- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Belediye bizim aileye özel araç bile tahsis etti, cahil gibi otobüse mi bineceğim bir de
Amerikada kasırga oluyor diyorlar, burada öyle dertlerimiz yok
İtbalığı mıya tabi, kasırga var, sel var, okyanusunda itbalığı var, bura öyle mi, kurban olduğum memleketimde yağmur bile gocuksuz çıkanı ıslatmaz,
ülkemin her bir yanı yeşillik olduğundan mütevellit, sel basmaz, göçük olmaz, deprem olsa ev yıkılmaz, kaldıra da ayağının tabanını öpem
Ay bana bir gülme geldi harikasınya tabi, kasırga var, sel var, okyanusunda itbalığı var, bura öyle mi, kurban olduğum memleketimde yağmur bile gocuksuz çıkanı ıslatmaz,
ülkemin her bir yanı yeşillik olduğundan mütevellit, sel basmaz, göçük olmaz, deprem olsa ev yıkılmaz, kaldıra da ayağının tabanını öpem
İtbalığı mı
Ay bana bir gülme geldi harikasın
+10000Gidiyorum zaten sen dert etme. Türkiye'deki herkes gayet rahat gayet güzel yaşıyor gibi cahil cahil konuşan birine de başka açıklama yapma gereği duymuyorum. Ha bir de bu kişi Avrupa'da yaşıyorsa. Gel burada İstanbul'un bir ilçesinde (Ümraniye, Fatih, Zeytinburnu vs) 1 ay yaşa. Madem Türkiye o kadar harika, gel burada yaşa canımın içi. O zaman görelim boyundan büyük laflarını. Orada kazandığını burada harcamakla olmaz o işler.
Gittiğim marketler böyle pahali denilen marketlerden değil aldığım peynirler en pahali markalar değil vor defa 18 liradan aşağısına görmedim peynirPeynir altınla yarışıyor şu an :) Süt bir ay içerisinde tam 4 defa zam gördü....
Bakkal görmedim de peşpeşe marketler vardıEsenevler en fenası ne market var ne bakkal ulaşım sıfır en ücra yerinde bilmem kaç yıllık binanın dairesi 2000 TL.
O uyursa Amerika ve Türkiye hakkında tesbiti kim ortaya firlatacakTeksasta şu an saat 05.00 olması lazım, hiç uyumuyor musun sen hayalperest?
Ayrıca lütfen bu ülkeye dönme, yediği kaba pisleyen buraya gelse nereye pisler Allah bilir!
Siz Mozambik e yerlesin .
Internet falan da olmaz insallah .
Eskiden kurbandan kurbana et gören bir kesim vardı şimdi artık onu da göremiyorlar kesen kendine kesiyor artıkBizim millet proteinsizlikten düşünemez oldu. Gurbetçiler de aşırı proteinden zehirlendi galiba.
3 tarafı denizle çevrili ülkede bırak yüzmeyi ,daha deniz görmeyen milyonlar var lan. Ne kafasızsınız. Balık desen hamsiye talim insanlar.
Uçsuz bucaksız araziler iğrenç mimariyle yapılmış binalarla doldu. Ülkenin önemli bir kısmı en temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.
Hiç mi üzülmüyorsunuz? İnsanlar dünyanın hiçbir nimetinden faydalanamadan ölüp gidiyor. Yazık ya hu.
Bakın siz de hayalperestsiniz ama yazdığınız gayet mantıklı
81 olduğunuzdan sanırım konu sahibi daha 5
Tüm dişleri 1000 dolara yani 4000 liraya yapan dişçinin adını adresini buraya yazsın arkadaşlarHadi bu üye trollük yapıyor da ciddi ciddi ekonominin mükemmel olduğunu, hayatın kolay olduğunu yazanlar, üstelik de asgari ücret aldığını beyan edenler beni üzüyor en çok. Gerçekten markete girince bile anlaşılmıyor mu bazı şeyler? Lüks harcamayı geçtim, tatildir, kozmetiktir geçtim de market ya market. Ocaktan önce 300 liranın yettiği markette poşet azaldığı halde neden 360-370 liraya çıktı o zaman harcamalar?
Eşimin kırtasiye sahibi bir müşterisi var. Adam diyor ki 2015'te kuru boyayı 13 liraya alıp 17 liraya satıyormuş. Şu an 37,5 liraya alıp 40 küsura satıyormuş. İnsanlar artık tek tek boya soruyorlar diyor. Kırmızı, mavi boya var mı diye? Yani üç sene dört sene içinde bu artış normal mi gerçekten? Maaşlara da mı o kadar zam geldi, biz mi kaçırdık?
Kilosu 32 liraya zeytin var, daha ne diyeyim?
Ayrıca diş mevzusunda da geçen yıl kanal tedavisi ve dolguya 560 lira verdim. Devlet hastanesindeki dişçi direkt çekmek istedi, özel muayenehanede kurtardı kadın. Tüm dişler 1000 dolara mı yaptırılıyor cidden bu ülkede? Vay anasını ya ben nerede yaşıyorum?
Bende şunu anlamıyorum türkiye'de geçim zor diyorsunuz ama herkesin cebinde en yüksek model cep telefonu,en yuksek model araba yahu dün arkadasim iphone 8 plus alacakti öyle çok satiliyormuski bulamadi resmen ama sorsan kimse ay sonunu getiremiyor tabii yersen.....
Biraz da gülelim
ABD Başkanı, İngiltere Başbakanı ve Türkiye Başbakanı bir gün bir toplantıda bir araya gelmişler.
Tabii, 3 lider bir arada olur da, sormaz mı gazeteciler? Önce ABD başkanına sormuşlar:
- ABD´de bir memur ne kadar parayla geçinir? Siz kaç para veriyorsunuz?
Başkan cevap vermiş:
- Valla ben memura en az 2000 dolar veririm. 1000 doları ile geçinirler. Geri kalan 1000 doları ne yaparlar, nerede harcarlar, hiç sormam.
Gazeteciler aynı soruyu İngiltere başbakanına da sormuşlar. O da cevap vermiş:
- Ben, memuruma ortalama 3000 sterlin veririm. Geçinmesi için 2000 sterlin yeterli. Artan 1000 sterlini ne yapar, nerede harcarlar, sormam, beni hiç ilgilendirmez.
Her ikisinden bu cevapları alan gazeteciler, aynı soruyu bizim başbakana da sormuşlar.
- Valla, demiş bizimki, Türkiye´de bir memurun geçinebilmesi için en az 1 milyar lira lazım. Ama ben taş çatlasın 400 milyon lira veriyorum. Geri kalan 600 milyonu nereden bulurlar, nasıl geçinirler hiç sormam.
Kızlar Bimdeki bademli çikolataya bile zam gelmiş .
Ağlıycam bunu bari yapmasalardı . O benim herşeyimdi
Siz hala ekonomik duyar kasıyorsunuz. Aynen devam böyle . Takın pembe gözlüklerinizi
Şuan da Bursadayım
Dün domates almak istedim kilosu 5 lira dedi adam
Nerenin bu dedim Antalya dedi.
Dedim ben ordan daha ucuza geliyorum
Bilet paramı kiloya vurduğunda 0.75kuruşa geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?