• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhametimi çöpe atmamı istiyorlar

Kusura bakmayın ama siz hatalisiniz. Ne demek hayvana tekme atmak. Kaç senelik evkisiniz zaten kv nizin sizin köpeğinize dokunmamasi gerektiğini öğrenmesi gerekirdi doğumdan önce kesin bir dille konuşup alıştırma planı yapıp herkesle konusmaliydiniz. Ayrıca sert davrandikları zamam tepki gostermeliydiniz. Kv ve eşiniz köpeğinizi sizden uzaklaştırıp evden göndermek için ince ince işliyorlar belli. Kedim köpeğim yok ama kıskandığı çok belli yazık hayvana. Ne kadar zor olursa olsun süreci başa sarıp yavaş yavas alistirmaya çalışın. Yoksa hiç boş birakamazsiniz güvenip. Ya da iyi bir aileye verin psikolojisi düzelsin yazık hayvana. Köpeğe değil kv ye sert davranmaniz lazım bu durumda.

Tekme kelimesini acmadigim icin yanlis anlamaniz normal duzelteyim ittirme anlaminda soylemistim cocugun yanina yaklasmamasi icin

Neden hamileyken sınırları belirlemediniz. Neden ilginizin azalacagini bilmenizi rağmen çözümünü aramadınız.

Çok üzgünüm , resmen depresyona girmiş.

Cunku asil depresyonda olan ben kendi canimin pesine dusmusken kopegimi o an dusünemedim. Zor bir dogum geçirdim 1 ay kendime gelemedim.

Kusura bakmayın ama kayınvalidenize siz izin vermişsiniz. Bebegin odasına işiyor hayvan tepki olarak doğası gereği, odanın kapısını kapalı tutun; eşyalarını parcaliyorsa bebeğin eşyalarını erişemeyeceği bir yerde tutun, bebeğin elini dişlemiş hayvan üzgün bebeğinizi çok yaklastirmayin vs herşeyin çözümü var... en başta olacakları görüp kayinvalidenize engel olsaydınız keşke, bu saatten sonra verip daha çok üzeceksiniz, vermeseniz hayvan zaten üzülüyor... bilemedim, sıfırdan başlamalısınız biraz kendinizden fedakarlık edip ona ilgi göstermelisiniz. 5aylik bebek muhakkak gündüz uyuyordur, kalan tüm vaktinizi onunla geçirin mesela, bir arkadaş yazmış bebeğin olduğu odaya geldiğinde ödül maması verin bebekle ödülü eslestirsin bu da güzel bi yöntem gibi.

Emin olun kv kopegimi cok severdi ben tahmin edemedim bunu. Etsem illaki konuşurdum zamani geri ceviremiyorum

Off ne kadar acımasızca, hayvan sahipleri için kedi köpek vs sadece bir hayvan değil maalesef hanımefendi, onları doğurmamış olabiliriz ama onlar bizim evladımız. O zaman evlatlık edindiğimiz çocukları da canımız bebeğimiz olunca baktık ki kıskanıyor onları da verelim.

Filmdelisi benim ne zor sartlardda hamile kaldigimi bildiginden bu sekilde yazmassini ben anlayisla karsiliyorum o cok merhametli biri ve cok iyi bir anne. Lutfen uzerine gitmeyin. Cunku ben bile ogluma diş gecirdiginde cok fena oldum

Çok zor bi durum.Allah yardımcınız olsun.Benim kedi köpek kılına alarjim var.Alerji deyıp geçmeyın ama.Birde polene.Dunyam sarsılıo resmen.Bılmıodum kedıye kopege alerjım oldunu.Bi kesı kopek gorunce kasınırdım.Psıkolojık sanatdım.Eşimizin rahatsız oldugu konu sadece tutmu ?Yoksa benım gıbı alerjısımı var yada rahatsız mı oluyor?Soyledıgım gibi canım.Eşinizin saglıgına dokunan bir şey varsa buda kul hakkı.Ama ınternetten fln yenı aıle buluyolar.Yada akrabanız fln varsa oraya yollayabılırsınız.Allah buyuktur.Allah yardımcınız olsun.

