Mesleği sevmemek

zwich

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2020
9
2
1
29
Grafik tasarımcısıyım ama şu an işim yok.Özel sektörde 1 sene çalıştım.Açıkçası çok kötüydü maaşım azdı ve çok yoruluyordum.İstifa etmiştim daha sonra.

Mesleğim bana çok değersiz geliyor artık.Bir kaç kursa gidenler bu mesleği yapıyor.4 sene okudum karşılığı bu muydu diyorum.Tıp gibi bölümlerin dışındakiler böyle genelde ama yine de üzüyor insanı.
Yaşım 25 şu an mesela psikoloji bölümüne çok ilgi duyuyorum ama tekrar başlayacak cesareti ve hevesi bulamıyorum kendimde.Üstelik sürekli dert dinlemeyi kaldırabilir miyim bilemiyorum.
Bir psikologla konuşmuştum 8 seneni vermeden bir yere gelemezsin bu meslekte dedi.

Bu yola girsem çok zaman harcayacağım kendi mesleğimde devam etsem çok daha fazla tecrübem olacak.

Beklentiniz nedir ben onu anlamadım.
Ülkenin hali belli, 1 sene çalıştığınız yerde elbette asgari ücret denkliği ile maaş alacaksınız.
Bu çoğu meslekte böyle, birkaç kursa giden evet yapar ama diplomalı olmak başka bir şey.
Geçenlerde yine konunuz vardı yanılmıyorsam, bence farklı bir alanda yüksek lisans falan yapın, alanınızı genişletin.

Sağlık alanını düşündünüz mü? 2 yıllık bölümler var kısa sürede bitirip meslek sahibi olabilirsiniz. Ya da kpss ye çalışıp memuriyet düşünebilirsiniz.

Grafik tasarımcısıyım ama şu an işim yok.Özel sektörde 1 sene çalıştım.Açıkçası çok kötüydü maaşım azdı ve çok yoruluyordum.İstifa etmiştim daha sonra.

Mesleğim bana çok değersiz geliyor artık.Bir kaç kursa gidenler bu mesleği yapıyor.4 sene okudum karşılığı bu muydu diyorum.Tıp gibi bölümlerin dışındakiler böyle genelde ama yine de üzüyor insanı.
Yaşım 25 şu an mesela psikoloji bölümüne çok ilgi duyuyorum ama tekrar başlayacak cesareti ve hevesi bulamıyorum kendimde.Üstelik sürekli dert dinlemeyi kaldırabilir miyim bilemiyorum.
Bir psikologla konuşmuştum 8 seneni vermeden bir yere gelemezsin bu meslekte dedi.

Bu yola girsem çok zaman harcayacağım kendi mesleğimde devam etsem çok daha fazla tecrübem olacak.
50 yaşında bile sınıf arkadaşım var ve inanın hepimizden daha da azimli. Hiçbir şey için geç değil. Part time çalışarak gerçekten ilgi duyduğunuz bir bölümü okuyun bence. Söz konusu yıllarca icra edeceğiniz bir meslekse 4 yıl gözünüzde büyümemeli

Bu bölümü bitirdiyseniz sizi ayakta alkışlıyorum kardeşim okudu hala okuyor o kadar zor bir bölüm ki çizim yapmaktan 4 saat uyku ile okula gittiğini bilirim. Artık yeter bırak yapma derdim 0 versin öğretmen sağlığından daha önemli mi derdim ama mesleğiniz çok güzel ben kardeşimin yaptıklarını görünce çok beğeniyorum kesinlikle o kursa gidip eğitim alanlarla kendinizi aynı kefeye koymayın bu meslek öyle kolay öğrenilebilecek bir meslek değil yetenek bir kere şart he davetiye tasarlama kartvizit falan öğreniyorlarsa onlar zaten sizin işinize ket vurmaz önemli olan tasarım kabiliyeti bu meslekte

Ben anlamıyorum benim kuzenimde çok kazandığını söylüyor internette çizim yapıp satıyormuş öyle birsey sizde yapabilirsiniz ,belkide kendini övüyor bilemedim.

Mesleği okurken sevip sevmeyeceginizi az bucuk hissetmissinizdir. Bence sizinkisi is bulamama stresi, gelecek kaygısı.
Baska bölüm de okusanız yine bu psikolojide olursunuz gibi geliyor bana.
Mesela psikoloji okumayi dusunuyorsunuz ama 8 sene gozunuzde büyüyor. Bir alani seviyorsaniz zaten gelebilecek tüm zorluklara hazirlikli olur ve "ben yine de bu mesleği icra etmek istiyorum" diye kararlı davranirdiniz.
Siz kendiniz bile ne yapmak istediğinizi, sizi hangi isin mutlu edebileceğini bilmiyorsunuz.
Yasiniz genç hala yeni bir alanda okuyabilirsiniz 25 ne ki, bizim bir tanıdık 32 yasinda daha bu sene mezun oldu, calismak zorunda oldugundan uni okumamis sonra şansını denedi ve azmedip bitirdi. Istedikten sonra okunur.
Ayrica inanin kimse işini yapmiyor, ben okuduğum alandan meslegimle ilgili bir bakanliga atandim ama mesleğimden cok alakasiz isler veriliyor kamuda olmama ragmen. Yani sevmesek de yapıyoruz, istifayi düşündüğüm donemler de oldu. Istifa etsem disarida daha iyisi mi olacak dedim vazgeçtim. Siz de kriterlerinizi yuksek tutmayin baslangic amaciniz tecrübe edinmek olsun. Birkac sene sonra zaten secilen degil seçen olursunuz.
Şu devirde is bulmak zor, deneyimsiz birini de kimse üst düzey bir pozisyondan baslatmaz. Emek olmadan yemek olmuyor maalesef.

