mesafeyle huy değiştiren kocayı ne yapmalı kızlar?

guniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
505
3
0
İstanbul
kızlar merhaba,ilk konum buraya açtığım.biz eşimle yanyanayken gayet iyi anlaşıyoruz çok mutluyuz.ama kendisinin bir yerlere gitmesi gerektiğinde ya da ben annemlere akrabalara gittiğimde ben yanlızken,kendisinden ayrıyken bambaşka biri oluyor. zaten yapı olarak çok kıskanç. kendisiyle dışardayken ,yemeğe alışverişe götürdüğünde beni, ne giydiğime çok fazla karışmaz.ama kendisi yanımda yokken cehenneme çevirir ne giydin,düzgün giyin,erkek kuzenlerinle konuşma fazla(kız kuzenimi bile kıskanır benden),herşeye dahil olma,kimseye gitme falan falan,herşeyi burnumdan getirir. arar bir sürü söyler,söyler sinirlenir kapatır telefonunu.

çalışmamı zaten istemiyor,2 yıl olacak evleneli.ama bu huyu haricinde herşeyle melek gibi. sinirlenince deli gibi bişey oluyor. ben susarsam da sinirleniyor konuşursam da...kendisi yanımda değilken yıldırmayı denedim ben de hesap sordum,hoşuna gidiyor.

şimdi sorunum şu;biz bir iş dolayısıyla 2 ay kadar uzak kalıcaz bir kaç gün sonra,ben ona çok güveniyorum, aldatma açısından problem falan düşünmüyorum ama ilk defa bu kadar uzun ve mesafeli uzak kalıcaz,yurtdışına çıkacak. biliyorumki yine ayrı olmanın acısını benden çıkaracak,çok önyargılıyım bu konuda çünkü başıma gelecekleri biliyorum. ne yapıcam hiç bilmiyorum,arayacak güzel güzel bir kaç dakika konuştuktan sonra ahret sorgusu başlayacak,sonra muhakkak bir yerden sinirlenecek birşey bulacak,mutlaka böyle olacak,o iki ay zehir olacak bana.
,annenlere git orda aklı rahat eder demeyin yakın akrabalarımızı sevmiyor, evden ayrılamıcam yani. ne yapmalıyımki aklı rahat etsin ne söylemeliyim...
yerimde olsanız o burda değilken nasıl davranırdınız,telefonda nasıl konuşurdunuz?

telefonda güzel konuşsam,hiç özlemedin çok mutlusun bensiz,
üzgün konuşsam birilerimi rahatsız ediyor ne oldu,ya da keyfinimi böldüm diye sitem,
normal konuşsam çok çabuk alışıyorsun bensizliğe............falan falan ama böyle sakin sakin değil böyle konuşup sonra çok ağır çok ağır tartışmalara giden sözler söyler...anlattım olmadı,bağırdım olmadı,rahatsız oluyorum yapma deliricem dedim olmadı.gerçekten her hali böyle olsa delirmiştim şimdiye kadar... ama herşey iyi bu huyu berbat iğreniyorum bu uzakta çabuk sinirlenip,hırsını benden almasından...

onu o kadar çok seviyorum,öyle seviyorum ki çok üzülüyorum ayrı kalıcaz diye tabi.ama herşeyden çok beni sinirden çatlatması ağır basıyor. melekler gibi bir adam/koca ama işte takıntılı bir hali var böyle.gerçekten bunu yaşayan anlayabilir,uzaktayken kan kusturması çok kötü ya.
ne söyler ne yapardınız,bütün bu açıklamalar üstüne...