Çok yılışıkmış kopek dedigi asil olurmuş boyle sacma sapan nedenleri var da beni ilgilendirmiyor onun sevip sevmemesi

Off ne kadar acımasızca, hayvan sahipleri için kedi köpek vs sadece bir hayvan değil maalesef hanımefendi, onları doğurmamış olabiliriz ama onlar bizim evladımız. O zaman evlatlık edindiğimiz çocukları da canımız bebeğimiz olunca baktık ki kıskanıyor onları da verelim.
Sizin oneriniz nedir?
Evlatlık edinmeme de gerek yok, buyuk çocuğum yeni dogan kardesini kiskansa, onun da bir caresini ararım, pedagog olabilir, anneannesinde babaannesinde kalmak olabilir, kreş olabilir. Duruma gore, şartlara göre, bir care bulmak gerekir yani illa ki. Bebegi parcalayana kadar beklemem

Asla kedim var bnmde hamile kaldım çevrem basladi hemen bize ver yada sahiplendir diye bikere hepsine guzelce çıkıştım artik kimse agzini acmiyor benim can yoldaşım o benim canımın da yoldaşı olacak ne tüyü ama esim nu konuda benimle ayni fikirdeydi esinizi ikna etmelisiniz

Aboww, biri kedime tekme atacak he mi? Canına susamış olması lazım. Ben hamile kaldığımda da herkes vik vik konuştu. Can yoldaşım, tüylü kuzumu kimse ayıramaz benden, onu da ben doğurmuşum gibi sayın dedim geçtim. Azıcık fazla süpürge yaparım ne olacak. Bebe doğmadan belli şeyleri yaptığım halde korkuyor kızım. Yeni yeni gelip kafasını falan kokluyor ama gelip ayak ucuma yatıyor emzirirken, uyuturken. Küçük korumamız o bizim. Köpeğiniz de evladınız. İsterseniz bi çare bulabileceğinizi düşünüyorum.

Filmdelisi benim ne zor sartlardda hamile kaldigimi bildiginden bu sekilde yazmassini ben anlayisla karsiliyorum o cok merhametli biri ve cok iyi bir anne. Lutfen uzerine gitmeyin. Cunku ben bile ogluma diş gecirdiginde cok fena oldum
Ben film gibiyim :D film delisi baska. Hep karistiriliyoruz

Aşılı köpeğin tüyünden asla zarar gelmez, uzaklaştırdığınız an fazla yaşamaz ölür o çocuk lütfen evladinizdan vazgeçmeyin nolur. 5 tane kedim var hiçbirinden vazgeçemem Ah keşke yakın olsaydık sizinle bende kalırdı birsüre birlikte eğitim verebilirdik. Önce eşinizi ikna etmelisiniz geri kalan her şey çözülür sabırlar diliyorum gerçekten moralim bozuldu çok zor bir durum

5 yil bekleyip sonra kavustugum, 9 ay karnimda taşıdığım, binbir zahmetle dogurdugum, kanim, canim bebeğimin odasına çişini yapiyorsa, bebeğimin kıyafetlerini parçalıyorsa, eline diş geçiriyorsa; yarın bebeğime zarar vermeyeceginin garantisi yok, bu yüzden 11 yıllık serüvenin sonuna gelinmiş demektir diye düşünürüm. Ben olsam, iyi bakacağına güvendiğim birine verirdim.
Çok çok çok kötü bir insansınız , hiçbir patili can umarım elinize düşmez ...

Hayir konu sahibi o kadar pasif ki burda oturduğum yerden sinirlendim ne demek kimseye bır şey diyemedim , yok yapamadım , sesimi çıkaramadım , sahte sahte emojiler . Neden sesinizi cikaramadiniz hanfendi dilinizi mi yuttunuz bu bebeği ben dogurduysam bu köpek de benim evladım herkes harektlerine çeki düzen versin diyemedinizse siz o hayvanı sadece kendi vicdanınız için birakmiyorsunuz şimdide . Hiç o benim merhametim falan demeyin . Çünkü kendinizi iyi hissetmek için halen ona bakiyorsunuz !!
Öyle olmasa idi bebekle onun arasinda ayrıma gitmezdiniz.
Vereceğiniz hiçbir cevapla ilgilenmeyecegim o yüzden zahmet etmeyin .
Bir zavallı köpeğin psikolisini bozacak kadar nasıl bır hayatiniz var oturun onu düşünün !

