merhaba biraz bakar mısınız:)

istemedim ama lise mezunu birini sevdim der gibi olmuş........sevgi ne lise mezunu olmayı dinler ne akademisyen olmanı dinler ....

Sen lisans eşin yüksek lisansmış sorun yok. Ama erkek kadından düşükse yüksek lisans lisans olarak değil. Konu sahibi öğretmenmiş mesela, sevgilisi lise mezunu. Sizinkinde sorun yok ki zaten.

Yüksek okulmuş ben yüksek lisans okudum bunu iyi mi:24:

bende lise mezunuyum eşim yüksek lisans mezunu...
evin içinde ikimizde eşitiz hiiiiç umrumda değil onun tahsilinin yüksekliği...

cnm karsındaki adam gibi adamsa egııtm durumunu hıc onemseme.. onemlı olan ınsan adam olabilmek.. benım yurtdısında tanınır bi unıversıtede arkadasım vardı ama adam degıldı.. ınsanları somururdu para olsun baska bişi olsun.. suanda konusmuyoruz mesela.. o iyi birisi ıse hıc endıselenme

Babamla annem de iyi örnek olabilir ama daha içinde ilfugum bir olayi anlatayim buna.
Kuzenim, doktor uniyi 1. Olarak bitirdi.
Yengem hep derdi doktorla evlenir benim kizimda falan diye.
Nisanlisi lise mezunu :)
Ve maasi nisanlisindan 3 kat fazla neredeyse ama sorun yapmiyor.
Basta çok karesi ciktik acikcasi ama o etmedi.
Simdi de diyor korkuyorum dediğimiz gibi olacak diye ama olmadi diye:1:
Eylülde ddüğünleri var

Merhaba arkadaşlar

Bundan yaklaşık 1 yıl önce bi öğrencimin abisiyle tanıştık, konuştuk sonra olaylar gelişti

Şöyle ki;Görev yaptığım yer doğu da bir ilin küçük bir ilçesi. Tahmin edersiniz ki sosyal hayat imkanlar sıfır, atanmadan yaklaşık 6 ay önce de babamı kaybetmiştim yani hem yeni bir hayat hem kaybım beni boşluğa itti ve ben bu çocukla konuşmaya başladım

Hayatıma girmek isteyen kişilerde çok seçici oldum.Bugüne kadar hep olursa, aşık olduğum biri olsun hayatımda dedim yani fazla romantiğim:) çevremdeki insanların ilişkilerini de beğenmiyordum
Ama bu beni büyük bir yalnızlığına itmiş farkında olmadan beni savunmasız biri yapmış
Can sıkıntısı yoğun ilgi hediyeler jestler derken sevgili olduk yani normalde bunlara kanan biri değilim,çok kişiyi reddettim böyle,kafanızda bir profil oluşur ya bu olursa olacak dersiniz
Sorun şu ki o lise mezunu defalarca bıraktım onu kendime güvenemedim:(
yalvardı geri döndüm
ben pişman oldum geri döndüm

Aranızda akademik anlamda böyle bir uyumsuzluk yaşayan ama mutlu olan insanlar var mı:) böyle şeylere takmalı mı insan?

Benim çok yakın bi akrabam bilgisayar mühendisi. Eşi de çocukluk aşkı lise mezunu. Ailesi binbir dil döküp razı olmasalarda nihayet gönüllerini yaptı evlendiler. Şimdi 8 yaşında çocukları var. 10 senelik de evliler. Çok mutlu bi aile. Eniştem ablamı el üstünde tutuyor, bi dediğini iki etmiyor, çok da akıllı bi adam. İyi bi iş kurdu geççindiriyo ailesini. Çocukları özel okula gidiyo, ablam bi giydiğini bi daha giymiyo falan... Ama onca emekle okuyup mühendis olduğu halde ev hanımı olmayı tercih etti. Sırf aralarında problem çıkmasın diye. Son bir kaç senedir de psikolojisi bozuldu. Aşağılık kompleksi geldi... Ablası da mühendis, sürekli ablasına laf sokuyor, küçümsüyor (ki ablasının müthiş bi villası ve çok iyi durumu olduğu halde çok mütevazidir.) Tuhaf triplere girdi. Herkesle kavgalı, kimseyle görüşmüyor çünkü kendini küçük görmeye başladı, sürekli kendini ıspatlama çabası içinde (Oysa inanılmaz güzel ve iyi bi kadındı.) Bi kere hiç unutmam, ben evlenmeden önce bana tavsiye veriyordu. Dedi ki: ''Sen sen ol kendi seviyende biriyle evlen. Çünkü sen sussan çevrendekilerin gözleri her şeyi anlatıyo zaten. Sen ne olacak ben kendimi üstün görmem dersin ama kocan öyle demez işte sürekli kendisini ezik görür, seni bastırmaya çalışır. Ya böyle benim gibi işi gücü bırakıp evde oturursun, ya da anlam veremeden ömrünü onun neden öyle davrandığını bulmakla geçirirsin. Eniştenle çok mutluyum ama şimdiki aklım olsa başka biriyle evlenirdim.'' Kelimesi kelimesine bunları söylemişti... O kadar kalender görünen birinden bunları duymak beni çok şaşırtmıştı...

