• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhametsiz miyim ?

Adigenart

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
171
261
18
35
Iyi geceler kizlar.

Biriyle tanistirildim. İş ortaminda. Kendisi benim gibi bosanmis ve cocuksuz bir beyfendi. Mali musavir. Saygili. Hayata bakis acimiz, siyasi goruslerimiz ve beklentilerimiz ayni.

Saniyordum...

2-3 gundur kendimle savasiyorum. Icimden bir ses hayir diyor.

Iyi bir ailesi var. Caliskan insanlar. Yalniz kendinden buyuk zihinsel engelli bir ağabeyi var. Hayatta insanin basina hersey gelebilir. Ben olsam sonuna kadar sahip cikardim. Zihinsel engelli kardeslerimize karsi önyargili degilim. Hepsini seviyorum saygi duyuyorum.

Kardesinden pek bahsetmiyor. Konuyu degistiriyor. Anne ve babasi yasli insanlar , Allah onlara da uzun ömür versin. Lakin onlara birsey oldugunda dogal olarak birlikte yasamak durumunda kalacagiz.

Bosanmadan once baska bir sehirde yasiyordum ve zihinsel engelli oglu olan bir kadinin ne kadar uzuntuler yasadigina bizzat sahit oldum. Bazen de korktum cunku her defasinda cam kapi iniyordu. Evden kaciyordu.

Huzur istiyorum. Sorunlara tahammulum yok. Bencilce bir yaklasim tarzi . Farkindayim. Sanirim tahammulsuzlestim. Yalniz bir ömür boyu ayni evde olma sabrini kendimde bulamiyorum. Dört duvar arasindan cikmak ve sevdigim adamla biraz olsun gezmek isterim yalniz.

Kafam cok karisik gorusmeyi kesmeli miyim? Bana ayni evde olacagiz demedi.Bu konuyu acma cesaretim yok.

İnsan kendi kapasitesinin ne olduğunu bilir.neye ne kadar tahammül edeceğini yani..bence çok doğru düşünüyorsunuz. Yapamayacaksaniz baştan konuşup uzak durmak en iyisi.
Ve ben buna merhametsizlik demem. Bir mecburiyetiniz yok şu anda bunun için çünkü.

Evet hiçbirşeyin garantisi yok,bir gün belki sen de engelli olabilirsin, yada engelli bir çocuk sahibi olabilirsiniz, ama seninle alakası olmayan birinin de sorumluluğunu almamakta serbestsin bence. Bu önemli bir sorumluluk, herkes kaldıramaz.

Bence merhametsiz biri değilsin, kendini de düşünmek en doğal hakkın
Herkes sabredemez bu gibi durumlarda, ciddi bir iş
Sabredemeyeceksen baştan uzak dur

Hiç birimizin yok. Ama bu ağır bir yük, ağır gelirse bu hanıma da yazık, eşine de, o hasta abiye de
Tabiki de hepimiz birer engelli adayıyız. Ama sevgiliside sonuçta atamaz bakmak durumunda. Durumları iyi gibi bakıcı tutulabilir. Konu sahibi de bakmak zorunda değil tabikide

1 yil dolmadan bosandim ben. 3 aylik hamileyken esimin beni aldattigini ogrendim. Hamile oldugumu da bilmiyordum. Bu supheyle doktora gittigimde özel hastanede hamile degilsin dediler. Cok fazla psikiyatrik hap aldim ve bir gun fenalastim. Baska bir doktor dedi ki düsük yapiyorsun. Bebegini aldirman en mantiklisi. Ya zihinsel engelli olacak ya da kalbi delik ki yuzde 90 ihtimal sen düsük yapacaksin dedi ustelik bosanma asamasindaydim.

Zor gunler gecirdim. Iyi bir adamla tanistim hayata yeniden baglanmistim. O kadar yoruldum ki artik sevdigim adamin arkasinda ne eski sevgilisi, afedersiniz ne metresi, ne de haddinden fazla karisan aile buyukleri istemiyorum . Eve geldigimde bir adamla bas basa kalmak istiyorum.

Her yorumunuz benim icin degerli sizleri tanimasam da . Bir bahane bulup iletisimi koparmak en mantiklisi.

Hayal kurmak guzeldi oysa

Iyi de adama sormamissin ki daha. Belki baska care bulunacak. Ayrıca bir seyler sormaya cesaret edemeyeceğin kişiyle evlenme. Her sey net olsun kafanda.
Ikinci evliligin olacak. Ve sen ne istediğini cok net biliyorsundur. Tecrubelerin sana hayır diyorsa, aklında en ufak suphe varsa sonlandir. Merhametsizlikle alakası yok bence.

