merhaba

sende ki bu iyi niyet de fazla..
yol ver gitsin ya,adam seni kullanıyo

Böyle sevmediğin halde birlikte olmak daha büyük haksızlık değil mi?

O sizi sevmiyor bu belli ama, siz bari duygularınızı dinleyin.

Evet anladığım kadarıyla vicdan tavan yapmış bir arkadaşımızsın ama şunu sormak istiyorum:

Hani diyosun ya Allah katında beddua almak, hak almak diye?

Allah bize aklı niye vermiş? O hayatımızdaki herşeye mudahele etmez, aklımızı kullanıp kendimizi korumamızı ister. Evet bize verdiği akıl O'nun yanında aciz kalır bazen ve bize yetmez. Öyle anlarda el uzatır yardım eder. Yalnız şu yaşananlar, artık senin kendi aklını kullanarak kendini koruman ve ondan ayrılman için fazlasıyla sebep vermiş zaten sana. Bazen mantık vicdanın önüne geçmeli. Bunun hesabı da sorulmaz mı sence sana? Ben sana akıl bahşettim? Kendini neden korumadın diye? Belki onun da bu yaşananlardan çıkarması gereken bi ders vardır (bana pek ders çıkarıcak biri gibi gelmedi ama neyse..) Çıkarmıyosa da kendi bilir. Almanız gereken bi ders varsa onu mutlaka alırız. Biz dersi almamakta ısrar ettikçe acı katlanarak bizi daha çok üzücek şekilde gelir karşımıza. Sonunda acımız öyle bi doruğa ulaşır ki o dersi geçmekten başka çaremiz kalmaz. Acınındoruğa ulaşmasına izin verme, yeterince sebebin varken Allah'ın bahşettiği aklı kullan ve kurtar kendini bence :50:

Evet anladığım kadarıyla vicdan tavan yapmış bir arkadaşımızsın ama şunu sormak istiyorum:

Hani diyosun ya Allah katında beddua almak, hak almak diye?

Allah bize aklı niye vermiş? O hayatımızdaki herşeye mudahele etmez, aklımızı kullanıp kendimizi korumamızı ister. Evet bize verdiği akıl O'nun yanında aciz kalır bazen ve bize yetmez. Öyle anlarda el uzatır yardım eder. Yalnız şu yaşananlar, artık senin kendi aklını kullanarak kendini koruman ve ondan ayrılman için fazlasıyla sebep vermiş zaten sana. Bazen mantık vicdanın önüne geçmeli. Bunun hesabı da sorulmaz mı sence sana? Ben sana akıl bahşettim? Kendini neden korumadın diye? Belki onun da bu yaşananlardan çıkarması gereken bi ders vardır (bana pek ders çıkarıcak biri gibi gelmedi ama neyse..) Çıkarmıyosa da kendi bilir. Almanız gereken bi ders varsa onu mutlaka alırız. Biz dersi almamakta ısrar ettikçe acı katlanarak bizi daha çok üzücek şekilde gelir karşımıza. Sonunda acımız öyle bi doruğa ulaşır ki o dersi geçmekten başka çaremiz kalmaz. Acınındoruğa ulaşmasına izin verme, yeterince sebebin varken Allah'ın bahşettiği aklı kullan ve kurtar kendini bence :50:

çok teşekkür ederim sylediklerin beni cok rahatlattı kendımı hep haksız hak yiyen biri diye düşünüyodum sayesinde ama söyledikleriniz beni hem rahtlattı hemde cesaretlendirdi.

ilişkide saygı kalmamış.. bir gün defol git diğer gün seviyorum ,aşığım olmaz arkadaşım..
ayrıca kimse vazgeçilmez değildir.
kendinden niye taviz verdin bu kadar.sana hakaretler ettirene dek!

0000al.gif
oyuncak etmeyin kendinizi.

çok teşekkür ederim sylediklerin beni cok rahatlattı kendımı hep haksız hak yiyen biri diye düşünüyodum sayesinde ama söyledikleriniz beni hem rahtlattı hemde cesaretlendirdi.

