- 11 Ocak 2013
- 2.031
- 895
- 323
- Konu Sahibi uglyDucking
-
Yöneticiye sorduk tamamen kapatabilir miyiz diye, daire boşken tamamen kapatamazsınız 1 Petek ve banyoyu açık bırakın dedi?Size 1 petek açık bırakma hakkini kim verdi?
Allahin adaleti diyorum o zamanYöneticiye sorduk tamamen kapatabilir miyiz diye, daire boşken tamamen kapatamazsınız 1 Petek ve banyoyu açık bırakın dedi?
Hamileymişsiniz şimdi gördüm, hamileliğinize veriyorum :) mutlu olun, pozitif olunAllahin adaleti diyorum o zaman
Valla senin yüksek bulmana bakmıyorlar işte. Kış aylarında ideal oda sıcaklığı 21-24 derece arasıdır bilimsel olarak. En alt sınırı uyguluyorlar zaten. Bu dereceler hem insan vücudu için idealdir hem yakıt tasarrufu için. 17-18 derecede kombi bile çalışmaz zaten.21'i yüksek buluyorum ben. 17-18 olsa anlarım. tamam 10 derece falan da olmasın tabii ama en azından o alt sınırı biraz daha düşürürlerse tüm gün evde olmayan, 1-2 haftalığına evinden çıkıp giden insanlar bir tık daha düşük fatura ödemiş olur. ısınmak isteyen yine açsın isterse 30 yapsın evini, ona göre de ödesin faturasını.
bi de bu işler kağıt üstündeki gibi olmuyor, olamaz. binanın ısı yalıtımı çok iyi olmalı. 750 çok yüksek bir fatura ne olursa olsun. kaldı ki bu merkezi sistemin amacı, beğenelim ya da beğenmeyelim her daireyi belli bir ısı altına düşürmeden, yalıtımı da sağlayıp ısıyı içeride hapsederek enerji - verim dengesini korumak ve bu sayede, normal kombiye kıyasla daha az fatura ödemek ama daha iyi ısınmak değil midir?
merkezi sistem bir dairede oturuyorum 700 800 civarı fatura gelir hep.bu faturalar artık normal oldu.elektrik bile tam zammı uygulamadan 401 tl geldi.asıl ben bu zamlarla 180 200 tl doğalgaz gelenlere şaşıyorum.yaktıklarına asla inanmıyorum21'i yüksek buluyorum ben. 17-18 olsa anlarım. tamam 10 derece falan da olmasın tabii ama en azından o alt sınırı biraz daha düşürürlerse tüm gün evde olmayan, 1-2 haftalığına evinden çıkıp giden insanlar bir tık daha düşük fatura ödemiş olur. ısınmak isteyen yine açsın isterse 30 yapsın evini, ona göre de ödesin faturasını.
bi de bu işler kağıt üstündeki gibi olmuyor, olamaz. binanın ısı yalıtımı çok iyi olmalı. 750 çok yüksek bir fatura ne olursa olsun. kaldı ki bu merkezi sistemin amacı, beğenelim ya da beğenmeyelim her daireyi belli bir ısı altına düşürmeden, yalıtımı da sağlayıp ısıyı içeride hapsederek enerji - verim dengesini korumak ve bu sayede, normal kombiye kıyasla daha az fatura ödemek ama daha iyi ısınmak değil midir?
Benim teyzem kapatırdı büyük salonu kullanmıyorum diye. Kapısını çekip çıkmış. Yazın açmışki dolapları duvar hep küflenmiş. Oradan biliyorumPetek kapatmanın yasak olduğunu bilmiyordum merkezi sistemde. Sadece ev-oda ısısı 21 derecenin altına düşemez. Bütün kapılar açık.peteğin yanmadığı odada bile 21 derece ısı. Yani diğer peteklerin hepsi gece gündüz çalışır kapatmam, bazıları kıstıpını yazmış. Aslında aynı hesaba geliyor
100 m2 mi küçükBenim de sıkıntım bu, evim metre2 olarak çok küçük. Yani annemin evi 170 m2 650 TL ödüyor. Tamam 180 TL geldi arıza var, 300 olsun 500 olsun, 100 m2 için 750 TL nedir
Kalorimetre taktırmıştık biz site olarak sizinkini bilemiyorumBizim o şekilde değil yani derece şeklinde ayarlanmıyor, taktırabilir miyiz acaba
Pay olcer yoksa nasıl hesaplanıyor ki ?Bizim peteklerde ısı pay ölçer yok çok iyi anlamadım bu sistemi
onj sordum soruşturdum fakat odalar 21 derece altına düşmediği sürece sorun yok dediler bize
Bende onu anlamıyorum 22-23 derece cok ideal sıcaklık. Kapalı 3 petek ama kapılar açık odalar soğuk değil asla
Hanımefendi ceza değil saat arızası pili yavaşlamış okuyun önce sonra yorum yazın.. 21 derece altına düşemez odalar bizim 21-22-23 derece değişiyor, 3 Petek kapalı ama kapılar açık. binada herkese eşit gelmiyor. Kimi 300 kimi 280 ki mi 530 ödüyor en fazla. bana neden 750 geldiğini sorguluyorum
Hamileymişsiniz şimdi gördüm, hamileliğinize veriyorum :) mutlu olun, pozitif olun
22 derece ile gayet iyiyiz üşümüyoruz terlemiyoruz. Hem de tasarruf etmek istiyoruz.Ben bu sistemi anlamadım hiç. Kiracıyız peteklerde derece yok yani ayarlayamıyoruz. Bende üç peteği kapatıp kapıları açıp diğerlerini full yakarak 22-23 derece olarak ayarladım evi. Kısmak ile aynı hesaba geliyor, keske ayar olsa hepsini kıssak. Petekleri kapatmak yasakmış evde olduğun sürece. BilmiyordumValla senin yüksek bulmana bakmıyorlar işte. Kış aylarında ideal oda sıcaklığı 21-24 derece arasıdır bilimsel olarak. En alt sınırı uyguluyorlar zaten. Bu dereceler hem insan vücudu için idealdir hem yakıt tasarrufu için. 17-18 derecede kombi bile çalışmaz zaten.