Hayir konu sahibi o kadar pasif ki burda oturduğum yerden sinirlendim ne demek kimseye bır şey diyemedim , yok yapamadım , sesimi çıkaramadım , sahte sahte emojiler . Neden sesinizi cikaramadiniz hanfendi dilinizi mi yuttunuz bu bebeği ben dogurduysam bu köpek de benim evladım herkes harektlerine çeki düzen versin diyemedinizse siz o hayvanı sadece kendi vicdanınız için birakmiyorsunuz şimdide . Hiç o benim merhametim falan demeyin . Çünkü kendinizi iyi hissetmek için halen ona bakiyorsunuz !!
Öyle olmasa idi bebekle onun arasinda ayrıma gitmezdiniz.
Vereceğiniz hiçbir cevapla ilgilenmeyecegim o yüzden zahmet etmeyin .
Bir zavallı köpeğin psikolisini bozacak kadar nasıl bır hayatiniz var oturun onu düşünün !
Hic 5 sene cocuk sahibi olmak icin uğraştınız mı? Hamilelik yaşadınız mı? Lohusalık geçirdiniz mi? Bu dönemlerin psikolojisini biliyor musunuz? Aylarca aclik, uykusuzluk ne demek yaşadınız mı? Butun vucudunuz, hormonlariniz değişti mi? Konu sahibinin psikolojisi iyi mi diye sordunuz mu hic? Sadece hakaret etmeyi biliyorsunuz galiba

Yaşadım . Niye bunları soyleyebilecek olanlar yalnızca kocasiz, çocuksuz kimseler mi ? Hayvani bebekten değersiz kılan ne ? Doğurmamak mi ?
Kocayla ilgili hic birsey yok yazımda. Ben yukarida saydiklarimi cok derin yasadim, dogum sonrasi psikolojim sarsildi, bebegimi bile gormek istemedigim zamanlar oldu. Dogum yapmis her kadin, beni anlar diye düşündüm de o yuzden sordum anne olup olmadığınızı. Yoksa haddime degil özel hayatınız. Ama yaşamış olmanıza ragmen, beni anlamadınız malesef.
Hayvan bebek tercihine neden giriyorsunuz anlayamadim? Bebege zarar veriyor, bu durumda sizin oneriniz nedir

Doğum yapmış her kadın tripten tribe girmiyormus sizin gibi o yüzdendir sizi anlamamam. Lohusalik kötü bir şeymiş gibi zihninizde yer ettiği için bütün korku duyduğunuz ne varsa başınıza gelmiş olabilir. Halbuki doğa gereği fizyolojik bir rahatsızlığı bulunmayan herkes anne olabilir.. Ben hayatımı abartilar üzerine kurmadıgim için 2 hamilelikte de olağan dışı olaylar yasamadim.
Konuya gelecek olursak köpekler duygusal ve hissi kuvvetli hayvanlardır o hayvan orada istenmediginin farkında , gözden çıkarıldı bunu biliyor. Yerine bir bebek geldigini düşünüyor ki hiçbir kopek bir bebeğe zarar vermez ama o evdeki herkes o köpeğe bir fazlalık olduğunu ne yazikki hissettiriyor.
Onun adına çok üzgunum .
Her zamanki gibi insanoğlunun merhametsiz ligi kazanacak ondan da fazlalık bir esyaymis gibi kurtulanacak biraz vicdan temizliği yaa orda ona iyi bakarlar , yok onlar hayvan çok sever bla bla normal hayata geri dönülecek ve unutulacak .
Ya da o evde vicdan yüzünden kalacak aylarca mutsuz mutsuz yaşayacak belki de ölecek
Senaryo bu ..