bence bu tarz konulara takılmayın ne okumuş öküzler var (afedersiniz) sırf yanında üniversite okumuş akademisyen olmuş doktorasını yapmış adam gezdireceğim diye o statüte birilerini arayan kadınlara sinir oluyorum.

Açıkçası eğitimi kariyeri benim seviyemde olmayan bir adamla yapamazdım ben. Ama sırf üniversite mezunu diye biriyle de olamam. Mesele kültür ve hayata bakış açısının aynı olması. Mesela Benim maaşım daha fazla olursa bunu sorun yapsın istemem. Kendi kültür seviyemde insanlarla bir araya geldiğimde, yanımdaki şahıs kendini ezik görsün istemem. Çünkü bunlar döner dolaşır dört duvarın arasına girdiğimizde yüzüme çarpılır. Yarın öbürgün sırf ego tatmini için beni kısıtlamaya, aşağılamaya başlayabilir. Başta her ilişki güzeldir, sorunsuzdur ama evlilikten sonra işler değişebilir.

Biz burdan ne kadar iyi ya da kötü örnek versek boş. Sen bunu kabullenebilecek misin mesele orda.

Sen takmıyosan, ailen için sorun değilse herşey tıkırında gider.. Bu konular kişiden kişiye değişiyo. Ben takardım mesela.. Ailem de onaylamazdı. Bir de işin şu boyutu var, ya o takarsa? İlerde bunu kompleks yapabiliyor erkekler..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

istemedim ama lise mezunu birini sevdim der gibi olmuş........sevgi ne lise mezunu olmayı dinler ne akademisyen olmanı dinler ....

Öyle demek istemedim tabi:) uzun bir müddet mesleğini sormadım hatta,
çünkü hep geçiştiriyordu bu konuları
Sevmekte sıkıntı yok pişman değilim sadece konu birlikte hayat kurmak olunca insan düşünüyor:)

Universite mezunu olunca birinci sinif olmuyoruz kaliplara kendinizi skistirmayin ben universite mezunuyum esim ilkokul mezunu hic ucurum yok cok iyi anlasiyoruz sukurler olsun okumak cehaleti alir esseklik baki kalir

Babamla annem de iyi örnek olabilir ama daha içinde ilfugum bir olayi anlatayim buna.
Kuzenim, doktor uniyi 1. Olarak bitirdi.
Yengem hep derdi doktorla evlenir benim kizimda falan diye.
Nisanlisi lise mezunu :)
Ve maasi nisanlisindan 3 kat fazla neredeyse ama sorun yapmiyor.
Basta çok karesi ciktik acikcasi ama o etmedi.
Simdi de diyor korkuyorum dediğimiz gibi olacak diye ama olmadi diye:1:
Eylülde ddüğünleri var

İnş çok mutlu olurlar:)

Ben üniversite mezunuyum yüksek lisansımı yurtdışında yaptım. Şimdi doktora hazırlığı içerisindeyim. Eşim lise mezunu... Bir kere bile aramızda problem olmadı. Ben onun akademik kariyerine değil kalbine aşık oldum. Evliliğimizde kariyerlerimizi değil yüreklerimizi önemsiyoruz... (Gerçi benim eşim kendini çok geliriştirmiş, ticarette ilerlemeyi tercih etmiş.)Herkes bizim gibi olacak demiyorum ama kimin ne okuduğu nasıl göründüğü hiç umrumda olmadı.. Ailelerimiz arasında deli gibi uçurum var ama birşekilde denge kuruluyor. Sıkıntı yapmayın...

