merhabaa kimler normal dogum istiyor..

iyi düşün iyi olsun, Rabbim zamanı geldiginde normal şekilde sancını verecek. buna inan gerisini düşünme. Psikolojininde etkisi var unutma.

Allah yardımcın olsun

sevgiler.

Allah yardimcin olsun ins saglikla kucagina alirsin... ben ilk dogumumu sunni sanci aldim korkma ins kolay olur ..benim acilmm gec oldu ..hurma ye bol bol

ayyyy allah yardımcın lsun ben korktum senin korkman gayet normal canım allah kolaylık versin... ama suni sancı ölekolay bişi değilmş inşallah kolay atlatırsın

Normal dogum en iyisi valla ohh bn dogum yaptım 1 saat sonra ayakta geziyordum çokta rahat oluyor valla

Bunları düşünmek benim için çoook erken ama ben hep normal doğum istedim. Sezaryen bir ameliyat. Doğal olanı normal doğum bence. Normal doğum doğal bir süreç daha önce doğum yapmadığım için acısını sancısını bilemiyorum tabiki ama sonuçta o ağrılarda geçici. Sezaryenda kesiliyorsun biçiliyorsun dikişler daha kötü geliyor kulağıma.

Benim ilk dogumum sunni sanciyla olduu 8 saat felan surdu ama dogumdan sonra rahattim 3 saat sonra hersey normale dondu vee evime geldim istedigimi yiyip ictim cocugumu emzirdim :)) yinee normal istiyorum korksamdaa

Merhaba;
Ocak 19 da normal doğum yaptım .
1- Suni sancı verılmedı .doğumdan sonra doğum hemşirem doktorun sunı sancıyı onerdıgını ama kendısının kabul etmedıgınıı soyledı .sebebıde benım guler yuzlu olmammış hastaneye gıttıgımde 3 santım acıklıgım vardı ve herkese gulumsuyodum .'
'' buraya gelen bayanlar 3 santımde ağlamaya başlıyor ,ben senın bunu yapabıleceğıne ınandım ''dedi. Yanı sıze tavsıyem pozıtıf olun.Ben 7 cm e kadar '' a'' bıle demedım. sonra yarım saat plates topunun uzerınde antreman yarım saat duş 7 saatı doldurdum .9 cm e kadar herşey guzeldı ne zaman sancılarım dayanılmaz hale geldı ve ablam bagır bagır korkma dedı ....... ondan sonrası kabus halbukı eğıtımde bagırmak sancıyı kaçırır dedıler ne zaman bağırmaya daha doğrusu hayvan gıbı bögürmeye başladım 1 cm acılmadı gıttı dahası tum enerjımı harcadım ve masada ıkınırken gucum kalmadı . aman enerjınızı son ana sakyayın çünkü 12 saat lık sancıdan cok 7 dakkıka suren ıkınma benı perısan ettı .

2- Doğum kesısı herkesde farklı kımsınde 2 dikiş var kimisinde 4 . Bende baya dıkış vardı ayna ile bakınca sok olmustum ama hemşireler çok çabuk ıyıleşir korkma dedı .15 gun sonra dıkışlerım duştu bıttı gıttı :) .Bakımına gelınca sakın ped kullanma gazlı beze sardıgın pamuğu koy nem olmasını engellıyor. hergun duş al hem sutu arttırıyor hem hijyen her tuvaletten sonra ılık suyla yıkayıp batıkon ıle pansuman ardından saç kurutma makınası ıle ıyıce kurut . sakın kabız olma çünkü ıkınma dıkışlerın patlamasına sebep oluyor.tecrube ıle sabıt 2.5 ay oldu ama soguk su deyınce dıkışlerın her bırı ayrı hopluyo Açıkcası doğum falan değil dıkışler cok bunattı benı
Yabancı bır arkadaşım 3 çocuk annesı ve tum doğumlarını kesısız yapmış.Yurtdışında tabı turkıye de boyle bı uygulama yok .Bize soylenen hep zaten yıtılacak biçimsiz yırtılacağına kesi atılması daha ıyı .Ama neşter kesısı ıle yırtılma aynı olmuyor.arkadaşımın yırtıgı 1 haftada ıyıleşmiş ve sonrasında sızlama ılışkı sırasında acı olmamış.sadece dogum sonrası bi kaç gun bacaklarını bırlestırerek oturuyomussun .dıkış bıle atmıyolarmış. turkıye de uygulayan bı kaç doktor var.bende hep kendı kendıme soruyodum eskıden doğum yapan kadınlar napıyolardı dıye. e tabı dıkış yok kesılme yok herşey doğasına uygun olmalı bence .dahası çatalda değil buyuk tuvaletı yapar pozısyonda dogum yapmış .Neyse çok uzatmayayım
İnşallah saglıkla bebışlerınız dunyaya gelır

ne güzel anlatmışsın canım ağzına sağlık bende normal doğum çok istiyom çevremde çok rahat oldu diyende var doktor karnıma bastırdı bebeği aşağı itelemek için kabus gibiydi diyende var insan etk,leniyo duyduklarından ister istemez benm annem 3 doğumunu da evde yapmış ne dikiş gördüm ne bişey diyo kendiliğinden kapanmış annelerimiz mi çok sabırlıymış biz mi çok nazlıyız bilmiyom ben evde doğum hayal bile edemiyom ama onlar yaşamış ne diyelim herşeyin hayırlısı allah hepimize kolay doğum nasip etsin..

Güzel anlatmissin da kesik dikiş yırtık dehşete düştüm ya (( offffff

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhabaa doktorun belirledigi dogum tarihi 6 nisandi ama gecti evet hala bekliyoruz bakalim bende normal dogumu cok istiyorum.. hicte korkmuyorum o gorev biz kadinlara verilmisse demekki katlanabilicegimiz bisey.. bakalim ne olucak.. Rabbim herkeze kolay dogumlar hayirli evlatlar nasip etsin insallahh...

Bende normal dogum istiyorum ama doktorum mutlaka alttan kesi ve dikisli olacagini soyluyor ya belki acilmam yeterli olacak gerek kalmayacak kafam cok karisti ya normal dogum yapan herkeste oluyor mu dikis cok korkuyrm

Mrb herkeste olucak die bir sey yok....bende oldu ablamda olmadi zaten dikisi hissetmiyorsunkii

Mrb herkeste olucak die bir sey yok....bende oldu ablamda olmadi zaten dikisi hissetmiyorsunkii

Ama iste bende olacak doktorm normal dogumda dikis olmamasi nerdyse imkansz diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…