• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhametimi çöpe atmamı istiyorlar

Köpek çevresine tepki mi veriyor? Tam okumadım o yüzden tam anlayamadım. Çocuğunuz da doğmuş bu arada. Sağlıkla kucağınıza alın.

Bebegim 5 aylik ilk gun çok iyiydi kopegimle iliskisi. Sonra her gelen itti kalkti oda cok soyutladi bizden kendini. Bende o aralar iyi olmadigim icin ilgilenemedim. Bizimle tamamen iliskisini kesti. Ve bebegimin odasina cis yapmaya esyalarini parcalamaya basladi. En sonda diş gecirdi ( isirma degil) surekli hirliyor. Ben kizinca beni isiriyor. Hatta eltimin oglunun yuzunu cizdi dogumun ilk zamanlarinda. Suan bizimle muhattap bile olmuyor oylece mutsuz yatiyor ilgileneyim diyorum olmuyor

Evde 2 kedi varken dogdu kizim. Biri daha hamileykrn karnima yatmaya basladi. Biri asla yanima yaklasmamaya basladi. Yaklasmayan Kedim bebekten sonra defalarca kacti evden defalarca getirdik geri
Son seferinde kactii kacis o kacis oldu. 1 ay sonra bulduk ama eve alamadik. Simdi apartmanin bahcesinde besliyorum. Her gun ayni saattte yemini veriyorum gelip yiyip gidiyor. Ama asla yanimiza yaklasmiyor. Diger kedim kizminin kankasi. 2 hafta once yenisinide sahiplendik. O da maskot.
Biraz da hayvanin mizacina bagli. Istemiyorsa bebegi istemez. Sakinmamak lazimdi ama is isten gecmis. Eger kopeginiz dediginiz gibi depresyona girdi ise bir veteriner ile bitkisel ilac icin gorusme yapin. Kopekler icinde antidepresan oluyor. Uygun gorurse baslarsiniz.

Bebegim 5 aylik ilk gun çok iyiydi kopegimle iliskisi. Sonra her gelen itti kalkti oda cok soyutladi bizden kendini. Bende o aralar iyi olmadigim icin ilgilenemedim. Bizimle tamamen iliskisini kesti. Ve bebegimin odasina cis yapmaya esyalarini parcalamaya basladi. En sonda diş gecirdi ( isirma degil) surekli hirliyor. Ben kizinca beni isiriyor. Hatta eltimin oglunun yuzunu cizdi dogumun ilk zamanlarinda. Suan bizimle muhattap bile olmuyor oylece mutsuz yatiyor ilgileneyim diyorum olmuyor
Ben kedi baktım pek anlamam belki. Ama sanırım kafasında çocuk doğduktan sonra beni sevmicekler algısı oluşmuş. Güvensizlik var onda. Benim bir kedim eve ilk geldiğinde bana tıslıyordu mesela. Ama elimden yemek vere vere,yanında konuşarak sesime alıştıra alıştıra,yattığı yere tişörtümü ve eşyamı bıraka bıraka(kokuma alışsın diye) alıştırdım. Zaman içinde oldu şimdi çok yapışkan bi kız oldu. Siz de böyle yapabilirsiniz belki

Ben kedi baktım pek anlamam belki. Ama sanırım kafasında çocuk doğduktan sonra beni sevmicekler algısı oluşmuş. Güvensizlik var onda. Benim bir kedim eve ilk geldiğinde bana tıslıyordu mesela. Ama elimden yemek vere vere,yanında konuşarak sesime alıştıra alıştıra,yattığı yere tişörtümü ve eşyamı bıraka bıraka(kokuma alışsın diye) alıştırdım. Zaman içinde oldu şimdi çok yapışkan bi kız oldu. Siz de böyle yapabilirsiniz belki

Bizimki 11 yasinda o evreleri geçtik malesefki. Acaba bebegin kokusuna mi alistirsam ? Bir zibin koysam hep ama ondan da kaciyor iste anlayacaginiz psikolojisi cok bozuldu