Sen takmıyosan, ailen için sorun değilse herşey tıkırında gider.. Bu konular kişiden kişiye değişiyo. Ben takardım mesela.. Ailem de onaylamazdı. Bir de işin şu boyutu var, ya o takarsa? İlerde bunu kompleks yapabiliyor erkekler..

annem de istemiyor malesef
ben seni ne zorlukla okutttum dengin biriyle evlen diyor

20li yaslarda daha cok önemserdim akademik seviyeyi.
şimdi diyorum ki aileden gelen köklü bir işi varsa olabilir
AMA ben de akademik seviyeye çok önem veren biriyim
kızlarımın okumama gibi bir seçenekleri olsun asla istemem
tüm maddiyatımı onların okuması için harcamaya hazırım
biz ailemizden bunu gördük çünkü
doğal olarak da seviyelerinde biriyle evlensinler isterim
annenizin dileği de madem bu yönde, bir kez daha düşünün derim.

canım bu bence bir genellemeden çok senin karşındaki erkekte ne aradığın problemi

mesela ben kendi açımdan bakıyorum benim için çok önemli tanıştığım bir adam lise mezunu olursa orda noktalarım duygusal boyutunu . bu konuda oldukça katıyım. sen kendi görüşünü kendin bilirsin ne düşünüyorsun ilerde de kafana takacak mısın yada ilerde büyük yere tayinin çıktığında tüh keske kendim gibi bir öğretmen bulsaydım der misin mesela?

Merhaba arkadaşlar

Bundan yaklaşık 1 yıl önce bi öğrencimin abisiyle tanıştık, konuştuk sonra olaylar gelişti

Şöyle ki;Görev yaptığım yer doğu da bir ilin küçük bir ilçesi. Tahmin edersiniz ki sosyal hayat imkanlar sıfır, atanmadan yaklaşık 6 ay önce de babamı kaybetmiştim yani hem yeni bir hayat hem kaybım beni boşluğa itti ve ben bu çocukla konuşmaya başladım

Hayatıma girmek isteyen kişilerde çok seçici oldum.Bugüne kadar hep olursa, aşık olduğum biri olsun hayatımda dedim yani fazla romantiğim:) çevremdeki insanların ilişkilerini de beğenmiyordum
Ama bu beni büyük bir yalnızlığına itmiş farkında olmadan beni savunmasız biri yapmış
Can sıkıntısı yoğun ilgi hediyeler jestler derken sevgili olduk yani normalde bunlara kanan biri değilim,çok kişiyi reddettim böyle,kafanızda bir profil oluşur ya bu olursa olacak dersiniz
Sorun şu ki o lise mezunu defalarca bıraktım onu kendime güvenemedim:(
yalvardı geri döndüm
ben pişman oldum geri döndüm

Aranızda akademik anlamda böyle bir uyumsuzluk yaşayan ama mutlu olan insanlar var mı:) böyle şeylere takmalı mı insan?

Anlatımınızdan sanki dünyanın en büyük şirketini yönetiyor muşsunuz izlenimine kapıldım. Ama doğunun küçük bir ilçesinde memursunuz sanırım. Yani o kadar kasacak bir durumunuz yok. Gece yarılarına kadar toplantılar yurt dışı seyahatleri falan.Bu kadar dert ettiğinize göre ilerde kesin sorun çıkarırsınız annenizde istemiyor madem kendiniz gibi bir memurla evlenin.

Annende seninde fikrin netleşmiş zaten ;-)allah ikinizin de karşısına hayırlısıni çıkartsin gerçi annen varken bu zor değil senin için allah asıl çocuğa yardım etsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

annem de istemiyor malesef
ben seni ne zorlukla okutttum dengin biriyle evlen diyor

Benim annem de böyle demişti. Üniversite okurken lise mezunu biriyle görüşüyodum istememişti annem. Bi süre sonra anlaşamamaya başlamıştık aramızdaki kültür farkından dolayı zaten.. Erkek arkadaşını iyi ölç tart, belki kafanız uyuşmaz ilerde..

Back
X