• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhametsiz miyim ?

Merhametsizlik gormedim ben. Ileride zorlanacagimizi dusundugumuz bir sorumlulugu almak istememek en tabi hakkımız. Hayatta her sey insanlar icin yarin ne olacagimiz belli degil lakin yanimizda olan insaninda bu konu da tahammullu olmasını isteriz velhasil adama engel olmayin. Bırakın belki daha sabirli bir insanla karsilasir. Zamanını harcamayın kendinize guvenmiyorsaniz.

kaldıramayacağınız yükün altına girmeyin,
ben olsam devam ettirmezdim, yapamam çünkü...

Kardeşini yanına alıcagini nerden biliyorsun ayrıca bu sorumluluğu bende alamazdm bence kimse alamazdı çünkü zor gerçekten zor allah annesine babasına uzun ömür versn baskalarina muhtaç etmz ınsllh ama haklsn

Merhametsiz degilsiniz sadece bu zor sorumlulugun altina girmek istemiyorsunuz. Bir cok insan "yaparim , ederim, ne var ki" der, is basa dusunce ya mir mir soylenir, ya bakamaz ya da baksa da surekli soylendigi ve sikayet ettigi icin, hayati hem kendine zindan eder, hem esine, hem de hic bir seyden habersiz butun bunlara katlanmak zorunda olan o insana.. Eger karsinizdaki insan kardesine duskun biri ise, ve siz de bu sorumlulugu kaldirabilecek biri degilseniz, bence isi ilerletmeyin ve karsinizdaki insani bir tercih yapmak zorunda birakmayin.

Iyi geceler kizlar.

Biriyle tanistirildim. İş ortaminda. Kendisi benim gibi bosanmis ve cocuksuz bir beyfendi. Mali musavir. Saygili. Hayata bakis acimiz, siyasi goruslerimiz ve beklentilerimiz ayni.

Saniyordum...

2-3 gundur kendimle savasiyorum. Icimden bir ses hayir diyor.

Iyi bir ailesi var. Caliskan insanlar. Yalniz kendinden buyuk zihinsel engelli bir ağabeyi var. Hayatta insanin basina hersey gelebilir. Ben olsam sonuna kadar sahip cikardim. Zihinsel engelli kardeslerimize karsi önyargili degilim. Hepsini seviyorum saygi duyuyorum.

Kardesinden pek bahsetmiyor. Konuyu degistiriyor. Anne ve babasi yasli insanlar , Allah onlara da uzun ömür versin. Lakin onlara birsey oldugunda dogal olarak birlikte yasamak durumunda kalacagiz.

Bosanmadan once baska bir sehirde yasiyordum ve zihinsel engelli oglu olan bir kadinin ne kadar uzuntuler yasadigina bizzat sahit oldum. Bazen de korktum cunku her defasinda cam kapi iniyordu. Evden kaciyordu.

Huzur istiyorum. Sorunlara tahammulum yok. Bencilce bir yaklasim tarzi . Farkindayim. Sanirim tahammulsuzlestim. Yalniz bir ömür boyu ayni evde olma sabrini kendimde bulamiyorum. Dört duvar arasindan cikmak ve sevdigim adamla biraz olsun gezmek isterim yalniz.

Kafam cok karisik gorusmeyi kesmeli miyim? Bana ayni evde olacagiz demedi.Bu konuyu acma cesaretim yok.
Bu saatten sonra size huzur lazim aksiyon degil.