Kusura bakmayın ama siz hatalisiniz. Ne demek hayvana tekme atmak. Kaç senelik evkisiniz zaten kv nizin sizin köpeğinize dokunmamasi gerektiğini öğrenmesi gerekirdi doğumdan önce kesin bir dille konuşup alıştırma planı yapıp herkesle konusmaliydiniz. Ayrıca sert davrandikları zamam tepki gostermeliydiniz. Kv ve eşiniz köpeğinizi sizden uzaklaştırıp evden göndermek için ince ince işliyorlar belli. Kedim köpeğim yok ama kıskandığı çok belli yazık hayvana. Ne kadar zor olursa olsun süreci başa sarıp yavaş yavas alistirmaya çalışın. Yoksa hiç boş birakamazsiniz güvenip. Ya da iyi bir aileye verin psikolojisi düzelsin yazık hayvana. Köpeğe değil kv ye sert davranmaniz lazım bu durumda.

Kopek sevmese evet evlenmeseydi diyebilirdik. Ama adam kopek seviyor. Bu köpeği sevmiyor. Dedigim gibi, insanlar eşleriyle bile severek evleniyor sonra anlasamayip ayrilmak istiyor.
Alerjik rinit icin aşı tedavisi oldum cok memnun kaldim. Ama hayvan alerjisinin bu sekilde kalıcı bir tedavisi de yok

Peki 11 sene sahibine alışmış bir canlı için tavsiyeniz nedir ?

Peki 11 sene sahibine alışmış bir canlı için tavsiyeniz nedir ?
5 yil bekleyip sonra kavustugum, 9 ay karnimda taşıdığım, binbir zahmetle dogurdugum, kanim, canim bebeğimin odasına çişini yapiyorsa, bebeğimin kıyafetlerini parçalıyorsa, eline diş geçiriyorsa; yarın bebeğime zarar vermeyeceginin garantisi yok, bu yüzden 11 yıllık serüvenin sonuna gelinmiş demektir diye düşünürüm. Ben olsam, iyi bakacağına güvendiğim birine verirdim.

5 yil bekleyip sonra kavustugum, 9 ay karnimda taşıdığım, binbir zahmetle dogurdugum, kanim, canim bebeğimin odasına çişini yapiyorsa, bebeğimin kıyafetlerini parçalıyorsa, eline diş geçiriyorsa; yarın bebeğime zarar vermeyeceginin garantisi yok, bu yüzden 11 yıllık serüvenin sonuna gelinmiş demektir diye düşünürüm. Ben olsam, iyi bakacağına güvendiğim birine verirdim.

Gerçekten şaşkınım. Bunun adı terk etmektir.

Odalar ayrılır, sınırlar belirlenir , bezlenir, süpürge alınır, kurutma makinası alınır v.s v.s

Elli tane çözümü var.

Gerçekten çok vicdansizca bir düşünce. Tüylerim ürperdi. Sahipsiz bırakılan çoğu canlı böyle düşünceler yüzünden heba oluyor işte.

Evde bir canlının bakimini uygun bulmuyorum ona rağmen sahilenip terk edenlere nefret duyuyorum .

Gerçekten şaşkınım. Bunun adı terk etmektir.

Odalar ayrılır, sınırlar belirlenir , bezlenir, süpürge alınır, kurutma makinası alınır v.s v.s

Elli tane çözümü var.

Gerçekten çok vicdansizca bir düşünce. Tüylerim ürperdi. Sahipsiz bırakılan çoğu canlı böyle düşünceler yüzünden heba oluyor işte.

Evde bir canlının bakimini uygun bulmuyorum ona rağmen sahilenip terk edenlere nefret duyuyorum .
Sınırlar belirlendigi icin hayvan boyle bi tepki vermis zaten. Bebekten uzaklastirmak daha da cok tepkiye sebep olur. Eline dis gecirdigi icin, artik bebekle yakinlastirma ihtimali de yok. Ne yapsin kadin? Ne seçenek kaldi geriye? Esi de istemiyor :(

Neden hamileyken sınırları belirlemediniz. Neden ilginizin azalacagini bilmenizi rağmen çözümünü aramadınız.