....ne söyler ne yapardınız,bütün bu açıklamalar üstüne...

amanınn.. zor bi durum. tabi evli değilim bilemem. ama sadece kişisel fikrim.. ona açık kapı bırakma. yani mesela msj atma şansın varsa, o sormadan bol bol msj at. "evdeyim tv seyrediyorum cnm sen de iyisindir umarım", "senin sevdiğin gibi giyindim sade bir kot ve hırka, annemlere gidiyorum 1-2 saat" , "ev işleri yapıyorum" , "pazardayım, elma aldım aklıma geldin msj atayım dedim" vs..
:)) biraz komik durabilir. ama sık sık ona ne yaptığınla nerede olduğunla ilgili ufak ipuçları verirsen, takacak daha az bahane vermiş olursun.

ona belirsizlik için açık kapı bırakma.

yahut msj hakkın yoksa internetten msnine yaz yahut saat başı ufak notlar içeren mailler... illa ki internete girecektir.

açıkçası sen daha tecrübelisindir, eşini ne mutlu eder içini rahatlatır sen bilirsin. ama bol bol onları vermeye çalış derim ben. bi de illa ki sinirlenirse, çok üzülme karşı da çıkma. sonuçta geçici bir durum ve yanyanayken düzelecek diye emin bi şekilde söylüyorsun sorun etmeden sorun çıkmadan geçirirsiniz umarım.

Uzaktayken beni huzursuz etmesinin hakkının olmadığını, o varkenden daha dikkatli olduğumu ona söyler, başka hiçbir açıklama yapmazdım.

Normal,kendim gibi konuşmaya devam ederdim..

bende arkadaşa katılıyorum... ona acık kapı vermemek lazım... senden mutlaka haber almalı.. telefonunu yanında tası daima.. arasa acamazsan sora sana patlar... elbise konusunda ne gydgını bıldır, arkadas vs aıle ortamındaysan kımler varsa soyle hatta onlar da konussunlar esınle telefonda ya da msn de... erkekler yurtdısına gıdınce eşinin olayı hemen kabullenmesıne dayanamazlar, sensız buralar cok kötü, evin bir anlamı yok gb konusursan senın ıcın daha ıyı olur dıye dsnyrm... gelecegı zamana odaklanıp msla sen gelınce şöyle şöyle yapacagz da diyebilirsin....

Bende son zamanlarda eşimin artan kıskançlıklarından şikayetçiyim,
benim eşimde sık sık yurt dışına çıkıyor burda olduğu zaman ayrı yanımda olmadığı zaman ayrı kıskançlıklar yapıyor
yurt dışında olduğu zaman genelde gidip geldiğim yerleri haber vererek içini rahatlatıyorum
gün içinde iş yerinde dışarı çıkmam gerektiği zamanlarda mesaj atıyorum şuraya gidiyorum vs diye
akşam eve dönerken arıyorum yolda konuşuyoruz ama bazen benim eşimde sinirlenecek birşeyler buluyor Allahtan bağırma huyu hiç yok
sadece ses tonu değişiyor ordan anlıyorum.
sık sık ne yaptığını haberdar et derim ben,gün içinde bir kaç tane mesaj at aklının sürekli onda olduğunu düşünmesini sağla

eşinize bir mektup yazın ve eşyalarının arasına koyun,gittiği yerde bulacağı şekilde...

daha gitmeden içine düştüğünüz yalnızlığı ve özlemi ona anlatan,yokluğunda kendinizi nasıl hissettiğinizi falan anlatın.

sizi düşündükce tekrar tekrar okuyacaktır muhtemelen ve telefon konuşmalarında inşallah daha sakin olmasını sağlayabilir...

benim eşimde sizinki kadar olmasada biraz böyle ve mektuplar benim çok işime yarıyor...

Zor durum canım ya evlendiğimizden beri eşimle sık sık ayrı kaldık ve buna benzer şeyler yaşadık. Hatta bir keresinde çocuklarım zatürre olmuştu ve ben her gün iğne için şehire inmek zorunda kalıyordum ama eşime çocukların hasta olduğunu söyleyememiştim. Hergün şehire gittiğim için eşimin yorumu, sen beni aldatıyormusun hergün ne işin var. O yüzden yaptığın herşeyi anlat ona, onu en iyi sen tanıyorsun, kızabileceği şeyleri söyleme. valla aklıma başka birşeyde gelmedi.

erkeklerin bu kadar kıskanç olmalarının sebebi kendilerinde bitiyor bence,
kendilerine güvenmiyorlar ki,
örneğin, biliyorlar ki mini etek giyen kadınlara bakıyorlar,
o yüzden eşlerinin giymesini de istemiyorlar.
sizi bu kadar sıkması siz ne yaparsanız yapın devam edecektir.
ama arkadaşların da dediği gibi açık kapı bırakmamak gerek.
telefonda sinirlenip sesi yükseltmemek, sakin konuşabilmek önemli.
ara sıra da onu özlediğinizi belirten mesajlar verin.
siz elinizden geleni yapın, kişiliğinizden ödün vermeden,
gerisi eşinize kalmış.

