Merhaba çok üzülerek anlatacağım.

Ne kadarlık gebesiniz?
Günde kaç tane içiyorsunuz?

Ben de gebelik öncesi içiyordum. Gebelikte nasıl bırakacağım derken psikolojik olarak öğrendiğim an ağzıma süremedim bir şey oldu.
Ama herkeste böyle olmuyor maalesef özellikle çok bağımlıysanız çok içiyorsanız zorlayabilir.
Aynen zorluyor zaten eşimde iciyor bende hiç mide bulantısı yada bir tiksinme gibi bir durum da yok öyle olsa ne âlâ olacak

Daha anne karnında başlamış işkence.
Yediğimiz içtiğimiz her şey katkılı ve hasta edecek türden artik.
Sağlıklı bir yaşam sürebilmek bile ciddi bir sorunken ileri yaş gebelikte sigara içerek bu olumsuz duruma çanak tutan bir kadina bilinçli bir anne gözüyle bakamıyorum ben.
Ha el kadar bebeğe sigara içip uflemissin, ha anne karnında zehirlemissin.
Yazık olmuş.

İ
Acik ve net anlatmaya çalışacağım ama bunu suçlama ve yargılama mesajları olarak sizlerden gelen yanıtlar istemiyorum. Adetta sizlerden bu yolda benimle bu gebelik sürecinde de aynı desteği verrerek birlik beraberlikte bu sigarayı bırakmak adına yardım istiyorum. Katılmak isteyen var mı benimle bu yolda yürümek isteyen birbirimize destek vermek için. Çevremde kimse yok arkadaş dahi olsa bile yardım alacağım. Bu konuda çok mutsuzum.😕
Ben akapunkturla bıraktım, 1 ay oldu. Hala canım istiyor, seansları devam ediyor bu arada. Bebeğiniz için denetin bence.

Valla gidin sabahlara kadar aglayin insanlar paketli gida yemiyor burada bile isteye sigara icene destek olmak bebege buyuk haksizlik
Gucsuz ve destege ihtiyaci olan o, siz degilsiniz
hayırlıyorum bi kaç ay önce burda geneyken bi dilim pizza yedim canım çok çekti bebeğiöe bir sey olur mu diye endişelenen anne de vardı.

büyük konusmak istemiyorum, kimseyi yargılamak da asla haddim değil. burda kimsenin haddi değil. ama ne bileyim.. konuyla ilgili bir iki video dahi izleseniz geceleri uykularınızın kaçması lazım. siz borakamıyorum diyorsunuz.

plansız olmus evet ama dört yıl boyunca da istediğiniz bir bebekmiş. ben de hamile kaldığım ay hamilelik beklemiyordum tedaviye ara vermiştik ama öğrendiğim an bıraktım sigarayı.

kimse için kolay değil. lise ikinci sınıftan beri içiyordum ve 28 yasında son sigaram olduğunu bilmeden son sigaramı içtim. herkesin süreci tabii ki farklı ama evlat ya bu da.. güya sizin rahminizde ömrünün en güvenli dönemini yasaması gerekiyor ya.. bile isteye bunu yapmak, buna da iradesizlik, bağımlılık, yasamın zorluğu zart zurt bahaneler bulmak bana göre annelikle uzaktan yakından ilişkisi olmayan durumlar.

doğduğunda da sigara içebilmek için emzirmez mama verirsiniz. zaten doğum öncesi sigaraya maruz kalan cocuk doğum sonrası hem anne hem babadan maruziyet yasamaya devam eder.. e anne sütü de almamış bağışıklığı destekleyecek bir sey de yok.. sonra alerjiler, solunum hastalıkları.. hayır yasınız da maşallah yani bunları düsünmüyor musunuz?

kötü yorumları umursamayın, hatta engelleyin konudan.. onların çocugu değil ki mevzu olan. kime ders veriyorsunuz?