Çok üzgünüm , resmen depresyona girmiş.

Hiç köpek beslemedim ama şu yazdıklarınızda sizi hatalı gördüm. 11 yıldır sizinleymiş, bu olacakları öngörmeliydiniz. Ona göre bir yol çizmeniz lazımdı. İlgileneyim diyorum olmuyor ne demek anlamadım. İlgilenemiyorsanız ilgilenecek birine verin bari, saldırganlaşmasın daha fazla.

Kusura bakmayın ama kayınvalidenize siz izin vermişsiniz. Bebegin odasına işiyor hayvan tepki olarak doğası gereği, odanın kapısını kapalı tutun; eşyalarını parcaliyorsa bebeğin eşyalarını erişemeyeceği bir yerde tutun, bebeğin elini dişlemiş hayvan üzgün bebeğinizi çok yaklastirmayin vs herşeyin çözümü var... en başta olacakları görüp kayinvalidenize engel olsaydınız keşke, bu saatten sonra verip daha çok üzeceksiniz, vermeseniz hayvan zaten üzülüyor... bilemedim, sıfırdan başlamalısınız biraz kendinizden fedakarlık edip ona ilgi göstermelisiniz. 5aylik bebek muhakkak gündüz uyuyordur, kalan tüm vaktinizi onunla geçirin mesela, bir arkadaş yazmış bebeğin olduğu odaya geldiğinde ödül maması verin bebekle ödülü eslestirsin bu da güzel bi yöntem gibi.

Köpek olan evlere ilgi gören başka bir canlı geldiğinde evin başından beri bir parçası olanın bir süre yaşaması muhtemelen bir davranış zamanla çözülebilir. Vicdan azabınızı çok iyi anlıyorum. Köpeğinize de elbette üzüldüm. Ama burda linç yapanlar nasıl bir ikilemde kaldığınızı anlayamıyor sanırım.
Vermeyi düşünmeyin ne siz dayanabilirsiniz bu duruma ne de 11 yaşında bir köpek terkedilmeyi kabul edebilir. Benim kızımı tatillerde 1 hafta veriyorum. Hayvan mama yemiyor bunalıma girip.
Zamanla çözebilirsiniz daha önceki mesajlarında da belirttim ödüllendirme taktiği uygulayın. Yan yana getirmeyin direkt. Giyindiği bir kıyafetini götürün yanınızda ve bilirsiniz abur cubur ve ya ne seviyorsa kokladığında ödülü verin bir günde alışma beklerseniz sonuç depresyon olur. Yavaş yavaş işleyin

Çok zor bi durum.Allah yardımcınız olsun.Benim kedi köpek kılına alarjim var.Alerji deyıp geçmeyın ama.Birde polene.Dunyam sarsılıo resmen.Bılmıodum kedıye kopege alerjım oldunu.Bi kesı kopek gorunce kasınırdım.Psıkolojık sanatdım.Eşimizin rahatsız oldugu konu sadece tutmu ?Yoksa benım gıbı alerjısımı var yada rahatsız mı oluyor?Soyledıgım gibi canım.Eşinizin saglıgına dokunan bir şey varsa buda kul hakkı.Ama ınternetten fln yenı aıle buluyolar.Yada akrabanız fln varsa oraya yollayabılırsınız.Allah buyuktur.Allah yardımcınız olsun.

Off ne kadar acımasızca, hayvan sahipleri için kedi köpek vs sadece bir hayvan değil maalesef hanımefendi, onları doğurmamış olabiliriz ama onlar bizim evladımız. O zaman evlatlık edindiğimiz çocukları da canımız bebeğimiz olunca baktık ki kıskanıyor onları da verelim.

Back
X