Hic 5 sene cocuk sahibi olmak icin uğraştınız mı? Hamilelik yaşadınız mı? Lohusalık geçirdiniz mi? Bu dönemlerin psikolojisini biliyor musunuz? Aylarca aclik, uykusuzluk ne demek yaşadınız mı? Butun vucudunuz, hormonlariniz değişti mi? Konu sahibinin psikolojisi iyi mi diye sordunuz mu hic? Sadece hakaret etmeyi biliyorsunuz galiba
Bende 5 yildir cocuk icin ugrastim bunlar sadece sebep ama hakaret yalnis saYgi duyulabilir.

O kedileri köpekleri vermeden önce bunun vebali benim bebeğimden veya benden nasıl çıkar diye bir düşünmenizi tavsiye ederim... hiç işinize gelmeyecek ve kabul etmeyeceksniz ama
Bakıyorum çok korkusuzsunuz.

Kadın önceki evliliğinden çocuğuyla gelmiş olsa. Adam 5 sene sonra bu çocuk evden gidecek dese aynı şeyi yazar mıydınız?
Biri insan biri köpek demeyin lütfen.
Bizler için, çocuğu olarak görenler için hiçbir farkı yok aralarında.
Kadın önceki evliliğinden çocuğuyla gelmiş olsa. Adam 5 sene sonra bu çocuk evden gidecek dese aynı şeyi yazar mıydınız?
Biri insan biri köpek demeyin lütfen.
Bizler için, çocuğu olarak görenler için hiçbir farkı yok aralarında.
Bravo. İki kedi yavrum var. Biri bana göndermem gerektiğini kastedemez bile. Onlar can değil mi? Ayrıca bir anneye bebeğini kullanarak duygu sömürüsü yapılmasını merhametli bir insanla bağdaştıramıyorum. Çok acımasızca. Kaldı ki anne karnından, babadan gen yoluyla yada iki kardeş arasında bir çok hastalık geçebilir. O zaman birinizi sokağa atacak misiniz? Konu bir köpek olduğunda mi vazgeçilebilir oluyor. Lütfen sahip çıkamayacağınız, bağrınıza basamayacağınız çocukları sahiplenmeyin. Ve son olarak çocuk eşinizin tavırlarından dolayı tüy döküyor olabilir. Korumaya muhtaç bir çocukla uğraşan eşinizi de korumak yerine ona kesin tavrınızı bildirmeniz gerekmez mi? Siz zaten bir bebek annesisiniz ikincisi için birincisini ezdirmeyin.

bu yaşadıkların biraz da oğlunuzun mizacıyla ilgili, benim kardeşimin de 4 yaşındaki kedisi, evlendiğinde eşine evi dar etti :) çok kıskandı çok. zamanla karşı tarafın onu sevdiğini gördükçe düzeldi. Sonra bebek doğmadan önce bir veteriner önerisiyle, kokusuna alıştırmak için bebe deterjanıyla yıkadılar oyuncaklarını yatağını falan. Ayrıca bebeğin hastanede giydiği ilk takımı akşam eve getirdik, bebekten önce kokusu gelsin diye.
ilk 4-5 ay bebeği gizlice takip etti, o kucaktaysa hırladı, tabi etrafa tuvaletini de yaptı, hayvanlarda bu bir duygudışavurumu. evden kimse kötü davranmadı kediye, tam tersi o gelir gelmez bebeği seven kişi hemen onu da sevdi. bebeğin emeklemesiyle birlikte bizimki kıskanç abi modundan bebe bakıcısı moduna geçti, o düşmesin diye yürürken eşlik etti, düşeceği bir yere yönelince onun yönünü değiştirdi... yeğenim şimdi 3 yaşına yaklaştı, en iyi arkadaşı. ilk kelimesi kedi oldu zaten.
siz de geç kalmış değilsiniz ama ipleri elinize almanız lazım. önce oğlunuza tekrar ilgi gösterin, zaman geçirin. sizi geri kazanmalı, size yaklaşmalı ki bebekle iletişime geçmeyi kabullensin. yorumlarda önerilen ödülü de uygulamanızı tavsiye ederim. Ancak burada bir püf noktası var, siz bebeğin yanına gelen köpeğinize ödül bisküvisi vs verirken biri gelip "kışt" diyor ya da vuruyorsa köpek ödülü değil cezayı fark eder. yani önce çevre düzenlemesi yapmak lazım.

Back
X