pozitif ol kuzum relaxxx
Acaba ceza mı aldınız hani belli bir ayarda yanması gerekiyor yaÖncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yanlıs bir yere açtıysam kusura bakmayın, gelelim konuya;
2 bloklu bir sitede oturuyoruz, başlıktan da anlaşılacağı gibi ısınma merkezi sistem. Merkezi sistem yönetmenliğine göre ev ısısının 21 derece altına düşmemesi gerekiyor, bunun bilincinde 3 Petek kapalı kapılar full açık. Maddi durumumuzdan ötürü tasarruf yapmaya çalışıyorum. Aksaray’da oturuyoruz bu arada. Bu ay 180 TL fatura geldi, 1 saat sonra sayaç arızası olduğu dikkate almamamız gerektiği söylendi.saatimizin pili yavaşlamış. 1 gün sonra yani bugün 750 TL fatura geldi. bütün dairelerden 30-40 TL TL eksilip bizim faturamıza eklenmiş. Böyle birşey nasıl mümkün olabilir? Tamam az geldiğini anlarım ama 750 TL mümkün değil, 1 hafta şehit dışına çıkmıştık 2 Petek açıktı o dönemde. Bilgisi olan yazabilir mi?
Tamampozitif ol kuzum relaxxx
Bizim açık kapılar, kısma olmadığı için petekleri kapatıp kapıları açtık her yere dağılsın diye sıcaklık. Yani peteğin çalışmadığı oda 21 derece. Öyle küflenmez sanıyorumBenim teyzem kapatırdı büyük salonu kullanmıyorum diye. Kapısını çekip çıkmış. Yazın açmışki dolapları duvar hep küflenmiş. Oradan biliyorum
Yok ceza değil, saatimizin pili yavaşlamış, yarın değiştireceklerAcaba ceza mı aldınız hani belli bir ayarda yanması gerekiyor ya
30 TL nedir.. odalar 21 derece altında olmamalı, hep buna dikkat ederek hareket ettim vebal almamak içinBenim annemin alt komşusu 30 lira ödüyor saka gibi ama gerçek sonra kime ne diyecekler.E sen yakmadığın icin ben daha cok yakmak zorunda kalıyorum ve ısınamıyorum simdi bu hak mı helal mi ama lafa gelince herkesten dürüstler
Usta çağırıp zaten azaltamazsiniz yasak. Pay olcer var mı yoksa gelen genel fatura daire sayısına mi ödeniyor ? Şimdi merkezi ısıtmada yönetim bir karar alıyor dışardaki sıcaklığa göre yakıyorlar, o buz gibi olduğu zaman yakilmadigi zamanalrdirİlk defa merkezi sistem olan bir evde oturuyorum. Yorumları okuyunca kafam karıştı benimde. Evimde 3 tane Petek var. Bir de banyo da havluluk gibi olanlardan var. Toplam 4 yani. Banyo dışında olanlarda 0 dan 5 e kadar kademe var ve en az 2 seçilecek şekilde ayarlanmış. 1 ya da 0 için usta falan çağırmak gerekir yani. Kullanmadığım bir odam genelde 2. Kademeye ayarlı. Salon ve yatak odası ise en az 3 olacak şekilde. ( bazen gün içinde sıcak olunca 2 yapıyorum). Banyo ise hiç kapanmıyor. Doğru mu yanlış mı yapıyorum ben.
Not: 2. Kademede bazen sıcak oluyor. Bazen de buz gibi
sadece ocağın doğalgazına bile 80 tl geliyor.30 tl fatura görmeyeli bir 12 yıl olmuştur30 TL nedir.. odalar 21 derece altında olmamalı, hep buna dikkat ederek hareket ettim vebal almamak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?