• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleğimden soğuyorum :(

Bu nesli yetiştiren de bir ust kusak yani kendi kendine bu hale gelmedi ki. Yok internetin icine doğdu, yook çok akillilar, telefondan oyun acabildiği için cocuktan zeka fişkiriyor sanmalar.

Kendi cevremdeki ozellikle Turk cocuklu ailelerde asiri simartma, pohpoh, devamli ve asiri bir ustune düşme var, cocuk aaa dese cok zeki diyorlar. 😂 Ben onlari cocuklariyla izlerken nefesim daraliyor.

şimdiki nesille alakası yok... 30 küsür yaşındayım benim öğrencilik yıllarımda da vardı böyle uğraşmaya, emek vermeye deymeyecek çocuklar...tamamiyle ailenin yetiştirmesiyle alakalı bir durum birde aile hayatıyla ilgili...öğretmenlik dünya üzerindeki en zor ve sabır isteyen mesleği allah yardımcınız olsun

Merhaba arkadaşlar öncelikle herkesin kandili mübarek olsun,
Lisede öğretmenlik yapıyorum. Evime yakın olduğu icin tercih ettiğim okul mesleğimden soğumama sebep oluyor maalesef.
Günümüzde gençliğin durumu malum o kadar zor ki laf anlatmak ama gerçekten iyi olsunlar istiyorum zaten bunu dert etmesem dersime girer çıkarım ama faydalı olmak istiyorum.
Yok olmuyor her gün bu sefer güzel geçsin ders diye diye gidiyorum. Yeni de değilim bu meslekte daha önce yüzlerce öğrencim oldu ama bu okulda zorlandığımı farkettim.
Çok terbiyesiz ve bununda hiç farkında olmayan öğrencilerim var maalesef ki
Var mi aranızda benim gibi sorun yaşayan çözüm önerisi olan?
Ben özel eğitim öğretmeniyim şuan lise kademesindeyim bizim çocuklarda da oluyor böyle şeyler ancak yine de öğretmene saygıları halen var ve çok abartırlarsa özel durumu var diyebiliyorum daha sabırlı ve anlayışlı olmaya çalışıyorum. Bazı şeylerin engellerinden kaynaklı olduğunu biliyorum. İçlerinde bir kasıt yada kötü bir niyet olmadığını farkediyorum. Bizim mesleğe zor derler ama Allah sizlere sabır versin Allah iyiki bu çocuklarla yolumu kesiştirmiş. Asla bir lisede öğretmen olamazmışım. İşiniz çok zor hele birde idare yanınızda değil karşınızda ise öğrencilere karşı elinizde hiçbir şey yok. İstemez gelmez derse okula gelir derse girmez, her türlü terbiyesizliği yapar ağzını açsan yine onun psikolojisi bozulur. Notlar zaten kimsenin umrunda değil hoş geçirme de görelim yine öğretmenin başı ağrır. Daha neler neler… Öğretmenin iyi zamanımda öğrenci, öğrencinin iyi zamanımda öğretmen olmuşuz bizler.

Allah yardimcin olsun.. bi onceki nesil bi sonrakini hep begenmez.. ama kendine guven guven diye diye ukala terbiyesiz berbat bir nesil geldi..olay z kusagi y kusagi olarak ayirt etmek degil ama.. ellerinde cok daha fazla imkan olmasina ragmen doyumsuzlar..

Bende bugün bunu düşünüyordum atanmadan önce 1.5 yıl rehabilitasyonda çalışmıştım harikaydı muhteşemdi her gün yeni bir maceraydı. Şu ankinin 2 katı çalışıp yarısı kadar bile maaş almıyordum ama öğrencileri öğretmenliği çok sevmiştim. Şimdi mesai bitimce çocuk görmek istemez oldum. Öğrenmek istemeyene öğretmeye çalışmak çok zor. Okula gitmek istemiyorum her gün hayatım bundan mi ibaret olacak diye sorgular oldum.

Bende ortaokulda hiç sıkıntı yaşamazken lisede epey sorun yaşadım.Ben bunu onlara onlar gibi karşılık vererek aşmıştım.Ne kadar doğru tartışılır ama başka şekilde ne dersi ne de derdimi anlatamıyordum.Baktılar ben onlardan geri kalmıyorum artık susmaya başladılar.

Mesela lise 3 öğrencisi hocam bunun abdesti bozuldu cünüp diyordu.Bende kızmadan ona onun beklemediği şekilde hayırdır sen nerden biliyorsun sana mı bir şey yaptı diyordum.

