• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleğimden soğuyorum :(

Ben de yaklaşık 10 seneden sonra liseye geçtim ve ohh be dedim dünya varmış. Ortaokul aşırı zor geliyordu, lisede öyle değil oturup konuşunca anlıyorlar biraz biraz.. Gerçi ben doğudayım, öğrencilerimiz büyüklerini sayar, efendi çocuklardır genelde. 1500 öğrencimiz olmasına rağmen nerdeyse hiç olayımız olmaz, öğretmenlerine çok değer verirler. Beni en çok üzen şey aşırı derecede umutsuz olmaları. Geleceğe dair bir hayalleri, umutları yok. Biz lisedeyken dolar kaç liraydı bilmezdik, yağın şekerin kilosu nedir haberimiz yoktu. Bu çocuklar şu an bizim halimize acıyor, hocam nasıl geçiniyorsunuz diyorlar. Bizim meselemiz bunlar değildi gençken.. Şimdi bakıyorum gözlerinde ışıltı yok.. Okuyup ne yapacağız hocam diyorlar. En zekileri bile pes etmiş durumda.. Ben bu noktada çok çaresiz hissediyorum..
Çok şanslısınız öyle bir ortamda çalışmak büyük zevktir eminim
Burda biraz daha durumu iyi sanırım ailelerin kolay kazanıyorlar sanki onun etkisiyle de okumasakta olur gibi düşünenler var

Ben de ortaokul kademisinde çalışıyorum. Bu hafta dersine girdiğim bir öğrencimin annesi sınıf öğretmenine hatırladığım kadarıyla şöyle bir mesaj atmıştı.

“Benim çocuğum erkek tabii ki hareketli olacak. Onu ödev yapması için zorlayamam, derslerden soğur. Zaten erkek çocuğu okuldan uzaklaşmaya müsait, derslerden soğumasın diye çok üstüne gitmiyorum.”

Derste konuşan, düzeni bozan bu çocuk evde paşalar gibi yetiştirildiği için bizden de aynı şeyi bekliyorlar. Çocuklarının yaramazlıklarını, terbiyesizliklerini normalleştirip bize de kabul ettirmeye çalışıyorlar.

Allah tüm öğretmenlere bolca sabır versin inşallah.
O okuldan soğumasın diye kaç kişi arada harcanıyor umrunda değil tabi
nefret ediyorum bu tarz velilerden

Ben de ortaokul kademisinde çalışıyorum. Bu hafta dersine girdiğim bir öğrencimin annesi sınıf öğretmenine hatırladığım kadarıyla şöyle bir mesaj atmıştı.

“Benim çocuğum erkek tabii ki hareketli olacak. Onu ödev yapması için zorlayamam, derslerden soğur. Zaten erkek çocuğu okuldan uzaklaşmaya müsait, derslerden soğumasın diye çok üstüne gitmiyorum.”

Derste konuşan, düzeni bozan bu çocuk evde paşalar gibi yetiştirildiği için bizden de aynı şeyi bekliyorlar. Çocuklarının yaramazlıklarını, terbiyesizliklerini normalleştirip bize de kabul ettirmeye çalışıyorlar.

Allah tüm öğretmenlere bolca sabır versin inşallah.
Ne kadar doğru tespit bana göre.12 yıldır oldukça zor ve kalabalık bir bölgede öğretmenlik yapıyorum. Bu şekilde ukala, saygısız okul huzurunu bozan öğrencilerin velileri özellikle de anneleri aşırı korumacı, benim kemalim yapmaz modunda oluyorlar. Yıllardır gözlemim hep bu şekilde. Hiç değişmiyor bu kural.
Geçen dönem hem anne hem de öğrenci ile problem yaşamıştım. Kadının yüzüne açık açik söylemiştim bu çocuk senin yüzünden böyle diye. Çocuk okulda sürekli problem çıkarıyor, koşuyor anneye. Kadın her defasında hatayı örtmeye çalışıyordu. En son dün oğlu uzaklaştırma aldı. Sebep de erkek arkadaşını tuvalette taciz etmis, ve sonra da diger cocuk seni öğretmene söyleyeceğim deyince, kimseye söylemesin diye para teklif etmiş, ve bu çocuk henüz 6.sınıf. Ben bu tür çocukların düzeldigine de hiç sahit olmadım. İşin kötüsü de bu çocuklar sizin bizim özveriyle büyüttüğümüz çocuklarımızın karşısına çıkabiliyor işte. Öldürülen Başak, Gizem , Özgecanlarımız gibi. Allah evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın. En büyük duam bu.

