Mesafe koydugum icin alinan insanlar

Biliyorum bi dert degil bu ama anlatmak istedim.

Bi arkadas cevrem vardi ara ara toplanirdik kimisi evli kimisi nisanli ve kiminin sevgilisi var. Ben 24 yasindayim ve en buyugumua 30 yasinda cok gencli ruhlu bi arkadasimdir.

Hepimizin bi hayati var hepimizin kucukte olsa buyukte olsa kendimize gore derdimiz var.

Gel gelelim son zamanlar her bi araya geldigimizde herkes dertli dertli oturmaya basladi hep bi negatief konusmalar. Tamam anliyorum calisiyolar ev isi yapiyolar cocuklari var. Bende calisiyorum yoruluyorumda ama benim calistigim veya kizimin olmasi ev isleri yapmam onlarin icin bi ifade etmiyo. Yok illa benimki farkli diyolar.

Eskiden toplandigimizda hani neseliydik ve illa bi activitemiz olurdu. Tabiki arkadasiz dertlerini paylasicaklar ama geliyolar ve canlari bisey yapmak istemiyomus. E ama madem bulusmusuz keyfini cikarmiycaz ben isimden izin aldim sirf kafa dagitmak icin, kizimi anneme biraktim onun yerine oturur cocuguma bakardim cunki gercekten hic bi sekilde keyif almiyorum bildigin 50 yasina gelmis insanlar gibi yuzleri asik asik oturup duruyolar.

Bende son zamanlar cagirdiklarinda calisiyorum fln diye bahane urettim. Simdi duydumki alinmislar katilmiyorum aralarina diye. Bidahaki sefer gidicem ve ayni durumdalarsa bidahaki sefer baya bi mesafe koyucam.

Simdi diyebilirsinizki arkadassiniz derdinidemi anlatmasin diye arkadaslar simdiden soylim rutin hayat yani kimisi calisiyo kaynana su bu ama her seferinde.
Bunun benzerini ben de yaşıyorum, bir arkadaşım sürekli olumsuz sürekli olumsuz, evde yaşadığı sıkıntıları, eşine söyleyemediklerini, içinde biriken kini hepsini benimle atmaya, benim üzerimden ego tatmin etmeye çalışıyor ve uzun süredir yapıyor bunu. Belki farkında belki değil ama beni çok geriyor ve üzüyor bu durum. Sonunda geçen gün patlak verdi, bir başkasının yanında olmayacak bir cümle kurdu, daha sonra kendisini uyardım ve konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini söyledim. Şimdi uzak duruyorum ve bu sefer kararlıyım uzak durmaya. Biraz düzelip eski halimize gelince yeniden yapıyor çünkü. Benim tavsiyem direkt uzaklaşmak yerine konuşun, derdinizi anlatın, baktınız düzelme yok öyle ilişkinizi bitirip bitirmemeye karar verin. Ben hep keser atardım ama artık arkadaş bulmak da kolay değil...

Benimde buna benzer sorunum var. Arkadaşlarım çoğu evli... çocuklu. En gec bir saat sonra cocuk, koca muhabbetti başlıyor. Ben sorunu acik acik söylemekle çözdüm.
Cocukla ilgili olsa tek onada ragziyim. Beni rahatsiz eden kismi dedikodu edilmesi tum gun oturup dedikodu edilmezki.

benim dikkatimi şu çekti siz arkadaşlarınızın yanına sadece eğlenmeye gidiyormuşsunuz amaç rahatlamakmış arkadaşlarınızla birlikte olmak değil o zaman gerçek arkadaşlarınız değillermiş yani biz henüz genciz ama biz de oturunca genelde masa alev alıyor :KK70: ben bundan rahatsızlık duymuyorum çünkü ben onlar için oradayım eğlence için değil o yüzden madem gerçekten de çok sevdiğiniz dostlarınız değil o zaman gitmeyiverin bitsin mevzu yapacak bir şey yok
Dedigim gibi dertleri olsa tabikide dinliycem onlar icin ordayim. Ama tum gun dedikodu yapilmasindan biktim, o yuzden az gorusmek en iyisi.

