10 yıl bir evlilik için gayet uzun bir zaman, bir birini tanımak ve anlamak için.
Eşiniz bunca zamandır bir düzelme göstermediyse bu zamandan sonra da düzelme göstermesini beklememelisiniz.
Ancak bu konuda kendiniz birşeyler yapabilirsiniz.
İlla ki sizin de elinize para geçiyordur bir şekilde.
Hem de çalışıyorsunuz, kenara kendi birikiminizi yapın?
Onların bilmesine veya eşinizin bilmesine gerek yok.
Bunun için birilerinden icazet almanıza da gerek yok.
Siz gittiğiniz ve gezdiğiniz yerleri söylemiyorsanız ve eşiniz de bu anlamda tabiri caizse ispiyonluk yapmıyorsa, sorun yok bence. Haber vermeden gezin, onlara ne. Laf söyleyen olursa da eşinizin savunmasını beklemeyin kendiniz savunun kendinizi.. "Bu hafta başbaşa gezmek istedik" diyerek çıkın işin içinden. 1 söyler 2 söyler 3. de aynı tepkiyi alınca geri çekerler kendilerini.
Gelen misafirler için yine onları engellemek sizin elinizde.
Eşinizden tepki almaya korkuyorsanız da eşinize demelisiniz "bak ben de çalışıyorum ve yoruluyorum, benim de dinlenmeye hakkım var, hizmet eden de ben olduğuma göre, benden habersiz ve müsaitliğim sorulmadan bu eve kimse gelemez kusura bakma" dersin olur biter. Eşinin de buna anlayışsızlık göstereceğini düşünmüyorum.
Arada kendinize ve eşinize zaman ayırın. Misal bırakın haftasonu bir gün eşiniz ailesine gitsin, başbaşa ailesi ile vakit geçirsin, hatta alsın onları gezmeye götürsün. Siz de kendiniz sosyalleşin, arkadaşlarınızla veya sevdiğiniz bir dostunuzla vakit geçirin. Çocuğunuz varsa sadece çocuğunuz ile dışarı çıkın, ona zaman ayırın...
Gibi gibi... Alternatif çok aslında.
Ben de sizin gibi hep kalbimi karartıyorum bu konularda.
Ama aslında çözüm çok ve elimizde birşeyleri değiştirmek.
Hep kavga gürültü ile olmuyor, hep aksileşmekle de olmuyor.
Biraz suyuna biraz da istediğin gibi şekillendirerek oldurmak lazım birşeyleri.