MERKEZİ SİSTEM? HAKSIZLIK MI YAPTILAR?

Hayır 750 normal değil bence ya bizim binada 3 senedir 750 görmedim max 600. Ayrıca sıcak bir yerde değil Kayseri’den bahsediyorum.
evin yerine göre büyüklüğüne göre yalıtımına göre yakılan dereceye göre değişir.nasıl mümkün değilmiş 750 tl?gayet mümkün hatta çok daha fazlası da mümkün

Benim cok buyuk bir odam var binada hic kimse oranin petegini açmadığı için bizde acmiyoruz resmen ruzgar geliyor kapisinin altindan acaba acsam peteklerini fark edermi merak ettim bende simdi

nasıl çalışmaz?

evin yerine göre büyüklüğüne göre yalıtımına göre yakılan dereceye göre değişir.nasıl mümkün değilmiş 750 tl?gayet mümkün hatta çok daha fazlası da mümkün
Adam 1 hafta evde yokmuş, çok yakmamış nasıl mümkün acaba? Olaya göre yorum yapıyorum siz son derece yakarsanız tabii ki gelir.

Adam 1 hafta evde yokmuş, çok yakmamış nasıl mümkün acaba? Olaya göre yorum yapıyorum siz son derece yakarsanız tabii ki gelir.
biz de derece falan yok.site ne kadar yakarsa tüm dairelere bölünüyor toplam fatura.ama iş hayatı olan merkezi olmayan arkadaşlarıma bile 200 300 gelmiyor fatura kıssalar bile gündüzleri.en az 550 600 geliyor

nasıl o kadar az gelebiliyor bazılarına ben de onu anlamıyorum. 110 m2 kombili ev, kiracıyız kombi en az 10 senelik. yoğuşmalı falan değil. en dandiğini taktırmış ev sahibi zamanında. 2 kere bizim elimizde kaldı, tamir ettirdik vs. yalıtım zaten yok binada. genelde gündüzleri 40 akşamları 45 gece de 38 tesisat suyu sıcaklığı olarak çalışıyor, kapatmıyoruz. bir önceki ay 550 geldi. üşümüyoruz ama kazakla oturuyoruz ay doğalgazım var tişörtle gezeyim kış günü fantezilerini yapamıyoruz yani bu ay daha yüksek gelir diye tahmin ediyorum. alt üst illa ki yakıyordur yoksa durulmaz ama anca kendi odasını ısıtıyordur bence. bari o kadar fatura ödemeye evde don atlet gezsek, dışarısı buz keserken biz terlesek. o da yok.

vallahi ben bekarken annemin 2+1 evine tam 12 sene önce 220 tl fatura geliyordu yoğun kışlarda.öyle cayır cayır da yakmıyorduk.bu dondurucu türkiye şartlarında 2022 yılında 180 200 tl faturalar bana ütopik geliyor.mesela annemin komşusu vardı her aleti elektrikliydi bol bol harcardı ama faturası bizim 4 de birimizdi.sonra anladık ki saatle oynuyorlar.

nasıl çalışmaz?
Çalışmaz çünkü düzenli kalorifer yanan bir dairenin ısısı aşırı soğuk bir yerde değilse 17 derecelere kadar düşmez. Benim kombim 19.5 altında çalışmıyor mesela. Evi kapatıp bi yerlere gideceksek bir hafta falan 19 dereceye ayarlayıp çıkıyoruz.

Merkezi sistemde petek kapatmak yasak neden kapatıyorsunuz?Ceza kesilmiş olabilir, %30 luk ortak kullanım bedelini yansıtmış olabilirler. Merkezi kullanmıyorum ama kullanan arkadaşlar kapatmak yasak demişlerdi.

Sizin peteklerdeki vanalarda sayı varmı yoksa düz vana mı? Pay ölçer olup olmadığını site yönetimine sorun. Payölçer olmasaydı atıyorum binaya bin tl gelse dairelere eşit şekilde bölüyorlar. Sizin muhtemelen payölçer varki herkese farklı rakam çıkmış. Itiraz edin ceza yazma hakları var yasal olarak habere bile çıktı. Belkide ceza yazmışlardır. Bizim faturada m2 başına yakılan tüm detay var, kalem kalem yazıyorlar faturayı alın eskiyle eşleştirin. Mutlaka yönetime de sorun.

Sayıyla 30 yazıyla otuz. Bildiğimiz 30 mu

Neden petekleri kapatıyorsunuz? Amaç ne?

İç Anadolu'da yaşayan birisi olarak iki aylık fatura 750+180 ise çok değil.
Merkezi sistemde annemler geçen ay 480 bu ay 620 ödediler. Gelen zam ve soğukları artmasından dolayı daha yüksek oldu fatura. Ev öyle sıcak bile olmadı.
Biz merkezi sistem değiliz yine bu dolaylarda ödedik.

Anormal evet ben dublexte oguruyorum ve kocam ful yakiyo ev hamam gibi 550 geliyor gece gunduz acik. Merkezi sistemde pay olcer diye bir alet vad ondan taktirin kimsenin hakkı size gecemez nekadar yakarsaniz okadar odersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…