Sanki adam sana zihinsel engelli kardesime bak demis de kahirlanmissin. Anasi babasi basinda, onlara bi sey olursa da bakim evine yerlestirilir sana noluyo ki

Iyi geceler kizlar.

Biriyle tanistirildim. İş ortaminda. Kendisi benim gibi bosanmis ve cocuksuz bir beyfendi. Mali musavir. Saygili. Hayata bakis acimiz, siyasi goruslerimiz ve beklentilerimiz ayni.

Saniyordum...

2-3 gundur kendimle savasiyorum. Icimden bir ses hayir diyor.

Iyi bir ailesi var. Caliskan insanlar. Yalniz kendinden buyuk zihinsel engelli bir ağabeyi var. Hayatta insanin basina hersey gelebilir. Ben olsam sonuna kadar sahip cikardim. Zihinsel engelli kardeslerimize karsi önyargili degilim. Hepsini seviyorum saygi duyuyorum.

Kardesinden pek bahsetmiyor. Konuyu degistiriyor. Anne ve babasi yasli insanlar , Allah onlara da uzun ömür versin. Lakin onlara birsey oldugunda dogal olarak birlikte yasamak durumunda kalacagiz.

Bosanmadan once baska bir sehirde yasiyordum ve zihinsel engelli oglu olan bir kadinin ne kadar uzuntuler yasadigina bizzat sahit oldum. Bazen de korktum cunku her defasinda cam kapi iniyordu. Evden kaciyordu.

Huzur istiyorum. Sorunlara tahammulum yok. Bencilce bir yaklasim tarzi . Farkindayim. Sanirim tahammulsuzlestim. Yalniz bir ömür boyu ayni evde olma sabrini kendimde bulamiyorum. Dört duvar arasindan cikmak ve sevdigim adamla biraz olsun gezmek isterim yalniz.

Kafam cok karisik gorusmeyi kesmeli miyim? Bana ayni evde olacagiz demedi.Bu konuyu acma cesaretim yok.
Mantıklı olanı yapıyorsun. Kimseyi kınamak değil bu, merhametsizlikte değil. Kalıtımsal bir durum da olabilir. Evlat sahibi olmak hakkınız. Hayırlısı olsun

Iyi de adama sormamissin ki daha. Belki baska care bulunacak. Ayrıca bir seyler sormaya cesaret edemeyeceğin kişiyle evlenme. Her sey net olsun kafanda.
Ikinci evliligin olacak. Ve sen ne istediğini cok net biliyorsundur. Tecrubelerin sana hayır diyorsa, aklında en ufak suphe varsa sonlandir. Merhametsizlikle alakası yok bence.
Beni yanlis anlamasindan korkuyorum.
Baska ne cözüm olabilir ki o da hakli empati yapiyorum kendi kendime. Arkadaslari bakima muhtac oldugunu soyluyor degil ayni ev ayni odada bile gozetilmeliymis. Cok aciyorum. Saygi duyuyorum aklim ise hayir diyor.

Merhametsizlikle alakasi yok bunun insan ne yapip ne yapamayacagini bilir kendini bilir yaparim deyipte sonra ortada birakmak daha kotu daha gunah hem es adayina umut hem aileye hem o engelliye umut verip ortada birakmak gibi oluyor yapamayacaginiza emin olduysaniz karariniz dogru bence

Boyle biseyi bende goze alamam. Merhametsizlikle alakasi yok. Daha ortada fol yok yumurta yok. Evlendinizde engelli kardesini sokaga attirmadiniz ya sonucta. Boyle biseyi goze alip, bu yukun altina girmek gibi zorunlulugunuz yok elalemin kardesi neticede şuan. Sizlik bisey yok.

Sanki adam sana zihinsel engelli kardesime bak demis de kahirlanmissin. Anasi babasi basinda, onlara bi sey olursa da bakim evine yerlestirilir sana noluyo ki
Ilk esi bakim evine yerlestirilmesini talep etmis, ortak bir arkadas vasitasiyla ogrendim. Ama gorustugum kisi cok buyuk tepki gostermis. Hatta söyle bakin, kendisi sehir merkezinde calisiyor. Her ct ve pazar köye gidiyor ailesinin yanina ve onunla ilgileniyor. Dogru olan bu elbette. Bakim evlerinin de cok kötü oldugunu duydum. Bu iyiligi yapacak cesareti kendimde görmüyorum

Back
X