Cocukla ilgili olsa tek onada ragziyim. Beni rahatsiz eden kismi dedikodu edilmesi tum gun oturup dedikodu edilmezki.

Edilir. Aslinda sosyolojik olarak sağlıklı bir durum... insanlarin gruplasmasini sağlıyor...
"Warum Menschen lästern" diye google aratin. Akademik yazilar bile var...
Dozu önemli tâbi... ama boş insan başka ne konuşsun? Cevrenizi değiştirin... en kolayi

sohbetiniz normal şeyler. herkes böyle muhabbetler ediyor.tabi bizde kahkalarda atılıyor dalgalarda geçiliyor bu konular üzerinden. sizdede öyledir muhtemelen diye düşünüyorum.

psikiyatri randevusunda gibi değilsinizdir ya da herkes elinde rakı bardağı efkar dağıtmıyordur heralde. biraz abartıyor olabilirmisiniz? ama tabiki istemezseniz görüşmessiniz sizin kararınız olur.
Eli rakili olmasada ona yakin diyebilirim, tamam kv meseleside bazen sorun oluyo ama kucuk bisey icin efkarli efkarli moralsiz oyle oturuyolar. Zaten karsindaki kisinin morali bozuksa dogal olarak kendi nesende kaciyo

Edilir. Aslinda sosyolojik olarak sağlıklı bir durum... insanlarin gruplasmasini sağlıyor...
"Warum Menschen lästern" diye google aratin. Akademik yazilar bile var...
Dozu önemli tâbi... ama boş insan başka ne konuşsun? Cevrenizi değiştirin... en kolayi
Anca araya biraz mesafe koyabiliyorum iste, yillarin arkadasi olunca silip atamiyoda insan. Bidahaki bulusmalarda bakicam artik duruma.

Hayir bir de surekli ic karartan seyler de konusulursa insana fenalik gelir haklisiniz. Surekli kaynana surekli gorumce veya gunluk siradan aktivitelerin anlatilmasi da bir yerden sonra cekilmez. Arada da mutlu olmak icin de gorusuyoruz arkadaslarimizla sonucta :KK66:
Ayyy evet iki çocuğum var koca kv görümce var çok şükür sorunum yok ama gerçekten bir ortama girince sürekli çocuk yada koca ailesinden konuşunca bana fenalık geliyor yahu diyorum bizim başka meselemiz yok mu hep aynı konular konuşulmak zorundamı konu sahibi haklı bana da fenalık geliyor gercekten

Alinma durumu goremedim.
Bence mesafe koymakta haklisiniz. Ben de aynisini yapardim. Kotu bir durum varsa elbet arkadasim icini doksun. Ama bazi insanlar olumsuzluktan beslenir. Bunun bas ornegi benim annemdir. Hayattan sogutur.

Kira aliyor emekli maasi aliyor ustune ben para veriyorum. Eline kemiksiz 5.000 tl geciyor benim evimde yasiyor fatura yeme icme tek kurus masrafi yok. Parasi bolca var. Hala montum yok diyor. Gel izin gunumde cikalim gezelim alalim diyorum. Mutlaka sorun yaratiyor. Gelmiyor. Gelse begenmiyor. Usumenden iyidir begenmesen de al diyorum asla giymiyor ve montum yok demeye devam ediyor.
Cunku olumsuz durumlardan besleniyor. O sorunu cozmek icin ne yollar sunariz asla begenmez. Dondurma yer soguk der mesela :) cay icer sicak der...

