayı düşünmemiş mi hiç? Bence buna teşvik edebilirsiniz.. :)

Merhaba arkadaşlar

Bundan yaklaşık 1 yıl önce bi öğrencimin abisiyle tanıştık, konuştuk sonra olaylar gelişti

Şöyle ki;Görev yaptığım yer doğu da bir ilin küçük bir ilçesi. Tahmin edersiniz ki sosyal hayat imkanlar sıfır, atanmadan yaklaşık 6 ay önce de babamı kaybetmiştim yani hem yeni bir hayat hem kaybım beni boşluğa itti ve ben bu çocukla konuşmaya başladım

Hayatıma girmek isteyen kişilerde çok seçici oldum.Bugüne kadar hep olursa, aşık olduğum biri olsun hayatımda dedim yani fazla romantiğim:) çevremdeki insanların ilişkilerini de beğenmiyordum
Ama bu beni büyük bir yalnızlığına itmiş farkında olmadan beni savunmasız biri yapmış
Can sıkıntısı yoğun ilgi hediyeler jestler derken sevgili olduk yani normalde bunlara kanan biri değilim,çok kişiyi reddettim böyle,kafanızda bir profil oluşur ya bu olursa olacak dersiniz
Sorun şu ki o lise mezunu defalarca bıraktım onu kendime güvenmedim, yalvardı geri döndüm ben pişman oldum geri döndüm

Aranızda akademik anlamda böyle bir uyumsuzluk yaşayan ama mutlu olan insanlar var mı:) böyle şeylere takmalı mı insan?
merhaba bence bunu sorun yapma eğer kafa yapıniz birbirimize uyuyorsa sonuçta okumayan insanlarda kendini geliştirebilir üniversite okumuş bir insanda kendini geliştirmemis nerde nasıl davranması gerektiğini nerde nasıl konuşmsi gerektiğini bilmiyor olabilir benim halamin oğlu lise mezunu lisedeyken bi kızla konuşuyordu lise bittikten sonra evlendiler halamin oğlu okumadi kız okucam ddi onu okuttu şimdi öğretmenlik yapıyor kız gayette iyi anlaşıyorlar

Benim ilişkide en önem verdiğim şey akademik uyumdur. Bu uygunsa diğer şartlara bakarım değilse zaten hiç başlamam.
Ama bunu önemsemeden aşkı güzel yaşayan insanlar da var. Ben de bazen diyorum acaba statü olayına bu kadar saplantılı olmasaydım diye.

annemin bir arkadaşı vardı kadın işinde terfi etti müdür oldu
o akşamda kocasına ben müdür oldum demiş
adamda kadına sen bana havamı atıyosun ezikliyomusun diyerekten epey bir dövmüş
yani demem o ki erkekler bunu ilerde daha büyük problem haline getiriyor. çünkü sizin her türlü maaşınız ondan yüksek olacak.

Siz taktığınız için sorun olacağa benziyor
İster istemez karşı tarafa da yansır..

Benim esim de lise mezunu, fakat bazen benim bile kafamin basmadigi seyleri o bilir:27:
Bunun egitimle akademiklikle alakasi yok. Kisi kendini gelistirmisse isterse ilkokul mezunu olsun. Nice ayilar var uni mezunu ama beyin yok.
Burda is sana dusuyor, eger bunun aranizda bi sorun olmayacagina inaniyorsan hic kafana takma, bizim aramizda hic sorun yaratmadi bu mesele:24:

annemin bir arkadaşı vardı kadın işinde terfi etti müdür oldu
o akşamda kocasına ben müdür oldum demiş
adamda kadına sen bana havamı atıyosun ezikliyomusun diyerekten epey bir dövmüş
yani demem o ki erkekler bunu ilerde daha büyük problem haline getiriyor. çünkü sizin her türlü maaşınız ondan yüksek olacak.

Aslında bu çok radikal bir örnek. Burada anlattığın adam tam İtilmiş modundaymış.

Ben bu takintilariniza hicbir anlam veremiyorum isin acigi. Ben lisans mezunuyum nisanlim yuksek okul mezunu benim bir kez olsun aklima boyle bir ihtimal gelmedi sizinde bu takintilarinizi anlamiyorum eger gercek bir sevgi varsa...