Lise 2 lerde bir sınıfta tahtaya not alıyorum.Arkamı döner dönmez havlayan mı mööleyen mi dersiniz durmadan ses çıkıyor.En son o sesi çıkaran arkadaşları biliyorum.Bir daha arkamı döndüğümde ses çıkarsa arkadaşın resmini alıp girdigim tüm sınıflarda gösterip bu arkadaşınız inek bu arkadaşınız köpek diyeceğim deyince ses kesildi.Bir daha aynı sorunu yaşamadım.
Zaten öğrencilerimin geneliyle uyum yakalıyordum böyle olanları da bu şekilde hallettim.

2 lisede görev yaptım, biri ne kadar keyifliyse diğeri de beni depresyona soktu.
Sadece sıkıntı, stres hatırlıyorum.
Ortaokula geçtimde dünya varmış dedim.

Eğitim sistemi malum, o dersleri öğrenemeyecek, öğrenmeyecek herkesi tıkıyoruz okullara.
İlgi ve yeteneğe göre yerleştirme olsa bu kadar sıkıntı yaşanmaz liselerde.

Tayin alma şansınız yok mu? Yoksa bu ihtimal var ama bu okul eve yakın olduğu için mi tayini düşünmüyorsunuz?
Buraya yeni geldim zaten ilk fırsatım da değiştireceğim insallah ama şuan süt iznim dolayisiyla mesafesi cazip geliyor sadece

Lisede öğretmenlik yapıyorum. Evime yakın olduğu icin tercih ettiğim okul mesleğimden soğumama sebep oluyor maalesef.
Günümüzde gençliğin durumu malum o kadar zor ki laf anlatmak ama gerçekten iyi olsunlar istiyorum zaten bunu dert etmesem dersime girer çıkarım ama faydalı olmak istiyorum.
Yok olmuyor her gün bu sefer güzel geçsin ders diye diye gidiyorum. Yeni de değilim bu meslekte daha önce yüzlerce öğrencim oldu ama bu okulda zorlandığımı farkettim.
Aynı konuları açmışiz fark etmeden

Evet bende gördüm konunuzu ortak dertlerimiz ama ben devlet okulundayım ona rağmen şımarık çocukla uğraşmak zor
Allah yardımcınız olsun sizinde gerçekten ne zor mesleğimiz 😔
Evet aslında kadrolu arkadaşlarimdan da duyuyorum bu durumu.ozel de sadece paranın verdiği özgüvenle pişkinlik yapıyorlar.her şeyi bildiklerini zannedip en temel şeyleri bilmiyor

Ben ilkokulda soğudum meslekten, liseyi hayal edemiyorum.

Bu çok gördüğüm bi şikayet maalesef. Eskiden tabi öğrenci öğretmen ilişkisi daha iyiydi hem sınırında hem eğlenceli. Biz ne fazla samimi olup terbiyesizlik yapardık ne de çok soğuk olurdu aramız böyle ilişkileri seviyorum gerçekten hem okul hem iş hayatında. Ama yok ortası olmuyor öğrencilerde :D Ben kendimi bildim bileli öğretmen olmam olamam diyordum hala öyle düşünüyorum cidden okula arada annemin yanına uğramama rağmen rahatsız olurdum o öğrencilerin tavırlarından kolay bi meslek değil kesinlikle. Sizi rahatsız eden mesleğiniz mi yoksa şuan ki okul mu? Üniversitede hoca olmak liseden çok daha iyi bana göre ben okurken gerçekten öğrenciler vize final stresinden öyle hocalarla uğraşamaz hatta saygısızlık bile yapamazlardı hele ki iki hocamız vardı 100 bekleyen 50 alır 80 bekleyen 20 alırdı yine de asla itiraz bile edemezlerdi :D Üniversiteye geçebiliyor musunuz? sistemleri hiç bilmiyorum o yüzden soruyorum. Sizi biraz daha rahatlatır büyüklerle derse girmek

Bizde ergenken popüler olmak istedik,arkadaş ortamında sevilen insan olmak istedikte şimdiki gençler daha başka ya. Onlar fenomen olmak istiyor,arkadaş çevresinde tanınmak,sevilmek kesmiyor artık onları. O yüzdende gündemde olan ne varsa onu uyguluyorlar,o şekilde giyiniyorlar,o şekilde konuşuyorlar. Hele o tiktok var ya o kadar lanet bir uygulama ki. Gençlerin beynini boşaltıyor resmen ya. Bizim zamanımızda vine vardı. Bizde 1-2 tane video çekerdik eğlence olsun diye ama tiktok gibi bağımlısı olmadık hiç bir zaman. Bir kaç video çektik sonra baktık bu iş bize göre değil bıraktık,bitti öyle.

