Mesleğimi aşağılayan arkadaş

Eğer cevap verseydin onların seviyesine inmiş olurdun ve sonradan daha çok düşünürdün öyle mi deseydim böyle mi deseydim diye. Böyle durumlarda benim yaptığım bi şey var. Hiç karşıdaki insana uymuyorum dinliyorum dinliyorum alaycı bi tebessüm ediyorum uzun süre acır gibi gülüyorum. Başka seviyeli bi muhabbet açıyorum hemen. Karşıdaki Hem konuşup hem kendi ezilmiş oluyo benim içim oh rahat

belliki size hava atmak için tatil dönüşü koştur koştur buluşmuşlar , fakat bu tarz insanlar sinir bozmaktan , boş muhabbetten , insana tepeden bakmaktan başka hiç bir işe yaramaz , kendi adıma görüşeceğim insanlardan birşeyler almalıyım , sohbetlerinden zevk almalıyım , enerjimi düşürecek insanlar bana zarar verir ve birdaha asla görüşmem

mühendislik basit bi meslek miymiş

Müfettiş bey devletteymiş birinci derece müfettişmiş ya devletteki mühendisle aynı mı alsaymış. Çok cahilce ve görgüsüzce.
işte okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır dedikleri
artık cehaleti de almıyor bu sistemde
20 soruyla üniversiteye girilen devirde kimsenin bi farkı yok birbirinden
insan donanımlıysa kendini geliştirmişse işini en iyi şekilde layığıyla yapıyorsa en saygıyı mevkiyi parayı hak eden odur

O "müfettişi" kamudan çıkarıp özel sektöre bi atsınlar bakalım 1 sene tutunabiliyor mu. Çoğu dışarıda asgari ücretle ya da az fazlasına iş bulabilecekken hasbelkader ya da torpille müfettişliğe giren vasıfsız insanlar. Vizyonunun bile kademe dereceden ibaret olmasından da anlayabiliriz. Vasat bir iibf okulunu bitirenlere veriyorlar gazı işte sen müfettişsin diye. O adam şimdi olduğu yerden daha iyisini bulamaz ama çalışkan bir mühendis ise her yerde iş bulur.

mühendis ve avukat kadroları iyi alıyor kamuda. sadece devletin verdiği değil bi de ek ödemesi olan bir kurumsa totalde 7-8 bini bulanlar vardır. Yani yatıp kalkıp dua etmeliler.özel sektördeki çalışmalara kıyasla kat ve kat iyi bence. Müfettiş kadrosuna gelince. onları bilmiyorum.

Sadece zavallılığına gülümserim acıyarak bakarım Allah insana sağlık versin huzur versin görgü versin derim imalı imalı sohbetini dinlemem değersiz hissettiririm anlamadığı ilgi alanı dışında entelektüel bir konuda sohbet açarım sustururum

Bu insanlar kompleksli EGO’ları tavan yapmış kişiler sizde rahatsız olduğunuz kişilerle görüşmeyin resmen hava atmaya çağırmışlar sizi ve belliki kıskanç yapıdalar fakat o an gereken konuşmayı yapmanız gerekirdi onları iyi bir bozmanız lazımdı ki hadlerini bilsinler uzak durun bu gibi insanlardan gereksiz insanlar çünkü

Evet özelin geneli iyi diyemeyiz ama donanıma ve kuruma göre çok çok iyi alanlar da var. Bir de bazı mühendisliklerin ek sertifikaları eğitimleri oluyor, onları işlettikleri de oluyor.

Görgüsüz işte çokta takılmamak lazım asgari ücretle geçinen insanları düşününce bu türlere sonradan görme diyoruz

Görgüsüzlük mü desem, aşağılık kompleksi mi.. neresinden tutarsan tut gereksiz muhabbet. Niye koca koca insanlar sidik yarıştırmaya çalışır ki. Görüşmeseniz iyi bencede

Çok çiğ muhabbetler. Hiç kendinizi germeye gerek yok direk mesafe koyun. Meslekleri sadece maaşı için seçip kıyaslıyorsa zaten yaklaşımı komple yanlış.

Ne hazımsız bir çift.
Bizim en sık görüştüğümüz çift bizden tahminimce iki üç kat fazla kazanıyordur. Tahmin ediyorum zira aramızda böyle para mevzusu dönmez. Ben mesleklerinden ve standartlarının yüksekliğinden tahmin ediyorum. Asla aramızda öyle mevzular dönmez.
Sizin yerinizde olsam üzülmek yerine bundan sonra bu çiftle görüşmem. En azından bir görgüsüzden kurtulurum. Kendilerini göstermişker işte. Silin gitsin

Su konusmaya guler gecerdim neden ciddiye aldiniz ki adı müfettiş sonucta daha fazla maaş almalı bence de azmış hakli buldum. Gorusmeyin bu aileyle.Bu arada biz de tatil sonrasi tatili anlatiriz aile dostlarımıza memnunsak tavsiye ederiz.Hatta giden.arkadaşlara da biz sorariz nasil gecti anlatin diye överlerse gideriz referans gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…