Merhametsiz degil mantiklisiniz ,tabiki konuyu acin ,bizim bir tanidigimizin boyle bir evladi var 22 yasinda ,hafta ici rehabilite merkezinde hafta sonu aile ile ,tabiki full kalabilir bakicisi olabilir ,
Sorun var ama carede var ,karsindaki ile anlasmak onemli olan

Ilk esi bakim evine yerlestirilmesini talep etmis, ortak bir arkadas vasitasiyla ogrendim. Ama gorustugum kisi cok buyuk tepki gostermis. Hatta söyle bakin, kendisi sehir merkezinde calisiyor. Her ct ve pazar köye gidiyor ailesinin yanina ve onunla ilgileniyor. Dogru olan bu elbette. Bakim evlerinin de cok kötü oldugunu duydum. Bu iyiligi yapacak cesareti kendimde görmüyorum
Ilk esini de ilgilendiren durum yokmus o da bos yapmis. Su an annesi babasi var bakiyo zaten, ilerde de farkli olur durum gerektirirse. Evlerinin kotulugu bile sana dert olmus. Adamla evlenmeye gonlun yoksa evlenme zaten niye konu actin ki?

tercihtir tabiki ama şunuda varsay bazen hiçbirşey göründüğü gibi değildir
ailesinde engelli insanların bulunduğu insanlar daha merhametli erdem sahibi bakış açısı gelişmiş insanlardır
hakkınızda hayırlısı

Ilk esini de ilgilendiren durum yokmus o da bos yapmis. Su an annesi babasi var bakiyo zaten, ilerde de farkli olur durum gerektirirse. Evlerinin kotulugu bile sana dert olmus. Adamla evlenmeye gonlun yoksa evlenme zaten niye konu actin ki?
Bakım evlerinin çok kötü olduğunu duydum yazms

Elestirinin dozunu kaciriyorsunuz. Kırıcı oluyorsunuz, yorum yapmanin da bir adabı vardir. Yıkıcı degil yapıcı olun .
Türkceyi duzgunun kullanin lütfen."R" harfini yutan kizlar genelde dikkat cekiyor. Sitenin yöneticisi siz misiniz bilmiyordum, öyleyse ilerleyen zamanlarda sizden izin almaliyim konu acmak istedigimde.

Aileden birinin başına gelse zorunluluk var tabii ki ama sizin seçme şansınız var.
Yapamayacağınızı düşünüyorsanız şimdiden kırmadan, başka bir bahane ile ayrılın derim.
Ben de yapamazdım doğrusu bile bile kendime güvenemezdim.

Beni yanlis anlamasindan korkuyorum.
Baska ne cözüm olabilir ki o da hakli empati yapiyorum kendi kendime. Arkadaslari bakima muhtac oldugunu soyluyor degil ayni ev ayni odada bile gozetilmeliymis. Cok aciyorum. Saygi duyuyorum aklim ise hayir diyor.
Size öyle bir şart koşmuyorsa, Şu anda anne babası başında, ölürse ikisi birden ölecek değil ya. O zaman bir bakıcı tutulur veya bakımevine verilebilir. Her yönden iyi anlaştığınız birisi ise neden ayrılığı düşünüyorsunuz. Kardeşi sağlıklı olsa, siz evlendikden sonra rahatsızlanabilirdi. Belki karşı tarafda böyle bir sorumluluğu size vermeyi düşünmüyordur.

Kendi çocuğunun yada kendinizin engelli olmama garantisi yok.
Böyle konulara hep bu tarz yorumlar geliyor. Haklısınız tabiki ama herkes her yükü kaldıramazki. Kendi canından birine bakmakla aynı şey değil başka bir engelliye bakmak. Bugün Sevap olur diye kabul edersin yarın o kadar tahammülsüz olursunki ona karşı farkına varmadan günaha girmiş olursun. Konu sahibi haklı.

Elestirinin dozunu kaciriyorsunuz. Kırıcı oluyorsunuz, yorum yapmanin da bir adabı vardir. Yıkıcı degil yapıcı olun .
Türkceyi duzgunun kullanin lütfen."R" harfini yutan kizlar genelde dikkat cekiyor. Sitenin yöneticisi siz misiniz bilmiyordum, öyleyse ilerleyen zamanlarda sizden izin almaliyim konu acmak istedigimde.
Konu acma demedim ki niye konu actin diye sordum.

Turkce'yi yazilir, forumda gramer kasacakcan, dili bilmeyen sen oluyosun. Biz burada farkli seyleri irdeliyoruz.