Bunu sorun edip ayrilmissiniz zaten bi kac kez. Yani zaten bu buyuk bi sorun. Artik sorun etmeme gibi bi durum olmaz malesef. Cogu iliskide boyle bir durum varsa sorun cikiyor malesef. Nadiren de olsa sorun yasamayanlar var tabi. Ne mutlu onlara. Ama siz simdi sorun yasiyorsaniz, evlenince cok daha fazladini yasayacaksiniz emin olun. Soru isaretleriyle devsm etmeyin iliskiye.

Ben bu takintilariniza hicbir anlam veremiyorum isin acigi. Ben lisans mezunuyum nisanlim yuksek okul mezunu benim bir kez olsun aklima boyle bir ihtimal gelmedi sizinde bu takintilarinizi anlamiyorum eger gercek bir sevgi varsa...

Sen lisans eşin yüksek lisansmış sorun yok. Ama erkek kadından düşükse yüksek lisans lisans olarak değil. Konu sahibi öğretmenmiş mesela, sevgilisi lise mezunu. Sizinkinde sorun yok ki zaten.

Kuzenim özel üniv. den mezun nişanlısı lise mezunu :34:
Boşver onu mutlu olmana değerini billiyor mu ona bak :34::34::31::31:

Bence mumkun oldugunca her konuda denklik olmasi gerekiyor. Cunku cok sorun cikiyor evlenince. Bunu sorun olarak gordugunuz ilk sn bitirmeniz gerekiyordu bence. Adam da mezuniyetini sorun eden biriyle devam etmek istemez eminim.

Ben şu ana kadar eşiyle dostuyla oturup iş konuşana rastlamadım.
Ancak hayaliniz buysa eş adayınızın akademik konumu önemli :)

Bazı ilişkilerde sorun olmaz çünkü bazı insanlar kişinin kişiliğine bakar ona verebileceklerine bakar ilişkilerinin nasıl gittiğine bakar yani öncelikleri farklıdır.Ama sizin ilişkinizde eğitim statüsünün önemli olduğunu hissettim ben.Başkaları ne der gibi düşünüyorsunuz belkide... Bence siz evlenseniz küçük bir sorunda pişmanlık duyarsınız aklınıza eğitim farkınız gelir. Ben lisans mezunuyum eşim yıllardır açık öğretimden üniversiteyi bitirememiş dahada bitireceği yok :) o özel sektörde çalışıyor ben kamuda ama bu ayrıntılar benim en son sorun edeceğim şeylerdir.Eşimi seviyorum bana verdiği değeri biliyorum çooook tanıdığım ünv.mezunu adamdanda daha insan daha görgülü bilgili herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil dedim.Ve evet dedim çokta iyi yaptım. Kararın ne olursa olsun önceliğin kişiliği olsun vee en hayırlısı olsun inşallah... :))

bir kere sorun ettiysen devamı gelir zaten
sen iç sesini dinle.
ama bencede sorun.
peki ne iş yapıyor?

Siz kafaya taktiysaniz zor bu iş.
Arkadaşım mühendis ve eşi lise mezunu 1 buçuk senelik evliler çok mutlular çünkü hiç bi zaman bunu sorun etmediler. Bende nisanliyim eğer nişanlım lise mezunu olsaydı yine evlenirdim çünkü seviyorum ve böyle şeyler benim için dert değil
Ama siz bunu bi kere aklınıza getirdiyseniz bu fikirde kurtulamazsiniz hayatı zindan etmeyin kendinize

Eşim orta 2 terk maalesef imkansizliklardan dolayi. Beni okuttu, şu an yeni mezunum üni den. :-) Benden daha bilgili olduğu konular var. Eğitim konusunda aramızda herhangi bir uyuşmazlık olmadı. Adam gibi adamdır. Anlasiyoruz çok şükür.
Bana sen hep oku arkandayim diyor :-) benim okumayı çok sevdiğimi biliyor. benim için diplomanin bir önemi de yok zaten.
Anlayacağın önemli olan diploma değil kişilik ve kendini geliştirme diye düşünüyorum..
Sadece maaş konusunda erkeğin daha üstün olması taraftariyim aksi takdirde erkek aşağılık kompleksine giriyor ve cok sorunlar yaşanıyor.
Ben calissam dahi esimden yüksek almam mümkün değil.
Sizinki ne iş yapıyor acaba? Çalışmıyor mu?

Back
X