Mune Mune sayfadaki yorumları bi okur musun rica etsem? Bu kk nın kadınları burda düşman gibi davranmaya başladı herkese, bu nasıl bi kafa yapısı? Bi insan bi konu açıyorsa o konuya yorum yapılır, eski konularını gün yüzüne çıkartıp burdan vurmaya çalışmak, bunun dalgasını tutup yeni ve bambaşka bi konuyu sabote etmekte neyin nesi? Bu da yeni mi çıktı?
Insanlar sırf bu yüzden her konu açacakları zaman yeni hesap mı alsınlar? Buna bi dur demeniz gerekmiyor mu?

Mune Mune sayfadaki yorumları bi okur musun rica etsem? Bu kk nın kadınları burda düşman gibi davranmaya başladı herkese, bu nasıl bi kafa yapısı? Bi insan bi konu açıyorsa o konuya yorum yapılır, eski konularını gün yüzüne çıkartıp burdan vurmaya çalışmak, bunun dalgasını tutup yeni ve bambaşka bi konuyu sabote etmekte neyin nesi? Bu da yeni mi çıktı?
Insanlar sırf bu yüzden her konu açacakları zaman yeni hesap mı alsınlar? Buna bi dur demeniz gerekmiyor mu?
Ben kaile alip ustune basmamistim, ama baskalarininda gordugune sevindim.

Ben kaile alip ustune basmamistim, ama baskalarininda gordugune sevindim.
Eski konunuzu bilmiyorum ya da hatırlamıyorum, belki o konuda tamamen haksızsınızdır, belki o konuda dalga geçilecek bi şeyler söylemişsinizdir, bunların hiçbirini bilmiyorum. Ama o konu orda kaldı yazılacak bi şey varsa onun altına yazıldı, bitti ve bu başka bi konu. Ordakini buraya taşıyıp laf çarpmak tamamen kötü niyet ve ergenlik gibi geliyor bana. Umarım Mune Mune bi an önce bi dur der bu duruma.

Eli rakili olmasada ona yakin diyebilirim, tamam kv meseleside bazen sorun oluyo ama kucuk bisey icin efkarli efkarli moralsiz oyle oturuyolar. Zaten karsindaki kisinin morali bozuksa dogal olarak kendi nesende kaciyo

enerji yiyen insanlar var ne yazıkki. bir de benim ciddi bi sorunum varken karşımdaki saçmasapan bişeyi çok uzatarak anlatırsa ben de ona gelemiyorum.uyarıyorum olmazsa görüşmüyorum. ben biraz katıyımdır bu konularda. kendimi zorunda hissetmem. memnun değilsem görüşmem. bence sizde kasmayın. eski arkadaşta olsanız zamanla insanlar değişebiliyor görüşmek zorunda değilsiniz.

Çok ciddi bir derdi vardır arkadaşımın oturur dertleşirim. Saatlerce dinlerim gerekirse onunla oturur ağlarım ama,
Eften püften saçma sorunlarını sürekli anlatıp dinlememi isteyen insanla da enerjimi harcayamam,hayat enerjisini götürür insanın yani.
Evimde oturup kitap okumak bile daha evladır.
Kusura bakmasınlar yani.
2 saat oturuyorsam iki saat aynı hayati olmayan konuyu dinleyeceksem gitmem bende o buluşmaya.
Sizinde dediğiniz gibi,evimde çocuğumla ilgilenirim daha iyi.

Aynı şeyleri tekrar tekrar dinlemek bazen beni de boğuyo. İnsan enerjisini yükseltmek istiyo ama karşıdaki o enerjiyi dibe çekince benimde moralim çok bozuluyo. Ama ben sevdiğim bir arkadaşım bunu yaptığı için mesafe koyamadım araya, oda sürekli aynı şeyleri anlatarak rahatlıyo diye düşünmeye çalışıyorum.

bir de yaş küçükse kaale alınmama durumu oluyo. bir şey anlatıyosun dinlenmiyor .soru soruluyo cevaben hafife alınıyor.o yüzden kendi yaşıtlarınla takılmanı tavsiye ederim ..

Back
X