Bir sürü işsiz psikolog var. Başta vazgeç bu sevdadan.

Özel sektör ya vezir yapıyor ya da rezil yapıyor insanı ssanırım.kendini geliştirmek gerçekten çok önemli ve tabii ki şans.ama ben genel olarak bu zamanda kendini geliştirmektende önemli olanın reklam olduğuna inanıyorum bu zamanda.insanın kendi reklamını yapmasından bahsediyorum.bunu iyi yapamazsan bir konuda ne kadar iyi de olsan geri planda kalıyorsun hep.
dijital çağdayız sonuçta birçok insan üniversite okumadan birçok konuda kendini geliştirebiliyor artık.o yüzden o Dediğinize pek şaşırmadım.
Yeni bir şeyi deneyip denemeyeceğinizi de en iyi siz bilirsiniz ancak çok subjektif bu.kimisi 50 yaşında yeni bir şeye atılır geçen zamanı hiç kafaya takmaz kimisi de her şeyi kafasına takar ki ben de böyleyim maalesef.
Spesifik olarak tıp demişsiniz de tıbbın dezavantajlarını sayfalarca yazabilirim genel olarak her şey böyle zaten.meslekler çoğunlukla kişiye göre şekilleniyor zaten.
Gerçekten anlayabiliyorum sizi ama demek istediklerimi düzgün ifade edebildiğimi hiç sanmıyorum o yüzden kusura bakmayın.umarım mutlu olursunuz temennim bu

Grafik tasarım çok güzel bir bölüm benim ilgim vardı ama olmadı çok güzel resimler var bakmaktan kendimi alamıyorum ama 25 yaş çok genç okumak için ben 36 yaşında çocuk gelişimi okuyorum siz de yapabilirsiniz geç değil

Bende psikoloğum arkadaşlarımdan çok azı kendi işini yapıyor. Kimi ticarete yönelmiş kimi torpille belediyeye falan girmiş o kadar yani. Devlete atanmak çok zorlaştı. Kolay atanan öğretmenlik bölümlerini araştır. Psikoloji okusanda umduğunu bulamassın. Ben bölümü sevdiğim için okudum iş kaygısıyla okusam seçmezdim bu bölümü.

Mesele mesleğiniz değil sizin çalışmaya gönlünüzün olmaması. Grafik tasarım iş piyasasında en çok kazanan mesleklerden biridir.

Sanıyor musunuz ki psikolog olunca oturduğunuz yerden para kazanacaksınız? Psikologluğu dert dinlemek olarak gören biri için zaten uygun meslek değil bu. Ve ortalık psikoloji mezunu binlerce gençle dolu. Nasıl sıyrılacaksınız aralarından?

once su psikolijiden cikmak lazim, bir kac kursa giden bu isi yapiyor.

siz muhakkak ki fark yaratiyorsunuzdur, yaratamiyorsaniz da demek ki ya o kisiler kendilerini cok iyi gelistirmistir, ya da siz gelistirememissinizdir.

Muhendislik diplomam var, ama lise mezunu da bu isi yapiyor, hem de bazilari cok cok iyi yapiyor,
simdi ne diyebilirim ki, hayir diploman yok yapmayacaksin mi, gulerler bana eminim. Sektor yazilim, bilenler bilir.

sizin mesleginizde cok yogun calisan tanidiklarim var, sosyal medyanin da gucunu alanlar hele iyi de kazaniyor gorunuyorlar.
Siz elbette sevmiyorsaniz baska alana yonelin,
ama sadece az kazaniyorum diye baslangictan vazgecmeyin.
hep ornek veririm, esim universite bitimi ilk ise girdiginde deneme suresinde asgari ucretin bile altinda maas aliyordu, deneme suresi sonrasi asgari ucretin cok az fazlasina anlasmisti,
ikinci yil ayni sirkette maasi 2 katina cikmisti ama.
biraz sabretmek lazim.

Bende psikoloğum arkadaşlarımdan çok azı kendi işini yapıyor. Kimi ticarete yönelmiş kimi torpille belediyeye falan girmiş o kadar yani. Devlete atanmak çok zorlaştı. Kolay atanan öğretmenlik bölümlerini araştır. Psikoloji okusanda umduğunu bulamassın. Ben bölümü sevdiğim için okudum iş kaygısıyla okusam seçmezdim bu bölümü.
Merhaba acaba okul dışı da psikolojiye ilgi duyup bilgilenmek isteyenler için kitap öneriniz vs var mıdır 🥰

Bende avukatım ama işimi asla sevmiyorum.En yakın zamanda bırakıp sevdiğim alanlara yöneleceğim.

Back
X