Rica ederim, diyorum ya bazen bizim aklımız bize yetmez. Olayların içine girince şöyle bi geriden çekilip bakmayı unutuyoruz. İçin rahat olsun, iyi bile dayanmışsın. O seninle bu şekilde konuşarak almış bi kulun hakkını. Allah yarattığı hiç bi kulunu diğerinden kayırmaz, sen de sevgilin kadar değerlisin. Yedirme hakkını, koru kendini :45:

Rica ederim, diyorum ya bazen bizim aklımız bize yetmez. Olayların içine girince şöyle bi geriden çekilip bakmayı unutuyoruz. İçin rahat olsun, iyi bile dayanmışsın. O seninle bu şekilde konuşarak almış bi kulun hakkını. Allah yarattığı hiç bi kulunu diğerinden kayırmaz, sen de sevgilin kadar değerlisin. Yedirme hakkını, koru kendini :45:

doğru diyosun sonucta Allahta benım çektiklerimi bilyorum . ne kadar üzüldüğümü görüyor elbtte . Ben zamanında umıt verdı ama ozaman tanımıyodum onu nerden bılebılırdım sonucta , her sey benım yuzumden değil ya

Tecavüz edip bıraktın mı da ah alcaksın:52:
Canım,sen aslında herşeyin farkındasın.Senin merhamet duygunu,ona karşı sevgi zaafını iyi niyetini çok güzel kullanmış.
Sen şimdi otur bir düşün,sana küfreden,bağıran tutarsız davranışlarda bulunan ve üstüne üstlük senden bir erkek olarak PARA almaktan utanmayan gurursuz bir insanın hayatına bugüne kadar ne kattığı,evlenince ne katacağını.Küffrederken,seni kırarken Allah ı düşünmüyor da,sen bu davranışlarından ötürü onu bırakmak isteyin ce mi ah beddua geliyor aklına.Kimse değişmez canım.Bak sana baştan belli etmiş davranışlarını.Bir tane hayatın var.Ve o hayatı da kendisine saygısı olmayan bir insan için heba etme.aşk 3 ay sürer evlilikte.Sonra koskoca bir boşluğa düşersin.Sen bitirmek istersen,gerçekten bitirmek istersen BİTİRİRSİN.

Canım,sen aslında herşeyin farkındasın.Senin merhamet duygunu,ona karşı sevgi zaafını iyi niyetini çok güzel kullanmış.
Sen şimdi otur bir düşün,sana küfreden,bağıran tutarsız davranışlarda bulunan ve üstüne üstlük senden bir erkek olarak PARA almaktan utanmayan gurursuz bir insanın hayatına bugüne kadar ne kattığı,evlenince ne katacağını.Küffrederken,seni kırarken Allah ı düşünmüyor da,sen bu davranışlarından ötürü onu bırakmak isteyin ce mi ah beddua geliyor aklına.Kimse değişmez canım.Bak sana baştan belli etmiş davranışlarını.Bir tane hayatın var.Ve o hayatı da kendisine saygısı olmayan bir insan için heba etme.aşk 3 ay sürer evlilikte.Sonra koskoca bir boşluğa düşersin.Sen bitirmek istersen,gerçekten bitirmek istersen BİTİRİRSİN.

kesınlıkleeeeeeeee. balık bastan kokar ....:54:

