• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba

• Konu Sahibi Konu Sahibi WWEE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

WWEE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
598
282
103
31
Merhaba benim anlayamadığım kayınvalideler gelin oldukları zamanı neden unutur? Onlar da yaşamadılar mı aynısını? Gelini ile oğlunu annesinin evine neden yollamak istemez? Gerçekten anne gibi kabul ederken böyle olması canını yakmaz mı insanın?

Merhaba benim anlayamadığım kayınvalideler gelin oldukları zamanı neden unutur? Onlar da yaşamadılar mı aynısını? Gelini ile oğlunu annesinin evine neden yollamak istemez? Gerçekten anne gibi kabul ederken böyle olması canını yakmaz mı insanın?

Galiba bu duygu kültür ve yetişme ile birlikte bizlere empoze ediliyor. Kaynanamla sorunum yok zAten yılda toplamda 20 gün görüyorum ... bakıyorum tatilde tüm süre boyunca onlarda kalsam hiç ses etmez annene git demez . Ama bir keresinde eşimle ilk bize gittik kaldık Sonraki hafta onun ailesine geçecektik.. eşime sürekli bir telefon açma gelin bizde kalın ayıp demeler .. tabi ben şok oldum. İnadına gitmedim bu kez de annemler duymuş olsa Gerek artık onlara gidin dediler. Halbuki biz eşimle anlaşmışız karar vermişiz bizim aramızda hiçbir sorun yokken olaylar olaylar..... artık memlekete gidince herkes kendi evinde kalıyor ara ara birlikte kalıyoruz. Tatile gideceksek hiçbirine söylemiyoruz . Bi şey alacaksak kimseye duyurmuyoruz. Yoksa durduk yere huzur bozuyorlar

benim anannem cok cekti kv sinden. hep derdi gelinlerim olsun kizlarimdan daha iyi davrancam diye. yemeklerini yapti bebeklerine bakti. herseyini aldi. ikiside bi güzel micip bosanip gittiler... bi kerede cok iyi kv lik yaptin sagol demediler. bi taraf illa bozuk cikiyor :deli:

Kayınvalidelerden önce kendinize sorun soruyu.
Neden anneme giderken haber veriyorum? İzin alıyorum? Neden attığım her adımı kv ye rapor ediyorum? Diye.
Cevap muhtemelen kocanızın yapması.
O zaman da kocanıza sorun, neden birey olmadan evlenmiş?
Kv dış kapının dış mandalı.
Saygısızlık etmezsiniz, eşinizin annesi olduğunu unutmazsınız, düşkünse ve elinizden geliyorsa yardım edersiniz, arada hal hatır sorarsınız yükümlülüğünüz ve insanlıgınız için bu kadarı yeterlidir.

benim anannem cok cekti kv sinden. hep derdi gelinlerim olsun kizlarimdan daha iyi davrancam diye. yemeklerini yapti bebeklerine bakti. herseyini aldi. ikiside bi güzel micip bosanip gittiler... bi kerede cok iyi kv lik yaptin sagol demediler. bi taraf illa bozuk cikiyor :deli:
Bu da kötü. Önce vicdan olmalı

Valla canım aynı sorunu yaşayan bir akrabamiz oldu. Kızın abisi öldü bir hafta zor gitti. Kapının önünde düğün olurdu akrabamizin dışarı bile cikarmazdi. Kadın çok sirretti. Kadın öldü kız rahat etti. Ne hikmet ki kızın ellerinde öldü. Bu arada dip not kadın hastalıktan öldü yanlış anlama olmasın.:KK48:

Gelini annesine giderken izin mi alıyor veya soruyor mu ki ben anneme giderken kocama bile sormuyorum anneme gidiyorum diyorum kvdeler konuşur durur duruşun önemli ezdirirsen ezerler :KK66:

Aynı şeyi düşündüm
İzin mi alıyorsunuz ?

Kocası tarafından saygı sevgi görmeyen kadınlar bu eksiklerini oğullarıyla tamamlamaya çalışıyorlar diye düşünüyorum. Paylaşmak da istemiyorlar haliyle. Eşiyle mutlu olan kadın başkasının hayatına burnunu sokmaz zaten.
Yok o her zaman öyle olmuyo. Kaynanamın kocası gözünün içine bakar. Aşkımlar havada uçuşur el ele diz dizeler.. senenin yarısını tatillerde geçiriyolar. Ama eşimi benden inanılmaz kıskanıyo kadın. Her türlü pisliği yaptı yapıyor da.

İnsan kötü olmaya görsün.. içinden geliyosa o fenalık napsan boş..

Ne kayınvalideymiş bunlar böyle..Kayınvalidelerle uğraşacağınıza kocanızı kenara çekip desenize" Ey koca müsveddesi ben senle mi evlendim yoksa ananla mı?Niye anan bize bu kadar müdahale ediyor ve sen niye engel olmuyor sun?Sen anana sahip ol ki bende dilime sahip olayım"(Anan kısmını annen olarak söylerseniz daha iyi olur :)))

Back
X