Benim durumuma benzer fiziksel beğenmediği için boşanan var mı?Varsa bu içsel çatışmadan nasıl kurtuldu?

seda akca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
26
4
1
44
Merhaba,
44 yaşındayım, iki çocuk annesiyim. Belki çok tuhaf gelecek ama eşim kötü biri değildi; yine de onunla fiziksel uyumsuzluk, özellikle boy farkı beni duygusal olarak zamanla tüketti.Yanında kendimi kadın gibi hissedem Sevgi bağı kurmakta zorlandım.
Bu yüzden boşandım ama şimdi daha da büyük bir yalnızlık, vicdan azabı ve içsel çatışma yaşıyorum.
Benim gibi evliliğinde bu tür sebeplerle mutsuzluk yaşayan, sonra da benzer duygularla baş etmeye çalışan var mı?
Lütfen yargılamadan paylaşın, yalnız hissetmekten çok yoruldum.Üstelik çocuklarda var.O çocukların günahı neydi diyeceksiniz biliyorum ama bende bunları kendime söylüyorum.Çocuk yapmamın nedeni de boşanma gibi bir düşünceyi kafamdan çıkarmaya çalıştım.Kendime sürekli baskı kurdum boşanmayacaksın,böyld bşr sebeple boşanmak yazık değil mi dedim.Gel gör ki 12 yıl boyunca ruhuma söz geçiremedim.Lütfen beni yargılamayın yeterince kendimi yargılıyorum zaten.Ruhsal olarak yıllardır donmuş olarak kaldım.Benim durumuma benzer fiziksel beğenmediği için boşanan var mı?Varsa bu içsel çatışmadan nasıl kurtuldu?

Siz mi uzundunuz? Bir kadın bir erkekten ne kadar uzun olabilir ki? Kadının, kadınlara göre çok uzun, erkeğin erkeklere göre çok kısa olması lâzim.

Tabii keşke çocuk yapmadan önce ayrılsaydınız, hem karşıdaki kişi için hem de kendiniz için. Ama olan olmuş artık, sürekli geçmişi düşünüp pişman olmanın bir yararı yok. Kendinize daha uygun birini bulursunuz umarım.

Siz mi uzundunuz? Bir kadın bir erkekten ne kadar uzun olabilir ki? Kadının, kadınlara göre çok uzun, erkeğin erkeklere göre çok kısa olması lâzim.
Sadece uzunluk degil bence, eski esi erkeklere gore(ortalama bir erkek icin kisa ise) kendi de ince uzun biri ise(oldugundan uzun gosteren) fiziksel olarak da yanina yakistirmamis olabilirler, konu sahibi de bunu kompleks yapmis olabilir. Benim de boyle bir iliskim olmustu nasil hissetigini anliyorum kisinin ama bunu evlilige goturse de cocuk yapmamasi lazimdi

Aynı boydaydık.Ben kadınlara göre uzun o erkeklere göre kısaydı.Birde pasif bir insandı.
Evlenmek icin evlenmissiniz
Benimde eskiden bir sevgilim vardi adam her dedigime he diyordu
Okey kavgasiz bir iliskiydi ama arada kendi dusuncesi de olmasini istemistim
Hindi gibi herseye glu glu diyordu
Birde yuruyusunu begenmiyordum saka gibi ama oyle
Adam onden biri cekistiriyormus gibi yuruyordu yaninda yurumek istemiyordum resmen
birgun elinde yuzukle geldi o an dank etti bana
Dedim ben boyle seyler gozume batarken ciddi yola giremem
Hemen ayrildim
Cunku gelecegi az cok tahmin ettim
Fizigini sevdigimiz adama bile gun geliyo katlanamiyoruz
Birde begenmedigimiz adama nasil katlanilir?
Siz bosanmissiniz gozunuze hitap eden birini bulamamissiniz bosluga dusmussunuz olay bu

44 yaşında 2 çocukla bulacağın adam ne olacak sen de çok güzel değilsin demek ki bunu bulabildiğine göre daha güzel çekici olsan 32 yaşına kadar evlenirdib
Konulara ne kadar hoş olmayan, hadsiz yorumlar yapıyorsunuz.

Her neyse.

Konu sahibi olan olmuş, ortada iki çocuk var. Bu adamı beğenmediğin 12 senedir belli değil miydi? Keşke çocuk yapmadan önce almış olsaydın bazı aksiyonları. Ama geri dönüş olmadığına göre çocuklarına iyi bir anne olmaya çalışmaktan, kendini sevmekten ve kendine bakmaktan başka çaren yok. Belki ilerleyen zamanlarda hem gözüne hem gönlüne hitap edecek birini bulursun. 44 yaş yeniden birliktelik yaşamak için geç bir yaş değil. Sevmediğin bir adamın arkasından üzülmektense hayatına bak.

Bence başka sorunlar da varmış gibi, sadece boy meselesinden ötürü o kadar yıldan çoluk çocuk olduktan sonra kimse boşanmaz.

Boşanıp yenisini bulamayınca pişmanlık yaşamışsınız. Başka bir şey değil.

şimdi 1.90’lık dalyan gibi bir delikanlı bulursunuz hemen.

yani ikinci baharını yaşamak isteyen kadınları her zaman desteklerim. evliliğin bitmesi için sadece şiddet ve aldatma olması da şart değil bence. mutsuz olursunuz, düşünürsünüz iyice ve bitirebilirsiniz. ama iki çocukla böyle bir karar vermek için gerçekten iyice düşünmek lazım. bazen sevgiden öte vefa duygusu da ağır basabilir.

ama yani bu sebep de ne bileyim ya. “kocam kısaydı” eee? benim kocamla da aramda boy farkı az. tek gerekçeniz kendi yarattığınız kompleks ise size rahat batmış.

Aynı boydaydık.Ben kadınlara göre uzun o erkeklere göre kısaydı.Birde pasif bir insandı.
Evlenirken kandırıyor mu bu insanlar sizi? Boyu posu her şeyi ortada adamın. Eee hadi sevmiyorsunuz diyelim, neden iki çocuk? Sonra da yargılamayın falan filan.

44 yaşında 2 çocukla bulacağın adam ne olacak sen de çok güzel değilsin demek ki bunu bulabildiğine göre daha güzel çekici olsan 32 yaşına kadar evlenirdib
Eceyla sen de 25 yaşındasın sen de geç kalmışsın ona bakarsan bir de mühendissin üstelik neden evlenmedin o kadar güzel değil misin yoksa

Bir de değil iki çocuğu boşanmamak için mi yaptınız yani?
Pasif dediğiniz adamı iki kere baba yaparak, sonra boşanarak çocuklara haksızlık etmişsiniz evet.
Belli bir yaşa gelmişsiniz, iki küçük çocuğunuz var duygusal olarak hemen ne olacağını bekliyordunuz?
Bir beklentiyle boşandıysanız yanlış yapmışsınız.
Sevmediğiniz bir adamla evli kalmamak sizin için rahatlatıcı olabilir tek başına.
Bundan sonra karşınıza sevip mutlu olacağınız biri de çıkabilir ama 2 çocuklu bir anne olarak her şeyi düşünmek zorundasınız. Toz pembe laflar edemeyeceğim o yüzden. Bu kısma çok takılı kalmadan yaşayıp, zamanın getirdiklerini göre bakacaksınız artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…