• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba Hanımlar

eslem0606

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2018
3
0
1
41
benim bi derdim var 10 senedir evliyim ve eşimin ailesinden bunaldım iyice 24 saat bi beni bi eşimi arıyorlar sırayla sürekli benden laf almaya çalışıyorlar.eşimle bi yere gezmeye gitsek söylemiyoruz da gittiğimiz yeri peşime takılacaklar diye.bi resim paylaşayım hemen saldırıya geçiyorlar niye bizi götürmediniz niye haber vermiyorsunuz diye adamla başbaşa birşeye yapmaya hakkım yok hala.eşimde demiyor ki karımla gittik geldik ne var bunda diye.bayılıyor ailesine bende severim ailemi ama lafımı da çekmem haksızlık yaptıklarında.çalıştığımı bilmelerine ragmen her haftasonu bendeler bi misafirleri gelsin alıp bana getirirler.bana birşey alınsın hemen hepsi de ondan isterler.ortak kazancımız olmasına rağmen üstümüze bişey yapamıyoruz çıldırıyorlar hep ailesinin üstüne yaptı bişey demedim çenemden yorulduğu için küçük bi yatırım yaptı üstüme haberleri yok duysalar çıldırırlar benim gibi aldığını sattığını gezdiğini kıskanan bi kaynana görümcesi olan var mı ? ve nasıl davranıyorlar yoruldum mücadele etmekden kocada da iş yok ailesine toz kondurmaz seviyorum da eşimi ama böyle de yoruluyorum yüzüme gülüp arkamdan kuyumu kazmalarından çok sıkıldımmmm :(

annemde aynı şeyi söylüyor ama 10 seneden sonra artık bişey yapmam gerektiğini biliyorum ama yapamıyorum elim kolum ağzım bağlanmış sanki ikinci evliliğim bu

10 yıl bir evlilik için gayet uzun bir zaman, bir birini tanımak ve anlamak için.
Eşiniz bunca zamandır bir düzelme göstermediyse bu zamandan sonra da düzelme göstermesini beklememelisiniz.
Ancak bu konuda kendiniz birşeyler yapabilirsiniz.

İlla ki sizin de elinize para geçiyordur bir şekilde.
Hem de çalışıyorsunuz, kenara kendi birikiminizi yapın?
Onların bilmesine veya eşinizin bilmesine gerek yok.
Bunun için birilerinden icazet almanıza da gerek yok.

Siz gittiğiniz ve gezdiğiniz yerleri söylemiyorsanız ve eşiniz de bu anlamda tabiri caizse ispiyonluk yapmıyorsa, sorun yok bence. Haber vermeden gezin, onlara ne. Laf söyleyen olursa da eşinizin savunmasını beklemeyin kendiniz savunun kendinizi.. "Bu hafta başbaşa gezmek istedik" diyerek çıkın işin içinden. 1 söyler 2 söyler 3. de aynı tepkiyi alınca geri çekerler kendilerini.

Gelen misafirler için yine onları engellemek sizin elinizde.
Eşinizden tepki almaya korkuyorsanız da eşinize demelisiniz "bak ben de çalışıyorum ve yoruluyorum, benim de dinlenmeye hakkım var, hizmet eden de ben olduğuma göre, benden habersiz ve müsaitliğim sorulmadan bu eve kimse gelemez kusura bakma" dersin olur biter. Eşinin de buna anlayışsızlık göstereceğini düşünmüyorum.

Arada kendinize ve eşinize zaman ayırın. Misal bırakın haftasonu bir gün eşiniz ailesine gitsin, başbaşa ailesi ile vakit geçirsin, hatta alsın onları gezmeye götürsün. Siz de kendiniz sosyalleşin, arkadaşlarınızla veya sevdiğiniz bir dostunuzla vakit geçirin. Çocuğunuz varsa sadece çocuğunuz ile dışarı çıkın, ona zaman ayırın...