Üzülmeyin hocam.Amaç çocukları okulda uzun saatler tutup veliye nefes aldırmak.Aileler evlatlariyla ilgilenmiyor.Okula yollayip ögretmenin sihirli bir degnek dokundurmasini istiyorlar.Anne baba ve cocuk arasindaki saygi ve paylasim yok.herkeste bir akilli telefon dunyadan bi haber yasaniyor evlerde.Aile terbiyesi,saygi,sevgi,merhsmet bunlar ailede ögrenilmezse ilerde hep sorun oluyor.halbuki aile cocuguyla ilgilense spor ve bir enstrüman çalmaya yönlendirilse yada bir meslek dalında beceri geliştirseler bu kadar bunalmayacaklar.Sözüm herkese degil gercekten durmadan cocuk yapip sonra okullar ne zaman acilacak diye gün sayan.Cocuk evden gitsin diye gözüne bakanlara.Siz sadece elinizden geleni yapıp sakin kalın.Çok zor biliyorum keza 16yildir bende bu meslekteyim.Gerçekten sabırlı ve sakin kalmaz bazen coook zor.

İğrenç bir lisede olsa öğrencilerle ilk karşılaşmada bırakılan intiba çok önemli. Disiplinli ve sert başlanırsa öğrenci saygı duyuyor. Zıddı olunca ciddiye alınma zor oluyor. Benim öğretmenlik yaptığım okullar berbattı. Sınıfı çok nadiren susturabilmiştim. Çoğu hocanın dersinde hep gürültü olurdu. Sonra bir hoca dersteyken sınıfına şahit oldum. Kapı açık ders dinliyorlar ve çıt yok. Ağzım açık kaldı. Ağır takılırdı hoca, sıcak yaklaşırdı da. Ben ağır takılamadığım için cıvkı çıkmıştı demek diye düşündüm. Öğrenciler bana saygı göstermeye daha sonra başladı ama okul da kapanmıştı.
Öğrenciler çoğunlukla anlamıyor ama tek tük de olsa anlayan var. Sanırım onları kurtarmanın en iyi yolu öbür seneye çürükleri elemek için dersten bırakmak. Beni deli eden sınıfta bir sürü kişi kalmıştı. Ertesi sene sınıfı bir ziyaret ettim, çiçek olmuşlar :KK70: Benim öğretmenliğim kabus gibiydi yeminle. Sonraki sene bilgi bakımından neredeyse sıfır olan bir okula gittim. Diğer okul bana süper zekalı gelmişti. Kopya çekerken bile ne kopyaladığını bilmeyen bir okuldu diyeyim, o kadar ki berbat. Güler misiniz ağlar mısınız? Sabrım son zamanlarda kalmamıştı. Beddua, hakaret ediyordum öğrencilerin yüzüne artık. Sınıfta hayvan gibi böğürüyorlardı. Ses kaydım bile var. Hayvanat bahçesi gibiydi sınıf. Okul kapanmaya bir iki hafta kala biteceği için üzülmüştüm ama. Ücretli öğretmenlikti benimki.

