Merhaba, Trombofili kan sonucunda MTHFR 677 c> t polimorfizmi : Homozigot mutant çıkan oldu mu acaba

new_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2015
523
255
103
35
Merhaba, Trombofili kan sonucunda MTHFR 677 c> t polimorfizmi : Homozigot mutant çıkan oldu mu acaba. nasıl bir yol izlediniz tüp bebek mi yaptırdınız yoksa normal yolla mı? benim ilk bebeğim kalp rahatsızlığından vefat etti ikincisi de karnımda kalbi durdu. sanırım bu nedenden melek oldular.

Geçmiş olsun canm. Bu genlerde değil bnm mutasyonlar ama iğne ve coraspin le sağlıklı kucağına alan vardr buna eminim daha ağır mutasyonlarda bile yüksek doz ile sağlıklı gebelik geçirenler okudm burda. Basın sağolsun inslh tekrar nasip olsun sağlıkla al kucağına

Amin sağolun. o kadar doktora gittik en sonunda biri bu testi yaptırttı belki de bebeklerim bu yüzden vefat ettiler. Çok teşekkr ederim

Canim benimde ayni genim heterozigot doktorlar aagolsun teste gerek duymuyor ben ilk kayiptan sonra israr kiyamet yaptirdim ve cok sukur ikinci gebeligim iyi gidiyor test yapilmasa bunu da kaybedecektim muhtemelen....

Normal yolla hamile kalabilirsin bu mutasyon gebeligi etkilemez sadece gebe kaldiktan sonra ilac ve ogne kullanirsin

Amin sağolun. o kadar doktora gittik en sonunda biri bu testi yaptırttı belki de bebeklerim bu yüzden vefat ettiler. Çok teşekkr ederim
Canm baktm da biraz bu gen mutasyonlari olanlarda kalp hastalığı oluyormuş genelde Allah yardımcın olsn büyük ihtimalle gebeliklerini bu yüzden kaybettin ki demissin kalp hastalığı yüzünden kaybettim diyee.. sn iyi br doktor bul onunla birlikte hareket et ..

sıkıntı ve üzüntüden 5 aydır hamile kalamıyorum çok üzülüyorum sonra herşeyde bir hayır var dedim tüp bebek doktoruna gittim bu testi yeni yaptırdık 3 senedir bir sürü doktora gittim ancak sorun buysa eğer belli oldu. ilk bebeğimde yarık damak ve kalp anomolsi vardı test sonucunda da mthfr nin homozigot mutant olması kalp anomolisi ve yarık damak anomolisne neden olur diye görünce acaba dedim ama hala bazı genetik doktorları ilgisi yoktur diyor anlamıyorum . bu yeni gtiiğim tüp bebek doktoru da iğne olacaksın dedi dün akşam. çok sağloun arkadaşlar bu şekilde sağlıklı bebekleri olan görmek güzel birşey

bence de bu nedenlerden dolayı bebeklerimize genetik testler yapıldı hiç bir sorun çıkmadı ama ilk defa bun test sıkıntılı çıktı insan kendi kendinin doktoru olamlı diye boşuna demiyorlar

peki ilk bebeğiniz kaçıncı haftada melek oldu acaba? benim 12. haftada kalbi durmuştu. yani pıhtılaşmada acaba daha mı erken kalbi duruyor.

peki ilk bebeğiniz kaçıncı haftada melek oldu acaba? benim 12. haftada kalbi durmuştu. yani pıhtılaşmada acaba daha mı erken kalbi duruyor.
Hayir canim pihtilasma oyle hisey ki 6. Haftada da olabilir 38 haftada da... pihti bebege ne zaman atar bilinmez... benim 10 haftalikken durdu kalbi.

Zor zamanlar atlatmışsınız Allah sabır versin öncelikle hepimize.. bnmde 2 kaybım oldu ikisininde 8. haftada kalp atışından sonraki ilk kontrolde kalpleri durduğu için alınmak zorunda kalındı.. bende de 677 Homozigot Mutant ama başka genlerde var homozigot olan var, 2 tanede heterezigot var. Farklı farklı doktorlara gittim, elimden geldiğince tüm bilgilere ulaşmaya çalıştım.. Tıp literatüründe gebelik sonlanmasının kesin nedeni olarak trombofili panelinde çıkan mutasyonlar olduğu düşünülmüyor; bir ihtimal diyorlar. Bunun yanında antifosfolip, genetik, lupus antikoagülan ve homosistein gibi gibi tahlillere de bakılması gerekiyor.. Bunların hepsi normal sadece trombofoli panelinde homozigotlar heterezigotlar varsa iğneyle kesin çözüm diyemiyorlar.. Her neyse çok uzattım sonuç olarak benim tahlillerimi gösterdiğim 1 doktor hariç hamile kalmadan önce folbiol; hamile kaldıktan sonra 9 ay boyunca 0,4 clexane iğne ve coraspin hap kullanmalısın dediler. bunun yanında düşük tehtidi olacağı için progestan veya muadili ilaçlarla hamilelik sürecini geçireceğimi belirttiler. İnşallah bu sefer yüzüm güler ve tabi hepimizin yüzü güler.

Sağolun size de Allah sabır versin. Bizde bu testi yeni yaptırdık belki ikinci bebeğimde bilseydik yaşayacaktı. Doktorlar bize de ilişkilendirmeyiz dediler anlayamıyorum doğrusu artık devamlı doktora gidip araştırmak hamile kalmaya çalışmak çok yoruyor beni. size peki sadece düşük olma ihtimalini mi söylediler

bence de bu nedenlerden dolayı bebeklerimize genetik testler yapıldı hiç bir sorun çıkmadı ama ilk defa bun test sıkıntılı çıktı insan kendi kendinin doktoru olamlı diye boşuna demiyorlar
Aynen öyle canm :)

Kan sulandırıcı iğneler kişinin kanı kendisine iyi geldiği halde sırf bebek yaşayabilsin diye uygulanacak bi tedavi olduğu için kanımız gereğinden fazla sulanacak ve bu durum kanama yoluyla düşük tehditi olabilir diye düşünülüyor yoksa bebeğe zarar veren bişey değil.. en kötüsünü de söylüyor malesef doktorlar hamilelik sürecinin ilk aylarını fazlaca hassas geçirmemiz gerek anlaşılan tek her şey yolunda gitsinde gerekirse yatarız 9 ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…