Gibi gibi... Alternatif çok aslında.
Ben de sizin gibi hep kalbimi karartıyorum bu konularda.
Ama aslında çözüm çok ve elimizde birşeyleri değiştirmek.
Hep kavga gürültü ile olmuyor, hep aksileşmekle de olmuyor.
Biraz suyuna biraz da istediğin gibi şekillendirerek oldurmak lazım birşeyleri.

10 yıl bir evlilik için gayet uzun bir zaman, bir birini tanımak ve anlamak için.
Eşiniz bunca zamandır bir düzelme göstermediyse bu zamandan sonra da düzelme göstermesini beklememelisiniz.
Ancak bu konuda kendiniz birşeyler yapabilirsiniz.

İlla ki sizin de elinize para geçiyordur bir şekilde.
Hem de çalışıyorsunuz, kenara kendi birikiminizi yapın?
Onların bilmesine veya eşinizin bilmesine gerek yok.
Bunun için birilerinden icazet almanıza da gerek yok.

Siz gittiğiniz ve gezdiğiniz yerleri söylemiyorsanız ve eşiniz de bu anlamda tabiri caizse ispiyonluk yapmıyorsa, sorun yok bence. Haber vermeden gezin, onlara ne. Laf söyleyen olursa da eşinizin savunmasını beklemeyin kendiniz savunun kendinizi.. "Bu hafta başbaşa gezmek istedik" diyerek çıkın işin içinden. 1 söyler 2 söyler 3. de aynı tepkiyi alınca geri çekerler kendilerini.

Gelen misafirler için yine onları engellemek sizin elinizde.
Eşinizden tepki almaya korkuyorsanız da eşinize demelisiniz "bak ben de çalışıyorum ve yoruluyorum, benim de dinlenmeye hakkım var, hizmet eden de ben olduğuma göre, benden habersiz ve müsaitliğim sorulmadan bu eve kimse gelemez kusura bakma" dersin olur biter. Eşinin de buna anlayışsızlık göstereceğini düşünmüyorum.

Arada kendinize ve eşinize zaman ayırın. Misal bırakın haftasonu bir gün eşiniz ailesine gitsin, başbaşa ailesi ile vakit geçirsin, hatta alsın onları gezmeye götürsün. Siz de kendiniz sosyalleşin, arkadaşlarınızla veya sevdiğiniz bir dostunuzla vakit geçirin. Çocuğunuz varsa sadece çocuğunuz ile dışarı çıkın, ona zaman ayırın...

Gibi gibi... Alternatif çok aslında.
Ben de sizin gibi hep kalbimi karartıyorum bu konularda.
Ama aslında çözüm çok ve elimizde birşeyleri değiştirmek.
Hep kavga gürültü ile olmuyor, hep aksileşmekle de olmuyor.
Biraz suyuna biraz da istediğin gibi şekillendirerek oldurmak lazım birşeyleri.
benden de büyük eşim doğru değişmiyor çok denedim.kendimi yıprattım anca.söyleme diyor oda sonra da git onları gezdir diyorum evlerine git diyorum sen gelmezsen olmaz diyor küsüyor ben gitmeyince de .biz gideceğiz fırsat vermiyorlar ailesini istememek mi aaa aileme laf edemezsin onlar benim başımın tacı der çıkar içinden ayrı yatarız hemen tepki de göstermeye çalışıyorum anlamıyorlar birikime gelince dediğiniz gibi ilerisi için ufak ufak biriktiriyordum annemde babamdan boşanınca zor döneme girdi ona destek oldum olan paramla da kendimi yine es geçtim.ilk evliliğim den kızım var onunla haftasonları bi yere gitmek isterim gitme benim oglanda gelsin beraber dursun der kızım da oğluyla zaman geçirmek istemiyor hep benim istedğim olsun ailemi çok sev diyor adam ama içimden gelmiyor düşmanlıklarını bile bile..bide dul görümce var o hayatımı zorlaştırmaya çalışan aslında hepsini yöneten benden başka derdi yok bilmiyorum Allah a havale ediyorum annem biraz toparlansın işe falan girsin planlarımı tekrar gözden geçireceğim artık

Back
X