Şöyle bir şey yapabilirsiniz. Belki öğretmenlerle konuşup o öğrenciler için ayrı sınıf oluşturulabilir. Takviye dersleri hala varsa okul çıkışında o gruba ders verebilirsiniz. Herkes yapamıyor diye de dert etmeyin. Ben de bir yerlerimi yırttım ama anlamayan anlamıyor. Anlayanlarla devam edin. Lise öncesi sınıfta kalma olmadıkça boş öğrenciler liseleri işgal edecekler. Lise 10da iki kalma ile uğurlarsınız. 11de kafa rahat olur anca.

Ayrıca meslek lisesiyse de ben olsam çok önemsemezdim. Mesleki derslerde başarılı oluyorlar. Çok da üstlerine düşmeye gerek yok diğer dersler için (temel ders mi denir unuttum). Öğrenciler bu derslerde yılmaya daha yatkın meslek lisesinde.

Ben bu çocukların aileleri tarafından bu kadar umursamaz ve sorumsuz yetiştirilmesini gerçekten anlamıyorum.
Aileler çocuk mu yetiştiriyor sanıyorsunuz?
Onlar sadece BÜYÜTÜYOR.
Bedenlerini ve egolarını.
Çocuklarımın okulunda toplantıda öğretmenler, çocukların çevre bilinci oluşmadığını, okul bahçesinin her gün çöplüğe dönüştüğünü söylediğinde bir kaç velinin söylediği, onu siz öğreteceksiniz, boşuna mı okula gönderiyoruz oldu 🙄

Aileler çocuk mu yetiştiriyor sanıyorsunuz?
Onlar sadece BÜYÜTÜYOR.
Bedenlerini ve egolarını.
Çocuklarımın okulunda toplantıda öğretmenler, çocukların çevre bilinci oluşmadığını, okul bahçesinin her gün çöplüğe dönüştüğünü söylediğinde bir kaç velinin söylediği, onu siz öğreteceksiniz, boşuna mı okula gönderiyoruz oldu 🙄
Sen bir taneye öğretsen daha pratik olmaz mı benim xx çocuğa öğretmemden ? 😂 veliler bize hiç iş kalmasın istiyor. Çok iyi biliyorum o zihniyeti. Çalışıyorum toplantıya gelmeyeyim, öğretmen ödev vermesin yaptırması zor oluyor, okula para vermeyelim kaynak kitap almayalım ama çocuğum sınavlarda başarılı olsun, hiç üzülmesin yıpranmasın ama doktor olsun mühendis olsun… uzar gider…

Sen bir taneye öğretsen daha pratik olmaz mı benim xx çocuğa öğretmemden ? 😂 veliler bize hiç iş kalmasın istiyor. Çok iyi biliyorum o zihniyeti. Çalışıyorum toplantıya gelmeyeyim, öğretmen ödev vermesin yaptırması zor oluyor, okula para vermeyelim kaynak kitap almayalım ama çocuğum sınavlarda başarılı olsun, hiç üzülmesin yıpranmasın ama doktor olsun mühendis olsun… uzar gider…
Kesinlikle. Zaten okula kadar çöpünü çevreye saçmamayı öğrenmeyen cocuklar topluma karısınca sonuç bu
images (1).webp
images.webp

Çocuklarımın giysilerini yıkayacagımda ceplerinden bir sürü kağıt ve minik ambalaj çıkardı. Yere atmazlardı asla, çöp kutusu buluncaya kadar ceplerine koyar bazen unuturlardı :-)
O emek verilmezse, bırseyler öğretilmezse hepımız paylaşıyoruz bu olumsuz sonuçları ne yazık ki..

Artı öğretmenin görevi senin çocuğuna en basit görevleri öğretmek değildir.
Ana baba klavuzluguna ihtiyaç olmasaydı Rabbım ağaç kovucu da da yaratırdı kullarını şüphesiz.
Hiç kuş yuvasındakı yavruları gördünüz mü, vallahi onlar bile yuvasını temiz tutuyor, dünyadaki en pis ve değer bilmez insanoğlu..

Back
X