Merhaba kizlar

Melisa93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
295
91
48
31
Herkese merhaba. Nisanlim ailesiyle birlikte calisip ev aldi. Simdi kucuk kardesine aliyorlar. Bide onun aylik odemesi olacak. Nisanlim bana eger ihtiyac olursa bizde yardim ederiz dedi. Nisanlim araba almayi cok istiyor. Bende ben parami harcamam biriktirip araba aliriz sen ailene yardim edersin dedim. Oda annemlere biraz yardim ederiz sonra araba aliriz dedi. Eger calisiyorsaniz evlendikten sonra esinizin ailesine yardim edermisiniz?

Ailesine gore degisir
Ben kendi aileme yardim ederim bu nedenle esimin de kendi ailesine yardim etme hakki var her zaman
Ama dedigim gibi adam gibi adamlarsa

Sonra eger ihtiyac olursa yardim ederiz dedi. Ben onun yardim etmesine birsey demiyorum zaten. Benimde yardim etmem dogru olurmu diye dusunuyorum

Sen, o ya da siz ne fark eder ki? Kese zaten ortak değil mi? Hem evi ailesiyle birlikte almışlar. Doğrusu sizin de eşit tutarda yardım etmeniz.

Evlenince çok sorun olur bu durum. Ailesi eşinizin evine ne ölçüde yardım etmiş o da önemli. 200 000 lik eve 20 000 yardım ettilerse sizden 100 000 lik yardım beklememeliler. Ama ne olursa olsun onlar eşinize ev alırken destek olmuşlar. Mesela düğün takılarıyla kapanacak bir yardımsa onları verebilirsiniz. Ama sürekli yardım sorun olur. Yardım etmeliyiz demesi ne ölçüde yardım edeceğinizi belirtmiyor. Aileyle para işi çok zor. Hem onun ailesine yardım ederken sizinkilere de yardım etmeli. O zaman da duvarları mı kemirecekseniz??

Edilecek aileler var Edilmicek ailelerde.
Ama sizin durumda bana kalirsa edilir.
Çünkü bastan buyuk oglana hep beraber ev yapılmış.
Simdi sira kucuge gelince yardim edilmez ise iste o zaman terbiyesizlik olur.
Ama suda var. Eger buyuk oglana sirf aile yaptiysa anne baba yani kardes yardim etmediyse kucuge de anne baba yapsin abi yardim etmesin de denebilir.
Ama abiye yapılırken kucuk kardesin de yardimi varsa edilir tabi.

Yardim edilme karari alindi diyelim kendinizi de enayi yerine koydurmayin. Onlar buyuk oglana ne kadarlik yardim ettiyse sizde o kadar yapin. Sahsen abinin ev yapilirken kucuk oglan yardimi olmamis anne baba yardimi olduysa hic bulasmayin büyükte nasil anne baba yaptiysa kucukte de yapsinlar. Yani bu ayrintilari bilmek gerek.

Aradaki samimiyet, sizin kişilik yapınızla ilgili olan bişey. Aslında bir sürü etmen var tabi. Atıyorum aylık 10 bin gibi bir para giriyordur eve yardım edilen miktar 2 bindir sorun etmem ederiz. Ama beni zorlayacak bir miktarsa sanmıyorum yanı kendi ailemede vermem bu durumda

Bence doğru değil çünkü o evde sizin hiç hakkınız yok. Allah korusun bi boşanma durumu olsa evden hiçbirşey alamayacaksiniz.
Sonuçta evi oğullarına almışlar o yardım edebildiği kadar etsin.
Tabii bunu müstakbel eşinize böyle anlatmayin

Kucuk kardes ediyordu. Hep beraber calisip odediler evin parasini. Simdi oda nisanli onada dugun olacak

Yok kucukte yardim etdi. Oda calisiyordu hep beraber odediler

Offf erkeklerin ailelerine maddi yardım meseleleri. Benimki de aynı bu kafadaydı. Çok fazla diyoloğa girme bu konuyla ilgili derim. O Hatayı ben Yaptım. Hep ben kötü oldum . Zamanla anlıcaktır zaten neyin ne olduğunu

Devamında açıklık getirdiniz mi bilmem sadece bu mesajınızı okudum.

Sizin paranızı harcamayıp araba almanız onun bu esnada ailesine yardım etmesi ve bunu bizzat sizin teklif etmeniz bana makul gelmedi.

Nişanlınızın da katkısıyla ev alıyorlar, sonra kardeşine ev alınacak sonra o çok istiyor diye araba alınacak.

Peki ya siz, sizin aileniz?

Siz şimdiden gönüllü olarak bu kadar verici olursanız onlar da doğal olarak bunun devamını beklerler ve ben hayat boyu karşı tarafın maddi mevzularına bu kadar sempatik bakacağınızı düşünmüyorum, bakılamaz da zaten.

Sımdı sole hersy karsılklı ornegn benım esımn kenfı sırketı var ınssat uzerıne ben maza muduryum calsmk ıstdm ıcn bısy demıor o aılesıne yardm eder karsmm bende gerkrse ederım cunku esımde gerktnde bnm aılme destk cıkar bu ısler karslıklı gercı nısanlıykn yapma netden malum ev alnca evlnıccegı once nıkah bosver nıkahlı kocn dıl bısyn deıl dugune para bırktrcm fln de aıleme laznçm de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…