Lafı uzatmıyım çat diye keseceksiniz bu sigara başka türlü bırakılmıyor onun yerini de hamileliğiniz boyunca vitaminli güzel gıdalarla dolduracaksınız, sigara içmek bir seçim sizi yargılayamam sigara içip sağlıklı bebekleri olan insanlar da var etrafımda var yani yalan söyleyemem ama birincisi siz bu kadar şanslı olabilecek misiniz acaba diyelim ki bebeğinizde bir sorun oldu vicdanınız rahat olur mu, ikincisi de azaltmak istiyorsanız iradeniz bu kadar sağlam mı bunları bilmek lazım.

hayırlıyorum bi kaç ay önce burda geneyken bi dilim pizza yedim canım çok çekti bebeğiöe bir sey olur mu diye endişelenen anne de vardı.

büyük konusmak istemiyorum, kimseyi yargılamak da asla haddim değil. burda kimsenin haddi değil. ama ne bileyim.. konuyla ilgili bir iki video dahi izleseniz geceleri uykularınızın kaçması lazım. siz borakamıyorum diyorsunuz.

plansız olmus evet ama dört yıl boyunca da istediğiniz bir bebekmiş. ben de hamile kaldığım ay hamilelik beklemiyordum tedaviye ara vermiştik ama öğrendiğim an bıraktım sigarayı.

kimse için kolay değil. lise ikinci sınıftan beri içiyordum ve 28 yasında son sigaram olduğunu bilmeden son sigaramı içtim. herkesin süreci tabii ki farklı ama evlat ya bu da.. güya sizin rahminizde ömrünün en güvenli dönemini yasaması gerekiyor ya.. bile isteye bunu yapmak, buna da iradesizlik, bağımlılık, yasamın zorluğu zart zurt bahaneler bulmak bana göre annelikle uzaktan yakından ilişkisi olmayan durumlar.

doğduğunda da sigara içebilmek için emzirmez mama verirsiniz. zaten doğum öncesi sigaraya maruz kalan cocuk doğum sonrası hem anne hem babadan maruziyet yasamaya devam eder.. e anne sütü de almamış bağışıklığı destekleyecek bir sey de yok.. sonra alerjiler, solunum hastalıkları.. hayır yasınız da maşallah yani bunları düsünmüyor musunuz?

kötü yorumları umursamayın, hatta engelleyin konudan.. onların çocugu değil ki mevzu olan. kime ders veriyorsunuz?
Gülerek cevap verdiğinde kahrolacagimizi sanıyor herhalde.
Oysaki kendi bebeğinin hayatı söz konusu.
Annelik böyle bir şey değil.

Bazıları yumuşak tonda yazar bazıları daha serttir ama buradaki tüm yorumların bebeğinizin iyiliği için yapıldığını düşünüyorum.
Ve bazen harekete geçmek için gerçeklerin yumuşatılmamış haliyle yüzleşmek işe yarar.

Sigarayı bırakmak adına birlik aramışsınız katılmak isteyen var mı demişsiniz hiç kimseye gerek yok sizin zaten destekçiniz var uzakta değil, karnınızda. Başka birine ihtiyacınız olmayacaktır.
Umarım bir an evvel bırakabilirsiniz.

Ilk bebegime hamile kalmadan evvel, kahve yaninda 1 sigara icen, cokta tiryaki olmayan biriydim.

Bebegime hamile kalmaya karar verdigim gun biraktim, zaten bi tiksinti gelmisti bebek fikrini benimseyince.

Yasinizda varmis ustelik, hem sigara hem yaş bebek icin cok sagliksiz olur, etmeyin bunu o minnak kuzuya, zaten yaş sebebiyle cokca risk altinda su an.

Kuzenlerim dogurana kadar paket paket sigara içiyor.sonrada gelip aman çocuklarımıza hormonlu şeyler vermiyoruz diye nasihatte bulunuyorlar.sigaranin zararı tartışılmaz biz ne desekte irademizle siz baş edeceksiniz

Hamile ve yardım isteyen birini bu şekilde linçleyemezsiniz. Sigarayı bırakmak için öneriniz varsa söyleyin.
Bıçak gibi kesmesini söyledim ne diyeyim nikotin sakızı desem hamile onu desem hamile. Her gün 3 5 iç bir şey olmaz mı diyeyim?

Back
X