Okurken benim içim daraldı Allah yardımcın olsun.

Böyle bir durumda eşime çok net ve hatta sert bir şekilde,

ben yetişkin bir insanım nerde nasıl davranacağımı çok iyi bilirim,sen yanımda ol ya da olma ben hep aynıyım,

başımda birilerinin bekçilik yapmasına luzum yok,zira beni benden iyi kimse koruyup kollayamaz...Derdim.

Eşinin kıskançlığı,normal boyutunu aşmış farklı takıntılara yol açmış bence.

kesinlikle katılıyorum...
evliliğimin ilk dönemlerinde yaşadım benzer sorunları. eşime bir kaç kez aynen brownimin bahsettiği gibi çıkış yaptıktan sonra eser kalmadı eski hallerinden. şu an askerde olmasına rağmen ; böyle bir konu geçmedi bile aramızda.

biz kadınların eşlerimizin başkasına bakmasını kıskanırız. yani eşimizin bize sevgisinden eminsek kıskançlık olmaz bence.

ama kocalarımız, bize başkalarının bakmalarını kıskanıyorlar. sevgimizden ne kadar emin olurlarsa olsunlar başkası bakıyo ya o yetiyor. napalım sen baktığına göre evlenmeden başkası da bakacak dimi... yok anlamazlar.

bak seninki gene onun yanında giydiğine karışmıyor. benimki onun yanında onun erkek kardeşlerinin yanında... her giydiğime oturmama kalkmama kızar. daha doğrusu küser. sokakta biri mi baktı vay halime bana küser... git adama çat bana ne küsüon..

kocan seni seviyor. öyle restleşmenizi tavsiye etmem. sen de onu kıskanınca hoşuna gidiyormu bak başka erkek kendi yapar, kendine yapılsa "boğma beni" der. senin kocan kıskançlığı tamamen sevgiden sanıyor. bence dğeil ama o öyle düşünüyor belli.

kocan aradı ne giydin dedi onun kızmayacağı şeyleri söle. bence bu kadar kızmasının sebebi sen de farkına varmadan kıskandırıyo olabilir misin ? kuzenin bile olsa hiç bi erkekten bahsetme.

tabiki kıskançlıklarına boyun eğ, kendini ezdir demiyorum ama araya mesafe girince bunun kavgasını verme. zaten erkekler yeni evliyken aşırı kıskançlaşıyor. zamanla azalıyor derler. ben de yeni evli sayılırım ama etrafımda öle derler.

herşeyde restleşmekten yana değilim. biraz alttan alınabilecek bi konu bence bu. sıkma canını.

sizin eşiniz çalışmanıza karışacak kadar kıskanç.. yanlış hatırlamıyorsam öğretmendiniz.. benim eşim de çok kıskançtır, bazen sıkılır bunalırım.. babam bana o kadar karışmamıştır.. ama işime gücüme kılığıma kıyafetime karışmaz. sadece akşam onsuz dışarı çıkmamı istemez. anneme,teyzeme gidecek olsam bile..

ortamı belli gidiş geliş saati belli olan ve herkesin sahibiyle evlenmek istediği türden bir meslek öğretmenlik, ona rağmen eşinize boyun eğmişsiniz.. sanırım bu 2 ayı dediğiniz gibi çok bunalarak geçireceksiniz.. ben eşinizin durumunu normal bulmuyorum.. ama siz kabullenmişsiniz.. allah yardımcınız olsun..

bu çok aklıma yattı kendi sormadan ben nerde olduğumu ne yaptığımı söylersem aklı bende kalmaz hmm teşekkürler canım
belirsizlik olmazsa hem kendisi rahat eder hem ben rahat ederim...

