- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
Bunun benzerini ben de yaşıyorum, bir arkadaşım sürekli olumsuz sürekli olumsuz, evde yaşadığı sıkıntıları, eşine söyleyemediklerini, içinde biriken kini hepsini benimle atmaya, benim üzerimden ego tatmin etmeye çalışıyor ve uzun süredir yapıyor bunu. Belki farkında belki değil ama beni çok geriyor ve üzüyor bu durum. Sonunda geçen gün patlak verdi, bir başkasının yanında olmayacak bir cümle kurdu, daha sonra kendisini uyardım ve konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini söyledim. Şimdi uzak duruyorum ve bu sefer kararlıyım uzak durmaya. Biraz düzelip eski halimize gelince yeniden yapıyor çünkü. Benim tavsiyem direkt uzaklaşmak yerine konuşun, derdinizi anlatın, baktınız düzelme yok öyle ilişkinizi bitirip bitirmemeye karar verin. Ben hep keser atardım ama artık arkadaş bulmak da kolay değil...Biliyorum bi dert degil bu ama anlatmak istedim.
Bi arkadas cevrem vardi ara ara toplanirdik kimisi evli kimisi nisanli ve kiminin sevgilisi var. Ben 24 yasindayim ve en buyugumua 30 yasinda cok gencli ruhlu bi arkadasimdir.
Hepimizin bi hayati var hepimizin kucukte olsa buyukte olsa kendimize gore derdimiz var.
Gel gelelim son zamanlar her bi araya geldigimizde herkes dertli dertli oturmaya basladi hep bi negatief konusmalar. Tamam anliyorum calisiyolar ev isi yapiyolar cocuklari var. Bende calisiyorum yoruluyorumda ama benim calistigim veya kizimin olmasi ev isleri yapmam onlarin icin bi ifade etmiyo. Yok illa benimki farkli diyolar.
Eskiden toplandigimizda hani neseliydik ve illa bi activitemiz olurdu. Tabiki arkadasiz dertlerini paylasicaklar ama geliyolar ve canlari bisey yapmak istemiyomus. E ama madem bulusmusuz keyfini cikarmiycaz ben isimden izin aldim sirf kafa dagitmak icin, kizimi anneme biraktim onun yerine oturur cocuguma bakardim cunki gercekten hic bi sekilde keyif almiyorum bildigin 50 yasina gelmis insanlar gibi yuzleri asik asik oturup duruyolar.
Bende son zamanlar cagirdiklarinda calisiyorum fln diye bahane urettim. Simdi duydumki alinmislar katilmiyorum aralarina diye. Bidahaki sefer gidicem ve ayni durumdalarsa bidahaki sefer baya bi mesafe koyucam.
Simdi diyebilirsinizki arkadassiniz derdinidemi anlatmasin diye arkadaslar simdiden soylim rutin hayat yani kimisi calisiyo kaynana su bu ama her seferinde.