Bizde derste konuştuk,yeri geldi öğretmenlerimizle tartıştık ama hiç bi zaman abartmadan,saygısızlık yapmadan.Öğretmenlerimizden çekinirdik yinede. Şimdi görüyorum tiktokta,derste video çekiyorlar herkes kendi aleminde,sınıf değil sanki panayır,hocayı takan yok.

Bilmiyorum aileler mi ilgisiz,yoksa bu çağın havasından suyundan mı böyle bu gençler cidden bilmiyorum. Teknoloji kesinlikle iyi etkilemiyor ama gençleri onu biliyorum.

Ben de yaklaşık 10 seneden sonra liseye geçtim ve ohh be dedim dünya varmış. Ortaokul aşırı zor geliyordu, lisede öyle değil oturup konuşunca anlıyorlar biraz biraz.. Gerçi ben doğudayım, öğrencilerimiz büyüklerini sayar, efendi çocuklardır genelde. 1500 öğrencimiz olmasına rağmen nerdeyse hiç olayımız olmaz, öğretmenlerine çok değer verirler. Beni en çok üzen şey aşırı derecede umutsuz olmaları. Geleceğe dair bir hayalleri, umutları yok. Biz lisedeyken dolar kaç liraydı bilmezdik, yağın şekerin kilosu nedir haberimiz yoktu. Bu çocuklar şu an bizim halimize acıyor, hocam nasıl geçiniyorsunuz diyorlar. Bizim meselemiz bunlar değildi gençken.. Şimdi bakıyorum gözlerinde ışıltı yok.. Okuyup ne yapacağız hocam diyorlar. En zekileri bile pes etmiş durumda.. Ben bu noktada çok çaresiz hissediyorum..

Ben de ortaokul kademisinde çalışıyorum. Bu hafta dersine girdiğim bir öğrencimin annesi sınıf öğretmenine hatırladığım kadarıyla şöyle bir mesaj atmıştı.

“Benim çocuğum erkek tabii ki hareketli olacak. Onu ödev yapması için zorlayamam, derslerden soğur. Zaten erkek çocuğu okuldan uzaklaşmaya müsait, derslerden soğumasın diye çok üstüne gitmiyorum.”

Derste konuşan, düzeni bozan bu çocuk evde paşalar gibi yetiştirildiği için bizden de aynı şeyi bekliyorlar. Çocuklarının yaramazlıklarını, terbiyesizliklerini normalleştirip bize de kabul ettirmeye çalışıyorlar.

Allah tüm öğretmenlere bolca sabır versin inşallah.

Kendi lise dönemim hatırlıyorum da bizim sınıfta da böyle şımarık tipler vardı. Hocaya saygısızlık yapan, alay eden. Belki ergenlikle alakalı olduğunu kabul ederseniz bazı şeyleri sineye çekmek kolaylaşır. Ama sorun şu ki bu yaş grubu sineye çektikçe de tepenize çıkar. Ya otoriter olacaksın ya da onların dilinden anlayan arkadaş gibi bir hoca olacaksın. Ama mutlaka sınır çizeceksin. İşiniz gerçekten çok zor.

Bu çok gördüğüm bi şikayet maalesef. Eskiden tabi öğrenci öğretmen ilişkisi daha iyiydi hem sınırında hem eğlenceli. Biz ne fazla samimi olup terbiyesizlik yapardık ne de çok soğuk olurdu aramız böyle ilişkileri seviyorum gerçekten hem okul hem iş hayatında. Ama yok ortası olmuyor öğrencilerde :KK70: Ben kendimi bildim bileli öğretmen olmam olamam diyordum hala öyle düşünüyorum cidden okula arada annemin yanına uğramama rağmen rahatsız olurdum o öğrencilerin tavırlarından kolay bi meslek değil kesinlikle. Sizi rahatsız eden mesleğiniz mi yoksa şuan ki okul mu? Üniversitede hoca olmak liseden çok daha iyi bana göre ben okurken gerçekten öğrenciler vize final stresinden öyle hocalarla uğraşamaz hatta saygısızlık bile yapamazlardı hele ki iki hocamız vardı 100 bekleyen 50 alır 80 bekleyen 20 alırdı yine de asla itiraz bile edemezlerdi :KK70: Üniversiteye geçebiliyor musunuz? sistemleri hiç bilmiyorum o yüzden soruyorum. Sizi biraz daha rahatlatır büyüklerle derse girmek
Aslında mesleğimi seviyordum eski okulum çok iyiydi bu yeni okul beni yoruyor çok iyi çocuklarda var ama bi tanesi kötü olSa bile o yetiyor lisede
Maalesef üniversiteye geçme şansım yok daha iyi olurdu kesinlikle

Back
X