Bu huysuzlukla adami da iki gunde kendinden sogutursun, engelli kardese kalmaz is gibi geldi bana

Merhametsiz değilsin asla, olsaydın bukadar ince düşünemezdin, bence mantıklısın ve haklısın

Elbette insaniz kime ne yazıldı bilemeyiz belki suan Allah muhafaza ani bir felç durumu kapımızda....... Ancak sizin korkunuz haklı bu merhametsizlik sayılmaz bence sudan yola çıkarak söylüyorum fatima yengemin çocukları hep doğum sonrası rahatsixlanotor ve hiç biri 20 gününü görmeden vefat ediyordu ancak bir evlatları 6 ay yaşadı down sendromlu kalp kapakciklari gelismemis aşırı iri hasta bir bebekdi 6.ayında vefat etti yengem bir hafta kendine gelmedi evlat kolay değil ancak bir hafta sonra ağzından acı da olsa şu sözler çıktı Allah'im merhametine binlerce şükür evladimi benim sabrima birakmadin

Merhametsızlık degıl bu
Bencılce evlenmek yerıne sorumlulukları dusunup altından kalkıp kalkamayacagınızı en ıyı sız bılırsınız
Evlenıp o sorumlulugu kaldıramayıp vebale girmek istemeyısınız saygıyla karsılanmalı

Bunun merhametsizlikle alakası yok.Senin kararın ve mantıklı dusunuyorsun.bu konuyu açmadan başka bahaneyle ayril bence .sormaya gerek yok ne diyebilir ki anne babası olmadığında atacak değil kardeşini

Bu sorumluluğa girip girmemek sizin seçiminiz. Ve girmek istememekte çok haklısınız. Gerçekten ağır bi sorumlululuk.
Günümüzde bebek bekleyen çiftler çeşitli testler yaptırıp zihinsel engeli varmıdır diye doğmadan öğrenip ona göre doğurmaya karar verirken siz hiçbir bağınızın bulunmadığı birine bakmak istememekte merhametsizlik değil sınırlarınızı belirliyorsunuz.
Ben olsam bende bu sorumluluğa giremezdim.

Iyi geceler kizlar.

Biriyle tanistirildim. İş ortaminda. Kendisi benim gibi bosanmis ve cocuksuz bir beyfendi. Mali musavir. Saygili. Hayata bakis acimiz, siyasi goruslerimiz ve beklentilerimiz ayni.

Saniyordum...

2-3 gundur kendimle savasiyorum. Icimden bir ses hayir diyor.

Iyi bir ailesi var. Caliskan insanlar. Yalniz kendinden buyuk zihinsel engelli bir ağabeyi var. Hayatta insanin basina hersey gelebilir. Ben olsam sonuna kadar sahip cikardim. Zihinsel engelli kardeslerimize karsi önyargili degilim. Hepsini seviyorum saygi duyuyorum.

Kardesinden pek bahsetmiyor. Konuyu degistiriyor. Anne ve babasi yasli insanlar , Allah onlara da uzun ömür versin. Lakin onlara birsey oldugunda dogal olarak birlikte yasamak durumunda kalacagiz.

Bosanmadan once baska bir sehirde yasiyordum ve zihinsel engelli oglu olan bir kadinin ne kadar uzuntuler yasadigina bizzat sahit oldum. Bazen de korktum cunku her defasinda cam kapi iniyordu. Evden kaciyordu.

Huzur istiyorum. Sorunlara tahammulum yok. Bencilce bir yaklasim tarzi . Farkindayim. Sanirim tahammulsuzlestim. Yalniz bir ömür boyu ayni evde olma sabrini kendimde bulamiyorum. Dört duvar arasindan cikmak ve sevdigim adamla biraz olsun gezmek isterim yalniz.

Kafam cok karisik gorusmeyi kesmeli miyim? Bana ayni evde olacagiz demedi.Bu konuyu acma cesaretim yok.
yorgunsun...

Back
X