merhaba kızlar. dertsiz ınsan olurmu olmaz , benımde bır sıkıntım var banada yorumlarını soyleyebılırmısınınz,sıkıntım sudur: 3 sene evvel benım ıstememle hayatıma bır ınsan gırdı başta hersey cok guzeldı fakat daha sonra asırı kavgalarımız olmaya basladı , yanı ıkı gun ıyısek bır gun gotuyuz son zamanlarda ıse ıpler kopma noktasına kadar geldı , evlenmek ıstıyor fakat ben onunla gecınebılecegıme ınanmıyorum bu yuzdende aıleme konuyu acmıyorum bundan dolayı cok baskı uygulkuyo , hatalarını soyledıgımdede ana gıt olmayanının bul dıyo hıc bısekılde konusup halledemıyoruz. kendısı cok sınırlıdır abuk sabuk seye sınırlenır , gerektıgınde argo kelımeler cok kullanır yanımda kufur eder bagırı banada bagırır genelde, bana defol gıt lann dıye bagırdıgı cok olmustur . bana bole davranamzsın dedıgımde ıse senın yuzunden ben boyleyım dıyor . dusuncelerımız kulturlerımız bambaska . bu uc sene ıcersınde tabı cok defa parada verdım devamlı para ıster oda ayrı bır konu... aılemın kesınlıkle onaylayamacagı bırı bense cocugu devamlı oyalıyorum annemlerre solucem soledım dıye cunku asırı duygusalım aman uzulmesın dıye,,, benım derdım çok vıcdanlı ve cok duygusal bır ınsanım . ah almaktan gunah ıslemekten cok korkuyorum ve katlanıyorum. benı bırakırsan yuzustu allah katında beddua alırsın dıyo tamaemn cokuyo psıkolojım.normalde cok duygusal tarafıda var ama bazı huyları benı soguttu fakat bırakamıyorum.bUARADA DEVAMLI BITTI DEFOL DER IKI GUN SONRA ARA HER DEFASINDA BITTI DIYE SEVINIRKEN YINE ARAR

Birde basımdan gecen olay : gecen gun kazagmın ıcınden atletım gozukuyo dıye bana dar ettı gunumu , hatta ayrıldı ıkı gun aramadı

kusura bakmayın uzun oldu :)

Kusura bakmayın arkadaşım saf mısınız siz?
Bırak ne hale gelirse gelsin, ilişkinizi bu hale getirmeseymiş.
Adam olsaymış her şey yolunda olurmuş, peki ALLAH'ın adını ağzına alan o adam sıfatında ki ALLAH'tan hiç korkmuyor mu?
O adamı bırakırsanız değil bırakmazsanız beddua yemiş gibi bir hayat yaşarsınız.
Hem haksız beddua tutmaz, hem malum bir laf var köpeklerin duası kabul olsa diye..
Saçma duygusal baskılarına aldırış etmeyin, kendi yamuk olan bir insanın sizden doğru olmanızı istemesi ve bu yönde korkutması çok saçma.

sen çekeceğini çekmişsin zaten bunun bedduası tutmaz artık sana merak etme...
bas tekmeyi gitsin..
ne yüzsüz şeymiş...

♥gözyaşı♥;32875230 .!.:

Kusura bakmayın arkadaşım saf mısınız siz?
Bırak ne hale gelirse gelsin, ilişkinizi bu hale getirmeseymiş.
Adam olsaymış her şey yolunda olurmuş, peki ALLAH'ın adını ağzına alan o adam sıfatında ki ALLAH'tan hiç korkmuyor mu?
O adamı bırakırsanız değil bırakmazsanız beddua yemiş gibi bir hayat yaşarsınız.
Hem haksız beddua tutmaz, hem malum bir laf var köpeklerin duası kabul olsa diye..
Saçma duygusal baskılarına aldırış etmeyin, kendi yamuk olan bir insanın sizden doğru olmanızı istemesi ve bu yönde korkutması çok saçma.

yok canım kusura bakmam safım bılıyorum zaten :)

çok haklıınız en kısa zamanda ayrılıcam bıtıcek herseykı zamanında bıkere ayrıldım benı ıntıhar ederım bılmem ne dedı korktum acıkcası

ben zaten her şeyin farkındayım evlılık falan yurumez zaten . bıde demezmı bız yan yanayken ıyıyız bende dedım ıkı saat gorusuyoruz ondadamı kavga edelim. hemde ne para yedırdım ben ona senın le bulusmak ıcın harcıyorum dedı kendıme yedıremedım bu lafı demek oyle al tepe tepe kullan dedım , evlenırız dıye bıkac beyaz esya almıs parasını odeyemdı hepsını tamamladım verdım , kredı borcum var dedı verdım , beni bıkresınde cok sıkıntıya soktuğunda yalan solemek zorunda kaldım .bana dıyokı senı affederım ama sartım var bana telefon alıcaksın s4 bıde alamam dedım affetmek ısteyen affeder dedım yıne ıkı gun sonra aradı Allahım cok salagım yaa , sizler böyle anlatınca hatalrımı daha cok anlıyorum. Ben kendıme neler yapmısım ya