Uzaktayken beni huzursuz etmesinin hakkının olmadığını, o varkenden daha dikkatli olduğumu ona söyler, başka hiçbir açıklama yapmazdım.

Normal,kendim gibi konuşmaya devam ederdim..

benim eşim keşke bunlardan anlasa,ama namümkün konuşmayla böyle yola gelmesi,:2::2::2:
olmuyo...

aklım zaten hep onda ama aramayı mesaj atmayı çok sevmiyorum,anlıyosundur beni sen:2::2::2::2::2:
çok üzülüyorum.o çooook kıskanç.

kendimi okur gibi oldum. aslinda boyle bi konu acmak uzereydim diyebilirdim. bende yeni evliyim ve biz ayri kalmak zorundayiz. esim yanimda iken hic sinirlenmez gul gibi geciniriz ama uzak olunca. uffffff bir bucuk aydir ayriyiz yaaa iki gun mutluysak bir hafta kus. hep boyle geciyooo. kusmez kizmak icin hep bi bahane buluyo, daraliyorum wallaa biktim artik. sesimi cikarincada sen cok degistin bilmem ne. wallahi biktim artik, simdi hala kus, bakalim ne zaman yumusar...

walla canim bence o iki ayi cok buyutme. iki ay dedigin ne cabuk gecer sayili gun. bide beni dusun esimle tam bir sene ayri kalicaz. ben bir sene bunlari cekecem..

ins dusundugun gibi gecmez bu iki ayiniz, allahim sabir versin

Ay okurken bayılcak gibi oldum.. Nasıl birşey bu böyle anlamadım ne yapsanız eşinize batcak gibi bir durum sizin ki.. Eşinle konuşurken bile önceden ne söylesem diye düşünüyorsun.. Nasıl geçerki bu hayat çok zormuş arkadaşım.. Helal valla nasıl katlanıyorsun ben olsam çıldırırdım herhalde.. Herşeyin bir dozu olmalı bence bende önceden sorun yaşardım ama evlenmeden önce oda bu kadar değil tabiki.. Sizinki kıskaölığı bile abartmış kuzeninle görüşmeni bile istemiyor.. Aklıma kuzenim geldi yazdıklarınızdan aynı şekilde eşide ona davanıyor.. Düğün bile olsa hiçbir ortamda bulunmayan bir eşi var sürekli bahane kınalara kadar gelen eşi.. İşyerinden sürekli almaya gider ne mümkün karısı dışarı çıksın arkadaşlarıyla buluşsun imkansız yani... Ben hastalıklı diye düşünüyorum bizim enişteyi... Ama senin eşini bilemem tabi ve kendi fikrimi söyliyim bence eşinle herşeyi paylaşmamalısın kız kuzeninle olan tartısmanı falan sonra başka gun sana o sana böyle böyle yapmıştı görüşme onunla der cunku.. Ve en önemli nedende bence güven eksikliği..

her huyu öyle iyiki,katlanıyorum buna da:2::2:yanımdayken çok farklı canım,yerlere göklere sığdıramaz.ne dersem anında olur.ama uzaktayken,deliriyorum,delirtiyor beni...ona zaten şunu söylüyorum;yalan söyleyeyim ya da gerçekleri gizleyeyim kafan rahat olsun mu?yoksa doğruyu söyleyeyim anlayışla karşıla mı hangisi diyorum
yapma dediğim şeyleri yapma birşey gizlemek zorunda kalmazsın ben de bağırmam diyor.ama bildiğiniz gibi değil ya diyorum ya şu dünyada en yakını benim,kedi gibidir,sadece şefkat sevgi ister.
bana çok güvenir,kendine bilmiyorum...
ben de onu çok özlüyorum uzakta çok aşırı seviyorum ama gerçekten bazen çok fazla istekleri oluyor, benim kalabalık ortamda bulunmamı istemez,uzun giy, geniş giy,makyaj yapma,kimseyle sohbet yapma...
:2::2::2::2::2:

1 sene ayrı kalsam sinirden felç geçirtirdi bana.offffffffffffffffffffffffff.......allah kolaylık versin canım sana da. benim kimsem de yok burda ama başka yere gitmemi de istemez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…