MERKEZİ SİSTEM? HAKSIZLIK MI YAPTILAR?

Valla senin yüksek bulmana bakmıyorlar işte. Kış aylarında ideal oda sıcaklığı 21-24 derece arasıdır bilimsel olarak. En alt sınırı uyguluyorlar zaten. Bu dereceler hem insan vücudu için idealdir hem yakıt tasarrufu için. 17-18 derecede kombi bile çalışmaz zaten.

merkezi sistem bir dairede oturuyorum 700 800 civarı fatura gelir hep.bu faturalar artık normal oldu.elektrik bile tam zammı uygulamadan 401 tl geldi.asıl ben bu zamlarla 180 200 tl doğalgaz gelenlere şaşıyorum.yaktıklarına asla inanmıyorum

Benim teyzem kapatırdı büyük salonu kullanmıyorum diye. Kapısını çekip çıkmış. Yazın açmışki dolapları duvar hep küflenmiş. Oradan biliyorum

Pay olcer yoksa nasıl hesaplanıyor ki ?

22 derece ile gayet iyiyiz üşümüyoruz terlemiyoruz. Hem de tasarruf etmek istiyoruz.Ben bu sistemi anlamadım hiç. Kiracıyız peteklerde derece yok yani ayarlayamıyoruz. Bende üç peteği kapatıp kapıları açıp diğerlerini full yakarak 22-23 derece olarak ayarladım evi. Kısmak ile aynı hesaba geliyor, keske ayar olsa hepsini kıssak. Petekleri kapatmak yasakmış evde olduğun sürece. Bilmiyordum

Acaba ceza mı aldınız hani belli bir ayarda yanması gerekiyor ya

Benim teyzem kapatırdı büyük salonu kullanmıyorum diye. Kapısını çekip çıkmış. Yazın açmışki dolapları duvar hep küflenmiş. Oradan biliyorum
Bizim açık kapılar, kısma olmadığı için petekleri kapatıp kapıları açtık her yere dağılsın diye sıcaklık. Yani peteğin çalışmadığı oda 21 derece. Öyle küflenmez sanıyorum

30 TL nedir.. odalar 21 derece altında olmamalı, hep buna dikkat ederek hareket ettim vebal almamak için

Usta çağırıp zaten azaltamazsiniz yasak. Pay olcer var mı yoksa gelen genel fatura daire sayısına mi ödeniyor ? Şimdi merkezi ısıtmada yönetim bir karar alıyor dışardaki sıcaklığa göre yakıyorlar, o buz gibi olduğu zaman yakilmadigi zamanalrdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…