Son düzenleme:
ben zaten her şeyin farkındayım evlılık falan yurumez zaten . bıde demezmı bız yan yanayken ıyıyız bende dedım ıkı saat gorusuyoruz ondadamı kavga edelim. hemde ne para yedırdım ben ona senın le bulusmak ıcın harcıyorum dedı kendıme yedıremedım bu lafı demek oyle al tepe tepe kullan dedım , evlenırız dıye bıkac beyaz esya almıs parasını odeyemdı hepsını tamamladım verdım , kredı borcum var dedı verdım , beni bıkresınde cok sıkıntıya soktuğunda yalan solemek zorunda kaldım .bana dıyokı senı affederım ama sartım var bana telefon alıcaksın s4 bıde alamam dedım affetmek ısteyen affeder dedım yıne ıkı gun sonra aradı Allahım cok salagım yaa , sizler böyle anlatınca hatalrımı daha cok anlıyorum. Ben kendıme neler yapmısım ya
Yani canım senin ki biraz saflığı geçmiş.Senin yanında erkek diye dolaşan insan senden ağzıyla telefon istiyor.Yani sen bunda bir tuhaflık hissetmiyor musun? Bu insana nasıl sevgilim yuvamı kuracağım evimi geçindirecek erkek gözüyle bakıyorsun.Seninkinin vicdanla,acımayla,merhamet duygusuyla alakası yok.Sen bırakmak isteseydin bırakırdın.Kör kütük aşık hatta hastalıklı sevda seninki.Ne intiharı allah aşkına.Gitsin naparsa yapsın.Psikolojik manyaklarla mı uğraşacaksın.İyi valla.Bir insanla görüşeyim sevgili olayım,kafama uymasın bırakmak isteyince yok ah alırım yok intihar eder.Sen kendini kandırıyorsun.Ezdirmiş,sindirmişsin kendini.Daha ilk kötü davranışında,ilk para istediğinde bitirmeliydin.Hala düşünüyorsuN.Bitti dedin mi bitmiştir.Bak başka kız çıksın karşısına,kız biraz dik duruşlu olsun,bu senin arslan var ya kedi olur kızın karşısında.

yani canım senin ki biraz saflığı geçmiş.senin yanında erkek diye dolaşan insan senden ağzıyla telefon istiyor.yani sen bunda bir tuhaflık hissetmiyor musun? Bu insana nasıl sevgilim yuvamı kuracağım evimi geçindirecek erkek gözüyle bakıyorsun.seninkinin vicdanla,acımayla,merhamet duygusuyla alakası yok.sen bırakmak isteseydin bırakırdın.kör kütük aşık hatta hastalıklı sevda seninki.ne intiharı allah aşkına.gitsin naparsa yapsın.psikolojik manyaklarla mı uğraşacaksın.iyi valla.bir insanla görüşeyim sevgili olayım,kafama uymasın bırakmak isteyince yok ah alırım yok intihar eder.sen kendini kandırıyorsun.ezdirmiş,sindirmişsin kendini.daha ilk kötü davranışında,ilk para istediğinde bitirmeliydin.hala düşünüyorsun.bitti dedin mi bitmiştir.bak başka kız çıksın karşısına,kız biraz dik duruşlu olsun,bu senin arslan var ya kedi olur kızın karşısında.

ne kadar doğru şeyler soylemıssın canım ya ben kendımı cok sındırdım gercekten , annesı bıle demıs bıkeresınde bu kızı sıkma bırakır gıder yoksa dıye .. Benım kafamda hersey bıttı

ne yüzsüz bir yaratıkmış o öyle Tövbe ya Rab' bim
hemen ayrıl bence.. ne derse desin
asıl sen benim bedduamdan kork de.. kararlı dur
haydi bakalım.. sonra da yaz buraya merak ederim valla :)

Back
X